Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks

Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 10 feb 2018 16:25 #221

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 441
  • Primljenih Zahvalnica: 605
Nicisy1 napisao/la:
Evo slične veličine novi stambeni kompleksi u Beogradu:
Savada

Savada 3

Central Garden

Sunnyville

Panorama Voždovac

Kako to da beogradskim investitorima nije bitan nikakav brend zgrade nego se pozabaviše bar koliko toliko sa ovim fasadama :dunno:

i dobicete koliko je ulozwno vise u sam objwkat, odnosno za koliko je umanjen profit.

Kako misliš uloženo više nego što treba? Pa zar može ovoliki kompleks danas da prođe bez odgovarajućeg broja liftova, bez uređenog međuprostora, bez parking mesta... pa to su osnovne stvari.
Rekao sam u prethodnim komentarima da je Beograd druga prica. I tamo ne grade investitori i firme nego vecinom investicioni fondovi. A druga stvar je da je najjeftiniji kvadrat u Beogradu na tim lokacijama preko 2000e/m2. Ne mozete porediti trziste NS i BG. Nemojte shvatiti pogresno, ali vi gradjevinu posmatrate iz ugla izgleda fasade, a ne iz ugla poslovnih faktora i tu dolazi do koalizije i neslaganja. Plus sto je fasada kao boja, totalno subjektivna stvar.

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Kasper

Re:RE: Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 10 feb 2018 16:26 #222

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Novajlija napisao/la:
VladaNS napisao/la:
Novajlija napisao/la:
Od koga da očekujemo iskorak u arhitekturi ako ne od firme koja trenutno u gradu najviše gradi? Ako nekolicina manjih firmi možu da ima inovativna rešenja u pogledu arhitektonskog izraza, zašto ne bi mogao i Galens kao najimućniji? U ovom slučaju ne radi se o zgradici od 30 stanova na kojoj investitor ima odličnu dobit, nego o skoro 600 stanova koji se prodaju po ceni većoj od trenutnoj proseka, te je čista zarada proporcionalno daleko veća. To je na primer potpuno obrnut princim poslovanja i naplate nego u drugim sverama, sa većom kolićinom da ide i manja cena, pa imajući to u vidu zašto investitor ne može da uloži nešto novca u estetiku i arhitekturu ako ga to neće mnogo koštati, a praktično neće ništa izgubiti...
Zato sto se ulaze u nesto sto ne vidite. Sidel dimnjaci da ne dolazi do mesanja mirisa, zvucna izolacija u hodnicima zgrade, enterijer jankovic ulazna vrata umesto kineskih, granitna ratifikovana keramika dimenzija 60x60, 40x80, ideal standard sanitarije, grohe baterije, ugradni vodokotlici, viseslojni parket velikih dimenzija, granitne klupice, kamena vuna kao fasada, parterno uredjenja atrijunskog vrta od preko 3000m2, 2 nivoa garaza cija se cena izgradnje prebacuje na cenu kvadrata, 2 elektricna lifta po ulazu, enterijerska obrada zajednickog prostora.. e sada, svaki materijal je skuplji od 1-10evra/m2 od standardnog, pomnozite to sa 40.000m2 i dobicete koliko je ulozwno vise u sam objwkat, odnosno za koliko je umanjen profit. Investitor koji gradi manju zgradu ima bolju matematiku za implementaciju skupljeg materijala jer razliku mnozi sa manjim brojem kvadrata. A cena nije veca nego trzisna. Veliki sistem ima i vece troskove, cena lokacije, inzenjeriga i pripreme... ne moze da se poredi sa investitorom koji ima 2 zaposlena. Tako da sto se tice profita, ne posmatrate situaciju iz dobrog ugla.

Ako tako stoje stvari mogao bih da promenim tačku gledišta pa da pitam zašto baš manji Galensovi objekti nemaju malo drugačiju fasadu, arhitekturu...ali pitanja mogu da idu u nedogled. :) No da ne smaram, možda neko ima drugačija pitanja.
Zato sto trzisna cena tih lokacija prati i materijalizaciju objekta.

Re:RE: Re:RE: Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 10 feb 2018 17:25 #223

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
VladaNS napisao/la:
Nicisy1 napisao/la:
Nema takve arhitekture, materijalizacija ne moze da isprati cenu kvadrata, rizicno kako ce kupci prihvatiti takvu arhitekturu kada imas situaciju da treba da prodas 600 stanova na jednom mestu. Kada imas investiciju od preko 40 miliona, poslovna strategija je usmerena na konzervativno razmisljanje... i jooos puno faktora. Izgled fasade, sto forumasi iskljucivo gledaju,je zanemarljiva u biznis odlukama kod projekata ove velicine...bez da se neko naljuti...

Na šta bi ovaj grad ličio da su se investitori i graditelji u poslednjih 200 godina vodili samo ovim normama... :toilet:
Privatne investicije u izgradnji su krenule skromno pre 25-30 godina...

Posmatrajući vremenski period koji je pomenuo Nicisy, Vašu konstataciju Vlado smatram pogrešnom. Naime, privatne investicije u građevinarstvu su bile skoro potpuno dominantne do negde 1945.-46., kada tadašnja socijalistička država taj primat preuzima na sebe. Ipak, država nije imala 100% monopol na gradnju. Porodični stambeni objekti su bili privatne investicije, a moglo se graditi i nešto poslovnih objekata. Posmatrajući taj istorijski period i poredeći ga sa onim što je bilo u ČSSR, vidimo da je u SFRJ to bilo znatno liberalnije (u ČSSR je država određivala i to kako će izgledati kuće i sve su bile na isti kalup).
VladaNS napisao/la:
SSJ5 napisao/la:
VladaNS napisao/la:
Novajlija napisao/la:
Meni deluje zanimljivije nego sadašnji projekat.

Što se tiče budućih objekata mogao bi nekad da povedes diskusiju i daš njihove varijante pa da na osnovu komentara u firmi izaberete konačno rešenje. Verujem da će forumaši biti zadovoljniji uključenjem u diskusiju i izbor. ;)
Misljenje forumasa je jedno, misljenje kupca je sasvim druga stvar. Da ne spominjem budzete, materijalizaciju, izvodjenje. Drugaciji parametri se uzimaju u obzir kada se radi o investicijama ovog tipa. Beograd mozda moze da proguta ovako nesto, Novi Sad tesko...

U kom smislu da "proguta"?
Nema takve arhitekture, materijalizacija ne moze da isprati cenu kvadrata, rizicno kako ce kupci prihvatiti takvu arhitekturu kada imas situaciju da treba da prodas 600 stanova na jednom mestu. Kada imas investiciju od preko 40 miliona, poslovna strategija je usmerena na konzervativno razmisljanje... i jooos puno faktora. Izgled fasade, sto forumasi iskljucivo gledaju,je zanemarljiva u biznis odlukama kod projekata ove velicine...bez da se neko naljuti...

Obzirom da smo jako retko u mogućnosti da imamo sledeće informacije
VladaNS napisao/la:
Novajlija napisao/la:
Od koga da očekujemo iskorak u arhitekturi ako ne od firme koja trenutno u gradu najviše gradi? Ako nekolicina manjih firmi možu da ima inovativna rešenja u pogledu arhitektonskog izraza, zašto ne bi mogao i Galens kao najimućniji? U ovom slučaju ne radi se o zgradici od 30 stanova na kojoj investitor ima odličnu dobit, nego o skoro 600 stanova koji se prodaju po ceni većoj od trenutnoj proseka, te je čista zarada proporcionalno daleko veća. To je na primer potpuno obrnut princim poslovanja i naplate nego u drugim sverama, sa većom kolićinom da ide i manja cena, pa imajući to u vidu zašto investitor ne može da uloži nešto novca u estetiku i arhitekturu ako ga to neće mnogo koštati, a praktično neće ništa izgubiti...
Zato sto se ulaze u nesto sto ne vidite. Sidel dimnjaci da ne dolazi do mesanja mirisa, zvucna izolacija u hodnicima zgrade, enterijer jankovic ulazna vrata umesto kineskih, granitna ratifikovana keramika dimenzija 60x60, 40x80, ideal standard sanitarije, grohe baterije, ugradni vodokotlici, viseslojni parket velikih dimenzija, granitne klupice, kamena vuna kao fasada, parterno uredjenja atrijunskog vrta od preko 3000m2, 2 nivoa garaza cija se cena izgradnje prebacuje na cenu kvadrata, 2 elektricna lifta po ulazu, enterijerska obrada zajednickog prostora.. e sada, svaki materijal je skuplji od 1-10evra/m2 od standardnog, pomnozite to sa 40.000m2 i dobicete koliko je ulozwno vise u sam objwkat, odnosno za koliko je umanjen profit. Investitor koji gradi manju zgradu ima bolju matematiku za implementaciju skupljeg materijala jer razliku mnozi sa manjim brojem kvadrata. A cena nije veca nego trzisna. Veliki sistem ima i vece troskove, cena lokacije, inzenjeriga i pripreme... ne moze da se poredi sa investitorom koji ima 2 zaposlena. Tako da sto se tice profita, ne posmatrate situaciju iz dobrog ugla.

proizilazi i Vaše mišljenje da samo gledamo u fasade, što je naravno i logično, obzirom da praktično nismo u mogućnosti da imamo informacije koje ste izneli. Ovim putem bih Vas zamolio da što ste ćešće u mogućnosti podelite tu vrrstu informacija sa nama i ako budete u mogućnosti da nam ih i ilustrujete. Smatram da će to u znatnoj meri doprineti diskusiji na forumu, a i Vama je naravno jasno da tada nećemo samo razglabati o boji ili izgledu fasade. Ova molba se odnosi i na ostale investitore/izvođače koji su na forumu.
Poslednja izmena: 10 feb 2018 17:27 od Blavak.

Re:"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 10 feb 2018 17:46 #224

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Sto se mene tice, imate poziv da budete moji gosti na gradilistu Kp i Pupinu i vidite kako to sve izgleda uzivo, gde cemo i odhovoriti na Vasa pitanja u vezi izgradnje ovakvih kompleksa.

Zahvalnici: Dukelander, Blavak

Re:"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 10 feb 2018 18:45 #225

• avijon
  • avijon's Avatar
Hahaha, ispada da Galens pravi najkvalitetnije zgrade na najskupljim lokacijama a prodaje ih po najnizoj ceni pa moraju da prave grozote da bi izvukli bar minimalan profit. Takve izjave (da ne kazem gluposti) mogu da prodju za politickom govornicom i nigde vise.

Re:"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 10 feb 2018 18:51 #226

• Dunavac
  • Dunavac's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 113
  • Primljenih Zahvalnica: 71
Sve što je Vlada NS napisao je ok, ali taj"kvalitet"od materijala podiže cenu max.100-150€ po m2,a koja je prodajna cena u Pupinovoj palati?I kolika je razlika u odnosu na proizvodnu?

Re:"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 10 feb 2018 22:34 #227

• Assia
  • Assia's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 20
  • Primljenih Zahvalnica: 25
Nadam se da nema niko ništa protiv jedno mišljenja od strane arhitektonski needukavanog kupca i to ženskog :).

U potrazi sam za novim stanom, i da, zainteresovana sam za stan u Kraljevom Parku.

Za i protiv faktori:

Za:
- lokacija je dobra, zbog blizine posla, i ostalih relacionih pogodnosti pošto ne vozim kola
- iako je u blizini centra, nije okružena samo betonom, kraj je relativno miran, okružen zelenilom
- koliko god izvodjača kritikovali zbog spoljne estetike, od kupaca sam čula samo najbolje za sam kvalitet gradnje, kao i za saradnju izmedju izvodjača i kupaca, u što sam imala priliku i sama da se uverim. Znači same pohvale u tom pogledu!
- po meni izgled zgrade nije ekslukziva, daleko od toga da je ružna već standardna kvalitetna gradnja

Protiv, odnosi se na unutrašnje projektovanje stanova:

- većina stanova u potražnji su dvosobni - na šta je i izvodjač dao akcenat pri gradnji ovog kompleksa, ali po mom mišljenju s obzirom na cenu, lokaciju, ciljanu grupu kupaca to je moglo biti uradjeno mnogo bolje. Kod 90% dvosobnih stanova širina dnevne sobe je do 3m. Nisam arhitekta, ali mislim da je to preusko, i više za neko studentsko stanovanje a ne porodično.

Malo sam pročešljala:
Правилник о условима и нормативима за пројектовање стамбених зграда и станова, ovo je deo člana 17:

"Минималне димензије просторија и простора у стану
Минимална ширина дневне собе и вишенаменске собе износи:

1) 320 cm - гарсоњера, једнособни и једноипособни стан;

2) 340 cm - двособни и двоипособни станови;
..."

Ima još tu zanimljivih odredbi:

Pravilnik

- ono što me uvek oduševljavalo pri poseti nekoj od zemalja zapadne Evrope jesto osvetljenost njihovih stanova i kuća (Engleska, Francuska, Holandija - naročito). Veliki prozori, često od poda do plafona. Po meni ovaj kompleks ne može da se pohvali idealnom osvetljenošću. Volela bih da mi neko objasni zašto se kod nas toliko štedi na prozorima? Mnogo, ali mnogo bi značilo da se drugačije uredila osvetljenost, što bi direktno pozitivno uticalo i na poboljšanje spoljneg izgleda

U tački 2.6.2 Urbanističkog projekta za izgradnju ovog projekta se navodi:

"Приликом пројектовања прозорских отвора водило се рачуна да се задовоље стандарди за њихову површину, тј. 1/6 од површине пода просторије. "

Nisam baš sigurno da je to ispoštovano, bar ne u u svim stanovima. Možda grešim.
Tekst o Urbanističkom projektu

Zaključak: Ovi protiv faktori se odnose i na većinu izvodjača u Novom Sadu. Tako da po meni ovaj kompleks u poredjenju sa ostalom gradnjom u gradu ipak ima više pozitivne nego negativne strane.
Poslednja izmena: 10 feb 2018 22:38 od Assia.

Re:RE: Re:"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 10 feb 2018 22:46 #228

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Assia napisao/la:
Nadam se da nema niko ništa protiv jednim mišljenjem od strane arhitektonski needukavanog kupca i to ženskog :).

U potrazi sam za novim stanom, i da, zainteresovana sam za stan u Kraljevom Parku.

Za i protiv faktori:

Za:
- lokacija je dobra, zbog blizine posla, i ostalih relacionih pogodnosti pošto ne vozim kola
- iako je u blizini centra, nije okružena samo betonom, kraj je relativno miran, okružen zelenilom
- koliko god izvodjača kritikovali zbog spoljne estetike, od kupaca sam čula samo najbolje za sam kvalitet gradnje, kao i za saradnju izmedju izvodjača i kupaca, u što sam imala priliku i sama da se uverim. Znači same pohvale u tom pogledu!
- po meni izgled zgrade nije ekslukziva, daleko od toga da je ružna već standardna kvalitetna gradnja

Protiv, odnosi se na unutrašnje projektovanje stanova:

- većina stanova u potražnji su dvosobni - na šta je i izvodjač dao akcenat pri gradnji ovog kompleksa, ali po mom mišljenju s obzirom na cenu, lokaciju, ciljanu grupu kupaca to je moglo biti uradjeno mnogo bolje. Kod 90% dvosobnih stanova širina dnevne sobe je do 3m. Nisam arhitekta, ali mislim da je to preusko, i više za neko studentsko stanovanje a ne porodično.

Malo sam pročešljala:
Правилник о условима и нормативима за пројектовање стамбених зграда и станова, ovo je deo člana 17:

"Минималне димензије просторија и простора у стану
Минимална ширина дневне собе и вишенаменске собе износи:

1) 320 cm - гарсоњера, једнособни и једноипособни стан;

2) 340 cm - двособни и двоипособни станови;
..."

Ima još tu zanimljivih odredbi:

Pravilnik

- ono što me uvek oduševljavalo pri poseti nekoj od zemalja zapadne Evrope jesto osvetljenost njihovih stanova i kuća (Engleska, Francuska, Holandija - naročito). Veliki prozori, često od poda do plafona. Po meni ovaj kompleks ne može da se pohvali idealnom osvetljenošću. Volela bih da mi neko objasni zašto se kod nas toliko štedi na prozorima? Mnogo, ali mnogo bi značilo da se drugačije uredila osvetljenost, što bi direktno pozitivno uticalo i na poboljšanje spoljneg izgleda

U tački 2.6.2 Urbanističkog projekta za izgradnju ovog projekta se navodi:

"Приликом пројектовања прозорских отвора водило се рачуна да се задовоље стандарди за њихову површину, тј. 1/6 од површине пода просторије. "

Nisam baš sigurno da je to ispoštovano, bar ne u u svim stanovima. Možda grešim.
Tekst o Urbanističkom projektu

Zaključak: Ovi protiv faktori se odnose i na većinu izvodjača u Novom Sadu. Tako da po meni ovaj kompleks u poredjenju sa ostalom gradnjom u gradu ipak ima više pozitivne nego negativne strane.
Problem sa projektovanjem sp.soba koje nemaju zadovoljavajucu sirinu je nastao zbog 2 nivoa garaza i organizacije garaznih mesta i podzemne saobracajnice. Rasteri (razmaci izmedju nosecih stubova) su postavljeni tako da veci broj 1.5 sobnih stanova ne moze da zadovolji sirinu sp.sobe od preko 2.5m. Stanovi koji su mogli da se isprojektuju da imaju komotnije sp.sobe su prvi i prodati. Dokaz za ove tvrdnje su stanovi u lameli 1, ispod koje nema podzemne garaze, kao i manji stanovi na drugim lokacijama.

Sto se tice prozora, doslo je do masovne pojave standardizacije prozorskih otvora zbog uslova koji moraju da zadovolje nove uslove energetske efikasnosti. Prozori kao povrsine kroz koju izlazi najvise toplote predstavljaju kriticnu tacku u odredjivanju lamda faktora. Da bi se objekat projektovao u B razredu energetske efikasnosti, sa maksimalnom ustedom utroska toplotne energije, prozorski otvori na zalost moraju da se smanjuju na odredjenu dimenziju. Tu pojavu ne moze da popravi ni nisko emisiono staklo, ni troslojno staklo ili vise komora.

Nadam se da sam uspeo delimicno da vam odgovorim na kritike.

Zahvalnici: ranko su ns, Assia

Re:RE: Re:"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 11 feb 2018 02:39 #229

• avijon
  • avijon's Avatar
Znaci i energetski najefikasnije u Evropi... :rofl:

Re:RE: Re:"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 11 feb 2018 12:27 #230

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
^^
Ovakvi komentari ne donose razvoju diskusije, naprotiv podgrevaju negativnu atmosferu već poslednje dve godine. Korisniku je uskraćen pristup ne samo zbog toga, nego i zbog kršenja mnogobrojnih pravila foruma.

Nastavljamo sa diskusijom. :cheers:

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 11 feb 2018 12:46 #231

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
treba i obrisati te zlonamerne postove, sa primesama uvreda
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 11 feb 2018 12:51 #232

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
Volim da postoji dokazni materijal i uvid svih forumaša.

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 11 feb 2018 12:55 #233

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
samo zagađuje temu i treba to obrisati
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 11 feb 2018 13:00 #234

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
Da li su nam sve teme lepe bez loših komentara i prepirki? Zašto praviti veštačku atmosferu brisanjem postova? On je svoje rekao, ja pravila foruma ispoštovao. I ova diskusija je sad bespotrebna. Kao što rekoh možemo dalje. :cheers:
Zahvalnici: kasko, sasar, f4bles

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 11 feb 2018 19:51 #235

• sasar
  • sasar's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 136
  • Primljenih Zahvalnica: 525
Pre par dana sam video mikser kamion i pumpu koji su radili do kasno u noć, verovatno su betonirali temeljnu ploču za novu lamelu. VladaNS može li koja slika sa gradilišta.
Poslednja izmena: 11 feb 2018 19:53 od sasar.

Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 11 feb 2018 19:59 #236

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
sasar napisao/la:
Pre par dana sam video mikser kamion i pumpu koji su radili do kasno u noć, verovatno su betonirali temeljnu ploču za novu lamelu. VladaNS može li koja slika sa gradilišta.
Imam video zapis samo, bice slike uskoro.

Zahvalnici: sasar

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 12 feb 2018 11:26 #237

• bili
  • bili's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 183
  • Primljenih Zahvalnica: 317
VladaNS je neke stvari izneo iz ugla investitora i to je ok. Međutim mene nije ubedio u to, da je veća zarada na manjim zgradama u kojima je jevtiniji kvadrat. Prosto, da je to tako ne bi Galens pravio te velike zgradetine, nego bi se bavio malim gde materijal i sve ostalo košta puno manje, a više se zaradi.

Dalje, spominje da je cena kvadrata povećana zbog dva nivoa garaža. Da podsetim, ona nisu nimalo jeftina. 9000e za parking mesto. Pri tome mogu da kažem da je u zgradi pored pre 6 meseci, prodata garaža od 24 kvardata za 10000e i to jedva. A razlika između graže i parking mesta je ogromna.

Verovatno VladaNS nije smeo da nam spomene da je deo cene kvadrata otišao i na to što je tu po GUP-u trebao biti park, a verovatno i na to što je u NS dozvoljeno graditi do 6 spratova, a oni ovde grade 9 na papiru što u stvari dođe na 10, jer taj viši podzemni nivo je dobrim delom iznad površine, tako da je realno rupa 1-1,5 metar dublja od bilo koje druge zgrade.

Postavio bih jedno sasvim lično pitanje, VladiNs, dakle da ne odgovori iz ugla investitora već iz ugla običnog čoveka. Pošto verovatno često boravi na gradilištu, da li misli da je relativno uska ulica KM sposobna da izdrži 500+ stanova, imajući u vidu da če tu biti i supermarket, dakle svakodnevno snabdevanje kamionima koji ne znam gde će stajati ako ne na sred ulice.

Za Assia: Da li misliš da će kraj biti miran i kada se useli 500+ stanova?

Moram da dodam, da uopšte ne osuđujem Galens za to što gradi. Osuđujem one što daju dozvole za gradnju. A Galensu svaka čast što je uspeo da dobije dozvolu.
Poslednja izmena: 12 feb 2018 11:42 od bili.

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 12 feb 2018 15:02 #238

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Ja sam išao u Lolinu školu. Još tada, kad nije bilo toliko kuća, bilo je saobraćajnih nesreća i stradala su neka deca iz moje generacije. Sada plašim se za ulicu Kraljevića Marka koja povezuje dve osnovne škole i za bezbednost saobraćaja u istoj. Po meni trščare su morale biti sačuvane kao kulturno-istorijski kompleks integrisan sa parkom iza, crkvom i svim sadržajima koji su bili predvidjeni za park i amfiteatar koji se u njemu trebalo nalaziti. Urbanistički, to je prevelik kompleks za tako usku ulicu sa dve osnovne škole. Ali urbanizam je odavno utamanjena kategorija u Novom Sadu.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Zahvalnici: sergio-m

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 13 feb 2018 17:00 #239

• robertb
  • robertb's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 41
  • Primljenih Zahvalnica: 53
Koja se PVC stolarija ugrađuje, kakvi su profili i jesu dvoslojna ili troslojna stakla?
Po mom misljenju za ovu cenu moralo bi to svakako biti neko kvalitetnije resenje (kvalitetan profil sa troslojnim staklom+argon). Razlka u ceni u odnosu na neki prosečni pvc i dvoslojno staklo nije tolika da bi se tu štedelo, a na duže staze sigurno će smanjiti troškove stanarima.

Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 16 feb 2018 22:23 #240

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
robertb napisao/la:
Koja se PVC stolarija ugrađuje, kakvi su profili i jesu dvoslojna ili troslojna stakla?
Po mom misljenju za ovu cenu moralo bi to svakako biti neko kvalitetnije resenje (kvalitetan profil sa troslojnim staklom+argon). Razlka u ceni u odnosu na neki prosečni pvc i dvoslojno staklo nije tolika da bi se tu štedelo, a na duže staze sigurno će smanjiti troškove stanarima.
6-komorni Rehau profili sa trojslojnim niskoemisionim staklom, punjenim argonom, na sprwtovima iznad 5-tog sprata, profili su ojacani zbog udara vetra.

Zahvalnici: Dukelander
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru