Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - investitori

Stambena novogradnja - investitori 28 sep 2016 15:27 #541

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Tehnogradnja u Branka Bajica prodaje za 1150-1200 evra po kvadratu, ali ne znam kakav im je kvalitet gradnje. Mislim da nismo puno diskutovali o tome?
Poslednja izmena: 28 sep 2016 15:34 od Yokai.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - investitori 28 sep 2016 16:38 #542

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
acor napisao/la:
Kupovina stana je svakako bitna stvar, dobro je sto se raspitujes. Ja sam na Detelinari, vidim da je Prezident poceo da radi zgradu na uglu Koste Racina i Svetislava Kasapinovica. Deluje da ce biti lepa, a i lokacija je dobra. Sve ti je na dohvat ruke. Ne znam koja je cena kvadrata, mozda je najbolje da se direktno kod njih raspitas, mada verujem da se mozes uklopiti, jer zgrada tek pocinje da se radi, sto znaci automatski i nizu cenu. Ne znam kakav je kvalitet gradnje, ali znam da su poznat i pouzdan investitor sto mislim da je na kraju krajeva i najbitnije. Dinamika je takodje tamo dosta zgrada uradila i za njih tople preporuke!

Ti si se danas registrovao da bi tako velikodušno predložio kupovinu stana, mora da si mnogo dobar čovek ili je u pitanju reklama. Ako hoćeš slobodno možeš i da platiš neću imati ništa protiv. Svi smo svesni nedostataka te Detelinare pa me zanima:

1. Šta je to SVE na dohvat ruke? Prodavnice koje se otvaraju i zatvaraju, frizerski saloni? Ma presudni su za lokaciju. :troll:
2. Šta je na toj zgradi lepo?
3. Šta tu lokaciju čini dobrom?
4. Zar po nekakvom novom zakonu stanovi ne mogu da se prodaju dok ne budu završeni 80% baš da bi se zaštitili kupci?

Stambena novogradnja - investitori 28 sep 2016 17:02 #543

• acor
  • acor's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 2
Evo ukratko pojasnjenja...
Nisam se registrovao na forumu ni zbog ovog coveka kome je bila potrebna informacija, niti zbog ikakve reklame. Kakve ja potencijalne koristi od toga mogu da imam? To je moj komsiluk i mogu valjda da podelim svoje misljenje na bilo koju temu, tome i sluze forumi, zar ne?
Svi znamo nedostatke Detelinare, ali i njene prednosti. Zasto gledati samo negativne stvari i biti negativan, ne razumem?
A svoje misljenje cu vrlo rado pojasniti i odgovoriti na tvoja pitanja.
1. Preko puta te lokacije se nalazi: Pošta, menjačnica, Univer, Maxi, Gomex... Naravno, tu su i saloni, kafici, prostor za decu tzv.trgic, blizu je Sajam, autobuska/železnička... Pritom, odlična je veza gradskim prevozom sa ostatkom grada, malo li je? Meni to čini tu lokaciju daleko privlačnijom nego Telep, recimo...
2. Zgrada će lepo izgledati spolja, koliko sam uspeo da vidim na slici. Više od toga ne znam, zato više komentara nisam ni davao.
3. Mislim da sam na ovo pitanje gore već dao odgovor...
4. Nisam ni pravnik ni građevinar da se razumem u zakone, ali znam da sam ja svoj prvi stan kupio kada su kopani temelji za zgradu. Isto kao što znam da sam drugi kupio kada je bila podignuta i na kraju je samostalno zavrsavali, jer je investitor pukao. A ja pukao ozbiljan novac mimo planiranog.
Zato tvdim da je najbitnije imati pouzdanog investitora. A moje je misljenje da Prezident i Dinamika to jesu.

