Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Novi Žeželjev most

Re:Novi Žeželjev most 20 maj 2018 22:31 #4041

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Tako je. Za mene nema dileme da je osvetljenje Varadinskog veliki kič.
Kao što je kič i osvetljenje keja. Odneli su stare kandelabre u Futog, a to je jedan od motiva Novog Sada.
Mogli su biti i na mostu, na keju, pa u Gradiću, gore uz tvrđavu... Meni bi to dalo dušu i mostu i tom potezu. Ovako je... Cirkus. Lično mišljenje, naravno. Svako ima pravo na svoje.
Poslednja izmena: 20 maj 2018 22:32 od kasko.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Novi Žeželjev most 21 maj 2018 09:31 #4042

• Vosa
  • Vosa's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 113
  • Primljenih Zahvalnica: 203
Sad sam prosao sa novosadske strane i idu valjci preko tucanika tako da ce vrlo brzo biti spremno za asfaltiranje. Steta sto cemo sremsku stranu cekati jer tu deluje da ima jos dosta posla.

Bilo bi dobro da se dronom slika stanje na oba prilaza mostu.
Poslednja izmena: 21 maj 2018 09:33 od Vosa.
Zahvalnici: Cookie, kasko, AeroDron

Re:Novi Žeželjev most 21 maj 2018 12:35 #4043

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Otišao sam da vidim i to čudo sremske strane. Na slikama prvo bačka. Uz napomenu da je za 60 sekundi 4 vozila"poljubilo"nadvožnjak, jer je put iz zone, naravno, zatvoren ali nema niti jednog znaka od mlekare do njega koji to nagoveštava. Klasika.
Glavni pravac u Bačkoj će biti spojen asfaltom za koji dan, dok će u Sremu biti početkom juna, po mojoj proceni.

Bačka:
Poslednja izmena: 21 maj 2018 12:38 od kasko.
Zahvalnici: Dukelander, Buck, limanac, mrnjavi, Duja, TurboMaximus, das ivon, Zex021, sasar, Inzenjer, Oniks, Blavak, Bogdus, Light, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, mdinic, AeroDron, DL i ovaj član ima 5 ostalih zahvalnica

Re:Novi Žeželjev most 21 maj 2018 17:49 #4044

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Prođoh malopre i čini mi se da je krenulo asfaltiranje sa bačke strane :)

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši
Zahvalnici: Blavak, Mikins

Novi Žeželjev most 21 maj 2018 18:56 #4045

• lionking
  • lionking's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 32
  • Primljenih Zahvalnica: 254
ja ne znam za vas , al meni je rasveta prelepa :)

Zahvalnici: Nicisy1, solimns, Dukelander, Cookie, Buck, limanac, ranko su ns, kasko, cipacar, sergio-m, mrnjavi, Duja, TurboMaximus, Dunavski, Brane, das ivon, Zex021, romanempire, sasar, Inzenjer i ovaj član ima 21 ostalih zahvalnica

Novi Žeželjev most 21 maj 2018 19:06 #4046

• lionking
  • lionking's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 32
  • Primljenih Zahvalnica: 254
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Buck, mrnjavi, Dunavski, Zex021, Inzenjer, Blavak, Light, Djordje Cvarkov, mdinic, AeroDron, kuburicsrdjan, Savke

Novi Žeželjev most 21 maj 2018 20:49 #4047

• deran
  • deran's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 44
  • Primljenih Zahvalnica: 106
:clapping:
...tvrdjava pušta mesec kao zmaja nad Varadinom...
...aveti tera sa trga Miletić, večito prgav...
Zahvalnici: lionking

Novi Žeželjev most 21 maj 2018 21:15 #4048

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dva utiska sa slika>

Novi most je fenomenalno osvetljen! Odusevljen sam..

Most Slobode je tako tuzna, propustena sansa za sjajnim osvetljenjem, poput novog mosta... Ni ne primecuje se, a most ipo.
Zahvalnici: sergio-m, Zex021, Inzenjer, Djordje Cvarkov, lionking

Novi Žeželjev most 21 maj 2018 23:02 #4049

• valjan
  • valjan's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1177
  • Primljenih Zahvalnica: 2333
Sad će mi neko reći da sam picajzla, ali ne radi jedna svetiljka s leve strane kod sedme "štrange" :)
Zahvalnici: lionking, vlajcho93

Re:Novi Žeželjev most 21 maj 2018 23:23 #4050

• kuburicsrdjan
  • kuburicsrdjan's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 84
  • Primljenih Zahvalnica: 255
Wow Lionking hvala na 360 ono je mnogo moćno čak si Mesec i Veneru uhvatio. Most je predivan svakako, a ovako osvetljen je fantastičan.

Послато са TA-1032 уз помоћ Тапатока
Poslednja izmena: 21 maj 2018 23:24 od kuburicsrdjan.
Zahvalnici: lionking

Re:Novi Žeželjev most 22 maj 2018 17:26 #4051

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Poslednja izmena: 22 maj 2018 17:31 od Bogdus.
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, limanac, mrnjavi, TurboMaximus, das ivon, Zex021, sasar, Inzenjer, Oniks, Blavak, Mikins, Light, Djordje Cvarkov, valjan, AeroDron, DL, lala021ns, kuburicsrdjan, Savke i ovaj član ima 1 ostalih zahvalnica

Re:Novi Žeželjev most 22 maj 2018 20:01 #4052

• Mikins
  • Mikins's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 154
  • Primljenih Zahvalnica: 508
www.facebook.com/permalink.php?story_fbi...9&id=371170742986811

Послато са SM-J710GN уз помоћ Тапатока
Zahvalnici: Blavak

Novi Žeželjev most 22 maj 2018 20:57 #4053

• valjan
  • valjan's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
lionking napisao/la:
Ja sve vreme dobijam polupraznu stranicu u Firefox-u, reko' šta svi lajkuju kad tu nema ništa, dok se nisam setio da probam da otvorim u Google Chrome-u... :whistle:
Zahvalnici: vlajcho93

Novi Žeželjev most 23 maj 2018 10:37 #4054

• zeljolaki
  • zeljolaki's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 127
  • Primljenih Zahvalnica: 231
Da li neko zna zasto kopaju ovako duboko na sremskoj strani,vec su skoro 2m ispod nivoa sadasnjeg puta ?

Poslednja izmena: 23 maj 2018 10:44 od zeljolaki.
Zahvalnici: Nicisy1, Duja, Zex021, sasar, Light, AeroDron

Novi Žeželjev most 23 maj 2018 11:56 #4055

• valjan
  • valjan's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Atmosferska kanalizacija? :dunno:
Zahvalnici: zeljolaki

Novi Žeželjev most 23 maj 2018 12:07 #4056

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
I ja mislim da je odvod voda. Juče sam video neke betonske odvode na 2m dubine pa je verovatno to u pitanju.
Zahvalnici: zeljolaki

Novi Žeželjev most 23 maj 2018 12:38 #4057

• Vosa
  • Vosa's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Nadam se da ce most prvo spojiti sa putem kojim se trenutno ide na stari most. Kako bi sve sto pre krenulo.

Novi Žeželjev most 24 maj 2018 14:33 #4058

• Dalmatinac
  • Dalmatinac's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 133
  • Primljenih Zahvalnica: 194
Prelazak kalimera preko mosta. Vidi se da bas i nije postovao ogranicenje... u odnosu na stari deo pruge deluje kao po loju.

Zahvalnici: Dukelander, Cookie, limanac, sasar, Inzenjer, Blavak, Light, valjan, AeroDron, Savke

Novi Žeželjev most 24 maj 2018 16:48 #4059

• Vosa
  • Vosa's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Nije mi jasno zasto ne zavrsavaju skretanje prema "hlebu". U vanizelisovoj je kolaps danima.

Novi Žeželjev most 24 maj 2018 19:50 #4060

• Inzenjer
  • Inzenjer's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 417
  • Primljenih Zahvalnica: 6587
Železničko-drumski most u Novom Sadu: 2018-05-24; Dekorativno svetlo i detalji Mosta.

Najpre moram da se zahvalim svima na odzivu za fotografisanje Mosta uveče/noću sa dekorativnim osvetljenjem. Forumaši su, kao i uvek, osvetlali obraz. Niz sjajnih snimaka i komentara. Hvala u ime svih graditelja Mosta!

Moram takođe da se izvinim za 18. maj bez dekorativnog svetla na Mostu, iako sam ga najavio.
Razlog je administrativni. Dopis o uključenju svetala je putovao sa adrese na adresu, na kraju je i zakasnio.
Među onima koji su gledali u mračan most sam bio i ja.

Preostala dva dana sa svetlom su bila dovoljna da Novosađani i drugi preko medija, vide Most u svoj svojoj lepoti. Firma Buck je obavila sjajan posao po mom mišljenju. Most zaista spektakularno deluje noću, čak i bez javnog osvetljenja koje će bitno doprineti opštem povoljnom estetskom utisku.

Na samom Mostu montaža zaštitnih ograda na drumskom kolovozu je završena. Firma Unipromet je obavila posao profesionalno, ozbiljno i brzo.

U montaži maski posao se usporio pred kraj, ali će, koliko čujem, biti ubrzo završen.

Železnica je završno ispitala geometriju šina svojim specijalno opremljenim opitnim kolima 22. maja. Koliko sam nezvanično čuo, kolosek na mostu je perfektan i uskoro (za dan, dva) će i zvanično biti odobrena brzina vozova - maksimalno predviđena za deonicu pruge na kojoj je Most – 80 km/h.

Izveštaj o probnom opterećenju Mosta, koji je načinio Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada na oko 400 strana, je zvanično predat Železnicama Srbije. Zaključak je apsolutno pozitivan – Most odgovara svim tehničkim zahtevima.

Najzad da se vratim na svoja tri dana u Novom Sadu oko oficijelnog fotografskog snimanja Mosta.
Tada sam proveo dosta vremena i na Mostu. Naročito me je interesovao osećaj prilikom prolaza teretnih vozova. Prošlo ih je mnogo. Most se potvrdio kao izuzetno krut. Apsolutno bez ikakvih oscilacija i potresa koje čovek može da oseti. Buka – minimalna, samo šum motora lokomotive i točkova po šinama.
Crveni putnički vozovi su potpuno nečujni. Jedva ih čujete tek na svega desetak metara udaljenosti!

Inače video sam puno ljudi na obe obale, starih i mladih, kako snimaju Most, telefonima, fotoaparatima, ko šta ima. Bilo je i stranaca. Svako je hteo da zabeleži lep prizor.
Ovde mi je pao na pamet i predlog gradu Novom Sadu: dogovoriti se sa izvođačima da, ukoliko ima tehničkih mogućnosti, uključe dekorativno svetlo recimo jednom nedeljno na tri sata. U vreme Exita, kad grad posete hiljade gostiju iz celog sveta, uključiti uveče dekorativno svetlo, za svo veme trajanja festivala. Spektakularne slike Grada, Tvrđave i Mosta proširiće se po celom svetu!

Ja sam snimao za sebe, amaterski, telefonom. Ti snimci su zanemarivig kvaliteta u odnosu na snimke profesionalne fotografkinje. Nekoliko njenih snimaka, bez postprodukcije i sa drastično obogaljenom rezolucijom, (sa 12 MB na svega oko 300K veličine fajla), dajem u prilogu.
Snimci Mosta su napravljeni 18-21. maja, u razno doba dana, prikazuju Most u celini i detaljima ... Malo rugačiji pogled nego nas inženjera ...

Nastaviće se ...

Zahvalnici: solimns, Dukelander, Cookie, kasko, cipacar, mrnjavi, Duja, TurboMaximus, Brane, das ivon, Zex021, sasar, Blavak, Mikins, Light, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, mdinic, AeroDron i ovaj član ima 5 ostalih zahvalnica
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru