IC napisao/la:
Što se tiče NS-a moje neko iskustvo jeste da je 300 eura gornja granica koja se može dobiti za napucanu garsonjeru (jednosoban) na top lokaciji na duže staze, traže i više ali ne dobiju, ili dobiju na par meseci dok podstanar ne nađe nešto jeftinije... Ako je centar i novo možeš da dobiješ i 400 ali od Agencija koja će ga rentati na dan (izdat je jedan u Pupinu tako) ali se onda u stan mora upucati malo više i kroz stan ti prođe dosta ljudi tokom godine mada koliko čujem te Agencije vode računa o stanovima i naravno ugovorom si pokriven tj. one su odgovorne za eventualnu štetu... Avenija nije top lokacija, da kažemo da će zgrada i kompleks biti OK i da ćeš srediti stan podrazumeva se novim i modernim stvarima, trebalo bi da dobiješ sigurno 330 moje mišljenje ako ima 40m2 i dve sobe bez garaže, e sada sve zavisi od stanja na tržištu za par godina kada se taj kompleks završi... možeš ti da tražiš i više ali pitanje je koliko ćeš ga dugo izdavati, na primer imaš jedan stan dugo stoji 500 eura 37m2 u Pupinu, čovek traži 13,5 eura/m2 mislim da je to suluda cena ali OK...
Zavisi sta je kome top lokacija, ja ne bih nikada ziveo u centru ni u mracnoj ulici. Ovo je dosta blizu svega. Ne znam, posto pamtim neka druga vremena u Novom Sadu, ako na detelinari izdaju jednoiposobne za 350 (o podbari da ne pricam), verujem da ovde ne bi bio problem, a vise mi nije cilj da trazim kakva god vremena budu bila, hteo bih normalne ljude unutra. Isto vidim da je “lux stan” za koji se traze jos vece pare cesto katastrofa i ne vredi ni 200eur. Svakako, koji eur gore dole nije ni vazan, kupujem kao i vecina stan kao vid stednje, da bih ga prodao kad mi bude trebalo.