Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Novi Žeželjev most

Novi Žeželjev most 05 jul 2013 00:02 #361

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Divno je. Steta samo sto su naboli stub mosta na setaliste.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Novi Žeželjev most 05 jul 2013 08:20 #362

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Bas nesto ne verujem u to, a i bice nagnuti ka sredini. Ja se bojim da ce odrzavanje mosta da puno kosta i da znajuci kako ide sve to kod nas nece ga prefarbati kada pocne da rdja kao Varadinski most
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Novi Žeželjev most 05 jul 2013 09:30 #363

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
Pa svaki most mora da se odrzava ,i naravno nije jeftino kako god da okrenes ,pogotovo ako je celicni most u pitanju.
Stari Zezelj je bio mama upravo zbog toga jer sem puta nisi imao sta da odrzavas na njemu :)

Posto koliko kapiram ovaj most ce biti u ingerenciji Zeleznice , tako da predpostavljam da ce ga oni odrzavati u saradnji sa APV na cijoj teritorji se nalazi.
Ovaj most nije gradski most tipa Duge i Slobode ,i kontam da realno ima najvece sanse da bude adekvatno odrzavan.

ps jel uopste poznato kako ce se zvati most? mi ga interno svi zovemo Zezeljev most mada covek sa ovim mostom nece imati nikakve veze, ali zbog nostalgije ja definitvno glasam da i ovaj most nosi ime predhodnika
Poslednja izmena: 05 jul 2013 09:32 od kimi.

Novi Žeželjev most 05 jul 2013 09:54 #364

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Stari Žeželj je imao ozbiljan problem sa težinom lukova i mekim obalama.
Stalno je imao tendenciju da se spušta tj. da razmiče lukove, pa se morao dotezati (prednapregnute sajle).
1965-te kod one velike poplave se zamalo srušio.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Zahvalnici: kimi, Cookie, Buck, Pripadnik, Sasa, sandman

Novi Žeželjev most 05 jul 2013 10:43 #365

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
E to vidis nisam znao, hvala za info.

Ali to po meni ne spada u odrzavanje ,jer most sam po sebi se nije trosio da tako nazovem.

Elem nije mi niko odg ,dal se zna dal ce visina lukova biti ista kao kod starog mosta?
To sto ce se ovi lukovi naginjati jedni ka drugima ne mora da znaci da visina nece biti ista ,al svejedno ne znam pa zato pitam.

Novi Žeželjev most 05 jul 2013 11:17 #366

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
kimi napisao/la:
ps jel uopste poznato kako ce se zvati most? mi ga interno svi zovemo Zezeljev most mada covek sa ovim mostom nece imati nikakve veze, ali zbog nostalgije ja definitvno glasam da i ovaj most nosi ime predhodnika

Pa zna se, most Boška Peroševića. Pobogu :)

Novi Žeželjev most 05 jul 2013 11:58 #367

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Piiih nedo bog :)

Ali ozbiljno.. koliko ja znam jos se nije diskutovalo o nazivu mosta ,nego ga svi zovu interno, novi Zezeljev most.

Novi Žeželjev most 05 jul 2013 20:30 #368

• Steve McQueen
  • Steve McQueen's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Vintage race cars
  • Poruka: 862
  • Primljenih Zahvalnica: 330
Moj predlog je Most Nebojše Tubića ili Most DDD (Dinara,Drina,Dunav) pored kanala DTD
Slobodni Zidar

Novi Žeželjev most 05 jul 2013 20:41 #369

• SZPDNEVEN
  • SZPDNEVEN's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • СЗПД "НЕВЕН". . .
  • Poruka: 373
  • Primljenih Zahvalnica: 982
Jedan od predloga prilikom izgradnje mosta kraljevića Tomislava je bio da se isti zove most Svetozara Miletuića - što je , s obzirom na Miletićevu ulogu u javnom i političkom životu Srba u Austrougarskoj, itekako imalo smisla. . .ali je prevladao udvorički odnos prema kraljevskoj porodici.

Kako god da ga nazovu mišljenja smo da će on u narodu ili u slengu uvek ostati ŽEŽELjEV most.
H E B E H "Хајд' у коло селе, 'амо руке беле. Тијо скочи и подскочи, душо медена. Нека зачуде се, земља нек' се тресе.Кад заигра коло Невена."

Novi Žeželjev most 05 jul 2013 20:44 #370

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Steve McQueen napisao/la:
Moj predlog je Most Nebojše Tubića ili Most DDD (Dinara,Drina,Dunav) pored kanala DTD

3D (DDD)
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Novi Žeželjev most 05 jul 2013 20:52 #371

• Goxy
  • Goxy's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Nikad ne raspravljaj sa frizerom o politici.
  • Poruka: 219
  • Primljenih Zahvalnica: 47
Vest iz 2009 god:
''Boris Radovanović (38), zvani Ginis, osumnjičen za višestruka razbojništva, pobegao je juče iz zatvorske marice kojom su ga čuvari vozili u privatnu stomatološku ordinaciju. Radovanoviću, koji je postao poznat nakon što je prevezao „juga” preko metalnih lukova na Žeželjevom mostu, to je drugo bekstvo iz zatvora na Klisi.''
Sve sam preturio i nigde ne mogu da nadjem sliku juga na luku. :gaah: Ako neko ima neka postavi, ima pivo. :cheers:

Novi Žeželjev most 05 jul 2013 23:05 #372

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
@SZPDNEVEN uz svo postovanje , u NS ni tada a ni sada ne zive samo Srbi ,a i sem toga pun mi je q da se po raznim politicarima ili stagod nazivaju ,pogotovo mostovi.
Sto se mene licno tice ovaj most ce i dalje biti Zezeljev most ,em sto ce biti na njegovom mestu em sto ce biti slicnog izgleda , a i imam postovanje prema doticnom koji je sve neverne tome u to vreme uverio da takav most moze da se napravi.

ps jedna digresija ,svojevremeno kao klinac od 12tak godina sam se sa jednim tadasnjim garijem popeo na desni luk pri backoj strani mosta ,i naravno kad smo sisli 2 plave cike nas ugostise :)
Zahvalnici: Sasa

Novi Žeželjev most 05 jul 2013 23:17 #373

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Goxy napisao/la:
Vest iz 2009 god:
''Boris Radovanović (38), zvani Ginis, osumnjičen za višestruka razbojništva, pobegao je juče iz zatvorske marice kojom su ga čuvari vozili u privatnu stomatološku ordinaciju. Radovanoviću, koji je postao poznat nakon što je prevezao „juga” preko metalnih lukova na Žeželjevom mostu, to je drugo bekstvo iz zatvora na Klisi.''
Sve sam preturio i nigde ne mogu da nadjem sliku juga na luku. :gaah: Ako neko ima neka postavi, ima pivo. :cheers:

Jel to ovo ?

Zahvalnici: mukyz, Dukelander, Cookie, Buck, Goxy, limanac, Sasa, Duja, SZPDNEVEN

Novi Žeželjev most 06 jul 2013 08:51 #374

• Goxy
  • Goxy's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
^^
Bravo care imas pivo :cheers:
Inace iz dva pokusaja je bilo ovo penjanje, prvi put mu je proklizavala lamela, pa su preko noci zamenili lamelu, a sutradan su uspeli. Penjali su se preko drvenih fosni na pocetku luka.
Poslednja izmena: 06 jul 2013 08:56 od Goxy.

Novi Žeželjev most 06 jul 2013 18:12 #375

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
A ovaj Baja :)

Zahvalnici: Duja

Novi Žeželjev most 06 jul 2013 18:40 #376

• Goxy
  • Goxy's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
To je isto on :) posle je hteo i tamića da protera ali su ga uhapsili...
Poslednja izmena: 06 jul 2013 18:41 od Goxy.

Novi Žeželjev most 08 jul 2013 15:32 #377

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
Malo sa bačke strane :)

To be continue :)
Zahvalnici: mukyz, Dukelander, limanac

Novi Žeželjev most 08 jul 2013 15:34 #378

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
Zahvalnici: mukyz, solimns, Dukelander, Buck, limanac, kasko, Otis Driftwood, TurboMaximus, Dunavski

Novi Žeželjev most 08 jul 2013 15:39 #379

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
I 2 panorame

Zahvalnici: Nicisy1, solimns, Dukelander, limanac, Pripadnik, kasko, Otis Driftwood

Novi Žeželjev most 08 jul 2013 19:36 #380

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Svaka cast na detaljnoj reportazi!
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru