Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Novi Žeželjev most

Re:Novi Žeželjev most 25 mar 2018 15:16 #3621

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Taj put ce se morati rekonstruisati prvo verovatno.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Novi Žeželjev most 25 mar 2018 15:30 #3622

• nait5
  • nait5's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 61
  • Primljenih Zahvalnica: 93
Odnesi im fiskalne racune da ti refundiraju troskove

Re:Novi Žeželjev most 25 mar 2018 18:14 #3623

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Nagibi novo/staro pruga/put
Zahvalnici: Dukelander, Cookie, Buck, limanac, cipacar, Duja, TurboMaximus, Brane, Zex021, sasar, Inzenjer, Blavak, Bogdus, Posmatrac, Light, valjan, AeroDron, kuburicsrdjan, Kajpers_belt, Savke i ovaj član ima 1 ostalih zahvalnica

Re:Novi Žeželjev most 26 mar 2018 05:05 #3624

• Bojan
  • Bojan's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 99
  • Primljenih Zahvalnica: 187
Pozdrav svima. Do kada je rok da se zavrse pristupne saobracajnice za drumska vozila sa obe strane mosta (ili barem put ispod mosta sa bačke strane)?

Novi Žeželjev most 26 mar 2018 08:46 #3625

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
brzo će malo strpljenja. Niko ne pravi most zato da ga ne može koristiti. (sem Beograđana :naughty: )
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 26 mar 2018 08:47 od ranko su ns.

Novi Žeželjev most 26 mar 2018 09:12 #3626

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Steta sto pruga ovoliko krivuda ali valjda nece puno smanjiti brzinu voza.

Novi Žeželjev most 26 mar 2018 09:57 #3627

• Vosa
  • Vosa's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 113
  • Primljenih Zahvalnica: 203
nait5 napisao/la:
Odnesi im fiskalne racune da ti refundiraju troskove

Mozda zvuci banalno ali ne mogu da docekam pustanje drumskog saobracaja. Mnogo ce mi olaksati posao. Stalno koristim most za prelazak kombijem iz petrovaradina u grad, a koristim i kej pa mi fali put ispod mosta.
Ona agonija cekanja na privremenom mostu pogubno utice na zivce i zdrav razum.

Re:Novi Žeželjev most 26 mar 2018 13:35 #3628

• Mikins
  • Mikins's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 154
  • Primljenih Zahvalnica: 508
m.facebook.com/story.php?story_fbid=1994...&id=1585825335018324

Danasnja desavanja

Послато са SM-J710GN уз помоћ Тапатока
Zahvalnici: kasko, Inzenjer

Re:Novi Žeželjev most 26 mar 2018 13:40 #3629

• valjan
  • valjan's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1177
  • Primljenih Zahvalnica: 2333
Znači automobilima od juna, ako sam dobro čuo šta su odgovorili na pitanja novinara?

Re:Novi Žeželjev most 26 mar 2018 13:51 #3630

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Smorilo me u prva dva minuta.Na nivou loseg pismenog u petom razredu osnovne skole.

Ostatak... fenomenalno je videli dimenzije mosta na oavj nacin. Bice bas konforno za sve.
Zahvalnici: Inzenjer, slobasum

Re:Novi Žeželjev most 26 mar 2018 13:55 #3631

• Mikins
  • Mikins's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 154
  • Primljenih Zahvalnica: 508
Sada sa 021 radija

m.facebook.com/story.php?story_fbid=2062...7&id=104268622947288

Послато са SM-J710GN уз помоћ Тапатока
Zahvalnici: Inzenjer

Re:Novi Žeželjev most 26 mar 2018 13:57 #3632

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Lepo je sto se barem spominje novi Kamenicki most i zapadna obilaznica.

Re:Novi Žeželjev most 26 mar 2018 14:15 #3633

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Zahvalnici: limanac, mrnjavi, sasar, Inzenjer, Blavak, Mikins, valjan, AeroDron, slobasum

Re:Novi Žeželjev most 26 mar 2018 14:53 #3634

• Šurlan
  • Šurlan's Avatar
Inzenjer napisao/la:
Železničko-drumski most u Novom Sadu: 2018-03-22; Odgovori na pitanja i sneg na mostu.
Odgovor:
Pomenuti betonski zidić je zapravo greda koja, zajedno sa paralelnom istom takvom gredom, drži tucanički zastor ispod železničkih koloseka.
Kako će sve konačno izgledati, i to vrlo skoro, dato je na priloženim slikama.

Hvala na odgovorima, bilo mi je nelogicno ali posle posta sam skontao da se na mostu jos uveka radi i da nije gotov. Slika je odgovorila na sve.
I most lepo napreduje, bice mi drago da pređem preko njega.

Sad cu malo okolo ovog mosta "lokalnog" karaktera i izmeštanje saobraćaja na most Petrovaradin - Kać i dodatne 2 trake na mostu (ako je višak, slobodno prebacite u drugu temu).
S obzirom da sam u Petrovaradinu koju godinu, deo koji mi je sumnjiv narednih decenija jeste taj da će se obilaznica usmeriti pre Petrovaradina, negde kod Tekija na nasip, problemi (po meni):
- nasip je od peska, neće izdržati drumsku infrastrukturu i vozila na njemu, dakle vreme potrebno da se napravi jača ili druga osnova za saobracajnu infrastrukturu
- potez Petrovaradin - Širine, gomila nerešenih imovinskih-pravnh pitanja oko nekretnina, što legalizovanih, što nelegalizovanih!
- moguće razmatranje bušenja tunela ispod Širina, preskupo, predugo. Upitno...
- tunel kroz Frušku goru, još uvek na nivou najava, ispitivanja, planiranja

Ovo mi sve navodi da će kamioni i dalje drljati putem Ruma, Irig, Petrovaradin izbegavajuci putarine. Nadležni da hoće, odavno bi usmerili ovaj saobraćaj na autoput ali nema poltičke volje. Sadašnje dve trake na mostu su sasvim dovoljne za današnju frekvenciju saobraćaja ali sa obzirom na sve gore navedeno, postaće usko grlo kao što su danas to postali neki delovi Petrovaradina za kamione (o kvalitetu života u kućama pored kojih prolaze kamioni ne treba pričati). Takodje, ne znam koliko će Temerinska i raskrsnica sa Partizanskom ulicom izdržati povećanu frekvenciju teretnog saobraćaja.

Pristupne saobraćajnice oko Kvantaške pijace bez ijednog parking mesta. Ok, grad tražio, izvodjač napravio (valjda zbog plana da se izmeštanja Kvantaška, koje opet čekamo već 4-5 godina).

I na kraju, neko moje skromno mišnjenje je da Novom Sadu treba još jedan most na potezu izmedju Veternika i Begeča (sa druge strane, Rakovac, Beočin, Banoštor) jer dovoljno je videti kolone automobila koje hrle na most Slobode i gužve na skeli u Banoštoru.
Poslednja izmena: 26 mar 2018 14:55 od Šurlan.

Novi Žeželjev most 26 mar 2018 14:59 #3635

• AeroDron
  • AeroDron's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 491
  • Primljenih Zahvalnica: 9477
Pozdrav svim forumašima !
Priznaću jednu stvar da mi je muka posle ovog današnjeg dešavanja na mostu :gaah: Mislim da se dosta vas isto ovako oseća kao i ja :blush: . Ovo je velika sramota za Novi Sad velika !!! :rant: ^^ Koliko puta će obećati i obećavati ... :facepalm: I nadam se da neće i ostali vozovi kasniti kao i ovaj danas :silly:
Od mene malo slika od danas mada nisu zaslužili ni ovo .

Zahvalnici: Nicisy1, limanac, kasko, mrnjavi, Duja, TurboMaximus, das ivon, sasar, Inzenjer, Blavak, Bogdus, Mikins, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, mdinic, DL, slobasum

Novi Žeželjev most 26 mar 2018 16:28 #3636

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
N1 / beta
Vozovi preko novog "Žeželjevog mosta" kreću početkom aprila
Novi drumsko-železnički most na mestu nekadašnjeg Žeželjevog mosta završen je i oko 6. aprila preko njega će redovno početi da saobraćaju vozovi, dok će automobili čekati najdalje do 1. jula.

Kako je saopšteno, vozovi će preko mosta prelaziti kada se završe prostali manji radovi.

U narednih nekoliko dana sledi test opterećenja mosta kada će se na njemu naći desetine teških kamiona i železničke kompozicije, prenosi Radio 021.

S druge strane, sa drumskim saobraćajem se mora čekati još dva-tri meseca, jer je neophodno da se završe pristupne saobraćajnice, a ti radovi se ne mogu izvesti dok ne prestane železnički saobraćaj ka montažno-demontažnom mostu.

Izvođači radova su naveli da je rok za završetak pristupnih saobraćajnica 1. jul, ali da se nadaju da će možda već do 1. juna uspeti sve da završe.

Inače, na novom mostu je organizovana i promotivna vožnja vozom za ministarstku građevine Zoranu Mihajlović, pokrajinskog premijera Igora Mirovića, gradonačelnika Miloša Vučevića, predstavnike EU i druge funkcionere. Oni su se provozali od novosadske do petrovaradinske železničke stanice.

Gradnja mosta je počela 20. aprila 2012. godine, mada je ugovor o izgradnji potpisan još 25. januara 2011. godine i bilo je reči da će ovaj objekat biti gotov za 18 meseci, odnosno do kraja 2013. godine. Međutim, zbog raznih problema radovi su trajali više od šest godina, a troškovi su dostigli iznos od 54,7 miliona evra, a podelili su ih EU, Grad i Pokrajina.

Žeželjev most je srušen 23. aprila u NATO bombardovanju, a lukovi novog mosta spojeni su u novembru 2017. godine. Most je deo modernizacije pruge Beograd-Budimpešeta, dugačak je 474 metra i ima dva železnička i dva drumska kolseka.

Mirović: Od Novog Sada do Beograda za 40 minuta
Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović izjavio je da je, od kada je uvedena koordinacija svih nivoa vlasti sa EU, posao izgradnje Žeželjevog mosta je uspešno priveden kraju.

"Od Novog Sada do Beograda, putovaćemo za 40 minuta, a verujem da će nakon toga istom brzinom biti i do Subotice i Budimpešte. Ovo pokazuje budućnost Srbije u oblasti ekonomije, saobraćaja i turizma", rekao je Mirović.

Komerska Evropske unije za transport Violeta Bulc rekla je da je EU od 50 milona evra, sufinisirala 40 milona evra, za izradnju mosta, i da će i za završetak pristupnih puteva, od ukupno četiri miliona, donirati tri miliona evra.

"Pre godinu dana bila sam sa ministarkom Mihajlović, kada se Srbija obavezala da će most biti gotov za godinu dana. Vidimo da se obećanje ispunjava, a ovaj most ne povezuje samo dve strane reke, već predstavlja i mogućnost da Novi Sad postane razvojni centar u skladu sa evropskom agendom povezivanja", rekla je ona.

Bulc je ocenila da povezivanje pomaže cilju pridruživanja EU, omogućava da se radi više projekata i da se Srbija poveže sa EU koja je jedan od najvećih ekonomija na svetu.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da Vojvodina ulaže dve milijarde evra u infrastrukutru, a da je u Srbiji taj iznos ukupno 16 milijardi evra.

Ministarka je rekla da se Žeželjev most nalazi na Koridoru 10 koji je veoma važan, jer Srbija želi da bude povezana sa svim zemljama.

"Mi smo zemlja koja ide ka EU, ali to radimo zbog gradjana, da gradjanima bude bolje. Ovo je moderan most, i to je ono što želimo, da Srbija bude moderna evropska zemlja", rekla je Mihajlović.

Inicijativa za još jedan most u Novom Sadu prihvaćena
Tokom obilska mosta gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao da Novi Sad u budućnosti želi da izgradi još jedan most, a Mirović je potvrdio da je ta inicijativa grada već prihvaćena u pokrajinskoj vladi.

Oni su rekli da ta inicijativa podrazumeva izgradnju mosta kod Bulevara Evropa i obilaznicu oko Sremske Kamenice.

Izgradnja će se početi u narednim godinama, nakon što bude završena dokumentacija i sve predradnje. Mirović je rekao da će pokrajinska vlada finasirati taj projekat zajedno sa gradom.
Poslednja izmena: 26 mar 2018 16:29 od kasko.
Zahvalnici: Zex021, Blavak, AeroDron

Re:Novi Žeželjev most 26 mar 2018 20:29 #3637

• Bojan
  • Bojan's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 99
  • Primljenih Zahvalnica: 187
Šurlan napisao/la:
Sadašnje dve trake na mostu su sasvim dovoljne za današnju frekvenciju saobraćaja ali sa obzirom na sve gore navedeno, postaće usko grlo kao što su danas to postali neki delovi Petrovaradina za kamione (o kvalitetu života u kućama pored kojih prolaze kamioni ne treba pričati). Takodje, ne znam koliko će Temerinska i raskrsnica sa Partizanskom ulicom izdržati povećanu frekvenciju teretnog saobraćaja.

Nece osetiti razlika, jer Temerinci i Kacani i putnici sa autoputa su ionako vec tuda prolazili na putu za Petrovaradin i obrnuto. Jedino neko ko dolazi iz Rumenke ce imati mozda razlog vise da ide Partizanskom. Sa druge strane centar grada i Podgradje ce odahnuti. Po meni bi samo trebalo napraviti nekakvav (polu)kruzni tok, jer zbog skretanja ulevo umesto 2+2 ispod nadvoznjaka imamo 3+1. E sad koliko god da skuceni prostor, finansije i planovi da se spoje Bulevar Jase Tomica i Venizelosova.
Zahvalnici: Zex021

Novi Žeželjev most 26 mar 2018 21:52 #3638

• DL
  • DL's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 224
  • Primljenih Zahvalnica: 1539
Zahvalnici: kasko, Zex021, Inzenjer, Blavak, Posmatrac, valjan, AeroDron

Novi Žeželjev most 27 mar 2018 13:18 #3639

• sasar
  • sasar's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 137
  • Primljenih Zahvalnica: 526
Zahvalnici: Dukelander, kasko, mrnjavi, Inzenjer, Blavak, Posmatrac, Mikins, valjan, AeroDron, Savke

Novi Žeželjev most 27 mar 2018 14:42 #3640

• DL
  • DL's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 224
  • Primljenih Zahvalnica: 1539
Zahvalnici: Dukelander, kasko, mrnjavi, Zex021, Inzenjer, Blavak, Posmatrac, Light, valjan, AeroDron
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru