Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 21 jan 2019 13:17 #401

• FredyNs
  • FredyNs's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 12
  • Primljenih Zahvalnica: 4
I da odgovorim sam sebi - Drugar je bio na gradilistu za vikend gde mu je receno da je rok za lamelu 5 pomeren na 31. Mart 2019. sa 31. Decembra 2018. A od strane Galens-a nisam ni pozvan niti obavesten da je ista produzeno. Pretpostavljam da mogu da trazim da mi vrate kaparu u duplom iznosu kada prodje rok od 60 dana od 31. Decembra. Moram reci da je ovo izuzetno neozbiljno za jednu "veliku" kompaniju.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Re:RE: Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 28 jan 2019 08:04 #402

• bili
  • bili's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 183
  • Primljenih Zahvalnica: 317
Post od pre četiri meseca. Boldovano ono šno je važno za fotografije koje slede
VladaNS napisao/la:
VladaNS napisao/la:
bili napisao/la:
Pošto vidim da si raspoložen za dopisivanje mogao bi da mi odgovoriš na davno postavljeno pitanje.
bili napisao/la:
Postavio bih jedno sasvim lično pitanje, VladiNs, dakle da ne odgovori iz ugla investitora već iz ugla običnog čoveka. Pošto verovatno često boravi na gradilištu, da li misli da je relativno uska ulica KM sposobna da izdrži 500+ stanova, imajući u vidu da če tu biti i supermarket, dakle svakodnevno snabdevanje kamionima koji ne znam gde će stajati ako ne na sred ulice.
Dobijen i odgovor koliko se secam. Pogresna adresa za pitanje.

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
Da si upoznat sa funkcionisanjem i dostavom takvih marketa, ne bi postavio takvo pitanje. Za market je u unutrssnjosti kompleksa opredeljeno dovoljno parking mesta za istovar koji mora da se obavi od 7-10h. Veliki trgovinski lanci ne prave diatributivne centre na "milion" kvadrata da bi sleperima dovozili robu u svoje markete. Pusti vise ta tendeciozna pitanja i komentare, postavi neko strucno pitanje ako te zanima moj odgovor.

Zahvalnici: Zex021, Blavak, valjan, Eldarion, AeroDron, f4bles

Re:RE: Re:RE: Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 28 jan 2019 08:53 #403

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 441
  • Primljenih Zahvalnica: 605
bili napisao/la:
Post od pre četiri meseca. Boldovano ono šno je važno za fotografije koje slede
VladaNS napisao/la:
VladaNS napisao/la:
bili napisao/la:
Pošto vidim da si raspoložen za dopisivanje mogao bi da mi odgovoriš na davno postavljeno pitanje.
bili napisao/la:
Postavio bih jedno sasvim lično pitanje, VladiNs, dakle da ne odgovori iz ugla investitora već iz ugla običnog čoveka. Pošto verovatno često boravi na gradilištu, da li misli da je relativno uska ulica KM sposobna da izdrži 500+ stanova, imajući u vidu da če tu biti i supermarket, dakle svakodnevno snabdevanje kamionima koji ne znam gde će stajati ako ne na sred ulice.
Dobijen i odgovor koliko se secam. Pogresna adresa za pitanje.

Da si upoznat sa funkcionisanjem i dostavom takvih marketa, ne bi postavio takvo pitanje. Za market je u unutrssnjosti kompleksa opredeljeno dovoljno parking mesta za istovar koji mora da se obavi od 7-10h. Veliki trgovinski lanci ne prave diatributivne centre na "milion" kvadrata da bi sleperima dovozili robu u svoje markete. Pusti vise ta tendeciozna pitanja i komentare, postavi neko strucno pitanje ako te zanima moj odgovor.

Da ne bi ponavljao isti odgovor o poznavanju funkcionisanja mega marketa, pokusacu ds odgovorim, a da se neko osetljiv ne uvredi previse. Svaki mega market ima magacin sa zadnje strane objekta, da se naravno ne bi video unos robe, logicno, zar ne?
Logisticka organizacija transporta robe iz centralnih magacina sw odvija uvek manjim dostavnim vozilima, zamisli kada bi svaki dan dolazili sleperom? Ali kako je ovo prvo punjenje marketa, sigurno nece doci sa 20manjih kamiona. Da se vratimo na magacin, koji se nalazi u unutrasnjosti kompleksa; nalazi se pored saobracajnice koja se nalazi u kompleksu, opredeljen je prostor za smestaj vozila koja donose robu. Saobracajnica nije u potpunosti zavrsena tako da ne moze jos uvek da se koristi i tako dolazimo do slike sa dostavnim vozilima ispred megamarketa najavljujuci saobracajni kolaps...

"C) Kupac je saglasan da se u sklopu stambeno-poslovnog kompleksa obavljaju svi vidovi poslova vezanih za dostavu robe i materijala, uz poštovanje kućnog reda predviđenog zakonom o održavanju stambenih zgrada."
Odredba iz ugovora o kupoprodaji.

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 28 jan 2019 10:18 #404

• bili
  • bili's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Dovoljno je da se jednom, dok se ne završe saobraćajnice u potpunosti, zaglave vatrogasci ili hitna pomoć.

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 28 jan 2019 10:22 #405

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
ne budimo sitničavi i da tražimo dlaku u jajetu.
Početak rada svakog supermarketa na svetu je takav. Znamo to svi ali se pravimo da ne znamo. Ispred Promenade je pre par meseci bilo desetina šlepera sad nema ni jednog.
Za par dana neće biti ni ispred ovog maxija.
Ja bi bio sretan da sam stanovnik Kraljevog parka a da mi je pred nosom Maxi a ne Idea ili Univer
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 28 jan 2019 10:45 od ranko su ns.
Zahvalnici: Zex021, Direktor, Djordje Cvarkov, orvl

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 04 feb 2019 10:54 #406

• orvl
  • orvl's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 29
  • Primljenih Zahvalnica: 8
Razgledao sam stan u Kraljevom Parku koji sam kaparisao. I opazio sam mnoge greske, nedovrsene stvari, ili jednostavno ostecenja. Ostecenje na vratima, nije dobro povezana struja, na nekoliko mesta ispucana boja i slicno, za ovakve stvari znam da su oni duzni da poprave. Ali postoje i druge stvari kojima nisam srecan, a to se uglavnom odnosi na kvalitet gletovanja i krecenja. Recimo, na mestima je tanko nanesena boja pa se providi, ili naneseno previse boje (koja se onda slivala po zidu), fleke ili linije na zidu, male rupice u gletu ili boji, nedostatak lajsne na cosku zida gde se plocice na zidu spajaju (pa je vidljiva strana plocice koja je tamnije boje od same plocice) i slicno. Moje pitanje je, do koje mere su oni duzni da poprave ovakve stvari? Po mom misljenju, ovekve stvari su nedopustive. I ja nemam nameru da placam molera da mi ponovo kreci zidove u NOVOM STANU.

Isto sam primetio da postoje neka ostecenja u hodnicima u zgradi. Usustini, ovo nije prostor koji ja kupujem/placam. Ali je nedopustivo da hodnici u NOVOJ ZGRADI budu nedovrseni ili osteceni.

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 04 feb 2019 12:44 #407

• FredyNs
  • FredyNs's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 12
  • Primljenih Zahvalnica: 4
Koja je lamela u pitanju? Koje su boje plocice? Meni su npr rekli 3x da cu takve stvari moci sam da biram (uz doplatu) i da ce me pozvati kad bude potrebno... Naravno nisu. Iskreno sam i odustao od toga.

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 04 feb 2019 13:42 #408

• orvl
  • orvl's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
FredyNs napisao/la:
Koja je lamela u pitanju? Koje su boje plocice? Meni su npr rekli 3x da cu takve stvari moci sam da biram (uz doplatu) i da ce me pozvati kad bude potrebno... Naravno nisu. Iskreno sam i odustao od toga.

Koliko se secam, dobio sam SMS da imam rok da zatrazim izmene. I posle ti treba da kontaktiras inzenjera, pa da trazis odobrenje i potpis od Sojica, i na kraju kupis i doneses svoje plocice/sanitariju/ ili sta vec. Jedino me nisu obavestili da treba da preuzmem papire da su mi odbili tu sumu od cene stana. Ja sam pravio neke manje izmene, ali sve to je islo tesko jer su zurili da ne bi promasili rok. Pa je valjda zato takav rezultat. Plocice u pitanju su one sive, 60x60, one koje stavljaju u hodnike.

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 04 feb 2019 16:38 #409

• IC
  • IC's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Primljenih Zahvalnica: 528
Meni su takodje rekli da ce me zvati za plocice u Pupinu, znao sam da se nece setiti i mogu da ih razumem posto rade mnogo, otisao sam na gradiliste i odabrao par dana pre nego sto bi bilo kasno. Video sam neke druge njihove radove i nisam bas zadovoljan, Laguna kada je zidana majstorima su dusu izvadili nekoliko puta su krecili dok pod reflektorom nije bilo ravno bez najmanje senke. Galens je zinuo vise nego sto moze da kontrolise, firme poput Dijagoninvesta, Modene, Vaera, Vizije, Wolfa rade jedan eventualno dva projekta i moje misljenje je da rade bolje, naravno imaju i oni propuste...
There are no passengers on spaceship earth. We are all crew.
Zahvalnici: Zegi, orvl, Anna

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 05 feb 2019 18:18 #410

• bili
  • bili's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Nadam se da će drvo preživeti.

Zahvalnici: Duja, Zex021, sasar, Blavak, valjan

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 06 feb 2019 12:49 #411

• KristinaNS
  • KristinaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 2
  • Primljenih Zahvalnica: 1
Mislim da je tu ulaz za automobile, bolje da se posadi novi drvored oko kompleksa...

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks&^^ 06 feb 2019 16:05 #412

• Anna
  • Anna's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 5
  • Primljenih Zahvalnica: 2
Svi koji su kaparisali i kupili stan, cesce se i ikad i ne svrbi, iz licnog iskustva znam da nova gradnja nosi sa sobom nove probleme.
Da li su useljene lamele 2 i 3 jel ljudi tu zive?Prosla sam juce ulicom Kraljevica Marka pa to je uzas, blato, radne masine, kamioni, prodavnica, kola po putu a tu je i skola.Do leta ce tu biti dosta posla.Iskreno mislim da kvalitet stanova uopste nije dobar, volela bih u ime ljudi koji ce tu ziveti da me neko demantuje, kao i kod svih investitora sve ostane ne dovrseno za razliku onda kad se stan ugovara, onda sve moze.
Jako je konfuzno sve oko tog kompleksa i kad to bude gotovo pa tu ce biti kosnica, bez reda i zakona.
Ukoliko se neko uselio lepo bi bilo da nam posalje slike.
Iskreno ko god ima novca bolje je i da kupi staru gradnju, Pariske Komune, zuta cigla, Suncani Kej crvene cigle, to su stanovi.
Puno srece svima koji ce tu ziveti naoruzajte se strpljenjem i spremite se na dorade i luanje do kraja ove godine.
Zahvalnici: radd3

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 06 feb 2019 20:03 #413

• IC
  • IC's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Primljenih Zahvalnica: 528
bili napisao/la:
Nadam se da će drvo preživeti.

Drvo ce se cupati iz korena 1/1.
There are no passengers on spaceship earth. We are all crew.
Zahvalnici: Anna

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 06 feb 2019 21:15 #414

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
pa normalno, šta će tu drvo

Re:"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 07 feb 2019 08:56 #415

• ChobbyNS
  • ChobbyNS's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 125
  • Primljenih Zahvalnica: 68
Šta će bilo gde drvo? Samo neka niču kvadrati da se prodaju.

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 07 feb 2019 10:05 #416

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
tako je

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 09 feb 2019 12:34 #417

• bili
  • bili's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Danas oko 9.45, jedan kamion za snabdevanje Maksija je u dvorištu KP.

I dok se jedan istovara, drugi uredno čeka sa sva četiri nasred puta.

Kamioni ove furme i veličine su skoro svaki dan tu.

Danas je u isto vreme na istom mestu bilo i četiri kipera ali računam njih neće biti kada se završi granja.

Ovako izgleda travnjak zgrade preko puta KP loji su jesenas stanari sredili, blata ima i na fasadi koju su prošle godine krečili.

Zahvalnici: limanac, kasko, sasar, Blavak, valjan, Anna

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 09 feb 2019 15:48 #418

• Anna
  • Anna's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 5
  • Primljenih Zahvalnica: 2
To je na zalost realnost, i kad se svi usele isto i jos gore ce biti.

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 09 feb 2019 19:30 #419

• orvl
  • orvl's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Zar nece snabdevanje Maksija da se vrsi iz garaze, koja ce biti dostupna tek kada se kompleks bude zavrsio ?

Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 18 feb 2019 20:53 #420

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Primljenih Zahvalnica: 605
orvl napisao/la:
Razgledao sam stan u Kraljevom Parku koji sam kaparisao. I opazio sam mnoge greske, nedovrsene stvari, ili jednostavno ostecenja. Ostecenje na vratima, nije dobro povezana struja, na nekoliko mesta ispucana boja i slicno, za ovakve stvari znam da su oni duzni da poprave. Ali postoje i druge stvari kojima nisam srecan, a to se uglavnom odnosi na kvalitet gletovanja i krecenja. Recimo, na mestima je tanko nanesena boja pa se providi, ili naneseno previse boje (koja se onda slivala po zidu), fleke ili linije na zidu, male rupice u gletu ili boji, nedostatak lajsne na cosku zida gde se plocice na zidu spajaju (pa je vidljiva strana plocice koja je tamnije boje od same plocice) i slicno. Moje pitanje je, do koje mere su oni duzni da poprave ovakve stvari? Po mom misljenju, ovekve stvari su nedopustive. I ja nemam nameru da placam molera da mi ponovo kreci zidove u NOVOM STANU.

Isto sam primetio da postoje neka ostecenja u hodnicima u zgradi. Usustini, ovo nije prostor koji ja kupujem/placam. Ali je nedopustivo da hodnici u NOVOJ ZGRADI budu nedovrseni ili osteceni.
Da li ste preuzeli kljuceve od stana, sa zapisnikom za primopredaju kljuceva?

U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru