Juce bio u Budimpesti, sto se tice madjarske i njihovog autoputa ljudi su na vrhuncu zadatka.
Ekipe koje dezuraju na autoputu non stop zuje i gledaju gde ima problema, jedno 20tak patrola sa kamionima, kombijima, pikapovima prolaze duz njihovog autoputa i saniiraju eventualne probleme.
Nažalost znam taj osećaj, mi se oduševljavamo nečim što je potpuno normalno. I ja sam prolazio nedavno (sad za božić opet bio u Beču opet) kroz Mađarsku i zaista su lepi putevi, zemlja premrežena autoputevima, patrole, održavanje ma sve ok. Međutim to su ipak autoputevi našeg ranga odnosno tako će izgledati kod nas jednog dana ali "evropski" putevi su bolji i što se tiče kvaliteta i što se tiče signalizacije i što se tiče bezbednosti i zaštite. To je ono što meni smeta i naravno nezavršena obilaznica oko Budimpešte!Slični smo na neki način, kao da i oni imaju svog Mrku... ne mogu da završe tu obilaznicu 100 godina... Sve u svemu i ovako Mađarska daleko ispred nas po ovom pitanju.
Kod nas tuga, nigde zive duse, sto se tice servisne sluzbe.
Aj da je samo servisna služba...
Ideja koja je odlicna, jeftina i lako primenljiva i kod nas je ziva ograda ili neko siblje nisam skontao, izmedju dve kolovozne trake.
Kad sam isao preko dana nisam skontao njihovu svrhu osim ciste estetike, medjutim kad je pao mrak dobija i prakticnu funkciju.
Vozila koja dolaze iz suprotnog smera sa dugim svetlima uopste ne ometaju vasu voznju jer to siblje iako na sebi nema ni jednog lista upija svo svetlo.
Postoji ta ideja i koda nas na nekim delovima od NS do BG a i BG do NI... Ja imam problem sa dugim svetlima iz suprotnog pravca i to mi je večna tema
Što se tiče odvajanja kod NS, tu nemam komentara... Jedva čekam da se završi pa da počnemo da koristimo put kako dolikuje. Zna li neko da li su stavljene signalizacije na one stubove?