Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - investitori

Stambena novogradnja - investitori 08 okt 2013 10:06 #201

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
City je izgradio objekat kod medicinke skole. Kvadrat bio 1350 a raspored u stanovima jako los.Jedino mi se svidela lokacija i panoramski prozori. Za materijal ne znam.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - investitori 08 okt 2013 15:48 #202

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
SSJ5 napisao/la:
Verovatno mislis na ugao Futoskog Puta i Antona Cehova (

Mala digresija, Futoški put počinje od Gajićevog nesuđenog hotela.

Stambena novogradnja - investitori 08 okt 2013 16:56 #203

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3516
  • Primljenih Zahvalnica: 2292
das ivon napisao/la:
SSJ5 napisao/la:
Verovatno mislis na ugao Futoskog Puta i Antona Cehova (

Mala digresija, Futoški put počinje od Gajićevog nesuđenog hotela.
E jeste, secam se da je stovariste Platan bilo Futoski put br 2.

Stambena novogradnja - investitori 08 okt 2013 22:25 #204

• Cherry
  • Cherry's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 5
Pitanje se odnosilo na dve zgrade , istog investitora na razlicitim lokacijama . Antona Cehova i Vojvode Knicanina - kod medicinske skole . Hvala na odgovorima . Ova u Antona Cehova ima samo cetiri stana , sto mi se dopada .Cena 1400 , deluje kvalitetno ali ne razumem se . Ima veliko dvoriste , lokacija je super ali je trafo stanica tik uz zgradu :dry: Da , svidjaju mi se prozori i u V.Knicanina , steta sto nema vise takvih zgrada sa nestandardnim prozorima . U Sarajevskoj ima dva prazna placa ,.... bilo bi lepo kada bi tamo neko napravio vilu sa par stanova .. :angel: A ko je gradio Novosadski "kruzer" u Cara Dusana ? :okay:

Stambena novogradnja - investitori 08 okt 2013 22:34 #205

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Cherry napisao/la:
A ko je gradio Novosadski "kruzer" u Cara Dusana ? :okay:

www.erker-inzenjering.com/cara_dusana.html

Stambena novogradnja - investitori 08 okt 2013 22:40 #206

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Cherry napisao/la:
Pitanje se odnosilo na dve zgrade , istog investitora na razlicitim lokacijama . Antona Cehova i Vojvode Knicanina - kod medicinske skole . Hvala na odgovorima . Ova u Antona Cehova ima samo cetiri stana , sto mi se dopada .Cena 1400 , deluje kvalitetno ali ne razumem se . Ima veliko dvoriste , lokacija je super ali je trafo stanica tik uz zgradu :dry: Da , svidjaju mi se prozori i u V.Knicanina , steta sto nema vise takvih zgrada sa nestandardnim prozorima . U Sarajevskoj ima dva prazna placa ,.... bilo bi lepo kada bi tamo neko napravio vilu sa par stanova .. :angel: A ko je gradio Novosadski "kruzer" u Cara Dusana ? :okay:
Ne znam kakav problem je to sto je trafostanica odmah pored? Ako je zbog zracenja, vise ce te ozraciti mobilni, nego trafostanica koja je pored zgrade. Ne bi se one gradile tek tako usred naselja da postoji realna opasnost od njih, pogotovo sto su sklopovi u stanici oklopljeni.
Poslednja izmena: 08 okt 2013 22:44 od Yokai.

Stambena novogradnja - investitori 08 okt 2013 22:55 #207

• Cherry
  • Cherry's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Misljenja su podeljena , a rezultati istrazivanja cesto kontradiktorni .

Stambena novogradnja - investitori 08 okt 2013 23:07 #208

• Cherry
  • Cherry's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
das ivon napisao/la:
Cherry napisao/la:

Da li mislimo na istu zgradu ? Ja mislim na onu malu kod parka pored medicinske skole ?

Stambena novogradnja - investitori 08 okt 2013 23:25 #209

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Cherry napisao/la:
Misljenja su podeljena , a rezultati istrazivanja cesto kontradiktorni .
Upoznat sam sa materijom. Isao sam na praksu svake nedelje i cesto smo bili tik pored odeljenja jakih struja. Tu je uvek bilo i ljudi koji rade na odrzavanju tih postrojenja godinama. Iz prve ruke znam da je bezopasno.

Sve u svemu, tvrdim ti da ces od te trafostanice primiti manje zracenja nego od instalacija u stanu.
Poslednja izmena: 08 okt 2013 23:28 od Yokai.
Zahvalnici: Cherry

Stambena novogradnja - investitori 08 okt 2013 23:28 #210

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Cherry napisao/la:
das ivon napisao/la:
Cherry napisao/la:

Da li mislimo na istu zgradu ? Ja mislim na onu malu kod parka pored medicinske skole ?

Ne znam za nju, mislim da nema render.
Poslednja izmena: 08 okt 2013 23:44 od das ivon.
Zahvalnici: Cherry

Stambena novogradnja - investitori 13 okt 2013 13:00 #211

• bubicans
  • bubicans's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 20
  • Primljenih Zahvalnica: 1
Jel ima neko na forumu ko zivi u Bolting zgradi ili da zna otprilike kako grade, da li su prihvatljivi?

Pola Grbavice je izgradio, ali slabo se o njemu pise ovde....

:? :dry:

Stambena novogradnja - investitori 21 okt 2013 22:42 #212

• grifon
  • grifon's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 44
  • Primljenih Zahvalnica: 68
Bolting je ok, papiri su sredjeni. Pouzdani su. Ne istice se nista u odnosu na ostale po kvalitetu, C razred su mu zgrade, kao i svima drugima. Trenutnu zgradu koju rade, zidaju sa klima blokovima plus 10cm izolacija. Kuhinja, kupatilo je od domacih proizvodjaca, hrastov parket, pvc stolarija. Video sam jedan njihov stan nov, tada jos neprodat, deluje mi skroz u redu. Mada, neko ko zivi u njihovoj zgradi, moze vise reci o svim prednostima i nedostacima.
Inace, neko je ovde na forumu, ne znam tacno na kojoj temi, rekao da je zabranjeno prodavati stanove u suterenu i slicno. Za Bolting sam licno video da su u Doza Djerdja prodavali stanove u suterenu, znaci prozori od stana su kao oni podrumski duguljasti i kratki u visini, oko 5 cm iznad trotoara. Cena kvadrata je bila duplo manja, nego kod ovih normalnih stanova.

Stambena novogradnja - investitori 21 okt 2013 22:56 #213

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 207
  • Primljenih Zahvalnica: 82
Ne znam zasto bi bilo zabranjeno prodavati stanove u suterenu? Jedino pretpostavljam da se ne mogu knjiziti kao stanovi vec kao podrum ili garaze.
Poslednja izmena: 21 okt 2013 22:56 od vicakur.

Stambena novogradnja - investitori 22 okt 2013 15:19 #214

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
grifon napisao/la:
Bolting je ok, papiri su sredjeni. Pouzdani su. Ne istice se nista u odnosu na ostale po kvalitetu, C razred su mu zgrade, kao i svima drugima. Trenutnu zgradu koju rade, zidaju sa klima blokovima plus 10cm izolacija. Kuhinja, kupatilo je od domacih proizvodjaca, hrastov parket, pvc stolarija. Video sam jedan njihov stan nov, tada jos neprodat, deluje mi skroz u redu. Mada, neko ko zivi u njihovoj zgradi, moze vise reci o svim prednostima i nedostacima.
Inace, neko je ovde na forumu, ne znam tacno na kojoj temi, rekao da je zabranjeno prodavati stanove u suterenu i slicno. Za Bolting sam licno video da su u Doza Djerdja prodavali stanove u suterenu, znaci prozori od stana su kao oni podrumski duguljasti i kratki u visini, oko 5 cm iznad trotoara. Cena kvadrata je bila duplo manja, nego kod ovih normalnih stanova.
Pa bila je manja cena kvadrata jer su se prodavali kao garaze, nisu se ni mogli uknjiziti, niti ce moci, kao stambeni kvadrati. Ne mogu da nadjem pravilnik sad, postoje odredbe koje definisu zabranu izgradnje stanova u podrumskim i suterenskim etazama.

Stambena novogradnja - investitori 22 okt 2013 18:25 #215

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4972
  • Primljenih Zahvalnica: 8385
Kako se rešava gradsko grejanje u tim stanovima?
Ako se naplaćuje kao za poslovni prostor, onda se plaća samo zimi, a leti neko održavanje, jel?
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Stambena novogradnja - investitori 23 okt 2013 10:38 #216

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
Nemam pojma, to je sve ilegala teska. Zavisi od prostora do prostora, ali mislim da legalno, oni ne mogu imati grejanje.
Ako je u pitanju poslovno grejanje, u pravu si, leti samo "pretplata", a zimi poslovna tarifa. Imam iskustva sa tim, uglavnom kad se razmaze na godinu dana, grejanje te isto kosta...

Stambena novogradnja - investitori 24 okt 2013 13:13 #217

• mzupunski
  • mzupunski's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 6
djaso napisao/la:
Kriminal je kad je legalizovana korupcija platis duplu taxu i moze brze,ne platis cekaj godinu dana.Da te upisu da si vlasnik..hahha svasta...Mrzim sistem,sistem i sistem..Jebem ti partijsko zaposljavanje!Hiljade ljudi u administraciji.Niko nikom ne podnosi izvestaje.Ma mrs bre,A holiday inn naravno da nije u redu da neko moze dobiti 3 sprata,a neko 7 na istoj parceli.Ali u ovakvim slucajevima sto se tice holiday inna,teras brend iz NS-a...Teras ljude koji bi tu radili.Na stranu to kakav je Gajic i odakle mu toliko novca.To je nesto sasvim drugo.Mene holiday inn podseca na atp vojvodinu!Secam se 2007.sam isao busom BG-NS.pa kakvi su to busevi bili..I sjebali su je.Ko god da je.Stoka nepismena.opet ponavljam SISTEM LJUDI SISTEM!!!!

Dugo nisam pratio forum, sada malo usao pa citam redom... JA sam platio duplu taksu za uknjizbu 30.01. ove godine i jos nije proslo. Tako da je to sve cista lazurija, samo da novce pokupe, kakvo crno ubrzanje... :(

Stambena novogradnja - investitori 27 okt 2013 13:28 #218

• drazesnaSkorpija
  • drazesnaSkorpija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • bilo jednom...
  • Poruka: 135
  • Primljenih Zahvalnica: 30
dragi moji, sorry što se javljam samo kad mi nešto treba, ali.......
elem moj dragi i ja smo gledali jedan stan koji je gradio prezident, sve jako lepo izgleda, nije pilićarski jeftinpo odrađeno, ali poučena iskustvom nije zlato sve što sja, kakav je kvalitet dugoročno gledano kod prezidenta

Stambena novogradnja - investitori 04 nov 2013 11:54 #219

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Stambena novogradnja - investitori 04 nov 2013 12:50 #220

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1151
  • Primljenih Zahvalnica: 2157
U Andrijana residence u Laze Kostica stavljaju voda-voda toplotnu pumpu.Zna li se da li jos neko ugradjuje toplotne pumpe u zgrade?Koliko je pouzdan to sistem?
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru