kasko napisao/la:
Budimepsta Bec staje u 5 mesta u Madjarskoj. Putuje 2:41. Ne vidim razlog zasto bi odustali od politike da im vozovi staju u svakom mestu na pruzi, pogotovo sto ova nece biti ni blizu toliko koriscena kao becka.
Da se razumemo, voleo bih da sam za 2h u Pesti i 5 u Becu, 9 u Minhenu. Ne bih vise isao autom. Ali ako bude i 2:30 bice super ubrzanje.
Био сам у RailJet возу од Пеште до Беча. Прелази ту дистанцу за 2:45 минута. Стаје у Будиму, Татабањи, Ђеру и Мошонмађаровару. Углавном иде око 160кмч, а најбрже је ишао 190кмч што сам мерио на телефону. Вожња је одлична, удобна, возови чисти, имаш интернет. Баш онако да ти тих 2:45ч прође брзо.
tonyk napisao/la:
ja sam poslednji put išao pre bar deset godina, ali sećam se da je to bila celonoćna avantura, 8-9 sati ukupno. ako ne i više.
i da su sa naše strane bile veće brzine dosta. da li su preko više stanica imali ili je bila lošija pruga, nemam ideju.
Задњи пут 2016. ишао из Пеште ка НС возом. Oд Пеште је ишао до наше границе доста брзо, а онда од Суботице до НС је било мучење. Негде је ишао и 30кмч. Као у 18. веку.