Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Tržni centar Promenada Novi Sad

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 21:29 #461

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
Promenada nije konkurencija SPENS-u. Isti je sportski centar i ta funkcija mu je primarna.
Pre par meseci je čini mi se Neusatz pisao ovde o planiranju prodaje SPENS.a. Možda je to početak tog procesa. Videćemo.
Inače je poznato tržišno pravilo (nisam stručnjak ali ima ovde ko je) da se poboljšava poslovanje ako ima konkurenciju. Primer kafići u Lazi. propali bi jer imaju ogromnu konkurenciju. A u stvari svi odlično posluju.
U svetu ima mnogo primera klastera tržnih centara (ja sam bio u SAD na nekoliko mesta gde oko neke petlje na auto putu jedan pored drugog tri-četri mola) i svi rade. Tako da ako je dobar menadžment a velike su pare u igri i verujem da je dobar može da bude dobro i Promenadi i Merku i SPENSu.
Videćemo
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 20 mar 2018 21:31 od ranko su ns.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Dunavski

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 21:33 #462

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
I ja se nadam, ali imajući u vidu da se ovoliki tržni centar pravi kako bi zadovoljio potrebu većine stanovništva Novog Sada, sumnjam da će nešto u njegovoj okolini opstati. Pored toga dodao bih činjenicu da se ovde radi o platežnoj moći u Srbiji.

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 22:50 #463

• marko
  • marko's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 80
  • Primljenih Zahvalnica: 136
U Promenadi ce biti CINEPLEXX bioskop, adidas, calvin klein, converse, diesel, guess, lacoste, levi's, nike, replay, sport vision, superdry, timberland, under armour i univerexport, ali ne pise nista za starbucks.
Zahvalnici: Zex021

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 mar 2018 23:09 #464

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Sad nam je poznat deo istorije XIX veka, da razmotrimo i ovaj XXI. Vodimo polemiku oko toga da li je potreban ili nije tržni centar na tom mestu, sad je kasno. Odakle on tu, jednostavno je, investitor ima novca i usmerava ga tamo gde očekuje da ga oplodi što je više moguće, a vlast mu je to i omogućila. Da li smo mi mogli nešto da učinimo da do ovoga ne dođe, jesmo, mogli smo. Zašto nismo, nismo se organizovali, nismo bili spremni da zavučemo ruku u sopstveni džep, nismo zaokružili u dovoljnom broju onog koga smo trebali i kad smo trebali (barem tako mislimo) i možemo tako u nedogled. Gradilište napreduje i očekuje se da će do kraja godine centar i proraditi, a mi ćemo pratiti tok gradnje i dalje. Da li ću provoditi vreme u centru, sumnjam da bi mi to prijalo u meri kao nekima kojima će to očigledno prijati, ja više volim da budem napolju, u prirodi, kad god imam uslova za to, ali to je izbor svakog od nas gde će provoditi svoje slobodno vreme. Naravno da ću ići i u Promenadu, možda i češće nego što sad mislim. Možda će biti nekih manifestacija iz kulture (promocije knjiga, izložbe slika,...) koje će me interesovati, no to ćemo sačekati još neki vremenski period da vidimo.
Dug uvod u ono što sam hteo da kažem. Ranko je dao primere velikih gradova i pozicija nekih tržnih centara blizu centra. Ja sam situaciju uporedio sa gradom veličine NS, Košicama (samo sam kraće boravio, nisam živeo tamo) i shvatio da smo mi još i dobro prošli. Tamo je NEPI vlasnik Auparka koji se nalazi u samom centru grada, na svega nekih 500-600 m od katedrale Sv. Alžbete. Zamislite da su ovo čudo pravili na mestu Riblje pijace!

goo.gl/maps/EdoXgbDwwKL2

www.nepinvest.com/aupark-kosice-mall

sk.wikipedia.org/wiki/Aupark_(Košice)
Poslednja izmena: 20 mar 2018 23:10 od Blavak.

Tržni centar Promenada Novi Sad 21 mar 2018 01:32 #465

• Zex021
  • Zex021's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 174
  • Primljenih Zahvalnica: 252
marko napisao/la:
U Promenadi ce biti CINEPLEXX bioskop, adidas, calvin klein, converse, diesel, guess, lacoste, levi's, nike, replay, sport vision, superdry, timberland, under armour i univerexport, ali ne pise nista za starbucks.

O konacno! Dobijamo treceg igraca Cineplexx koji ima veoma odlicne ponude svega. Nike se konacno vraca u nas grad.
Poslednja izmena: 21 mar 2018 01:44 od Zex021.
Zahvalnici: Cookie, Novajlija, Light, Djordje Cvarkov

Tržni centar Promenada Novi Sad 21 mar 2018 11:07 #466

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
Zahvalnici: Novajlija

Tržni centar Promenada Novi Sad 21 mar 2018 11:12 #467

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Zex021 napisao/la:
marko napisao/la:

O konacno! Dobijamo treceg igraca Cineplexx koji ima veoma odlicne ponude svega. Nike se konacno vraca u nas grad.

Treba obratiti pažnju na ovo, pošto nam je već najavljivano da će zakupac za bioskop biti isti kao u Areni.
Ja se iskreno nadam da je u pitanju Cineplexx a ne Cineplex i da će stvarno biti tri igrača :D
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 21 mar 2018 11:13 od Dukelander.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 21 mar 2018 11:25 #468

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Zex021 napisao/la:
@Pripadnik prelistao sam sajt ne mogu nigde da nadjem deo za Promenadu Novi Sad, pa ako mozes okaci te linkove, a posebno te za zakupce jer sam sve pretrazio i mrka kapa.

Nervira me sto kao u inat nikad Novi Sad da dobije trzni centar kao Usce u BG gde ce se ljudi zadrzavati i provoditi vreme a ne samo biti u prolazu kao sto je stanje sa Bigom, jer spominjes da je koncipiran kao prolazni TC a ne kruzni. Mada bice atraktivan sigurno bez obzira na takav koncept, samo neka zazivi gde ce ljudi provoditi vreme a ne samo uci i izaci..

[url=http://https://nepirockcastle.com/wp-content/uploads/2018/02/H2-Results-Presentation-2017-draft_15_online-version.pdf][/url]

Big je potpuno drugačija koncepcija od Promenade kao i od Ušća... Promenada ima 4 nivoa tako da će biti sasvim dovoljno prostora za zadržavanje.

Tržni centar Promenada Novi Sad 21 mar 2018 11:27 #469

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dukelander napisao/la:
Ja se iskreno nadam da je u pitanju Cineplexx a ne Cineplex i da će stvarno biti tri igrača :D
I ja se nadam, zbog tog drugog "x" :lol:

Tržni centar Promenada Novi Sad 21 mar 2018 11:40 #470

• Stević
  • Stević's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 15
  • Primljenih Zahvalnica: 1
Ta kratka lista je mozda 20% od onog sto ce biti i cekace se jos neko vreme pre nego sto se pojave informacije o ostalim zakupcima. Za food court nema skoro nikakvih najava sem ovih informacija o Starbaksu a vidim da ce biti 1400 m2, znaci 35x40m,sto je dosta vece od onog u Bigu, tako sa se ocekuje dobra ponuda hrane.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 21 mar 2018 11:42 #471

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Stević napisao/la:
To pise na sajtu nepirockcastle ali ima samo nekoliko navedenih zakupaca a ne cela lista.
Pa dokument je iz januara... to je verovatno lista zakupaca u tom momentu. Nestrpljiv si :D

Tržni centar Promenada Novi Sad 21 mar 2018 11:51 #472

• Otis.Driftwood.Ressurected
  • Otis.Driftwood.Ressurected's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3925
  • Primljenih Zahvalnica: 9197
Gde mogu da vidim lokale i cene zakupa?

Tržni centar Promenada Novi Sad 21 mar 2018 11:59 #473

• RM77
  • RM77's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 311
  • Primljenih Zahvalnica: 429
Stević napisao/la:
Ta kratka lista je mozda 20% od onog sto ce biti i cekace se jos neko vreme pre nego sto se pojave informacije o ostalim zakupcima. Za food court nema skoro nikakvih najava sem ovih informacija o Starbaksu a vidim da ce biti 1400 m2, znaci 35x40m,sto je dosta vece od onog u Bigu, tako sa se ocekuje dobra ponuda hrane.
Ovome se i ja nadam. Ko je bio u temišvarskom Iulius Molu koji je radila ista firma, je video ogroman food court sa brojnim i egzotičnim kuhinjama...

Tržni centar Promenada Novi Sad 21 mar 2018 13:13 #474

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Food court u Iulius-u se proteze na celom spratu, ima 25 restorana. Ima panorama koju sam okačio u temi o Temišvaru, mislim da ce kod nas ipak biti skromnije.

Tržni centar Promenada Novi Sad 21 mar 2018 13:53 #475

• mel
  • mel's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 663
  • Primljenih Zahvalnica: 687
neki mediamarkt, tako nešto ako već postoji spisak želja :)
Zahvalnici: ranko su ns, Eldarion, neobuscitta

Tržni centar Promenada Novi Sad 21 mar 2018 22:12 #476

• marko
  • marko's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
Medju zaposlenima u Merkatoru se sire glasine da Nepi i Rockcastle kupuju Merkator ?

Tržni centar Promenada Novi Sad 21 mar 2018 23:47 #477

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
U kom smislu mislis Merkator? Kao firmu ili objekat?
Elem, meni nije jasno kako ni jednom "mozgu" iz gradske skupstine nije palo na pamet da prodaju ovog zemljista i izgradnje objekta uslove i obnovom stadiona?? Ili barem pokrivanjem svih tribina ,nesto npr kao na onim slikama gde je crvenim zaokruzen stadion .. ako nista drugo bar da spolja bude gladac kad je vec iznutra jadac.
Inace ako mogu da dobijem odgovor, posto me jako zanima, ok znam.. mi smo ovde kao neko ko prati sta se gradi itd itd, ali ne kontam opsednutost za "brendovima" koji ce biti u objektu? Zasto je to bitno kao tema?
Inace posto je spominjan SPENS ,moje neko vidjenje bi bilo , da bi deo objekta bio IDEALAN za te neke gradske institucije, pa da kada neko resava katastar ili porez ili sve sto ima veze sa tim stvarima .. to moze tu da uradi ,na jednom mestu ...
Ili neka druga opcija. da se ukoliko objekat zvrji prazan.. bukvalno porusi sve sto nije sportski deo, dakle 2 dvorane, hokej dvorana, bazen kuglana kao neka celina da ostane a ostalo da se srusi.
I na ugledu kako to rade u svetu, da se proda ili pak iznajmi ,da objekat preuzme ime tog nekog sponzora koji ce naravno odrzavati sve, i naravno truditi se da se dovedu velika svetska takmicenja ,koncerti i slicno.
Zahvalnici: Djordje Cvarkov, kuburicsrdjan

Tržni centar Promenada Novi Sad 22 mar 2018 00:32 #478

• marko
  • marko's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
Merkator kao objekat.

Tržni centar Promenada Novi Sad 22 mar 2018 18:56 #479

• deran
  • deran's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 44
  • Primljenih Zahvalnica: 106
Vlasnik bioskopa u Promenadi ce biti isti kao i Arene. Iz prve ruke vam to govorim koliko god X-eva imao u nazivu B)
...tvrdjava pušta mesec kao zmaja nad Varadinom...
...aveti tera sa trga Miletić, večito prgav...

Tržni centar Promenada Novi Sad 22 mar 2018 22:09 #480

• HellBlaze
  • HellBlaze's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 214
  • Primljenih Zahvalnica: 631
kimi napisao/la:
Inace ako mogu da dobijem odgovor, posto me jako zanima, ok znam.. mi smo ovde kao neko ko prati sta se gradi itd itd, ali ne kontam opsednutost za "brendovima" koji ce biti u objektu? Zasto je to bitno kao tema?

Ne bih ja rekao da je to opsednutost brendovima, ali evo moje licno misljenje je da bih vise voleo da vidim Burger King, Subway, Pizza Hut, Under Armor, iStyle/Apple store, Mediamarkt, Converse, Starbucks, Huawei, Costa Coffee etc... nego jos jednu radnju Vitoroga, Gigatrona, H&M, Sport Vision, Laguna ili slicno sto vec imamo na vise lokacija u gradu...

Realno, znam da ce bar 70% zakupaca biti "domaci" koje vec imamo po gradu ali lepo je nadati se :)

I ako vec mora da se ponavlja neki brend, daj neka budu makar najveci/najbolji u gradu, sa najvecim izborom robe na lageru, neka bude "flagship" prodavnica...
Poslednja izmena: 22 mar 2018 22:10 od HellBlaze.
Zahvalnici: Eldarion
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru