Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Tržni centar Promenada Novi Sad

Tržni centar Promenada Novi Sad 19 mar 2018 13:45 #421

• Pakula
  • Pakula's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 90
  • Primljenih Zahvalnica: 462
U vezi toga lupam glavu već neko vreme. Ako će se posle 05. decembra, kada kažu da će Promenada početi sa radom, i dalje graditi, kako to planiraju da reše?
Taj ulaz do Bulevara još neko vreme neće raditi?
Mislim, neće valjda kupci ulaziti kroz gradilište. :silly:
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Tržni centar Promenada Novi Sad 19 mar 2018 13:49 #422

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Meni se čini da je "druga faza" odložena na neodređeno tj. da će oni to tek naknadno razmatrati.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 19 mar 2018 13:49 od Dukelander.

Tržni centar Promenada Novi Sad 19 mar 2018 13:55 #423

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
:ohno: Tog sam se i pribojavao.... :rant:

Tržni centar Promenada Novi Sad 19 mar 2018 14:00 #424

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Ako imam dobre informacije, ni od zelenog krova i sportskih sadržaja nema ništa dok se ne završi ta druga faza. Tako da moguće da je proširenje do Bulevara oslobođenja zaista izvesno jer će projekat bez svega toga biti dobrim delom izmenjenog sadržaja, e sad.... ko zna šta sve može da utiče na promenu mišljenja investitora.
Poslednja izmena: 19 mar 2018 14:02 od Novajlija.

Tržni centar Promenada Novi Sad 19 mar 2018 14:36 #425

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Koliko vidim iz posta 414 iznad, druga faza je samo parterno uredjenje sa strane B.Oslobodjenja. I Bogu hvala sto je tako, sto se mene tice.

Tržni centar Promenada Novi Sad 19 mar 2018 14:42 #426

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Ne bih rekao.
Na početku nam je predstavljena izgradnja drugog dela objekta.
Parterno uređenje je "privremeno", tj. druga faza će prema potrebama biti izvedena na tom mestu.
Doduše, sam smisao parternog uređenja je taj da privremenom da stalni karakter na određeno vreme.

Mene zanima šta će se tad stvarno desiti, tj. na koji način će se:
1. nastaviti objekat koji već radi (treba skinuti fasadu, zatvoriti ulaz itd.
2. nadograditi postojeća podzemna garaža u smislu nastavljanja konstrukcije. Pretpostavljam da ima više načina da se ovo reši, a najlakši bi bio da je ostavljeno nešto konstrukcije iznad tog nivoa.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."

Tržni centar Promenada Novi Sad 19 mar 2018 14:45 #427

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Konkretno, ovo Kasko.
Na ovom preseku krajnje desno je SPENS a krajnje levo Bulevar Oslobođenja.
Ta druga faza je na ploči iznad parkinga.
Blavak napisao/la:
Zahvalnici: limanac, kasko, mrnjavi, Zex021, Blavak, Light, valjan

Tržni centar Promenada Novi Sad 19 mar 2018 15:34 #428

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Sta da kazem sem, daj Boze da se nikad ne sedi faza 2, pa da bar imamo lep trg i van centra...

Tržni centar Promenada Novi Sad 19 mar 2018 16:14 #429

• Otis.Driftwood.Ressurected
  • Otis.Driftwood.Ressurected's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3925
  • Primljenih Zahvalnica: 9197
Da li postoji deo projekta koji nije izmenjen od prvobitnog rendera!?

Tržni centar Promenada Novi Sad 19 mar 2018 16:22 #430

• Pakula
  • Pakula's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 90
  • Primljenih Zahvalnica: 462
Pa i BIG je otvaran parče po parče. Te samo krila, te srednji deo pa je na kraju građen bioskop.

Mislim da se na ove dve slike najbolje vidi razlika (od svega što sam našao):

Zahvalnici: limanac, kasko, mrnjavi, Zex021, Light, Djordje Cvarkov

Tržni centar Promenada Novi Sad 19 mar 2018 18:01 #431

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
nekako mi skrnavo i malo. Neće biti ni ko Delta a ne najveći u regionu.
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Zahvalnici: Zex021

Tržni centar Promenada Novi Sad 19 mar 2018 22:39 #432

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
Malo sam se interesovao pa sam shvatio o cemu se radi, pre nekog vremena... pa mi mozda nije jasno kako ne shvatate. U onom fajlu sto sam pominjao sve lepo pise...
Ako zanemarimo cinjenicu da imam problem sa lokacijom i namenom itd.reci cu da su rumuni ovo prilicno dobro zamislili.
Da pocnem od imena, trzni centar je zamisljen kao promenada ... odnosno trzni centar je "prolaz", setaliste. Koncipiran je tako da nije kruzni nego prolazni (mnogi TC su kruzni a ovaj je prolazni ako bolje pogledate). Zbog toga je pretpostavljam tako vazna ta prica oko parternog uredjenja okoline ( plato spensa, plato kod komunalaca) za investitora jer treba navici ljude da prodju.
Drugo, postojalo je nekakvo ispitivanje gradjana verujem, pa otuda i ti sportski tereni i park... da bi se ublazilo unistavanje tog nekog nazovi sadrzaja pre TC , kako narod voli da kaze.
Znaci po meni, sasvim ok ideja.
U pocetku ce biti park ispred a nakon toga se taj park (u drugoj fazi) seli na krov. Legitimno... ako bude dobro poslovao sam centar.
Trece, TC nije mali prema evropskim parametrima cak ni u prvoj fazi. Prema novim podacima sa sajta nepi ukupna kvadratura za izdavanje je 49400m2 u ovoj fazi a ukupno nekih 140000m2. Mislim da ce u trenutku izgradnje biti najveci u Srbiji ali to nije nesto preterano bitno. U drugoj fazi kada je bude ima prostora za jos nekih 7 do 10 hiljada m2 ( ne samo poslovnog prostora nego i parkinga). Trebace nam jos neko vreme da stignemo region...
Cetvrto, obzirom da ce postojati 3 ulaza nije nikakav problem da se radi na drugoj fazi ( cak je taj ulaz od strane Bul.oslobodjenja najmanji a i najmanje bitan sada).

Na ovim fotografijama.se dobro vidi koja je ideja... a prvobitni renderi su bili idejna resenja a ovaj poslednji finalno resenje.
S tim da tog malog parkinga ispred u nivou nece biti, bice jedan teren za kosarku i mozda jos jedan manji. Ima fotografija u prezentaciji na sajtu nepija, a pise i koji su zakupci vec potpisali ugovore.
Zahvalnici: ranko su ns, Duja, valjan

Tržni centar Promenada Novi Sad 19 mar 2018 23:06 #433

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
Dukelander napisao/la:
Ne bih rekao.
Na početku nam je predstavljena izgradnja drugog dela objekta.
Parterno uređenje je "privremeno", tj. druga faza će prema potrebama biti izvedena na tom mestu.
Doduše, sam smisao parternog uređenja je taj da privremenom da stalni karakter na određeno vreme.

Mene zanima šta će se tad stvarno desiti, tj. na koji način će se:
1. nastaviti objekat koji već radi (treba skinuti fasadu, zatvoriti ulaz itd.
2. nadograditi postojeća podzemna garaža u smislu nastavljanja konstrukcije. Pretpostavljam da ima više načina da se ovo reši, a najlakši bi bio da je ostavljeno nešto konstrukcije iznad tog nivoa.
U pravu si...
Ako smem da primetim... ovako laicki... na renderima se vide neki, rekao bih otvori na ploci (izlazi sa parkinga ili mozda dotok vazduha ili slicno) a verovatno i u ovim basticama... pa pretpostavljam da je vec sada ostavljen prostor za nastavak konstrukcije.
A sto se.tice fasade, u prvoj fazi nece biti tih solarnih panela pa verovatno, ako bude ili kada bude te druge faze radice se fasada komplet, verovatno po delovima... a zatvaranje jednog ulaza ja ne vidim kao problem.

