ranko su ns napisao/la:
tri stvari su ovde potpuno jasne
1. da neko laže
2. da tu ima puno para i koristi
3. da saopštenja ove ili one strane kao i stranačkih medija nemaju veze sa istinom. Samo glupson može da veruje nekim stranačkm saopštenjima koja služe za glupu masu.
Moje je mišljenje da su tu veliku korist imali Pajtićevi (pojedinci i DS), a da će sad veliku korist da imaju neki drugi.
Sklon sam verovanju da je ipak Republika Srbija vlasnik jer se spominje i odluka suda. Da su Pajtićevi u pravu već bi se pretilo policijom sudom i slično. A i štrajkački odbor je mnogo brzo prekinuo štrajk.
E sad ja ne znam ništa i nemam nikakve informacije. Ovo je samo moje čitanje između redova. Nešto slično je bilo i sa Sajmom smenjen direktor ovaj novi došo na silu, neki tabloidi pljuvali po novom direktoru. A sad svi ćute, niko ne spominje.
Ipak se ne može postavljati direktor u Luku ili Sajam bez neke pravne osnove.
Svaki vlasnik neke kompanije postavlja direktora po svojoj volji i tu nema demokratije. Ne verujem da su novi direktori tu gde jesu bez pravnog osnova.
Više bi mogao Futog (ili neki drugi pravnik) da kaže nešto o tome.
Mene ovde interesuje i pravni status i ovlašćenja ovog privatnog obezbeđenja, da li sme da udari i upotrebi silu, da li sme da nosi oružje, da li imaju licencu da obavljaju te stvari.
Slazem se da nikom ne treba verovati, ali ovako preuzimanje na silu je u najmanju ruku - neotesano, pogotovo kada nije potpuno jasno ko je zaista vlasnik.
Nasao sam jos ovo:
VLASNIŠTVO „LUKA Novi Sad“ je, 26. novembra prošle godine, odlukom Vlade Srbije, postala državno preduzeće. Tada je dogovoreno da po trećinu udela u 99,32 odsto državnog kapitala u vlasništvu preduzeća imaju republika, pokrajina i Novi Sad. Ostatak kapitala, od 0,62 odsto u rukama je malih akcionara, pre svega radnika i penzionera Luke.
www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:3428...-bez-upravnog-odbora
i ovo
Prema odluci Vlade Srbije, donetoj u novembru prošle godine, Luka Novi Sad je državno preduzeće čijih svega 0,62 odsto kapitala pripada akcionarima, a ostatak ravnopravno republici, pokrajini i gradu Novom Sadu.
www.smedia.rs/vesti/vest/59003/D-S-S-luk...e-Luke-Novi-Sad.html
Sto se tice privatnog obezbedjenja, pre par meseci su novine pisale da se donosi zakon koji ogranicava mogucnost da privatne firme i obezbedjenja nose oruzje da bi se sprecio nastavak tzv - privatnih vojski.