Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 19 mar 2019 20:05 #441

• Nicisy1
  • Nicisy1's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 750
  • Primljenih Zahvalnica: 2947

просечна затворска ћелија има бољи поглед од овог
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Duja, sasar, Blavak, Bogdus, ChobbyNS

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 19 mar 2019 20:31 #442

• mlata
  • mlata's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Drugi su drugi-mi smo prvi
  • Poruka: 629
  • Primljenih Zahvalnica: 1024
Ja bih taj trgcic pokrio lexanom pa da mogu stanari da suse ves na sred sredine.Hehehehe
Zahvalnici: Anna

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 19 mar 2019 20:42 #443

• orvl
  • orvl's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 29
  • Primljenih Zahvalnica: 8
Vi bi hteli da vas stan radije gleda na ulicu, smog, i prasinu koju prolazeci automobili i autobusi dizu ? Nije izvodljivo da svaki stan gleda na veliki park i zelenilo. Cak ni u bogatoj Americi i Zapadnoj Evropi.

Velicina parcele na kojoj je izgradjen kompleks nije mala. Ako vam se kompleks ne svidja. Nemojte tu da kupite stan i gotovo. I molim vas, uzdrzite se negativnih komentara. Nisu konstruktivni a ni zanimljivi.

Pozdrav
Poslednja izmena: 19 mar 2019 20:44 od orvl.

Re:"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 19 mar 2019 21:05 #444

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Svako ima pravo na mišljenje i niko ne može biti uskraćen za mogućnost njegovog iznošenja. To je demokratija. Nešto neće postati istina ako se ućutka suprotno mišljenje.

U KRALJEVOM parku nema ni P od parka. Od zelenila će biti mala baštica.
To je vrh marketinga i to je činjenica.
2000 kvadrata parka kaže čovek, kao i troslojna stakla. Malo morgen.
Zahvalnici: ChobbyNS

Re:"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 19 mar 2019 21:39 #445

• mlata
  • mlata's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Drugi su drugi-mi smo prvi
  • Poruka: 629
  • Primljenih Zahvalnica: 1024
Orvl je srecni kupac stana u kraljevom parku pa mu sada kvarimo odusevljenje polu-negativnim komentarima.
Siguran sam da ce sve biti prodato i useljeno a tek kad svi stanari popune svoje kutije,videce se koliko je skucen prostor.
Zahvalnici: brina, Anna

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 19 mar 2019 23:01 #446

• Erebus
  • Erebus's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 316
  • Primljenih Zahvalnica: 758
orvl napisao/la:
Vi bi hteli da vas stan radije gleda na ulicu, smog, i prasinu koju prolazeci automobili i autobusi dizu ? Nije izvodljivo da svaki stan gleda na veliki park i zelenilo. Cak ni u bogatoj Americi i Zapadnoj Evropi.
Velicina parcele na kojoj je izgradjen kompleks nije mala. Ako vam se kompleks ne svidja. Nemojte tu da kupite stan i gotovo. I molim vas, uzdrzite se negativnih komentara. Nisu konstruktivni a ni zanimljivi.
Pozdrav

U "bogatoj Americi" na ovakvim mestima žive ljudi na socijali. Ostali ne samo da neće tu kupiti stan, nego neće ni zalaziti u taj deo grada. Šta znam, možda je to onda budućnost kojoj težimo - kućica na periferiji, pa kolima do Promenade i nazad, a na Kraljeve Parkove da gledamo kao na nešto što i nije u našem gradu i "uzdržavamo se od komentara".
Poslednja izmena: 19 mar 2019 23:02 od Erebus.
Zahvalnici: ChobbyNS

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 19 mar 2019 23:48 #447

• orvl
  • orvl's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 29
  • Primljenih Zahvalnica: 8
Erebus napisao/la:
orvl napisao/la:
Pozdrav

U "bogatoj Americi" na ovakvim mestima žive ljudi na socijali. Ostali ne samo da neće tu kupiti stan, nego neće ni zalaziti u taj deo grada. Šta znam, možda je to onda budućnost kojoj težimo - kućica na periferiji, pa kolima do Promenade i nazad, a na Kraljeve Parkove da gledamo kao na nešto što i nije u našem gradu i "uzdržavamo se od komentara".

To o cemu pricas se zove geto. U Americi su svi koji su za to imali novac pobegli od takvih delova grada. Glavni razlog je procvat kriminala 70-ih i 80-ih godina. I to nema nikakve veze sa gustinom naseljenosti.
Zahvalnici: radd3, brina

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 mar 2019 00:38 #448

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Sve te škole su već preopterećene i biće još i više izgradnjom oko Socijalnog, u Kisačkoj itd. Ali ovim kompleksom će biti udar na Kostinu školu koja ko zna kada će se proširivati, a do tada će biti jš zgrada u Kisačkoj i okolo. Mislim da je sem parkinga, ogroman problem, u perspektivi, preopterećensot škola i nemogućnsot da prime svu decu koja će živeti sem u novoizgradjenim zgradama i u u ovakvim velikim kompleksima. I to je to urbanistički veoma neodgovorno.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Zahvalnici: brina, Smoki

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 mar 2019 02:07 #449

• Sv. Ilija
  • Sv. Ilija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 131
  • Primljenih Zahvalnica: 63
orvl napisao/la:

Pozdrav
Ma nemoj, sta samo hvalospeve da pisemo?! Nije problem sto ne gleda na park i zelenilo vec sto je fasada grozomorna

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 mar 2019 08:59 #450

• cvarkov
  • cvarkov's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 131
  • Primljenih Zahvalnica: 319
Da li u vlasti neko razmislja o skolama?Da li se uopste planira izgradnja neke nove skole?Ili će se svo zemljiste prodati investitorima.Da li neko može da odgovori da li je bolje graditi Televiziju nego skolu ili neki dom zdravlja
Zahvalnici: brina, Djordje Cvarkov, Smoki

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 mar 2019 09:15 #451

• IC
  • IC's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 441
  • Primljenih Zahvalnica: 528
orvl napisao/la:

Pozdrav
Ne budi naporan, naravno da treba da komentarišu i da kažu svoje mišljenje, pogotovo što ušesnici ovog foruma redovno vrše reportaže sa brojnih gradilišta u gradu i doprinose informisanju oko stambene novogradnje Novog Sada... a kompleks je užasan btw bar iz ovog pogleda, ako se to može nazvati pogled, niti imaš šta da vidiš, niti sunčev zrak može da obasja nazovimo to dvorištem ili parkom kako god... ali ovo je najbolji primer kombinacije ljutog kapitalizma i nezajažljivog investitora...
There are no passengers on spaceship earth. We are all crew.
Zahvalnici: radd3

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 mar 2019 10:10 #452

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Gledam baš evo moje dvorište pa da se nadovežem. Može se reći da je isti tip blokovskog stanovanja u pitanju, ali skroz druga pravila struke i urbanizam '70tih, i dokle smo dogurali za 40+ godina. Kako su ovde zgrade postavljene s smislom, smaknute, da svako ima i širinu i pogled, sunce i vazduh, život je svakako bio kvalitetnije planiran i vrednovan...

Zahvalnici: Nicisy1, solimns, Buck, kasko, Duja, Boda Tajson, TurboMaximus, Brane, Zex021, Direktor, mlata, Blavak, radd3, brina, valjan, AeroDron

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 mar 2019 11:05 #453

• IC
  • IC's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 441
  • Primljenih Zahvalnica: 528
Novo naselje
There are no passengers on spaceship earth. We are all crew.
Zahvalnici: kasko

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 mar 2019 11:45 #454

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Mislim da je stvar percepcije.
Setite se Park City-ja i njegovog unutrašnjeg dvorišta: kao zatvorski krug.
Ali ipak su cene stanova bile visoke a stanovi reklamirani kao Lux.

Na Tatarskom brdu, koje je bilo smatrano (ili je još uvek) elitnim naseljem izgrađene su velike kuće na minijaturnim parcelama, tako da komšiji gledate u tanjir.
Nije bolje ni u Kamenici. Ljudima je očigledno bitniji stambeni prostor nego neki širi ambijent.

S druge strane, postoje ljudi koji kupuju placeve u Rakovcu i Ledincima tako da im komšija nikad ne zakloni pogled i zelenilo.
Ljudi različito percipiraju prioritete i to je to.

Da li će nešto postatati geto ili ne više zavisi od lokacije, okruženja i uprave (gradske, policijske, državne).
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Zahvalnici: brina

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 mar 2019 12:01 #455

• gremlinka
  • gremlinka's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 66
  • Primljenih Zahvalnica: 65
Unapred se izvinjavam na nastavku ofovanja teme :blush:
Liči da je negde u Rakovcu ili Ledincima ;) ali je ipak u pitanju ljuti centar (S.Marinković - Radnička).

Poslednja izmena: 20 mar 2019 12:07 od gremlinka.

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 mar 2019 12:10 #456

• Erebus
  • Erebus's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Dukelander napisao/la:
Mislim da je stvar percepcije.
Setite se Park City-ja i njegovog unutrašnjeg dvorišta: kao zatvorski krug.
Ali ipak su cene stanova bile visoke a stanovi reklamirani kao Lux.

Na Tatarskom brdu, koje je bilo smatrano (ili je još uvek) elitnim naseljem izgrađene su velike kuće na minijaturnim parcelama, tako da komšiji gledate u tanjir.
Nije bolje ni u Kamenici. Ljudima je očigledno bitniji stambeni prostor nego neki širi ambijent.

S druge strane, postoje ljudi koji kupuju placeve u Rakovcu i Ledincima tako da im komšija nikad ne zakloni pogled i zelenilo.
Ljudi različito percipiraju prioritete i to je to.

Da li će nešto postatati geto ili ne više zavisi od lokacije, okruženja i uprave (gradske, policijske, državne).

Trenutno možda i jeste tako, jer u srpskim socio-ekonomskim uslovima nekretnine imaju funkciju zlatnih poluga, što niti je normalno, niti može još dugo da bude tako. A ovo što se danas gradi stajaće narednih 100 godina tu.

Na kraju krajeva, mi možemo da spuštamo kriterijume i prioritete prihvatljivih uslova stanovanja do vrlo niskog nivoa, ali ne znači da to kuvanje žabe nema dugoročne posledice.
Zahvalnici: ranko su ns, kasko, RM77, Blavak, brina

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 mar 2019 12:15 #457

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
Razlika izmedju kapitalizma bez ogranicenja i socijalizma, mada je unutrasnjost bloka na uglu Puskinove i BCL, veoma oronuo i slabo sluzi svrsi. Raj za golubove

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 mar 2019 13:11 #458

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Erebus napisao/la:
Trenutno možda i jeste tako, jer u srpskim socio-ekonomskim uslovima nekretnine imaju funkciju zlatnih poluga, što niti je normalno, niti može još dugo da bude tako. A ovo što se danas gradi stajaće narednih 100 godina tu.

Na kraju krajeva, mi možemo da spuštamo kriterijume i prioritete prihvatljivih uslova stanovanja do vrlo niskog nivoa, ali ne znači da to kuvanje žabe nema dugoročne posledice.

Ja sam se nekako nadao da će prosečni kupac postati osvešćeniji vremenom pa neće kupovati stanove sa malim prozorima, sa pola uknjižene kvadrature, u suterenima i pod kosinama bez da je upola cene, sa kojekakvim denivelacijama, sobama od 7,5 kvadrata i slično, pa sam se prevario. Rođaku nisam uspeo da ubedim da ne kupi stan koji ima dve spavaće sobe u koje je pitanje da li može da stane krevet širine 1.60, orman i stolica. Ali eto, stan ima dve spavaće sobe...

Osiromašili smo dovoljno da nam je i kultura stanovanja posrnula pred raznoraznim egzistencijalističkim izgovorima.
Sad i ljudi za koje znam da su imali dosta visoke kriterijume iste spuštaju jer je većina onoga što se gradi pravljena na isti način.

I ne možeš kriviti ljude jer oni gledaju da svoje egzistencijalno pitanje reše na što bezbolniji način, tj. sa što manje godina dugovanja.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
Poslednja izmena: 20 mar 2019 13:12 od Dukelander.

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 mar 2019 13:20 #459

• Erebus
  • Erebus's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Ne krivim ja ljude koji kupuju sve i svašta, pa ni i investitore koji grade sve i svašta, nego korumpiranu lokalnu vlast koja sve i svašta dozvoljava da se gradi.

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 mar 2019 13:58 #460

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Slažem se, glavni krivci su upravo oni koji dozvoljavaju i instruišu promene planova detaljne regulacije na brzinu, povećanje gustine stanovanja, spratnosti, oni koji su smislili da se za nedostajuće parking mesto plati simbolična kazna i slično.

Pri tom, čak ni neobavezujući "Pravilnik o uslovima i normativima za projektovanje stambenih zgrada i stanova" nije dovoljno širok i treba mu ozbiljno revidiranje a po revidiranju uvođenje obaveznosti primene istog. Ja bih voleo da vidim i neki dokument koji ograničava lokalnu vlast u formiranju planova detaljne regulacije koji su nehumani, ali nekako mislim da smo prilično delako i od onog prvog.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru