Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - praćenje gradilišta

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 nov 2011 12:09 #321

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5689
  • Primljenih Zahvalnica: 8903
Odlicna zgrada :okay: Na tabli je verzija sa malo ukosenom fasadom cini mi se. U svakom slucaju, konacno smislenija stambena arhitektura :cheers:
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 nov 2011 12:15 #322

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4972
  • Primljenih Zahvalnica: 8385
limanac napisao/la:
Odlicna zgrada :okay: Na tabli je verzija sa malo ukosenom fasadom cini mi se. U svakom slucaju, konacno smislenija stambena arhitektura :cheers:

Mogu da pogađam o čemu se radi.
Ovi renderi su verovatno originalno rešenje , koje je podrazumevalo objekat koji se u osnovama spratova nastavlja na osnovu prizemlja, tj. nema erkere, tj. cela fasada je u jednoj ravni.
Investitoru se verovatno nije isplatio taj gubitak kvadrata pa je projekat izmenjen tako da spratovi malko proerkerišu ka ulici. Otud lomljena fasada.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 nov 2011 12:18 #323

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Bingo :D

Al nije strasno, nekako se vise i uklapa u okolne 'erkeruse' :mrgreen:
Poslednja izmena: 17 nov 2011 12:19 od limanac.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 nov 2011 12:27 #324

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
limanac napisao/la:
Al nije strasno, nekako se vise i uklapa u okolne 'erkeruse' :mrgreen:

Super, novi izraz!
Do sad smo imali fasadni opis demituše, konstrukcijski fertuše a sad imamo i arhitektonski erkeruše.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
Poslednja izmena: 17 nov 2011 12:28 od Dukelander.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 nov 2011 00:36 #325

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 207
  • Primljenih Zahvalnica: 82
VAU :okay: Ako stvarno bude izgledala ovako bit ce jedna od najlepsih u gradu. Tko je arhitekta? Jel su stanovi u prodaji?

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 nov 2011 01:52 #326

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Pise samo da projektant, Proejktni biro M+ Novi Sad
Poslednja izmena: 18 nov 2011 01:53 od Nixivoje.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 nov 2011 05:13 #327

• nsblues
  • nsblues's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 36
  • Primljenih Zahvalnica: 2
Ima vise od pola godine kako se prodaju ti stanovi , mislim da mozes jos uvijek naci telefon u oglasima,, pod stanovi..oglsi.rs, mislim da ima i ista slika.
Kancelarija im se nalazi na u Svetozara Miletica,blizu Trifkovicevog trga, zaboravio sam broj zgrade, na pocetku..ako nisu promjenili adresu . Raspitaj se podobro o kakvom se investitoru radi, ne izvodjacu..nego investitoru.
Mislim da ta strana svjeta ima vrlo malo sunca, a dopada mi se sto su veliki stakleni otvori, zbog svjetlosti,kakve takve..mada mi se cini da ce biti stanovi vec vidjeno usko a dugo...ono sto ne valja je da u ovakvim slucajevima kad je direktno zgrada preko puta sa velikim otvorima,, svi ce da pilje sta komsija radi..

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 nov 2011 06:45 #328

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Ako je biro M+, odgovorni je Dragan Marinčić.

M+ je radio Park City i zgradu Levi 9.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 nov 2011 20:44 #329

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
Liman 1, mislim da je u pitanju Veljka Petrovica

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 nov 2011 21:10 #330

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
^^ Vladislava Kacanskog
www.nsbuild.rs/forum/projekti-u-izgradnj...it=20&start=140#3648

Koliko bi sve bilo brze da ne zidaju tom opekicom, retardi...

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 nov 2011 21:15 #331

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
limanac napisao/la:
^^ Vladislava Kacanskog
www.nsbuild.rs/forum/projekti-u-izgradnj...it=20&start=140#3648

Koliko bi sve bilo brze da ne zidaju tom opekicom, retardi...

A trebalo bi...? Cime?

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 nov 2011 21:21 #332

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Pa giter blokovima, 19x25 kao i svugde, ovo jos samo kod nas sa zaostalim ciglanama, dilovima i lagerima prolazi...
Poslednja izmena: 18 nov 2011 21:22 od limanac.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 nov 2011 21:33 #333

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
limanac napisao/la:
Pa giter blokovima, 19x25 kao i svugde, ovo jos samo kod nas sa zaostalim ciglanama, dilovima i lagerima prolazi...
A sta je sa aspekta korisnika stanova prednost bloka u odnosu na punu opeku?
Sa aspekta investitora: Blok je laksi, upola, znaci manje opterecenje na konstrukciju, manji temelji i manje armature... itd. Brzina zidanja u odnosu na opeku je diskutabilna. Sa aspekta korisnika prostora ozidanog blokom, prednost je sta? Pregrade izmedju stanova ozidane blokom su kesa labava, mozes cuti razgovetno sta komsija prica. Ukucavanje tipli ili eksera u zid od bloka = problematicno. Da ne govorim o kacenju tezih elemenata namestaja ili bojlera i kuh. elemenata.
Termoizolaciona svojstva - veoma bliska. 25cm bloka i 25cm opeke zahteva min.5 demita.
Za zidne ispune skeleta hala i nekih poslovnih objekata to mi je u redu.
Btw, "giter" je noseci blok i nema potrebe da se koristi u ovim fertusama/demitusama/erkerusama jer su manje vise sve u skeletnom sistemu radjene. Onda investitori uzimaju "obican" nenoseci, naravno i jevtiniji blok, (ne videh jos zgradu sa Nexe Termo blokovima i slicnim novim izmisljotinama). A ako probas zakucati ekser u obican blok, ostane prah od njega. Lomi se kad jače kineš!!!
Dakle, razumem da kao investitor želiš da uštediš... ali kao korisnik stana, sigurno ne bi želeo da živiš "u blokovima"!
p.s. Ne mogu da tvrdim, mislim da su na Nešićevoj zgradi samo zidovi na konzolama, zbog manje težine, rađeni od blokova, dok su svi ostali rađeni punom opekom.
Poslednja izmena: 18 nov 2011 21:35 od Sasa.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 nov 2011 21:41 #334

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Kako ne vide, ima Nexea (Erker) i Wienerbergera po gradu. Sto u tako pezurativno kontekstu o njima, ti blokovi su vrhunski, sa aditivima u glini koji prilikom pecenja ostave mikro pore, tehnologija je napredovala. A samim tim sto ima em fizicke, em supljine u glini, ima i znacajniju termo/zvuko izolaciju, te protivpozarnu. Za pregradne zidove isto postoje bolja resenja, visi fazonski blokovi. Jednostavno, nesto sto je visine 6.5 je stvarno prevazidjeno i nema mi nikakvog raznumnog opravdanja. Da ne pricam u kakvim izdanjima i kojih odstupanja su te nase opekice :pinch:

edit: Vidim da si dodavao, pa cu i ja. Za pregradne zidove i nije toliki problem, bas me briga iskreno ako su ostali radovi na zatvaranju etaze efikasni i pruzaju korektnu izolaciju, u cemu je opeka najlosiji izbor.
Poslednja izmena: 18 nov 2011 21:53 od limanac.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 19 nov 2011 11:29 #335

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Mi smo navikli da postoje samo tri varijante zidova, beton (tamo gde mora), blok i opeka, gde se opet razlikuju vrste opeke i blokova.
Zaboravili smo da se npr. u Americi svi pregradni zidovi prave montažno.
Zgradu urade skeletno, podele između stanova eventualno nekim jačim materijalom, a sve ostalo su kompozitni zidovi od gipsa, drveta, aluminijuma sa termoizolacijom... znači razni industrijski prefabrikati. E, to je značajno brže od zidanja zidova.
Što se ukucavanja tipli u zidove tiče, običan blok koji proizvode razne male ciglane je đubre, a kvalitetni blokovi se retko urađuju, ali i za blokove, kao i za gipsane zidove postoje sistemi za ukucavanje u zidove, i kačenje polica, slika i ostalog.
Postoje i smeše za ispunjavanje šupljine u bloku, na mestu na kom treba da se postavi tipla za neki teži viseći predmet, ali naravno, to je sve skupo...

Druga priča je što su i korisnici neobrazovani o stanovima u kojima žive, pa em su kupili stan u zgradi očajnog kvaliteta, em kucaju eksere za beton u pregradne zidove, buše rupe Hiltijem i slično.

Treća priča je da naši standardi, pravilnici i propisi gradnje nisu dovoljno dobro i detaljno definisani, a i tamo gde jesu, ne postoji dobar mehanizam kontrole njihovog sprovođenja. Da bar ta kontrola (i odgovarajući sistem kazni za nepoštovanje) postoji i kvalitet bi bio bolji.
Poslednja izmena: 19 nov 2011 11:32 od Dukelander.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 24 nov 2011 15:11 #336

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Nixivoje NSB napisao/la:
Liman 1, mislim da je u pitanju Veljka Petrovica

Ako sam dobro cuo, ovde ce biti 4 stana, svaki na po 1 etazi :)
Poslednja izmena: 24 nov 2011 15:11 od Sasa.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 24 nov 2011 20:51 #337

• angelina
  • angelina's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 2

Da li neko zna sta se desava sa ovom zgradom konkretno? Dokle je stigla izgradnja? I uopste, kakav je kvalitet gradnje?

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 24 nov 2011 21:10 #338

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Odradjena je demit fasada. Obojena je.
Ekipa koja izvodi radove na tom objektu mi je poznata sa drugog gradilista: a tamo, za nivo koji se trazi su prilicno dobri - radovi su izvedeni kvalitetno, gradiliste je cisto, obezbedjeno, i nema gresaka i budalastina koje sam vidjao na drugim objektima. O ovom objektu ne znam nista vise... ako su ga izveli kao i ovaj drugi, dobro je.
Zahvalnici: angelina

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 24 nov 2011 21:13 #339

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Posto je iz moje serije slika, setio sam se da imam i tablu, pa mozda nesto znaci za dalje informacije

Poslednja izmena: 24 nov 2011 21:13 od limanac.
Zahvalnici: angelina

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 24 nov 2011 21:47 #340

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
gde je ta zgrada ne mogu da provalim, jel to Somborski ?

efit: video sam sad na tabli :)
Poslednja izmena: 24 nov 2011 21:48 od Nixivoje.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru