Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - praćenje gradilišta

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 11 nov 2011 23:16 #281

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 207
  • Primljenih Zahvalnica: 82
BINGO drustvo. To je ono o cemu ja pricam mesecima. Covek je u komisiji za prostorno planiranje koja odlucuje o spratnosti i izgledu objekta nezavisno od onoga sto je odredjeno UT uslovima. To naravno po zakonu ne mogu da rade ali u gradu se zna tko je zakon, Jelena Atanackovic i njena kuma Milica Kostres, a Nesic je njihov verni pratilac pa mu se moze. To je ona ista komisija koja drugim investitorima vec mesecima vraca projekte (osim nekima naravno) valjda dok covek ne proda stanove.Zamislite to u nekoj normalnoj zemlji da je covek investitor i u komisiji koja odlucuje o njegovim planovima. Ili jos gore da dobijete mesto predsednice gradskog veca ili predsednice komisije kao ove gore navedene sa 30 godina i nikakvim iskustvom a iza sebe imate samo projekat poput ovoga ( mada je i taj samo navodno njihov, a tko zna tko ga je stvarno radio).Ovo je ulica Djurda Brankovica 17 videcete u dvoristu
probijena etaza ima 4 a na ulicu 3 etaze 80 % erkera nije se uvukla i puna
visina potkrovne etaze. Neka nam je bog u pomoci sa obzirom tko nam odlucuje u gradu o ovako vaznim stvarima.

C:\fakepath\IMG_0053.JPG

[attachment:4]C:\fakepath\IMG_0054.JPG[/attachment]
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 11 nov 2011 23:17 #282

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 207
  • Primljenih Zahvalnica: 82

C:\fakepath\IMG_0053.JPG

[attachment:3]C:\fakepath\IMG_0052.JPG[/attachment]

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 11 nov 2011 23:36 #283

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
zar i ti Gajiću.

kako je nagrdio ovu zgradu sa tom kockom na vrhu.
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 11 nov 2011 23:44 #284

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
na početku Futoške preko puta crkvice

KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 12 nov 2011 00:58 #285

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
tu je bila nek stara kuca, onaj Jevrejska style :D

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 12 nov 2011 00:59 #286

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
auuuuuuu, sta je ovo sunce ti ...... :D

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 12 nov 2011 08:02 #287

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
ranko su ns napisao/la:
zar i ti Gajiću.

kako je nagrdio ovu zgradu sa tom kockom na vrhu.

Gajiceva je zgrada, ali nije stan na vrhu. Inace, ovo izgleda ovako od malo posle zavrsetka objekta, cak je enterijer tog stana bio u Kuci Stil pre sto godina...

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 12 nov 2011 08:13 #288

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
^^^^^^
to je stan našeg vrlog stolara Bože Jankovića (barem je bio).

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 12 nov 2011 11:11 #289

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Ne znam da li mi je jadnije sto se prodaju "stanovi" od 16 kvadrata ili sto se nalaze u ulici Vladimira NADZORA??! :bash:

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 12 nov 2011 13:52 #290

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4972
  • Primljenih Zahvalnica: 8385
Bar u jednoj od tih zgrada na bul. Cara Lazara, na poslenjim spratovima nisu stanovi, nego nešto što se izdaje kao "Business Apartments". To mu dođu neki prostori u kojima se drže prezentacije, sklapaju ugovori, i ko zna šta još. Navodno, nisu imali dozvolu za potrkovno stanovanje (čuo sam objašnjenje ali nema šanse da se setim sada).
Ja govorim o toj kajsiji preko puta Gajićeve Zelenkape. Možda, ali samo možda to važi za ceo taj niz zgrada.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 12 nov 2011 14:02 #291

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Mislis na OVO
Dukelander napisao/la:
Bar u jednoj od tih zgrada na bul. Cara Lazara, na poslenjim spratovima nisu stanovi, nego nešto što se izdaje kao "Business Apartments". To mu dođu neki prostori u kojima se drže prezentacije, sklapaju ugovori, i ko zna šta još. Navodno, nisu imali dozvolu za potrkovno stanovanje (čuo sam objašnjenje ali nema šanse da se setim sada).
Ja govorim o toj kajsiji preko puta Gajićeve Zelenkape. Možda, ali samo možda to važi za ceo taj niz zgrada.
Zahvalnici: Dukelander

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 12 nov 2011 14:13 #292

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Mislim baš na to, s' tim da sam iz nekog razloga mislio da se radi samo o višim spratovima...
Hmm...
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 12 nov 2011 20:08 #293

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Dukelander napisao/la:
Mislim baš na to, s' tim da sam iz nekog razloga mislio da se radi samo o višim spratovima...
Hmm...
Pa i radi se. Obrati paznju na slikama, nema sobicka bez kosine u plafonu! A te nazovi terase, to je sve sa dvorisne strane!

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 12 nov 2011 20:16 #294

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
vicakur napisao/la:
BINGO drustvo. To je ono o cemu ja pricam mesecima. Covek je u komisiji za prostorno planiranje koja odlucuje o spratnosti i izgledu objekta nezavisno od onoga sto je odredjeno UT uslovima. To naravno po zakonu ne mogu da rade ali u gradu se zna tko je zakon, Jelena Atanackovic i njena kuma Milica Kostres, a Nesic je njihov verni pratilac pa mu se moze. To je ona ista komisija koja drugim investitorima vec mesecima vraca projekte (osim nekima naravno) valjda dok covek ne proda stanove.Zamislite to u nekoj normalnoj zemlji da je covek investitor i u komisiji koja odlucuje o njegovim planovima. Ili jos gore da dobijete mesto predsednice gradskog veca ili predsednice komisije kao ove gore navedene sa 30 godina i nikakvim iskustvom a iza sebe imate samo projekat poput ovoga ( mada je i taj samo navodno njihov, a tko zna tko ga je stvarno radio).Ovo je ulica Djurda Brankovica 17 videcete u dvoristu
probijena etaza ima 4 a na ulicu 3 etaze 80 % erkera nije se uvukla i puna
visina potkrovne etaze. Neka nam je bog u pomoci sa obzirom tko nam odlucuje u gradu o ovako vaznim stvarima.

Ne znam necu da sudim, pre nego sto je nesto sigurno, ono sto sam do sad cuo je da je on dosta posten i pouzdan, a i zgrade su mu vrh, sto se vidi i po ceni, sve i da rade to ove dve, mozda samo nece da neki trecerazredni investitor tipa bivseg Dominusa dobije tako dobar i skup plac, pa naravno da ce dati nekom svom , svi bi to radili i lazu da ne bi, ti da si na tom mestuisto bi uardio. Sta mislis da su ponidjaci tvoj brat ili kum i neki tamo lik kog nisi vide nikada, kome ces pre dati plac ? :D

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 12 nov 2011 23:13 #295

• mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
  • Poruka: 1269
  • Primljenih Zahvalnica: 632
Nixivoje NSB napisao/la:
Ne znam necu da sudim, pre nego sto je nesto sigurno, ono sto sam do sad cuo je da je on dosta posten i pouzdan, a i zgrade su mu vrh, sto se vidi i po ceni, sve i da rade to ove dve, mozda samo nece da neki trecerazredni investitor tipa bivseg Dominusa dobije tako dobar i skup plac, pa naravno da ce dati nekom svom , svi bi to radili i lazu da ne bi, ti da si na tom mestuisto bi uardio. Sta mislis da su ponidjaci tvoj brat ili kum i neki tamo lik kog nisi vide nikada, kome ces pre dati plac ? :D
wtf, nixivoje?
da mi je brat ili kum iskljucio bi sebe iz te takve komisije, a u najgorem slucaju dao da da radi onome ko ispunjava uslove i kvalifikacije...

te kumovsko/bratsko/rodbinsko/partijske i ostale veze i vezice su nas dovele do ove situacije u kojoj se nalazimo da ne moze covek da nadje posao ako nema neku vezu ili kad smo kod toga ne moze da dobije nista ako nekoga ne poznaje ili negde ne "podmaze"
NSBuild

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 12 nov 2011 23:26 #296

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
ali realno, mozda bi o tebi tako neko pricao da radis svasta i da krades i potkradas, a ti ustvari posten, cudan je ovaj svet malogradjanstina, ja sam rekao necu da sudim dok nemam neki doklaz da sudim nekome, mozda je bas pukom slucajnoscu taj Nesic dobio lokaciju, a i opravdao je dobijenu lokaciju, kvalieteom izrade, jedino mu zameram to sto je otisao jedan sprat vise od propisanog to mi onako malo vise prilici nekim secikesama poput Dominusa i slicnih, a Gajic me neprijatno iznendaio sa onom nadogardnjom kod Diznija, uvek sam mislio da je on ozbiljan i pouzdan i da ne radi takve gluposti.
Poslednja izmena: 12 nov 2011 23:29 od Nixivoje.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 12 nov 2011 23:28 #297

• mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
  • Poruka: 1269
  • Primljenih Zahvalnica: 632
nisam mislio na ovaj konkretan slucaj samo sam ti odgovorio na ovaj deo

"Sta mislis da su ponidjaci tvoj brat ili kum i neki tamo lik kog nisi vide nikada, kome ces pre dati plac ? "
NSBuild

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 12 nov 2011 23:30 #298

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
pa dobro, kontam da svi koji kazu necemo krasti, ipak maknu po neki deo od raznih investicija i ostalih gluposti

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 13 nov 2011 00:06 #299

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Nešića ne poznajem, ni Gajića, a ni vlasnika Dominusa.
Ali neke druge sam imao, hm, čast ne, sreću ne, više priliku da upoznam.

U tom svetu baš i nema nešto specijalno poštenih, bar ne kod nas. Svi muljaju, kompenzuju, imaju neke veze, presipaju iz šupljeg u prazno i jako su dobra grupa za generalizaciju... Ima samo onih čiji finalni proizvod izgleda bolje od proseka uopšteno očajno izvedenih objekata sa manje ili više lošim projektima.

Čini mi se da je vicakur prvi investitor među nama, pa eto prilike da iz prve ruke čujete ponešto...

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 13 nov 2011 14:34 #300

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
ma vicakur je Nesic, samo se pravi :D
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru