ravenns napisao/la:
Pozdrav,
Posle godinu i nesto dana zivota u novom stanu, primetio sam, naravno, buku od komsija koji ne kapiraju da zive u kolektivnom vidu stanovanja.
Interesuje me da li bi oblaganje zida ka komsiji stirodurom ili nekim drugim zvucno-izolacionim materijalom pomoglo da se makar umanji buka?
Hvla unapred na odgovoru. Mozda je ovo off topic, ali pretpostavljam da forum prate ljudi koji se razumeju, pa bih da cujem njihovo misljenje.
Stan koji smo kupili je jos uvek u izgradnji, upravo zbog komsijske buke smo birali najizolovaniji stan moguce, no ipak neke stvari ne mozes da izbegnes. Mene najvise muci zid gde se nasa kuhinja naslanja na komsijinu kuhinju, htela sam da se uradi dodatna neka izolacija, ali me je gradj injzinjer ubedio da sve sto treba da uradim jeste da u otvor ventilacionog otvora koji sluzi samo meni stavim komad neceg za izolaciju i da zamolim komsiju da isto tako on uradi i sa njegove strane, jer njemu taj odvod ne sluzi nicemu, on ima drugi. Dakle, buka najvise dopire kroz te kojekakve odvode, otvore isl, preko zida znatno manje. I kroz kupatilo naravno, jer ima puno supljina, cevi itd.