Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Rekonstrukcija fasada i objekata

Rekonstrukcija fasada i objekata 02 okt 2014 22:05 #861

• Brane
  • Brane's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 795
  • Primljenih Zahvalnica: 1909
kimi napisao/la:
Pricali smo na nekim stranicama o rusenju lepih kuca/zgrada ,naravno starih, pa smo pricali dal treba da se grade nove u fazonu starih zgrada dal je to kich ili ne itd itd dal da se ostave bar fasade starih objekata..
Pa evo jednog primera iz Segedina kako to moze lepo da izgleda.

epiteszforum.hu/tiszavirag-szeged-kulonl...gy-muemlek-epuletben

Odlično je. Baš mi se dopada ovaj spoj starog i novog. Šteta je što kod nas nema takve gradnje a i što se stare zgrade ne koriste na moderan način nego se ruše.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Rekonstrukcija fasada i objekata 03 okt 2014 15:54 #862

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8560
  • Primljenih Zahvalnica: 36806
Sinula fasada u L. Kostića 2, nažalost "zateplenie" ( ne znam ovo na srpskom ) nije urađeno.

Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, limanac, Otis Driftwood, das ivon, romanempire, SkullRules

Rekonstrukcija fasada i objekata 03 okt 2014 16:17 #863

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Da je stolarija zamenjena i da nema klima bilo bi lepo.
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Zahvalnici: sergio-m

Rekonstrukcija fasada i objekata 03 okt 2014 16:17 #864

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
bratislavbelic napisao/la:
Sinula fasada u L. Kostića 2, nažalost "zateplenie" ( ne znam ovo na srpskom ) nije urađeno.

Na srpskom je zabat/zabatni zid.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Rekonstrukcija fasada i objekata 03 okt 2014 21:03 #865

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dukelander napisao/la:

Na srpskom je zabat/zabatni zid.
Nije zabat. Zateplenie je oblaganje fasade stiroporom ili sličnim materijalima ( kao npr. demit fasada ) u cilju povećanja energetske efikasnosti objekta. Radi se prevashodno na panel zgradama u istočnoj Evropi ( SK, H, CZ,... ), ali i u Beču, kao i na starijim zgradama kako bi se maksimalno sprečilo rasipanje energije. Uz to se obično menjaju i prozori i vrata, kao i sanacija/izolacija krovova.
Zahvalnici: Dukelander

Rekonstrukcija fasada i objekata 03 okt 2014 22:35 #866

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Ja sam išao prostom logikom, vidim šta nije urađeno na zgradi i donesem zaključak :troll:

Mislim da i ne postoji na srpskom izraz za to. Eventualno bi energetska sanacija mogla proći, ali to je već sintagma.

Edit: sad kad analiziram tu reč sa slovačkog, to je ustvari zatopljavanje ili utopljavanje.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 03 okt 2014 22:38 od Dukelander.
Zahvalnici: Dunavski

Rekonstrukcija fasada i objekata 03 okt 2014 22:44 #867

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Energetska protekcija jednog stana u zgradi mojih roditelja koštala je oko 800 evra za dvosobni stan. Toliko su moji roditelji dali. Od čitavog ulaza mislim da je samo par stanova uradilo to ostali su odbili, tj. zgrada je bukvalno zakrpljena na par mesta. Naravno postavlja se pitanje koliko je koštala stanare ova fasada na slici, ali verovatno manje od celokupne izolacije. U svakom slučaju naš narod nema para i zato nam zgrade izgledaju kako izgledaju i retki su slučajevi obnavljanja fasada ili izolacija. A ljudi ne shvataju da bi tako imali manje račune za grejanje.
Poslednja izmena: 03 okt 2014 22:46 od Bogdus.

Rekonstrukcija fasada i objekata 03 okt 2014 23:19 #868

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dukelander napisao/la:
Edit: sad kad analiziram tu reč sa slovačkog, to je ustvari zatopljavanje ili utopljavanje.
Tačno, to je bukvalan prevod.
timek28 napisao/la:
Energetska protekcija jednog stana u zgradi mojih roditelja koštala je oko 800 evra za dvosobni stan. Toliko su moji roditelji dali. Od čitavog ulaza mislim da je samo par stanova uradilo to ostali su odbili, tj. zgrada je bukvalno zakrpljena na par mesta. Naravno postavlja se pitanje koliko je koštala stanare ova fasada na slici, ali verovatno manje od celokupne izolacije. U svakom slučaju naš narod nema para i zato nam zgrade izgledaju kako izgledaju i retki su slučajevi obnavljanja fasada ili izolacija. A ljudi ne shvataju da bi tako imali manje račune za grejanje.
Timek je dao rešenje izolacija. To je izraz koji najbolje objašnjava slovački zateplenie. U principu to i oni rade, izoluju zgrade da ne "pobegne" toplota napolje zimi i da ne "uđe" velika vrućina leti. Zimski deo im je bitniji. Koliko to košta ovde, deo smo sad saznali, a deo za fasadu je u principu nebitan. Ovde su ionako plate niske, cene visoke,kvalitet skoro nikakav, garancija jedva da postoji ( samo minimum zakonskog minimuma ). U SK deo sredstava za izolaciju obezbeđuju evrofondovi, a deo ( znatno manji ) plaćaju stanari i to na par ( do 5 valjda ) godina. Obzirom da se štedi na utrošenom grejanju to nije neka velika stavka. Naravno radi se zgrada, nema ko hoće, sve mora da se izoluje. Kod nas se naravno gleda prvo koliko to košta, pa imamo slučaj kao kod tvojih roditelja timek. Time se postiglo skoro ništa.
Samo mogu da se nadam da će i kod nas biti kao kod njih, veći deo plati EU ( 500 EUR ), a ostalih 300 EUR plaćaš godinu, dve, tri, kako ko može. Mislim da bi smo i mi imali veliku akciju u celoj SRB. To bi takođe u velikoj meri pokrenulo deo privrede.

Prilog Zateplenie-OM-KK.jpg ne postoji

Fotografija preuzeta sa:http://www.vasestavebniny.sk/blog/2011/10/09/75/
Poslednja izmena: 03 okt 2014 23:21 od Blavak.
Zahvalnici: Bogdus

Rekonstrukcija fasada i objekata 03 okt 2014 23:33 #869

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dukelander napisao/la:
Tačno, to je bukvalan prevod.
timek28 napisao/la:
Timek je dao rešenje izolacija. To je izraz koji najbolje objašnjava slovački zateplenie. U principu to i oni rade, izoluju zgrade da ne "pobegne" toplota napolje zimi i da ne "uđe" velika vrućina leti. Zimski deo im je bitniji. Koliko to košta ovde, deo smo sad saznali, a deo za fasadu je u principu nebitan. Ovde su ionako plate niske, cene visoke,kvalitet skoro nikakav, garancija jedva da postoji ( samo minimum zakonskog minimuma ). U SK deo sredstava za izolaciju obezbeđuju evrofondovi, a deo ( znatno manji ) plaćaju stanari i to na par ( do 5 valjda ) godina. Obzirom da se štedi na utrošenom grejanju to nije neka velika stavka. Naravno radi se zgrada, nema ko hoće, sve mora da se izoluje. Kod nas se naravno gleda prvo koliko to košta, pa imamo slučaj kao kod tvojih roditelja timek. Time se postiglo skoro ništa.
Samo mogu da se nadam da će i kod nas biti kao kod njih, veći deo plati EU ( 500 EUR ), a ostalih 300 EUR plaćaš godinu, dve, tri, kako ko može. Mislim da bi smo i mi imali veliku akciju u celoj SRB. To bi takođe u velikoj meri pokrenulo deo privrede.

Prilog Zateplenie-OM-KK.jpg ne postoji

Fotografija preuzeta sa:http://www.vasestavebniny.sk/blog/2011/10/09/75/

To je to. U Pragu sam isto video maltene da su sve zgrade tako sređene. Ako ne tako onda makar fasada. Na taj način je to socrealističko sivilo koliko toliko razbijeno. A kod nas kad će to da bude? Pa ne znam zaista. Ako u Slovačkoj EU radi veliki deo posla, onda se postavlja pitanje zašto se isto to ne radi u Bugarskoj. Bio sam 2010. zadnji put ali Sofija izgleda kao da je nuklearka pogodila.
Poslednja izmena: 03 okt 2014 23:34 od Bogdus.

Rekonstrukcija fasada i objekata 10 okt 2014 18:26 #870

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
Ugao M. Dimitrijevića i Gogoljeve

Alekse Šantića

Zahvalnici: limanac, romanempire, SkullRules, Blavak

Rekonstrukcija fasada i objekata 11 okt 2014 12:43 #871

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Da dodam i je jednu sa M. Dimitrijevića i Gogoljeve:

Ova zgrada je stara možda 10 godina. Zašto se sređuje fasada? Izgleda manje više ok.
Zahvalnici: Yokai, das ivon, Blavak

Rekonstrukcija fasada i objekata 11 okt 2014 13:14 #872

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
to sam baš hteo da kažem. Iselila se sapoposluga 'Jovana' (šteta odlična samoposluga) i odma su krenuli sa tim skelama. Zgrada ima sasvim ok fasadu i stara je 8,9 godina (mislim da je 2006 ili 2005 završena). Radnici vrlo fino to montiraju sve po propisu obeleženo svi sa šlemovima i ostalo. Čini mi se da je to nešto drugo i da nije samo krečenje.

KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 11 okt 2014 16:26 od ranko su ns.
Zahvalnici: Yokai, das ivon, Blavak, Bogdus

Rekonstrukcija fasada i objekata 27 okt 2014 17:42 #873

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Zavod:

Zahvalnici: Dukelander, limanac, das ivon, romanempire, Blavak

Rekonstrukcija fasada i objekata 27 okt 2014 19:37 #874

• romanempire
  • romanempire's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 792
  • Primljenih Zahvalnica: 2355
Zavod nova fasada preko puta na uglu sa Vase Stajića se gradi nova zgrada,rekonstruiše se Sremska ulica,nova pumpa,sređena Železnička ulica,vraćena kocka u Mike Antića,sređuje se i trg Galerija.Taj kraj se baš dobro renovirao.
Varosi ima, sto da gresim dusu
boljih i lepsih al' samo jedna je
shvacas varos u koju se vracas.
Zahvalnici: ranko su ns, Dunavski, Bogdus

Rekonstrukcija fasada i objekata 28 okt 2014 12:13 #875

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Načuo sam da Vase Stajića dogodine prekopavaju ponovo.

Rekonstrukcija fasada i objekata 28 okt 2014 13:00 #876

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
^^

Zašto??
Poslednja izmena: 28 okt 2014 13:21 od Bogdus.

Rekonstrukcija fasada i objekata 28 okt 2014 17:09 #877

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Jedne jeseni uradili su jedno, druge drugo, a treće će treće. Nepotvrđeno.

Rekonstrukcija fasada i objekata 29 okt 2014 17:40 #878

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Zavod bez skela:

Zahvalnici: Buck, peps, limanac, Dunavski, das ivon, SkullRules, Blavak

Rekonstrukcija fasada i objekata 29 okt 2014 17:55 #879

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
Zasrali su u izboru boja.
Zahvalnici: sergio-m, Bogdus

Rekonstrukcija fasada i objekata 29 okt 2014 18:26 #880

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Meni je
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši
Zahvalnici: Bogdus
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru