Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Bulevar Evrope

Bulevar Evrope 20 sep 2015 17:49 #781

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Nadvoznjak, sve što nedostaje na jednoj slici: središnja ograda, pešačke ploče, kanalizacione rešetke, diletacione spojnice.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Cookie, Trpovski, valjan

Bulevar Evrope 20 sep 2015 17:51 #782

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Preko mosta u pravcu AP.
Zahvalnici: Cookie, TurboMaximus, Novajlija, Trpovski, Blavak, Bogdus, valjan, pebas

Bulevar Evrope 20 sep 2015 17:53 #783

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Zahvalnici: Cookie, Trpovski, LemiNS, Blavak, valjan, pebas

Bulevar Evrope 20 sep 2015 17:57 #784

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Cookie, ranko su ns, Duja, TurboMaximus, Novajlija, Trpovski, Blavak, Bogdus, valjan, pebas

Bulevar Evrope 24 sep 2015 20:21 #785

• LemiNS
  • LemiNS's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 67
  • Primljenih Zahvalnica: 315
Поздрав свима после дужег одсуства! :) Видим Богдус и Каско су били стандардно вредни :clapping:

Прошетах и Я мало данас овим "мојим" насељем. Видим разбацују неки стругани/гребани асфалт по улицама. Прођох мало и булеваром од окретнице кеца до моје ержебет берчек улице. фино је напредовало, коловоз фино изгледа, стазице су "стигле" ивичњацима до раскрснице и ту им је крај :?

Не знам да ли је ово ок за завршни слој? мислим немојте ме погрешно схватити, ја то све онако на око колико ми лепо изгледа процењујем. И у некој забити око Красноярска сам гледао неки пут да раде тај асфалт је био као писта раван, а овај сав нешто...

Пешачка и бици стаза су урађене па чини ми се до нивоа светлане вранић, неравнине видљиве на неколико места

и аљкаво...

и још пар чудних запажања. Вероватно како им се примиче рок тако више "фушере" а можда и ја претерујем па превише очекујем за 21. век :lol:

п.с. извињавам се, нисам знао да ће окренути фотке..
Poslednja izmena: 24 sep 2015 20:27 od LemiNS.
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, limanac, sandman, TurboMaximus, Novajlija, Blavak, Bogdus, valjan, pebas

Bulevar Evrope 24 sep 2015 20:39 #786

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8553
  • Primljenih Zahvalnica: 36753
LemiNS napisao/la:
Не знам да ли је ово ок за завршни слој? мислим немојте ме погрешно схватити, ја то све онако на око колико ми лепо изгледа процењујем. И у некој забити око Красноярска сам гледао неки пут да раде тај асфалт је био као писта раван, а овај сав нешто...
Nije to završni sloj, treba još da dođe (nadam se). Ova saobraćajnica bi trebalo da bude projektovana za veća opterećenja, obzirom da bi tu trebalo da se preusmeri veći deo teretnog saobraćaja, samim tim više slojeva asfalta,...

Bulevar Evrope 24 sep 2015 20:43 #787

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Lemi ne znam gde si uhvatio ove detalje jer neispravne detalje očigledno i tražiš ali meni 90% radova deluje skroz ok i korektno za naše uslove. Kada se autoput kod nas gradi nekvalitetno ili talasasto ovo je još i fantastično! Ovo kod biciklističke staze je nastalo jer su vadili ivičnjake ali će to nadam se sanirati.

Realno previše očekuješ. Nije Srbija Nemačka i nije kvalitet završne izrade na tom nivou mada nisam ni bio tamo pa da pričam. Bio sam u Kanadi ali davno beše. U Mađarskoj je šta ja znam ne puno kvalitetnije mada jeste kvalitetnije.

Svakako puno toga je urađeno i ne treba biti razočaran ako sve nije što bi Blavak rekao "ljudski" :D.

EDIT: Sutra ću probati da odem da vidim ove stvari o čemu se radi.

EDIT 2: Što se tiče završnih slojeva 80% je bilo postavljeno prošli put, a mislim da je do kraja ove nedelje postavljeno sve. Snimao sam taj asfalt izbliza i deluje super. Ne znam gde je Lemi ovo uhvatio - nek kaže pa ću videti o čemu se radi. Inače postavljena su 3 sloja asfalta ako se nevaram i to onako solidno debela za naše uslove sa sve polimerom na kraju. Potrajaće to malo duže nadam se od standardnih ulica a i pravljeno je kvalitetnije od ostalih deonica bulevara (ona pored kasarne je isto čini se od malo boljeg asfalta).
Poslednja izmena: 24 sep 2015 20:50 od Bogdus.

Bulevar Evrope 24 sep 2015 21:35 #788

• LemiNS
  • LemiNS's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
Блавак, ја мислим да то све јесте завршни слој јер поредећи са ивичњацима нема куд' више и дебље а машина нема сем оне мале што развлачи бици стазу. Асфалт сам усликао на самој раскрсници код "окретнице". Ако тај полимерни слој буде ок и добро отпоран на хабање супер, али ја то све гледам на примеру досадашњег искуства са "квалитетом" када је изградња путева тема код нас - две зиме и ето их рупе. Пример који ми први пада на памет у граду? Партизанска...
Далеко било да очекујем квалитет као негде у Немачкој али не знам, генерално аљкавост у било којем послу ми се не свиђа а посебно то када се нешто прескаче и фушери ради (да будемо искрени) представе око отварања о то прво приметим али не зато што сам песимиста :lol: него волим прецизност и квалитет. Булевар као пројекат је велики посао, ма и сама ова 4. деоница је велики посао за себе и ја јесам задовољан можда не баш 90 али 80%. А што се тиче ових "брља" није да их тражим него ми то просто упада у очи као нпр. овако нешто, не могох а да не приметим

...разбију ту бетонску каналицу и посаде бетонску стопу за бандеру а вода где? :? Додуше то сам сликао пре одласка па је можда и решено нешто, нисам ишао тамо данас.
Све у свему драго ми је што ће булевар овим завршетком користити граду поприлично и надам се да хоће потрајати тј. да се не почне крпити већ за 2, 3 године.
Zahvalnici: Dukelander, Yokai, TurboMaximus, pebas

Bulevar Evrope 25 sep 2015 09:21 #789

• pebas
  • pebas's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 38
  • Primljenih Zahvalnica: 37
Hvala svima na ovim slikama. A jel ima neko neku informaciju kad bi ulice oko bulevara dobile asfalt, kanalizaciju itd.? Vidim da su tek skoro dobili brojace, odnosno ormarice za struju, osvetljenje imaju vec odavno.

Uzgred zvao sam vodovod, posto sam kupio plac skoro tamo u S. Majorosa, i rekli su mi doslovno:"Taj deo nije upisan u vodovodnu mrezu.". Drugim recima svi "kradu vodu", a ti glupane zoves da pitas koliko je vodovodni prikljucak. Pa eto ima li naznaka kada ce se i to oko vodovodnih prikljucaka srediti?

Ako je off topic ignorisite. :)

Bulevar Evrope 25 sep 2015 12:20 #790

• LemiNS
  • LemiNS's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
pebas napisao/la:

Одговорићу што је краће могуће јер није тема.
- НЕЋЕ скоро, годинама се са градом боримо око свега и без резултата, само кажу нема пара. :bash:
- Бројила за струју одавно имају сви (наравно) и плаћа се струја, али по новим правилима бројила се стављају до улице и то је оно што видиш.
- Не знам за С. Мајороша али ми у ове 4 улице (Јадранска,С. Голдмана, Т. Манојловића, Е. Берчек сви имамо шахтове са "сатом" за воду и уредно се плаћају рачуни које шаље ВиК, све са 39% (од 80.87дин/м3) за канализацију које и нема! Мрежа јесте урађена на "дивље" али солидно, проток је добар, притисак јак, сви су платили неку "казну" 2400дин. за нелегалан прикључак али њих баш брига све док је водомер ту и потрошња се плаћа а изградња мреже их није ништа ни коштала. Да то није урађено сада би још у кућама имали бунарушу! С обзиром да су тадашњу акцију водили мој отац и један комшија имао сам прилике видети колико је несложна заједница у насељу и могу ти рећи пебас да и ниси одабрао занимљиву локацију за плац... а и улицу си баш погодио... :rofl:

Bulevar Evrope 25 sep 2015 14:30 #791

• pebas
  • pebas's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
^ Hvala puno na odgovorima i razjasnjenju, poprilicno sam laik pa sam zato upadao u neke smesne situacije kao ta za vodovod kad sam zvao. Sad je mnogo jasnije mada mi i dalje nije jasno koga da zovem da mi prikljuci vodu na placu ako vodovod to ne radi?

A za neslogu i los izbor mislim da ce sve to biti dobro na kraju, svuda je tako. Inace sto je manje zanimljivije to je bolje, za mene bar. :)

Uzgred jel ima neki podforum ovde gde mozemo da ispitujemo i smaramo iskusnije gradjevince oko svega vezano za izgradnju kuce itd.?

Bulevar Evrope 25 sep 2015 15:57 #792

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4950
  • Primljenih Zahvalnica: 8341
Neka poenta sa Vodovodom i "neupisivanjem u vodovodnu mrežu" bi verovatno bila da:
- oni ne žele da snose odgovornost za nešto što nisu izvodili i da ih eventualne havarije ne dotiču
- su lenji da postojeću mrežu ucrtaju i provere

Vrlo slična situacija je bila i na Sajlovu, s tim da ne znam kakvo je sad stanje.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Bulevar Evrope 27 sep 2015 12:09 #793

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Obloge mosta izgledaju lepo
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Cookie, ranko su ns, Yokai, sandman, TurboMaximus, Novajlija, Blavak, Bogdus, Light, valjan, pebas

Bulevar Evrope 28 sep 2015 09:42 #794

• branislav
  • branislav's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 20
  • Primljenih Zahvalnica: 2
Da li neko zna na koji način će se uluice od Jadranske do Eržebet Berčet priključivati na Bulevar, da li je predviđena neka servisna traka?

Bulevar Evrope 30 sep 2015 10:19 #795

• pebas
  • pebas's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Samo na dva mesta je moguce ukljuciti se, ispod mosta do kruznog toka i kod autoputa skoro (kod okretnice 1-ce). Drugim recima nema servisne trake i za citavo naselje je nemoguce ukljuciti se blize, to i nema puno smisla po meni.

Bulevar Evrope 30 sep 2015 10:38 #796

• Trpovski
  • Trpovski's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 258
  • Primljenih Zahvalnica: 863
Možda nema smisla po našim klasičnim shvatanjima ulica, ali ovo je deo magistralne obilaznice i prilaza gradu.
Praktično i ne treba da ima veze sa naseljem pored kog prolazi. Na mnogo mesta u svetu ovakve su saobraćajnice podignute na stubove i prolaze iznad naselja. Kod nas je to ipak preskupo i trenutno nije neophodno na ovom mestu.
Naselje ima svoje postojeće veze sa gradom, ova saobraćajnica je mnogo značajnija od potreba usputnog stanovništva.
A ako je neko ostao odsečen, predstavlja žrtvu napretka, ili svoje odluke da nešto izgradi bespravno ili polupravno, i manjka sreće u tom trenutku.
Zahvalnici: Buck, Sasa

Bulevar Evrope 30 sep 2015 11:09 #797

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Razmisljanje da svaka ulica treba direktno da vodi u centar nas je dovelo do toga da nam je kultura zivljenja nepostojeca.

Ulice Proleterska i Primorska pruzaju mogucnost ukljucenja koje je dovoljno i za Klisu i za Slanu Baru, imajuci u vidu da je planirana i veca saobracajnica izmedju njih, vidi GUP.

Ja bih licno bio presrecan da mi je ulica zavucena od glavne a ne da mi prolazi tranzitni saobracaj sa jednog na drugo naselje kroz nju.

Ameri su odlicno shvatili sta cini kvalitet zivota, a to su naselja u obliku stabla drveta. Iskljucis se sa magistrale/autoputa, udjes u glavnu i iz nje svako u svoju ulicu. Niti preteranog saobracaja, niti zagadjenja, buke. Zivot okruzen drvecem, milina...

Jedan od manjih primera:

Poslednja izmena: 30 sep 2015 11:11 od kasko.
Zahvalnici: Buck, Yokai, Sasa, Oniks, Blavak, Bogdus, ZoxInTheBox, Light, valjan, Eldarion

Bulevar Evrope 01 okt 2015 12:40 #798

• pebas
  • pebas's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Niste me ubedili da ima smisla. Bez namere da ulazim u neku vecu raspravu,

#Trpovski
Ne kapiram o cemu pises, nekim 'zrtvama napretka'!?, 'usputnog stanovnistva'!? itd. I zbog tih pojmova ima smisla da nema ukljucenje na put citavo naselje?

#kasko
O 'kulturi zivljenja' i odlasku ucentar razmislja svako na svakom mestu na planeti jer je u centru bioskop, pozoriste, bolnica, posao itd. Ili nije?

Uzgred prikazao si autoput u fokusu gde je normalno da nema prikljucenja ali malo ispod ili iznad su servisni putevi ili ti obilaznice koje sve imaju prikljucenja za taj isti centar sto se vidi na 'earth view' bolje. Zar ne?

i.imgur.com/2hzZOZz.jpg

Tako da poenta je da ce za koju godinu biti pravljena ta ukljucenja naknadno ako ne bude pristojne servisne trake koja vodi do prvih prikljucenja.

Zavrsiti bulevar, a odseci toliko naselje i ne omoguciti mu ako ne makar jedno prikljucenje u ta dva kilometra ili pristojnu servisnu traku do ukljucenja na put koji vodi u centar je potpuno bez smisla.
Poslednja izmena: 01 okt 2015 12:40 od pebas.

Bulevar Evrope 01 okt 2015 12:56 #799

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
pebas napisao/la:
Uzgred prikazao si autoput u fokusu gde je normalno da nema prikljucenja ali malo ispod ili iznad su servisni putevi ili ti obilaznice koje sve imaju prikljucenja za taj isti centar sto se vidi na 'earth view' bolje. Zar ne?

i.imgur.com/2hzZOZz.jpg
Ja koliko vidim ovde su iskljucenja na 3-4 kilometra?

I moram se sloziti sa ostalima. Svrha Bulevara Evrope nije da sluzi kao saobracajnica za lokalno koriscenje. Njegova svrha je da izmesta tranzitni saobracaj iz centra.
Zahvalnici: Oniks

Bulevar Evrope 01 okt 2015 13:02 #800

• pebas
  • pebas's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
^ On je prikazao autoput. Bul. Evrope nije autoput.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru