Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Tržni centar Promenada Novi Sad

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 14:30 #441

• Stević
  • Stević's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 15
  • Primljenih Zahvalnica: 1
U Segedinu,Temisvaru, Budimpesti, Krakovu, Becu ima velikih molova u centru a isto je i svim ostalim gradovima Evrope tako da ne znam zasto se i dalje provlaci ta prica da su trzni centri samo za periferiju. Ima ih naravno i na periferiji i jos su veci ali nema smisla da jedini nacin da obavis soping bude tako sto ces sesti u auto i voziti se 5,10,15km do TC. Kod nas ljudi jos ne vise po tc da bi ubijali vreme kao na zapadu, po onim stolicama izmedju lokala.To rade Ameri a kod nas ljudi sede po bastama kafica i srču kafu 5 sati u slobodno vreme ili se setaju ako su bas spremni za takvu "avanturu".
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 15:32 #442

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Koji mol je u centru Beca? Koji je u Temisvaru? Budimpesti? Ni jedan. Sem ako centar nije na 15km poluprecnika.
A kad dogodine naletis na tri crvena dok ne prodjes raskrsnicu kod Merkator, shvatices zasto je lokacija neprimerena. Sto puta sam rekao, reci cu jos toliko puta ako treba - Promenada je trebala da bude izmedju Detelinare i N.Naselja i svima bi svanulo. Dosta je bilo betonizacije grada...
Poslednja izmena: 20 mar 2018 15:34 od kasko.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 15:42 #443

• Stević
  • Stević's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
kasko napisao/la:
Koji mol je u centru Beca? Koji je u Temisvaru? Budimpesti? Ni jedan. Sem ako centar nije na 15km poluprecnika.
A kad dogodine naletis na tri crvena dok ne prodjes raskrsnicu kod Merkator, shvatices zasto je lokacija neprimerena. Sto puta sam rekao, reci cu jos toliko puta ako treba - Promenada je trebala da bude izmedju Detelinare i N.Naselja i svima bi svanulo. Dosta je bilo betonizacije grada...

Beč - Wien Mitte- mol na 10min peske od Opere
Budimpesta- West End mall( uži centar grada), Mamut mol ( centar Budima)
Temisvar- Iulius mall( siri centar grada, ni blizu periferije kao sto je ovaj novi shopping city mol u Temisvaru)

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 15:52 #444

• Kići
  • Kići's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 19
  • Primljenih Zahvalnica: 117
U centru Budimpešte postoji Vasarcsarnok -mol sagrađen u 18.veku. ;) Preko puta počinje Vaci ulica a to je centralni centar ove metropole.
Zahvalnici: Kićiri

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 15:55 #445

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043

beč Mitte

budimpešta arena

temišvar lulius

prag Paladium
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 20 mar 2018 15:59 od ranko su ns.
Zahvalnici: Duja, Novajlija, Eldarion

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 16:11 #446

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Wien Mitte je daleko od Mola! Interspar, tri restorana i 10tak prodavnica na najprometnijoj zeleznickoj stanici u Becu.
Soping moj je Donau City i Shopping Zentrum Sud. Ziveo sam u Becu, tako da dobro znam o cemu pricam. Mogao si dodati i Lugneg City na Westbahnhof, drugoj naprometnijoj zeleznickoj stanici. I tako mozemo onda svaku robnu kucu da nazovemo "molom" a nijedna pomenuda nije veca od Bazara!
Julius Mol je na pola puta od samog centar do oboda grada. Toliki je Temisvar.

"BELVAROS" znaci centar grada. Ako je vama taj mol u centru, onda je bas rastegljiv pojam centra.

Ne razumem uopste potrebu da me obedjujete da je soipng centar potrebno imati u centru grada i time napraviti saobracajni kolaps. Uopstalom, kad tad ce jedan molcic osvanuti u ul. Modene., pa do mile volje da se sopinguje i kafenise, jer toga sad eto nema dovoljno.

I da dodam, ne bh imao NISTA protiv na su se Promenada ili Big ili Merkator sagradili uz zeleznicu i autobusku stanicu. Nema niceg logicnijeg od toga, a niceg glupljeg od trenutne pozicije Promenade. Ko hoce svatice, ko nece, nece.

EDIT: Zar je zaista do toga doslo da je najjaci argument da nesto treba, to sto to isto postoji u tamo nekom XY gradu? Pa da se onda nadglasavamod a isto to ne postoji u isto toliko XYZ gradova? Pa postoji toliko drugih studija opravdavnosti, ispativosti, potrebe, izvodljivosti iz aspekta urbanizma, kvaliteta zivota, saobracajne povezanosti i uticaja na grad!
Poslednja izmena: 20 mar 2018 16:19 od kasko.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 16:24 #447

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
kasko napisao/la:
Ne razumem uopste potrebu da me obedjujete da je soipng centar potrebno imati u centru grada

Ti ubeđuješ mi ubeđujemo. Čista kontra

No stvarno uzaludna rasprava. Mol se gradi i za desetak meseci ćemo se šetati istim i daće bog kafenisati
Zahvalnici: vladulns

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 16:28 #448

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Ja dajem argumente i pobijam vase, vi tvrdite do to treba zato sto to negde postoji - a pritom, kao sto rekao niste ni u pravu. Bio, ziveo, video... a ti ces me verovatno sad opet pitati sto nisam ostao i tako u krug. Voleo bih samo da je bio refenrendum u gradu gde da se gradi novi mol, a ne da nam korumpirani politicari uvaljuju m... za bubrege.

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 16:50 #449

• Schotzie
  • Schotzie's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 59
  • Primljenih Zahvalnica: 67
Gospode boze, opet ista prica da li treba ili ne treba... :gaah:

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 17:15 #450

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
kasko napisao/la:

jel su ti ovo argumenti?
Čak sam ti nacrtao, alik ne vredi ti si u pravu. Nigde na svetu nema mola u gradu barem ne u zapadnom svetu samo u NS divljaci, .
E pa nije ti neki argument.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 18:46 #451

• Stević
  • Stević's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Lokacija Promenade je pandan lokaciji Juliusa u Temisvaru ( 12-15min peske od trga), nikakva periferija ili poljana ko sto je ta lokacija pre Novog naselja.Koliko treba vremena da pešice dodjes od katedrale do pocetka N.N?Ista prica sa West Endom u Pesti i Mamutom u Budimu. Vaci ulica je centar grada? Nije to Kuršumlija pa da je centar grada tako uzak pojam. West end je trzni centar u najprometnijem delu Peste. Ovaj trzni centar koji sam naveo kao primer za Bec je dosta veci od Bazara ali takodje ne vidim zasto bi robnoj kuci bilo mesto u centru a molu ne. Bazar se ni ne vodi kao robna kuca vec trzni centar a i koja je sustinska razlika izmedju ova 2 pojma? Koncept, dizajn,velicina? Sta je Nork bio pre Kineza dok je imao gomilu prodavnica? Mnogo prodavnica na jednom mestu je de facto trzni centar i nisam znao da postoji zvanican kvadratura za razgranicenje 2 termina. Na svim ovim mapama se vide primeri trznih centara na lokacijama koje su ekvivalent lokaciji Promenade. "Ziveo sam u Becu" nije argument za temu ove diskusije jer ja nisam ziveo ali sam bio u ogromnom objektu u sirem centru Beca u kom se nalazi velik broj prodavnica i ne vidim kakve veze ima duzina boravka u Becu sa cinjenicom da taj objekat postoji na lokaciji koja je navodno rezervisana samo za gradove banana drzava kao sto je Srbija.

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 19:00 #452

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Kići napisao/la:
U centru Budimpešte postoji Vasarcsarnok -mol sagrađen u 18.veku. ;) Preko puta počinje Vaci ulica a to je centralni centar ove metropole.

Ovo će biti off, ali moram. Sad će tebi čika istoričar da napiše kako se računa vreme. Prvi vek se računa od rođenja Hrista (računa se kao 1.), pa do 100. godine nove ere, od 101. do 200 je drugi vek i tako redom do te 1897. kada je otvoren Vasarcsarnok, na samom kraju XIX (devetnaestog) veka. Rekonstruisan je krajem XX (dvadesetog) veka, preciznije 1994. Sa još nečim se ne mogu složiti, a to je da je te 1897. Ferencvaroš bio centar Budimpešte, koja je nastala nepunih četvrt veka pre toga (1. januar 1873. spajanjem Budima, Satrog Budima i Pešte). Tadašnji centar (mislim da je za mađare i danas) I. okrug, odnosno Var (tvrđava). Tu su nekada stolovali mađarski kraljevi, danas je tamo predsednik države.
Poslednja izmena: 20 mar 2018 19:02 od Blavak.
Zahvalnici: Eldarion

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 19:38 #453

• Kići
  • Kići's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 19
  • Primljenih Zahvalnica: 117
Ovo će biti off, ali moram. Sad će tebi čika istoričar da napiše kako se računa vreme. Prvi vek se računa od rođenja Hrista (računa se kao 1.), pa do 100. godine nove ere, od 101. do 200 je drugi vek i tako redom do te 1897. kada je otvoren Vasarcsarnok, na samom kraju XIX (devetnaestog) veka. Rekonstruisan je krajem XX (dvadesetog) veka, preciznije 1994. Sa još nečim se ne mogu složiti, a to je da je te 1897. Ferencvaroš bio centar Budimpešte, koja je nastala nepunih četvrt veka pre toga (1. januar 1873. spajanjem Budima, Satrog Budima i Pešte). Tadašnji centar (mislim da je za mađare i danas) I. okrug, odnosno Var (tvrđava). Tu su nekada stolovali mađarski kraljevi, danas je tamo predsednik države.

Mora se samo trepnuti okom i jos neke druge radnje koje ne želim da pominjem.Da si obratio pažnju video bi emotion koji namiguje u mom postu.Dakle svesno sam pogrešio vek.Poenta je potpuno druga,nažalost nisi je prepoznao.Uglavnom bio sam na on ali ne marim i za ovo off predavanju istorije.Uvek se obradujem kada neko zna koju više da prozbori o gradu u kojem sam živeo i radio.(Sve pomenuto vrlo dobro znam)Uzgred pratim forum oko 4-5god.Ima nekoliko tema koje me naročito zanimaju,odlučio sam da se i aktivno uključim u skladu sa sl.vrem.Blavak hvala na toploj dobrodošlici!
Poslednja izmena: 20 mar 2018 19:48 od Novajlija.

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 19:49 #454

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Što i dalje nije odgovor šta će to na tom mestu? Da li ljudi treba da provode vreme u špping molu, ili u parku ili recimo u pozorištu? Ja ličnosam ušao u BIG samo jednom kad sam kupovao neku knjigu i ostatak samo zato što m ije žena tamo nešto radila. Nije mi padalo na pamet da tamo provodim vreme.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 20:17 #455

• Stević
  • Stević's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Pitas se zasto ne idu u pozoriste? Zar je potrebno pricati o ovome...Ja idem u tc jer zelim nesto da kupim i ne vidim sta bi ja interesantno mogao tamo da radim bez para za soping.Tako ja razmisljam ali neozbiljno je ocekivati da ljudi budu u pozoristu svake sekunde svog slobodnog vremena. Ogroman broj intelektualaca ne voli preterano pozoriste i ne mozemo izjednaciti pozoriste sa citanjem knjiga, kao nesto sto je apsolutno neophodno za intelektualnu elitu koja treba da vodi ovu drzavu. Ovo je off sad ali ta Promenada ce sluziti da ljudi kupe nesto, da pojedu i popiju i ne vidim sta ce se to tamo strasno desavati sto podriva temelje naseg drustva. Ja cu tamo ici kad budem morao nesto da kupim i necu koristiti auto jer mi je 700m od stana i to je prednost ove lokacije( ne mora auto). Provode ljudi vreme ispred butika u pesackoj zoni tako sto sede po kaficima a u najgorem slucaju ce se to isto desavati u tc.

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 20:21 #456

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
To se zove potrošačko društvo i to je ideologija čiji su hramovi tržni centri. I da, to podriva svako zdravo i normalno društvo.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Poslednja izmena: 20 mar 2018 20:31 od neusatz!.

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 20:30 #457

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
neusatz! napisao/la:
Što i dalje nije odgovor šta će to na tom mestu? Da li ljudi treba da provode vreme u špping molu, ili u parku ili recimo u pozorištu? Ja ličnosam ušao u BIG samo jednom kad sam kupovao neku knjigu i ostatak samo zato što m ije žena tamo nešto radila. Nije mi padalo na pamet da tamo provodim vreme.

Opet stvar izbora. Što bi neko bio stalno u parku. Na kraju krajeva ima park tu skoro pored, pa nek sedi u parku ko oće. Ne misliš valjda da je ona livada bila park pa su je srušili.
Na kraju krajeva mol nije samo šoping. Tu će biti i kulturnih dešavanja, pretpostavljam odličan bioskop sa brdom sala. Neko u pozorište neko na koncert na Liman 3 a neko u bioskop. A ja u kafić na kaficu u molu. I to su društvena dešavanja. A mogu da uzmem knjigu ako ćemo da baš budemo baš pa da čitamo u kafiću.
O svašta.
Mol će barem što se tiče društvenih dešavanja da obogati ponudu. A siguran sam da će šansu pored mola imati i iskoristiti i Spens a možda i Merkator

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 20:56 #458

• valjan
  • valjan's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1177
  • Primljenih Zahvalnica: 2333
Grad pobratim Norwich - u samom centru grada je Norwitch Castle, a odmah do njega je Castle Mall, a iza njega jedan još veći... Imam negde i fotke od pre 15-ak godina, ali ih treba skenirati, mada možete i sami izguglati... A s obzirom na to da smo od Noriča pokupili ideju pešačke zone u centru, kopiramo i mol u centru ;)
Zahvalnici: ranko su ns

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 21:21 #459

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Van ove diskusije, kada je reč o Spensu, uprava sprema otkaze zaposlenima u pojedinim sektorima, imam informaciju iz prve ruke ali ne bih širio priču dalje dok ne čujem šta će zaista biti. Toliko o prosperitetu Spensa od budućeg tržnog centra.

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 21:26 #460

• marko
  • marko's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 80
  • Primljenih Zahvalnica: 136
Moze li neko da mi da link stranice na kojoj pise koji brendovi ce biti u mol-u?
Poslednja izmena: 20 mar 2018 21:32 od marko.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru