Železničko-drumski most u Novom Sadu: 2018-12-09; Upoznavanje prijatelja.
Juče je bio jedinstven dan – moje gostovanje u Novom Sadu, susret i upoznavanje uživo sa prijateljima sa NSBuild-a, upravo na rođendan NSBuild-a.
Podsetili smo se izgradnje našeg Mosta, razgovarali posle toga, sve u izvanrednom ambijentu Eđšega.
Još jedan dokaz da lepota jednog skupa ljudi nije u bombastik-fantastik reklami, glamuru, kamerama i blicevima, stotinama ulickanih i izveštačenih zvanica, već u suštini – kvalitetu i dobronamernosti prisutnih.
Govorio sam na mnogo profesionalnih skupova, u zemlji i inostranstvu, prvi put međutim, pred publikom koja to najvećim delom nije. Utisak je uprkos tome, izvanredan! Porvrdilo se uživo sve ono što nas je spajalo svih ovih godina, samo preko svetlucavih ekrana. Osećaj mere, kućnog vaspitanja i u pravom smislu reči građanskog ponašanja što je, nažalost, u današnje vreme duboko potisnuto na javnoj sceni.
Žao mi je što nije bilo mogućnosti da upoznam uživo još više prijatelja sa Foruma, ali - nadam se – nije ovo bila jedina prilika.
Nastaviću sa učešćem na Forumu, dok god to bude imalo smisla. Biće još povoda, pitanja, odgovora, komentara ...
U svakom slučaju još jednom hvala NSBuildu na izuzetnom danu juče. Naravno, i sva podrška i najbolje želje za dalji rad.
Hvala i svim učesnicima Foruma, kako onim aktivnim, tako i onim tihim, koji su svih ovih godina u ogromnom skupu dobronamernih ljudi bili velika podrška graditeljima Mosta – u sudaru sa prirodom, težinom tehničkog zadatka, ali i velikim netehničkim i nepotrebnim preprekama.
Inženjer
(Aleksandar Bojović, odgovorni projektant konstrukcije Železničko-drumskog mosta u Novom Sadu)