shumenko napisao/la:
Pozdrav ljudi
zna li neko kakav kvalitet gradnje ima Inobacka? Rade sa betonskim panelima koje sami proizvode, da li neko mozda ima info o prednostima i manama ovog nacina gradnje? To pitam iz ugla stanara, kakva je izolacija zvucna i termicka u odnosu na ciglu, blok i sl. Gradili su novu zgradu u Njegosevoj i grade dosta na Satelitu, interesuju me neki stanovi kod njih al mi je to oko betonskih panela totalna nepoznanica.
Hvala na odgovorima
Pozdrav svima
Kupio sam na kraju stan od Inobačke pa da prenesem utiske zainteresovanima.
Što se tiče zvučne izolacije - nema nikakvih problema. Zgrada je prilično useljena, svi stanovi oko nas su useljeni a čujemo mnogo manje nego u prethodnim stanovima.
Što se tiče termičke izolacije - za letnje vreme smo jako zadovoljni. Mada, ove reči uzmite sa rezervom jer se nalazimo na vrlo dobrom položaju u odnosu na sunce a i prethodno smo živeli ispod ploče te nam sad sve izgleda jako dobro sa te strane

Javiću se i na zimu kada udare minusi.
Završni radovi su urađeni korektno. Bilo je nekoliko propusta koje nismo očekivali (što kažu i slep bi ih video) na koje smo se žalili. LJudi iz Inobačke su ispravili sve što smo tražili. Naš poznanik građevinski inženjer je isto zadovoljan onim što je video. Mislim da tu investitor može još da podigne kvaliteta, bar da sami poispravljaju vidne greške.
Sam odnos sa investitorima je bio prilično dobar. Svoj deo papirologije su obavljali agilno i uigrano, čim je nešto zatrebalo odgovarli su u najkraćem roku, nakon predaje ključeva smo dobili svu potrebnu dokumentaciju za povrat pdv-a i upute šta treba dalje da radimo nakon preuzimanja stana. Prosto, u svih tih 3 meseca zezanja sa državnim institucijama, bankom i ostalima, nijednog trenutka nismo investitora videli kao prepreku u bilo kom koraku. Jedino na početku smo imali zamerke u delu prodaje, odnos je tu delovao pomalo neprofesionalno.
Takođe bih da napomenem da je i kupoprodajni ugovor korektno napisan. Ovo napominjem jer nemaju sva pravna lica takav odnos prema klijentima, npr. ugovor sa bankom je toliko restriktivan da sam u nekom trenuku razmišljao da prekinem celu proceduru...bilo mi je gadno i čitati to.
Toliko od mene. Ako neko ima pitanja, nek se slobodno javi, rado ću pomoći