Ja sam u novembru 2019. istu kvadraturu renovirao za 4500 e. Štedeo jesam, majstori su već tada digli cene, meni se žurilo, stan je bio za prodaju, ali svi koji su došli da pogledaju stan su mi rekli da sam super sve uradio i da se vidi da nisam štedeo i da je mnogo bolje urađeno nego većina ovih što tvrde da su renovirali. Renoviranjeje trajalo malo više od mesec dana, ali imao sam peh da me je keramičar ispalio pa sam izgubio 5-6 dana dok sam našao drugog. Stan je prodat za pet dana.
Rađeno je sledeće. Dva velika PVC prozora zamenjena. Balkonska vrata nisu menjana jer su bila zaštićena od atmosferskih uticaja i ok su, samo su ofarbana u belo. Zamenjna ulazna vrata, najjeftinijim kineskim. Unutrašnja vrata bila ok, ofarbana u belo. Parket lamelni u očajnom stanju, ponovo lepljen tamo gde je trebalo i lakiran. El. instalacije nisu menjane jer su ok bile, samo je zamenjena tabla sa osiguračima što sam sam uradio. Kupatilo totalno sve rađeno, voda kanalizacija, keramika. Kuhinja sve osim kanalizacije. Radijatori ofarbani. Sve okrečeno u belo.
Štedeo jesam, ali ništa bofl nije ugrađeno, gledao sam ipak da bude kvalitetnije, osim tih ulaznih vrata koja su stvarno g**** od kvaliteta, ali sam ih na brzinu kupuo i tu sam se zeznuo.
Par meseci pre toga sam radio totalno kupatilo u stanu u kom živim i potrošio samo na kupatilo 4000 evra, ali smo se malo egzibicionisali, da smo malo više lagno je moglo koštati i 7-8k e.
Imam i neke slike stana i cene pa ako nekog interesuje mogu okačiti...
PS: PVC je rehau neki jeftiniji profil sa malo boljim okovima, nisu kineski, dvoslojno staklo. Da sam radio i terasno vrata bilo bi oko 500e više.