kasko napisao/la:
Kad tad docice do vrhunca sa cenama.Trenutno je u toku jedno veliko pranje para preko Kosova i Bosne, mnogo stanova u kojima se ne zivi. Neki ljudi koji su sada dosli iz inostranstva odlucili su da uloze novac u nekretninu ovde, misleci da ce zaraditi i izdati a neki i za zivot. Stednja je neisplativa a ideje za biznis nema svako. Ako ne radis, novac se brzo trosi...
U jednom trenutku neki ce pozeleti da dodju do kesa. U jednom trenutku rata kredita diktirana cenom ce biti dosta veca od mesecne rente, a renta ce pasti velikom kolicinom praznih stanova. Pitanje je kada ce se to dogoditi. Velikog pada nece biti, jer niko nece da izgubi novac ako ne mora. Ali ko mora, spustace i za 200-300 eur po kvm.
Ko mora, trazice kompromis izmedju zelja i mogucnosti. Ko ne, cekace da se pojavi upravo ono sto ispunjava sve zelje.
Na Trgu Prvog maja nece biti nove gradnje. Samo vile su dozvoljene. Stanovi su solidnog kvaliteta, ulazna vrata stanova ocajna i prvo sto bih promenio da ne cujem svakog ko prolazi ispred. Ali to nije tako strasna investicija. Pogled sa 3 sprata (4. ima kose plafone pa nije za svaciji ukus) je malo blokiran sada vec visokim drvecem ali pruza lep, jutarnji pogled na Istok i ka centru grada neblokiran zgradama do Bul. Oslobodjenja. Ventilacija je standardna, u kupatilu osecas mirise komsijskog kuvanja pa bolje uvek drzi ukljucen ventilator. Raspored u stanovima je po meni retko dobar sa malo hodnika.
Kasko, hvala na odgovoru i na opisu, znala sam da mi se tamo svidja, ali trenutno na internetu, a da ja znam, ima samo jedan stan aktuelan na Trgu Prvog maja, normalna etaza sa 55m2 - cena 80,000. Tvoj opis mi dodje kao so na ranu.
Cene su za nijansu nize u Micurinovoj, Sestara Ninkovic i Slobodana Bajica i malo nize u Majevickoj. Ali nije kao da ponude u tom kraju ima mnogo - kada kazu Sajmiste misle i na deo ka Novoj detelinari, a i deo od Bulevara Kralja Petra ka autobuskoj.
Mene licno Bulevar Kralja Petra ne privlaci, ali kad budu izgradili onu gromadu na cosku, dijagonalno od sajma, ceo kraj ce se verovatno "trgnuti".
Ogroman stres, ono matorim na dnevnom nivou. Ono sto vreme vise prolazi, realno cu morati da kupim manji stan da bih "renovirala" glavu nakon ove avanture.
A sto se tice praznih stanova, istina je, ja sam gledala stan izgradjen 2010, niko u njemu nikad nije ziveo! Sve je apsolutno novo, od parketa do stolarije.