Re:Stambena novogradnja - investitori 28 sep 2016 17:07 #544

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
A šta kumovi kažu?
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši
Zahvalnici: Buck

Stambena novogradnja - investitori 28 sep 2016 17:29 #545

• pedja
  • pedja's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 34
  • Primljenih Zahvalnica: 36
Prezident na Novoj Detelinari 1200 e po kvadratu, a Galens na pocetku bulevara vise nema garsonjera, a u Neimarovoj samo jedan u potkrovlju po 1150e.
Kakava su misljenja o investitoru FERENC GOTTSTEIN. Zavrsava zgradu u Presernovoj na Telepu. Moje je razmisljanje da sada kupim garsonjeru kada su mi deca mala, pa da je obzirom da nismo iz NS izzdajemo dok ne porastu za skolovanje, ali ne znam koje su sanse da se garsonjera u Presernovoj izda, izgleda mi taj kraj dosta zavucen u odnosu na ostatak grada i lose povezan gradskim.

Stambena novogradnja - investitori 28 sep 2016 18:17 #546

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
acor napisao/la:
Nisam se registrovao na forumu ni zbog ovog coveka kome je bila potrebna informacija, niti zbog ikakve reklame. Kakve ja potencijalne koristi od toga mogu da imam? To je moj komsiluk i mogu valjda da podelim svoje misljenje na bilo koju temu, tome i sluze forumi, zar ne?
Svi znamo nedostatke Detelinare, ali i njene prednosti. Zasto gledati samo negativne stvari i biti negativan, ne razumem?
1. Preko puta te lokacije se nalazi: Pošta, menjačnica, Univer, Maxi, Gomex... Naravno, tu su i saloni, kafici, prostor za decu tzv.trgic, blizu je Sajam, autobuska/železnička... Pritom, odlična je veza gradskim prevozom sa ostatkom grada, malo li je? Meni to čini tu lokaciju daleko privlačnijom nego Telep, recimo...
2. Zgrada će lepo izgledati spolja, koliko sam uspeo da vidim na slici. Više od toga ne znam, zato više komentara nisam ni davao.
4. Nisam ni pravnik ni građevinar da se razumem u zakone, ali znam da sam ja svoj prvi stan kupio kada su kopani temelji za zgradu. Isto kao što znam da sam drugi kupio kada je bila podignuta i na kraju je samostalno zavrsavali, jer je investitor pukao. A ja pukao ozbiljan novac mimo planiranog.
Zato tvdim da je najbitnije imati pouzdanog investitora. A moje je misljenje da Prezident i Dinamika to jesu.

I jednima i drugima (to važi i za 90% ostalih) bih zabranio da grade u krugu do predgrađa Futoga. Onog daljeg. Kad pogledam Dinamikinu kod pozorišta dođe mi da ih šutam u dupe, u kretanju, do kraja života, svog ili njihovog. Sramota za investitora, projektanta i gradski šut, nezavisno od skraćenice iza koje ubire skraćeničku platu ili postotak.
Poslednja izmena: 28 sep 2016 18:33 od TurboMaximus.

Re:Stambena novogradnja - investitori 28 sep 2016 21:14 #547

• Ilke
  • Ilke's Avatar
  • Na mreži
  • Arhitekta
  • Poruka: 554
  • Primljenih Zahvalnica: 549
Koje su ti zamerke konkretno?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stambena novogradnja - investitori 28 sep 2016 21:28 #548

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
TurboMaximus napisao/la:
acor napisao/la:

I jednima i drugima (to važi i za 90% ostalih) bih zabranio da grade u krugu do predgrađa Futoga. Onog daljeg. Kad pogledam Dinamikinu kod pozorišta dođe mi da ih šutam u dupe, u kretanju, do kraja života, svog ili njihovog. Sramota za investitora, projektanta i gradski šut, nezavisno od skraćenice iza koje ubire skraćeničku platu ili postotak.

Dinamika je ok firma,ali za ovu zgradu kod Pozorista se u potpunosti slazem.Sramota je da zgrada u samom srcu Novog Sada bude klasicna demitusa i klasicna komercijala koja bi eventualno mogla proci u nekoj sporednoj telepskoj ulici.Sigurno nije tu bio jeftin kvadrat,a estetski velika nula.Inace o Dinamici kao firmi imam pozitivno misljenje,90 posto zgrada im je na detelinari i kvalitet i opremljenost je nesto sasvim pristojno toj ceni od 1100-1200 e/m2

Stambena novogradnja - investitori 28 sep 2016 21:36 #549

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Kvadrat za 1250 evra se prodavao u Kosovskoj ulici u Modeninoj zgradi.
Za Detelinaru mi je puno više od 1000 evra.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Re:Stambena novogradnja - investitori 29 sep 2016 00:27 #550

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Ilke napisao/la:
Koje su ti zamerke konkretno?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Govorim o eksterijeru. Nove fasade su toliko prostačke, ružne ili banalne da mi se gadi. Projekti stanova su masovno bezobrazno besmisleno otaljani. U takvom konkekstu kvalitet pločica ne može da me impresionira.

Vidi se da, ipak, neki investitori počinju da poklanjaju više pažnje arhitekturi objekta. Da li je to samo spolja gladac, nemam pojma.
Poslednja izmena: 29 sep 2016 00:28 od TurboMaximus.

Stambena novogradnja - investitori 29 sep 2016 01:14 #551

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Dukelander napisao/la:
Kvadrat za 1250 evra se prodavao u Kosovskoj ulici u Modeninoj zgradi.
Za Detelinaru mi je puno više od 1000 evra.
To je verovatno onda bolja opcija.

Stambena novogradnja - investitori 29 sep 2016 09:41 #552

• Delija
  • Delija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 238
  • Primljenih Zahvalnica: 92
Moja generalna zamerka na vecinu investitora koji grade po NSu je da je raspored u stanovima kaNtastrofalan, pogotovo kog malo vecih stanova (~70-90 m2), kao i da vecina zgrada nema garaze, pa cak ni parking mesta, a grade se u delovima grada gde je parking ogroman problem.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Stambena novogradnja - investitori 29 sep 2016 10:52 #553

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Stanovi su spavaonice sa minijaturnim sobama, jako malo mesta za ormane, trpezarije u dnevnim sobama itd. sve ne bi li se od 45 kvadrata napravio "trosoban stan". Mislim da mi se jedino Galens kod limanskog kruznog toga na BE svideo svojim planovima u poslednjih par godina.
A ono što je nekada bilo normalno: tavanski prostor, biciklana, šupa, danas može samo da se sanja. Živeo sa u zgradi iznad ABC marketa u Rumenačkoj i sve to smo imali početkom 90-tih godina.
Poslednja izmena: 29 sep 2016 10:53 od kasko.

Re:Stambena novogradnja - investitori 29 sep 2016 20:35 #554

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
O President palace-u, liftovi su sa leve strane a prekidači svetla se nalaze pravo na zidu u daljini:

Stambena novogradnja - investitori 29 sep 2016 21:15 #555

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Ako me oči nevaraju, neupućeni kad izađu i krenu desno od lifta da pritisnu prekidač - zvone na nečija vrata. E sad je pitanje, da li se ponašati ko huligani iz SSSR-a i pobeći ili sačekati nekog da objasni gde se uključuje svetlo.

Re:Stambena novogradnja - investitori 29 sep 2016 22:52 #556

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Tačno. Imaju i mogućnost da zatvorenih očiju preskoče 5 stepenika i nađu prekidač na međuspratu.

Stambena novogradnja - investitori 30 sep 2016 00:57 #557

• Kostic
  • Kostic's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 14
  • Primljenih Zahvalnica: 1
Jel je gotova reportaza, o investitoru, na Bulevaru Evrope. ?

Stambena novogradnja - investitori 30 sep 2016 13:45 #558

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Zahvalnici: Kostic

Re:Stambena novogradnja - investitori 30 sep 2016 14:44 #559

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Evo vam za ispod 1000eur po kvm - Mornarska. Ja da kupujem tamo bih živeo. Šodroš, priroda a blizu svemu
Zahvalnici: Dukelander, Cookie, limanac, mrnjavi, Oniks, Blavak, Bogdus, Mikins, Light, valjan, Kostic

Stambena novogradnja - investitori 30 sep 2016 19:03 #560

• pedja
  • pedja's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 34
  • Primljenih Zahvalnica: 36
Prijatelj i zivi u njihovoj zgradi u Mornarskoj pored ove sto zavrsavaju, i izuzetno je zadovoljan kvalitetom gradnje, ali nemaju tu vise garsonjera.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru