Wien Mitte je daleko od Mola! Interspar, tri restorana i 10tak prodavnica na najprometnijoj zeleznickoj stanici u Becu.
Soping moj je Donau City i Shopping Zentrum Sud. Ziveo sam u Becu, tako da dobro znam o cemu pricam. Mogao si dodati i Lugneg City na Westbahnhof, drugoj naprometnijoj zeleznickoj stanici. I tako mozemo onda svaku robnu kucu da nazovemo "molom" a nijedna pomenuda nije veca od Bazara!
Julius Mol je na pola puta od samog centar do oboda grada. Toliki je Temisvar.
"BELVAROS" znaci centar grada. Ako je vama taj mol u centru, onda je bas rastegljiv pojam centra.
Ne razumem uopste potrebu da me obedjujete da je soipng centar potrebno imati u centru grada i time napraviti saobracajni kolaps. Uopstalom, kad tad ce jedan molcic osvanuti u ul. Modene., pa do mile volje da se sopinguje i kafenise, jer toga sad eto nema dovoljno.
I da dodam, ne bh imao NISTA protiv na su se Promenada ili Big ili Merkator sagradili uz zeleznicu i autobusku stanicu. Nema niceg logicnijeg od toga, a niceg glupljeg od trenutne pozicije Promenade. Ko hoce svatice, ko nece, nece.
EDIT: Zar je zaista do toga doslo da je najjaci argument da nesto treba, to sto to isto postoji u tamo nekom XY gradu? Pa da se onda nadglasavamod a isto to ne postoji u isto toliko XYZ gradova? Pa postoji toliko drugih studija opravdavnosti, ispativosti, potrebe, izvodljivosti iz aspekta urbanizma, kvaliteta zivota, saobracajne povezanosti i uticaja na grad!