kasko napisao/la:
BE jeste autoput kroz grad pravcem do Rume preko buduceg mosta, ako ga dozivimo. To mu je planirana namena.
Ако се не варам на аутопуту су наплатне рампе за искључење на БЕ те самим тим аутопут иза те рампе престаје?
Да ли се те рампе планирају уклонити једног дана и пустити саобраћај намењен аутопуту кроз сам град не знам колико је логично баш..?
Поред БЕ је требала да буде сервисна саобраћајница за клисански брег, то је моје мишљење. Наравно да ћу се сложити са другом двојицом суграђана јер знамо колико је ово насеље од свега далеко!
Не ради се о 40-так кућа и 5 улица већ о насељу сада са око 10 хиљада становника (!!!), 30-так улица и 19 км пута без асфалта!
Да је неки тамо пројектант више био на терену и сагледао ситуацију уместо само цртања у канцеларији булевар би био свакако приведен својој намени а цело једно насеље би без ометања саобраћаја на булевару добило могућност спајања са детелинаром, новим насељем без да се кружи преко клисанског моста, индустријске зоне...
Нажврљао сам у паинт-у колико је све могло "једноставно" бити...
Кружни ток где јесте код моста
са отвореним још једним излазом и саобраћајница не шира од две траке није потребна и или да иде скроз уз булевар до 2. кружног тока ( са плавом бојом, код окретнице која је ту требала бити такође) или да преломи на оно што знамо као Ангела Влатковића и да изађе на пролетерску и ето опет може на булевар кроз кружни ток којег нема.
Онај леви део који су одлучили да одсеку што је Богдус усликао не би наравно био одсечен.
Саобраћај на БЕ би текао својим уобичајеним током а ко жели са брега тим правцем има из сваке улице излаз на сервисну саобраћајницу и на два кружна тока без проблема укључење а овако треба ићи опет на професора грчића, поред Микома па кроз јосифа панчића на приморску уз канал па смотај мало назад до кружног тока а пошто неће бити излаза код окретнице то је све. комедија. само кажем, моје мишљење...
Простора очигледно има и више него довољно..
Bogdus napisao/la:
Izravnata je zemlja kraj bulevara i to sada izgleda mnogo lepše: