Aleksejjj napisao/la:
Lokacija je vrlo individualna stvar. Meni se ta ne dopada, a moja drugarica bi sutra uzela stan tamo. Ako uzimas za sebe dobro proveris svoje potrebe i potrebe porodice ako je ima i kraj. Da je skupo, za tu lokaciju meni licno preskupo. Sto se tice rasta cena, tako je bilo price i za blok D, i koliko znam skocile su stvarno za drugu lamelu, ne znam sta da ti kazem da li ce korona to da spreci, niko ne zna. U svakom slucaju, stvari vrede koliko su ljudi spremni da plate, pa tako i cene stanova u ns-u. Za Inobacku koliko znam vazi da su korektni, takav i kvalitet nista haj naj ali pristojno (ovo do sada). Moj ti je savet da razmislis jos malo, pogledaj dobro, npr dijagonala gradi dosta kvalitetnije za slicne pare. Ako mogu da pitam, koji su razlozi za kupovinu, lokacija, park?
Lokacija nam odgovara, ali nije presudna stvar, bitno je samo da stan nije na prometnoj ulici tako da su dvorisni stanovi odlicni za to. Zelenilo nam jako znaci, pogotovo dvoriste u bloku. Verujem da ce i okruzenje, tj komsije biti pristojnije (porodice sa decom) nego u nekim drugim delovima grada(npr velika kolicina studenata na grbavici). Obecavaju bolji kvalitet gradje, posebno potkrovlja, sto nam znaci sa obzirom da hocemo stan na poslednjem spratu. Do sada smo ziveli u krugu sajma (ABC) i vise nam se svidja ta lokacija zbog zelenila i prostora nego recimo stil gradnje kao sto je centar i okolina. Dodatno nam se svidja sto zgrada ne izlazi direktno na bulevare. To je retkost u ovom gradu i velika greska urbanistickog planiranja ako se ja pitam.
Takodje, za Inobacku smo culi da su dobar investitor, a planiramo da uzmemo stan u izgradnji(zbog cene i mogucnosti menjanja zidova, instalacija, prilagodjavanja prostora nasim potrebama), pa nam je bitno da to bude neki pouzdan investitor, posto traze oko 20% pre same izgradnje.
Predlozi stanova slicnih opisanom su veoma dobrodosli
i hvala svima na savetima