To je montažni tip zgrade izgrađene od prefabrikovanih betonskih elemenata. 50-tih god je to korišćeno u komunističkim državama zbog jeftinog, a brzog izvođenja socijalnih stanova. Posle se prestalo sa tim pre svega zbog ocajnog kvaliteta zvučnih i toplotnih izolacija, a i zbog sumnje u kancoregenost materijala korišćenih u izgradnji. Nigde se više ne upotrebljava posebno ne u višestambenim zgradama. Kada se malo raspitate shvatite da je keramika, parket i sve ostalo potpuno nebitno kod kupovine stanova. Ovaj tip gradnje je 3 puta jeftiniji i duplo brži od standardne gradnje. Sada nema problema sa kancerogenosti jer se Azbest više ne upotrebljava, a sve ostalo je ostalo isto iz 50-tih.
drdejana napisao/la:
To da li se nekom sviđaju pločice ili ne je njegova lična stvar, problem je što je kod Inobačke sve nekvalitetno ugrađeno. Taj tarket parket je bolje zaštititi prilikom useljenja jer je jako mekan pa se lako ošteti, imam ga u stanu trenutno. Moja zgrada je građena pre te Park Novi. Zatim pločice podne u kuhinji izgrebane i pre useljenja, sobna vrata su kod mene ista kao i ta na slikama, mnogi stanari su se žalili da im je kvaka otpala, kod mene “samo” škripe. Da ne pričam o tome koliko je stanara imalo problem sa pojavljivanjem vode na plafonu, kod vrata terase itd. Ima toga dosta što bih mogla da napišem o tom investitoru, 90% stanara se žalilo na njih jer su imali ozbiljne probleme u stanovima. Sad je počela i fasada sa zgrade da nam otpada, tj fasadne ploče. Ukratko, investitor za zaobići.