Uglavnom, moja procena je da u prvoj fazi nema tih saobracajnih tunela, park je u nivou, nema solarnih panela ima.krovne terase.
U drugoj fazi za tunele nisam.siguran, park se seli na krov i verovatno povecava povrsinu na ceo krov, solarni paneli i ulaz sa bul. Oslobodjenja postaje glavni... dodaje se jos nekoliko nivoa parkinga sa strane stadiona.
Zahvalnici: Dukelander, ranko su ns, Novajlija, valjan

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 02:15 #434

• Zex021
  • Zex021's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 174
  • Primljenih Zahvalnica: 252
@Pripadnik prelistao sam sajt ne mogu nigde da nadjem deo za Promenadu Novi Sad, pa ako mozes okaci te linkove, a posebno te za zakupce jer sam sve pretrazio i mrka kapa.

Nervira me sto kao u inat nikad Novi Sad da dobije trzni centar kao Usce u BG gde ce se ljudi zadrzavati i provoditi vreme a ne samo biti u prolazu kao sto je stanje sa Bigom, jer spominjes da je koncipiran kao prolazni TC a ne kruzni. Mada bice atraktivan sigurno bez obzira na takav koncept, samo neka zazivi gde ce ljudi provoditi vreme a ne samo uci i izaci..
Zahvalnici: ranko su ns

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 09:24 #435

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Da se zadrzavamo i provodimo vreme u soping centru umesto u prirodi?
Zahvalnici: Duja, RM77, Blavak, Bogdus, Ljube, zeljolaki, slobasum

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 11:08 #436

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
bitan je izbor. ko oće prirodu samo produži do Popovice. Ko oće gradski žagor, gužvu kafiće taj skrene u mol. Meni lepše u molu. :yes:
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Zahvalnici: Zex021

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 11:38 #437

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Ok, izbor je naravno licni. Ja sam protiv toga da se pretvorimo u amerikance koji se srecu u molu sa prijateljima i porodicom, pa mi smeta zelja da se ljudi vise zadrvazaju u molu.
Sve pomenuto se vec moze naci u Zmaj Jovinoj, Porti, Dunavskoj, pivnicama, B.Oslobodjenja a 8 meseci u godini tamo i na otvorenom.
Sto se mene tice, zamora i buke i smoga ima vec u tolikoj kolicini, da mi se samo bega iz grada. Toliko od mene, da ne idem dalje u off.

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 11:41 #438

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Dobro mol je ok za zimu. Ja sam živeo u Kanadi i tamo je to normalno jer je zima non stop. Kod nas možemo da biramo.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 13:17 #439

• Stević
  • Stević's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 15
  • Primljenih Zahvalnica: 1
To pise na sajtu nepirockcastle ali ima samo nekoliko navedenih zakupaca a ne cela lista. Ne pise nista za starbaks recimo( mada je vec ovde napisano da je starbucks dobio najbolji lokal) ili ostale brendove kojih nema kod nas. Sto se tice tog zelenila oko i u sklopu trznog centra, mislim da ce i to malo sto bude posadjeno, vise znaciti ljudima nego poljana u centru grada na kojoj niko nije provodio vreme.

Citam forum vec neko vreme i jako mi je zanimljivo jer me zanimaju desavanja u gradu u svim mogucim sferama zivota.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 13:37 #440

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Meni je potrošačka kultura šoping molova nešto najodvratnije što postoji, tako da sigurno ne bih provodio vreme u šoping molu. Prvo novosadsko šetalište se zvalo Promenada i išlo je od kraja Dunavske do Dunava. Ljudi su se okupljali na klupama i pored sladoleda koji se uz put prodavao, pričali i družili se bez da su bili usmeravani da troše novac. I naravno, mislim da je lokacija apsolutno neprimerena pošto su takvi molovi u normalnim zemljama na obodu gradova. Tu je trebalo dati ljudima nešto od javne koristi, a ne hram konzumerističke kulture. Malo hejta od mene...

Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Zahvalnici: Buck, kasko, Djordje Cvarkov
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru