Erebus napisao/la:
Trenutno možda i jeste tako, jer u srpskim socio-ekonomskim uslovima nekretnine imaju funkciju zlatnih poluga, što niti je normalno, niti može još dugo da bude tako. A ovo što se danas gradi stajaće narednih 100 godina tu.
Na kraju krajeva, mi možemo da spuštamo kriterijume i prioritete prihvatljivih uslova stanovanja do vrlo niskog nivoa, ali ne znači da to kuvanje žabe nema dugoročne posledice.
Ja sam se nekako nadao da će prosečni kupac postati osvešćeniji vremenom pa neće kupovati stanove sa malim prozorima, sa pola uknjižene kvadrature, u suterenima i pod kosinama bez da je upola cene, sa kojekakvim denivelacijama, sobama od 7,5 kvadrata i slično, pa sam se prevario. Rođaku nisam uspeo da ubedim da ne kupi stan koji ima dve spavaće sobe u koje je pitanje da li može da stane krevet širine 1.60, orman i stolica. Ali eto, stan ima dve spavaće sobe...
Osiromašili smo dovoljno da nam je i kultura stanovanja posrnula pred raznoraznim egzistencijalističkim izgovorima.
Sad i ljudi za koje znam da su imali dosta visoke kriterijume iste spuštaju jer je većina onoga što se gradi pravljena na isti način.
I ne možeš kriviti ljude jer oni gledaju da svoje egzistencijalno pitanje reše na što bezbolniji način, tj. sa što manje godina dugovanja.