Nani021: Ovo je neko lupio marketinski pa ako se neka budala upeca i kupi stan, ko mu kriv!
E vidis bas zbog ovoga nisam hteo da navodim ime investitora da se ne bi nasao neko kao ti da me isproziva bez pokrica. Medjutim, vise njih je pitalo koji je investitor, pa sam ipak rekao i zazalio naravno.
Ja za sebe trenutno trazim stan da kupim i hteo bih da uzmem nesto kvalitetnije, jer planiram da zivim u tom stanu jedan duzi period. Ali, nisam u zurbi da moram odmah sad da uzmem, vec polako razgledam, raspitujem se, pa u narednih godinu dve planiram da kupim nesto.
Inzenjer sam po struci, ali daleko od gradjevinske struke, tako da ne mogu nesto da pametujem na ovu temu. Ali, drago mi je sto ovde na forumu ima strucnjaka na ovom polju, pa mogu da saznam dosta toga.
Kuriozitet je sto sam pricao sa nekim drugim investitorima, dakle suparnicke firme, i oni se nisu bunili oko toga da Vaer gradi A klasu. Mislim da svi ti investitori vrlo dobro znaju kako ko gradi i kako se kotiraju medjusobno po kvalitetu, tako da ne verujem da bi hvalili konkurentsku firmu napamet.
Ali ogradjujem se unapred, niti tvrdim bilo sta da je sto posto tako, vec sam to uzeo sa velikom rezervom, ako lazu mene, onda i ja lazem vas, sto rece Balasevic davno jos. Da sam im verovao sve sto mi kazu, onda ne bih ovde trazio vase misljenje.
U Vaeru su mi rekli da su njihovi stanovi A razred, da racuni za grejanje budu visestruko manji u njihovim zgradama, u odnosu na ostale zgrade po gradu. Medjutim, klepaju sa cenama da to nije normalno, ako stavim na papir, ja u startu treba da dam 10-15 hiljada evra vise za stan, pa da kazem da su racuni za grejanje i duplo manji, trebalo bi mi 30-tak godina samo da vratim ove ulozene pare na startu. Tako da mi ne pada na pamet da toliko dajem za stan, pogotovo sto ovaj kvalitet gradnje po Novom Sadu, ne zasluzuje cenu kvadrata vecu od 1000 evra. Uglavnom, nikoga ja ovde ne reklamiram, sto se mene tice, slobodno zaobilazite Vaer u sirokom luku. Ja sam ovde na forumu kao buduci kupac stana, i u tom svojstvu sam ovde, da saznam nesto o investitorima, kvalitetu gradnje od ljudi koji to prate i koji znaju mnogo vise od mene.
A sto se tice Galensa, o njima sam cuo sve pozitivno, medjutim kad sam se malo vise raspitao, videh da nisu nista posebno i da su tanki po mnogim pitanjima sto se tice kvaliteta gradnje. Jedino sto mogu reci za njih je da su ovako pouzdani, bar za sada, znaci necete izvisiti za pare, cisti su papiri, dozvole za gradnju itd. Posto danas u Srbiji morate voditi racuna o tim stvarima jos i najvise.
A sto se tice korupcije, kriminala... sve se slazem, to je tek posebna prica, i meni je muka od svega toga, sto rece Djaso, kao da je iz mojih usta, ja to vrlo cesto znam da kazem da nas i treba da pokori Nemacka, ili neko drugi, pa da napravi nesto ovde, jer mi nismo sposobni da vodimo drzavu, nije to za nas. Nama kad bi dali nemacku privredu, ekonomiju i birokratiju na tacnu, mi bismo sve to usrali za par godina, milion parazita bi se navatalo koji bi sve pokrali i unistili.