Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Novi Žeželjev most

Novi Žeželjev most 25 sep 2018 22:25 #4761

• DL
  • DL's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 224
  • Primljenih Zahvalnica: 1539
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: kasko, mrnjavi, Duja, Zex021, sasar, Inzenjer, Blavak, Mikins, Light, Djordje Cvarkov, valjan, AeroDron, slobasum, Ambasador

Novi Žeželjev most 25 sep 2018 22:27 #4762

• DL
  • DL's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 224
  • Primljenih Zahvalnica: 1539
Zahvalnici: kasko, Zex021, sasar, Inzenjer, Blavak, Light, valjan, AeroDron, slobasum, Ambasador

Novi Žeželjev most 25 sep 2018 23:19 #4763

• Inzenjer
  • Inzenjer's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 417
  • Primljenih Zahvalnica: 6587
Železničko-drumski most u Novom Sadu: 2018-09-25.

Naš Most je počeo svoj puni život. Više nije vest za novine, što je i prava stvar. Moje tri fotografije, sasvim obične, su mala ilustracija. Na odličnom sajtu deskgram.net/explore/tags/zezeljevmost ima divnih fotosa - pešaci, biciklisti, slike za uspomenu, zaljubljeni ispod mosta ...

Most je, nažalost, još uvek bez dekorativnog svetla. Kao što sam ranije pisao, stvar oko (ne)uključivanja dekorativnog svetla je izvan ugovora o izgradnji Mosta. Nedostaje još deo prilazne električne instalacije (van Mosta).
Mediji u Novom Sadu bi mogli da potraže detaljnije informacije, uz - koliko vidim - ne baš česta pisanja o izgradnji pristupnih saobraćajnica.

Nastaviće se ...

Zahvalnici: Cookie, kasko, Zex021, sasar, Blavak, Mikins, Light, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, AeroDron, DL, slobasum, Ambasador

Novi Žeželjev most 25 sep 2018 23:22 #4764

• Inzenjer
  • Inzenjer's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 417
  • Primljenih Zahvalnica: 6587
Greška! Nemam pojma kako je došlo do nje ...Sledi ispravka:

Zahvalnici: Nicisy1, Cookie, kasko, cipacar, mrnjavi, Zex021, sasar, Blavak, Bogdus, Mikins, Light, valjan, Eldarion, AeroDron, DL, kuburicsrdjan, slobasum, Ambasador

Novi Žeželjev most 26 sep 2018 11:20 #4765

• lionking
  • lionking's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 32
  • Primljenih Zahvalnica: 254
Ne znam da li se ostatak ekipe slaze , ali mislim da bi bio red da ova legendarna tema bude prebacena u zavrseni projekti :)

Novi Žeželjev most 26 sep 2018 11:57 #4766

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Pretpostavljam da dogod se ne zavrse pristupi i ne ukloni stari most projekat nije zavrsen.

Novi Žeželjev most 26 sep 2018 12:17 #4767

• Podbarac
  • Podbarac's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 107
  • Primljenih Zahvalnica: 421

Novi Žeželjev most 26 sep 2018 12:18 #4768

• Otis.Driftwood.Ressurected
  • Otis.Driftwood.Ressurected's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3925
  • Primljenih Zahvalnica: 9197
Sta? Kako?

Novi Žeželjev most 26 sep 2018 15:01 #4769

• Ambasador
  • Ambasador's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 206
  • Primljenih Zahvalnica: 469
Verovatno da je čovek radio na priključku vodovoda

Novi Žeželjev most 26 sep 2018 19:33 #4770

• Bata_
  • Bata_'s Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 47
  • Primljenih Zahvalnica: 196

Izvor:RTS

Novi Žeželjev most 26 sep 2018 19:34 #4771

• Van mreže
  • Investitor
Zao mi je coveka, i moje iskreno saucesce porodici.

Bez ikakve zelje da branim ovaj politicki olos koji je na celu drzave ono sto je meni jako cudno je medijska paznja koja je pridata poginulim radnicima poslednjih par nedelja a desava se bas cesto da radnici ginu na nasim gradilistima.

Pitam se sta se desava, i zbog cega.

Novi Žeželjev most 26 sep 2018 19:48 #4772

• AeroDron
  • AeroDron's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 491
  • Primljenih Zahvalnica: 9477
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Buck, kasko, mrnjavi, Duja, Brane, Zex021, sasar, Inzenjer, Blavak, Light, valjan, Eldarion, Dalmatinac, vlajcho93, mel, Savke, Istraživač, Ambasador

Novi Žeželjev most 26 sep 2018 19:56 #4773

• Van mreže
  • Investitor
Supervizor :)
Zahvalnici: Voldi

Re:Novi Žeželjev most 26 sep 2018 20:25 #4774

• kuburicsrdjan
  • kuburicsrdjan's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 84
  • Primljenih Zahvalnica: 255
Kako je moguće da čovek propadne kroz ogradu, kako piše RTS, pitam se da li su bezbedne uopšte te ograde i dole revizione i gore pored pešačkih?

Послато са TA-1032 уз помоћ Тапатока

Re:Novi Žeželjev most 26 sep 2018 20:53 #4775

• Bata_
  • Bata_'s Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
kuburicsrdjan napisao/la:
Kako je moguće da čovek propadne kroz ogradu, kako piše RTS, pitam se da li su bezbedne uopšte te ograde i dole revizione i gore pored pešačkih?

Nigde ne pise da je "propao" kroz ogradu (kao sto si ti napisao), nego kroz resetku. Razlika je velika. Nisam merodavan da dajem odgovore po ovom nesrecnom dogadjaju, ali dacu sebi slobodu da primetim da zastitne resetke prvenstveno stite od 'spoljnih uticaja", nanosenja raznih materijala na kolovoz i instalacije. Ne verujem da su onih par zavrtnja dovoljni i predvidjeni da nose tezinu odraslog coveka.

Sto se tice ocigledne ucestalosti nesreca sa smrtnim ishodom na nasim gradilistima je rezutat mnozenja dva faktora. Prvi je znatno povecan broj gradiista u zadnjim godinama i drugi je nepridavanje dovoljno paznje merama zastiti na radu.

Navescu pozitivan prost primer iz mog iskustva. Obavezno vezivanje radnika cak i na zemlji ako rade na iskopu temljnih jama koje su dublje od 1.5m. Vezuju se za betonski blok od kubnog metra betona cak i ako temljna jama nema dovoljnu sirinu da bi covek mogao upasti u nju.
Poslednja izmena: 26 sep 2018 21:01 od Bata_.
Zahvalnici: AeroDron, Otis.Driftwood.Ressurected, Ambasador

Re:Novi Žeželjev most 26 sep 2018 21:04 #4776

• kuburicsrdjan
  • kuburicsrdjan's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 84
  • Primljenih Zahvalnica: 255
Pa ja opet pitam da li to znači da kad padnem sa bicikla i udarim glavom u tu rešetku odoh u Dunav jer tih par šrafova ne mogu da nose težinu odraslog čoveka?

Novi Žeželjev most 26 sep 2018 21:04 #4777

• Van mreže
  • Investitor
Moja konstatacija se nije odnosila na ucestalost nesreca, jer ih je i dalje bilo i pre ove medijske paznje, nego bas za medijsku paznju, koja svih ovih godina nije ni postojala kada umre radnik.

Pogledaj samo na Novosti.rs koliko nesreca su oni zabelezili iz 2018, 17, 16, 15, 14, 13, 12 a nikada nije izazivala ovakvu paznju na tvu kao sada.

www.novosti.rs/vesti/naslovna/teme/teme....-201-Nesrece-radnika
Poslednja izmena: 26 sep 2018 21:07 od Otis.Driftwood.Ressurected.

Novi Žeželjev most 26 sep 2018 21:09 #4778

• Van mreže
  • Investitor
Samo za trenutak da se odmaknem od aktuelne teme, pogledajte kvalitet stepenika, ovo je katastrofa. Za par godina sve ce da se izmrvi

Izvor : www.facebook.com/DostaJeBilo.NS/photos/a...1537/?type=3&theater
Zahvalnici: kasko, Zex021, sasar, Inzenjer, Light, Eldarion, Podbarac, AeroDron, slobasum

Re:Novi Žeželjev most 26 sep 2018 22:18 #4779

• Bata_
  • Bata_'s Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Pa ja opet pitam da li to znači da kad padnem sa bicikla i udarim glavom u tu rešetku odoh u Dunav jer tih par šrafova ne mogu da nose težinu odraslog čoveka?

Takav scenario nije moguc jer na pesackoj ogradi po sredini visine ograde ima poprecna cev koja ide duz citave duzine mosta. Opet se ogradjujem uz konstataciju da nisam kompetentan posto nisam ucestvovao ni u projektovanju ni u izgradnji. Samo sam izneo svoje misljenje kao forumas.

Otis.Driftwood.Ressurected napisao/la:
Moja konstatacija se nije odnosila na ucestalost nesreca, jer ih je i dalje bilo i pre ove medijske paznje, nego bas za medijsku paznju, koja svih ovih godina nije ni postojala kada umre radnik.
Pogledaj samo na Novosti.rs koliko nesreca su oni zabelezili iz 2018, 17, 16, 15, 14, 13, 12 a nikada nije izazivala ovakvu paznju na tvu kao sada.

Moj post se nije odnosio na tvoje zapazanje, inace bi te citirao. Inace jesu srodna zapazanja jer da nema medijskih izvestaja ne bi ni znali da su ucestala.

Re:Novi Žeželjev most 27 sep 2018 00:43 #4780

• Sv. Ilija
  • Sv. Ilija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 131
  • Primljenih Zahvalnica: 63

Naravno. A ako naidjes kolima, propade kroz kolovoznu plocu. Ako naidjes dok voz prolazi, ode ceo most u Dunav, nace te u Smederevu.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru