Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 08 okt 2018 07:51 #361

• bili
  • bili's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 183
  • Primljenih Zahvalnica: 317
Da li će lamele 2 do 8 biti, kao što je najavljeno, istovremeno useljene krajem 2018?
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 08 okt 2018 09:37 #362

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Bio si fin i kulturan u pocetku a ovo sad pokazuje nivo bahacenja koji se dostigne kada se ne vodi racuna.

Smatramo da si svojim ponasanjem i neodgovaranjem u stvari i dao odgovor i krajnji zakljucak je, koji ti neces da demantujes:
- svojevoljno ste zamenili proizvodjaca PVC profila, tip stakla i samim tim se vise ne ukklapate ni u projekat eenrgetske efikasnosti koji ste izradili za zgradu.

Za ovaj zakljucak si sam kriv. Lepo pitan, "lepo odgovorio" i ovo je rezultat.
Ako Galens odgovara ovakno misljenje, "blago njima".

Hvala lepo i dovidjenja.
Poslednja izmena: 08 okt 2018 09:38 od kasko.

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 08 okt 2018 10:23 #363

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
orvl napisao/la:
Ima ih, uglavnom manje zgrade po raznoraznim ulicicama.

Pitao sam zato što me stvarno zanima šta je percepcija nove stambene arhitekture kupaca/građana.
Meni se lično čini da se kod nas uglavnom grade objekti na kojima se ne odstupa od osnovne, vrlo jednostavne forme ni malo.
Dosadno, jeftino (u prostornom, estetskom i arhitektonskom smislu pre svega) i invazivno u urbanom.

Možemo na nekoj drugoj temi nastaviti priču, pošto je ovde ipak tema Galensov kompleks.

Što se rasprave o prozorima tiče, pozvao bih vas samo da ne nastavljate u pravcu u kom ste počeli ako nemate nameru da iznesete nešto novo.
Pročitali smo i jedno i drugo i nema potrebe da se ponavlja. Ako će Vlada da iznese neko objašnjenje za izmenu stolarije neka iznese, ako neće pažnju ste mu jasno skrenuli što je rekao bih dovoljno.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 08 okt 2018 10:26 #364

• FredyNs
  • FredyNs's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 12
  • Primljenih Zahvalnica: 4
Mislim da su ovde bespotrebno podignute tenzije na najviši nivo. Pratim ovaj forum godinama i uvek je bio mesto kulturne rasprave.
Stoga ne podržavam ponašanje Vlade iz Galens-a koje ima nipodaštavajuće komentare prema drugim članovima foruma.

Sa druge strane i pojedini članovi foruma jedva čekaju da napadnu Vladu čisto da bi se svrstali protiv kompanije Galens. Možemo mi ovde da pričamo o estetici, načinu finansiranje kompanije Galens, ali se sve svodi na sledeće ključne stvari:

- Ovo je Srbija - mesto gde bez političkih veza ne možete ni dobru kafu da skuvate. Ja sam se nekoliko puta opekao u zadnje 2 godine sa raznim investitorima i to je razlog zašto sam se opredelio da kupim stan u Kraljevom Parku odnosno stan od Galens-a. Po informacijama iz septembra - svim lamelama je izmenjena građevinska dozvola tako da je svakoj povećana površina oko 20%. I to je ono što me kao čoveka može razočarati ali kao kupca obradovati...Oni su u stanju da legalizuju sve taman izgradili i kosmodrom umesto supermarketa.

- Novi Sad je palanka - Da, jeste... Rođen sam ovde, živim ovde, ali smo palanka. I to nema veze sa ljudima koji su raznim nesrećama došli ovde da se razumemo odmah. To što je uvek važilo kako smo kulturni, fini je samo naša zabluda kao i mnoge druge. Stoga kad Vlada kaže Beograd može da proguta nešto a Novi Sad ne može u potpunosti se slažem.

- VladaNS je predstavnik Galens-a - Stoga mora da vodi računa kako se obraća i da kad se već prihvatio posla pravovremeno i tačno obaveštava javnost na ovom forumu. Mene kao kupca iskreno zanima šta je istina sa tim prozorima. Jedan jednostavan demant bi vredeo mnogo više od prepucavanja. Ukoliko demanta nema - to je isto po meni dobro jer je u tom slučaju informacija tačna. Isto tako pisati opšte stvari jer se na taj način može svaki pratilac ovog foruma dovesti u zabludu. Parafraziraću Vladu u sledećoj rečenici...

Troškovi izgradnje podzemne garaže su se prelili na cenu kvadrata. Ovim bi svako normalan zaključio da će svaki stan dobiti garažno mesto ili da će u najmanju ruku biti otvorena za sve po principu "ko prvi devojci". A znamo da nije tako. 9000 po parking mestu x broj parking mesta pa dođemo do cifre od ~4 miliona evra samo za parking mesta. Da li je to dovoljno da pokrije troškove izgradnje parkinga? Naravno da jeste u suprotnom bi se platila ona mizerna cifra kao penal gradskoj upravi i parking ne bi ni bio izgrađen. I nemojte sad pa ko još daje parking mesta uz stan pa da se stekne takav utisak...Vizija, Vaer...

Ono što će biti vrlo interesantno jeste pitanje nadzemnih parking mesta pa stoga pitanje za Vladu - da li će nadzemna parking mesta (156) u okviru kompleksa biti takođe prodavana ili će biti data na upotrebu svim stanarima? Da li će biti biciklane, da li je napravljena infrastruktura za optiku do svakog stana ili do svakog ulaza... Smatram da bi na takva pitanja (uključujući i ono o prozorima) Vlada trebao da daje odgovor ili da sam ih obradi i prezentuje ovde a ne da polemišemo stalno jel bio Dodik, šta je sa parama od Continental-a...
Zahvalnici: Goggo, orvl

Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 08 okt 2018 10:42 #365

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 441
  • Primljenih Zahvalnica: 605
^^

Gradjevinske dozvole su menjane ne zbog podizanja kvadrature (nemoguce je povecati kvadraturu jer je ona definisana koeficijentom izgradjenosti parcele) nego zbog promene parcelacije, odnosno da se svakoj parceli-lameli prikljuci garaza koja se nalaxi ispod te lamele, da ne bude da je cela garaza na 2 nivoa jedna parcela.

Sva garazna i parking mesta se prodaju i knjize kao vlasnistvo kupca. Ni jednog momenta nije receno da ce se ona poklanjati nego je od starta formirana cena i uslovi prodaje o kojim je svaki kupac decidno informisan.
Predvidjeno je dovoljno biciklana za kompleks.

Svaka lamela ima 3 vertikale optickih kablova da kupac moze da bira sa kojim ce operaterom da zakljuce ugovore. U stanovima su izvedene instalacije slabe struje iskljucivo sa utp kablovima sa posebnim multimedijalnim tablama u stanu.

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
Poslednja izmena: 08 okt 2018 11:25 od limanac. Razlog: nepotrebno citiranje
Zahvalnici: FredyNs

Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 08 okt 2018 10:45 #366

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Dukelander napisao/la:
orvl napisao/la:
Ima ih, uglavnom manje zgrade po raznoraznim ulicicama.

Pitao sam zato što me stvarno zanima šta je percepcija nove stambene arhitekture kupaca/građana.
Meni se lično čini da se kod nas uglavnom grade objekti na kojima se ne odstupa od osnovne, vrlo jednostavne forme ni malo.
Dosadno, jeftino (u prostornom, estetskom i arhitektonskom smislu pre svega) i invazivno u urbanom.

Možemo na nekoj drugoj temi nastaviti priču, pošto je ovde ipak tema Galensov kompleks.

Što se rasprave o prozorima tiče, pozvao bih vas samo da ne nastavljate u pravcu u kom ste počeli ako nemate nameru da iznesete nešto novo.
Pročitali smo i jedno i drugo i nema potrebe da se ponavlja. Ako će Vlada da iznese neko objašnjenje za izmenu stolarije neka iznese, ako neće pažnju ste mu jasno skrenuli što je rekao bih dovoljno.
Ja ni jednog momenta nisam rekao da je doslo do izmene ugradnje planirane pvc stolarije iz razloga sto nije postavljeno pitanje nego je konstatovana "proverena" informacija.
Moj odgovor je bio da ne zelim da polemisem sa nekim o pvc-u ko se ne razume u materiju.

Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 08 okt 2018 11:49 #367

• robertb
  • robertb's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 41
  • Primljenih Zahvalnica: 53
Evo, pošto sam ja svojevremeno i postavio pitanje o stolariji, samo ako može VladaNS da potvrdi da je odgovor koji mi je dao i dalje aktuelan/tačan ili nije? Nikakva šira polemika nije potrebna.
Hvala.

Re:RE: Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 08 okt 2018 11:59 #368

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
robertb napisao/la:
Evo, pošto sam ja svojevremeno i postavio pitanje o stolariji, samo ako može VladaNS da potvrdi da je odgovor koji mi je dao i dalje aktuelan/tačan ili nije? Nikakva šira polemika nije potrebna.
Hvala.
Izmena je samo u vidu proizvodjaca gde je ugradjen profil commerling umesto rehau, sa ugradjenim termo staklima, model profila KB 70, sa aluminijumskom roletnom, kvalitetniji okov, model aktiv pilot.

Zahvalnici: Goggo

Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 08 okt 2018 12:12 #369

• FredyNs
  • FredyNs's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
VladaNS napisao/la:
^^
Gradjevinske dozvole su menjane ne zbog podizanja kvadrature (nemoguce je povecati kvadraturu jer je ona definisana koeficijentom izgradjenosti parcele) nego zbog promene parcelacije, odnosno da se svakoj parceli-lameli prikljuci garaza koja se nalaxi ispod te lamele, da ne bude da je cela garaza na 2 nivoa jedna parcela.

Sva garazna i parking mesta se prodaju i knjize kao vlasnistvo kupca. Ni jednog momenta nije receno da ce se ona poklanjati nego je od starta formirana cena i uslovi prodaje o kojim je svaki kupac decidno informisan.
Hvala Vlado na odgovoru i demantu informacije oko Građevinske dozvole. Nisam ni mislio da su parking mesta besplatna naravno, ali iz rečenice da je cena kvadrata stana povećana zbog izgradnje garaže može se steći pogrešan utisak.
Ono što mi nije jasno jeste kako je moguće prodati ta dvorišna parking mesta , što je složićete se protivno zakonu ili postoji neka začkoljica oko parcele?

Re:RE: Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 08 okt 2018 12:14 #370

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
FredyNs napisao/la:
VladaNS napisao/la:
^^

Hvala Vlado na odgovoru i demantu informacije oko Građevinske dozvole. Nisam ni mislio da su parking mesta besplatna naravno, ali iz rečenice da je cena kvadrata stana povećana zbog izgradnje garaže može se steći pogrešan utisak.
Ono što mi nije jasno jeste kako je moguće prodati ta dvorišna parking mesta , što je složićete se protivno zakonu ili postoji neka začkoljica oko parcele?
Kompleks je projektovan kao zatvorenog tipa i parcela na kojoj se nalazi parking je posebna parcela.

Zahvalnici: Goggo

Re:RE: Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 08 okt 2018 12:18 #371

• FredyNs
  • FredyNs's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Da li se može saznati cena tih parking mesta u tom slučaju? Može i na pp...

Re:RE: Re:RE: Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 08 okt 2018 12:19 #372

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
FredyNs napisao/la:
Da li se može saznati cena tih parking mesta u tom slučaju? Može i na pp...
Sve u vezi cena slobodno kontaktirajte sluzbu prodaje, da ne pretvorimo forum u prodajnu platformu.

Zahvalnici: FredyNs

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 08 okt 2018 13:14 #373

• bili
  • bili's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
bili napisao/la:
Koliko je parking mesta predviđeno za:
1. Prodaju stanarima?
2. One koji neće, ne žele, ne mogu, nemaju, da kupe parking mesto?
3. One koji dolaze u posetu stanarima Kraljevog parka i gde se nalaze, nivo -2, nivo -1, dvorište ili ulica?

Da odgovorim sam sebi. Ako sam dobro shvatio:

1. Oko 600-700
2. 0 (slovima: nula)
3. 0 (slovima: nula)

Ako nisam dobro shvatio, ispravite me.

Re:RE: Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 09 okt 2018 12:31 #374

• Sv. Ilija
  • Sv. Ilija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 131
  • Primljenih Zahvalnica: 63
VladaNS napisao/la:
robertb napisao/la:
Hvala.
Izmena je samo u vidu proizvodjaca gde je ugradjen profil commerling umesto rehau, sa ugradjenim termo staklima, model profila KB 70, sa aluminijumskom roletnom, kvalitetniji okov, model aktiv pilot.

To onaj reciklirani profil koji je solidno jeftiniji i od Rehau kopija a tek originala?

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 09 okt 2018 12:49 #375

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
:D
Ala bije, ko Sveti Ilija!
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Re:RE: Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 13 okt 2018 16:12 #376

• KristinaNS
  • KristinaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 2
  • Primljenih Zahvalnica: 1
VladaNS napisao/la:
robertb napisao/la:
Hvala.

Gledala sam promo video kompanij Galens za Kravljev park iz decembra 2017, gde se vidi reklama za kommerling, pa sam odlucila da se ubacim u diskusiju... reklama se vidi na 1:22.

Dva meseca nakon tog videa, zastupnik Galensa na forumu kaze da se ugradjuje rehau.
www.nsbuild.rs/forum/projekti-u-izgradnj...leks?start=220#69100
Poslednja izmena: 13 okt 2018 16:22 od KristinaNS.
Zahvalnici: kasko

Re:RE: Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 13 okt 2018 16:44 #377

• endi
  • endi's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 1
Jako lep kompleks, da li ce biti neki kafic na vrhu zgrade, ili neka zajednicka terasa za stanare? B) :banana:

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 14 okt 2018 12:17 #378

• SivaEminencija
  • SivaEminencija's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 16
Ova tema je jako dosadna. Treba da se ugasi. Nije mi jasno zašto uopšte Galens ima posebnu temu za svaki kompleks. Isto tako ste mogli i za Lagunu residence, koju svi kopiraju inače.
Zahvalnici: LordOfNoviSad

Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 17 okt 2018 20:36 #379

• orvl
  • orvl's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 29
  • Primljenih Zahvalnica: 8
VladaNS napisao/la:
^^

Predvidjeno je dovoljno biciklana za kompleks.

Svaka lamela ima 3 vertikale optickih kablova da kupac moze da bira sa kojim ce operaterom da zakljuce ugovore. U stanovima su izvedene instalacije slabe struje iskljucivo sa utp kablovima sa posebnim multimedijalnim tablama u stanu.

Koji operateri su u pitanju ?

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 24 okt 2018 08:39 #380

• bili
  • bili's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
U lameli 1 se priprema Mikromarket, između postojeće radnjice i budućeg Maksija. Biće zanimljivo.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru