Dukelander napisao/la:
Ne bih rekao.
Na početku nam je predstavljena izgradnja drugog dela objekta.
Parterno uređenje je "privremeno", tj. druga faza će prema potrebama biti izvedena na tom mestu.
Doduše, sam smisao parternog uređenja je taj da privremenom da stalni karakter na određeno vreme.
Mene zanima šta će se tad stvarno desiti, tj. na koji način će se:
1. nastaviti objekat koji već radi (treba skinuti fasadu, zatvoriti ulaz itd.
2. nadograditi postojeća podzemna garaža u smislu nastavljanja konstrukcije. Pretpostavljam da ima više načina da se ovo reši, a najlakši bi bio da je ostavljeno nešto konstrukcije iznad tog nivoa.
U pravu si...
Ako smem da primetim... ovako laicki... na renderima se vide neki, rekao bih otvori na ploci (izlazi sa parkinga ili mozda dotok vazduha ili slicno) a verovatno i u ovim basticama... pa pretpostavljam da je vec sada ostavljen prostor za nastavak konstrukcije.
A sto se.tice fasade, u prvoj fazi nece biti tih solarnih panela pa verovatno, ako bude ili kada bude te druge faze radice se fasada komplet, verovatno po delovima... a zatvaranje jednog ulaza ja ne vidim kao problem.
Uglavnom, moja procena je da u prvoj fazi nema tih saobracajnih tunela, park je u nivou, nema solarnih panela ima.krovne terase.
U drugoj fazi za tunele nisam.siguran, park se seli na krov i verovatno povecava povrsinu na ceo krov, solarni paneli i ulaz sa bul. Oslobodjenja postaje glavni... dodaje se jos nekoliko nivoa parkinga sa strane stadiona.