Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 mar 2019 20:01 #461

• DEKIMIR
  • DEKIMIR's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 103
  • Primljenih Zahvalnica: 30
Zauzetost parcela kod novogradnje maksimalna, spratnost takođe maksimalna, parking mesta i garaže minimalni broj samo koliko zakon obavezuje, projekti unutrašnjosti zgrada i samih stanova sve gori, jer arhitekte od investitora imaju strašne kriterijume, minimalna površina zgrade da ostane u hodnicima što dovodi do uskih hodnika i stepeništa, unutar stanova što veći broj soba što je dovelo do toga da imamo sobe od 7, 8 kvadrata, izolacija zgrada se kod većina svela na demit fasade sa stiroporom bez sendvič zida, samo zamislite kako će izgledati fasade tih zgrada za 30 godina i ko će stanare udružiti da ih rade nove, nažalost imamo samo par investitora koji i dalje grade zgrade sa sendvič zidovima, takođe ovi veliki kompleksi sa 400, 500 stanova i preko 1000 ljudi na tako malom prostoru, sve skupa užas čast izuzecima
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Anna

Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 mar 2019 20:43 #462

• grossi
  • grossi's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 67
  • Primljenih Zahvalnica: 45
Dukelander napisao/la:
Erebus napisao/la:
Trenutno možda i jeste tako, jer u srpskim socio-ekonomskim uslovima nekretnine imaju funkciju zlatnih poluga, što niti je normalno, niti može još dugo da bude tako. A ovo što se danas gradi stajaće narednih 100 godina tu.

Na kraju krajeva, mi možemo da spuštamo kriterijume i prioritete prihvatljivih uslova stanovanja do vrlo niskog nivoa, ali ne znači da to kuvanje žabe nema dugoročne posledice.

Ja sam se nekako nadao da će prosečni kupac postati osvešćeniji vremenom pa neće kupovati stanove sa malim prozorima, sa pola uknjižene kvadrature, u suterenima i pod kosinama bez da je upola cene, sa kojekakvim denivelacijama, sobama od 7,5 kvadrata i slično, pa sam se prevario. Rođaku nisam uspeo da ubedim da ne kupi stan koji ima dve spavaće sobe u koje je pitanje da li može da stane krevet širine 1.60, orman i stolica. Ali eto, stan ima dve spavaće sobe...

Osiromašili smo dovoljno da nam je i kultura stanovanja posrnula pred raznoraznim egzistencijalističkim izgovorima.
Sad i ljudi za koje znam da su imali dosta visoke kriterijume iste spuštaju jer je većina onoga što se gradi pravljena na isti način.

I ne možeš kriviti ljude jer oni gledaju da svoje egzistencijalno pitanje reše na što bezbolniji način, tj. sa što manje godina dugovanja.
Sve zavisi od kupca kome će dati pare. Za kakve se kupci odluče uslove stanovanje u tom pravcu će i investitori graditi.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 mar 2019 23:24 #463

• Cyga
  • Cyga's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 2
  • Primljenih Zahvalnica: 14
Iskreno, veomam i je drago sto vidim ovu temu, ali na moju zalost tek sad.
Moja sreca, valjda, je sto sam kupac stana koji gleda na ulicu, a ne u zatvor, prostor koji je predstavljen na grafickim prikazima nikako nije u razmeri sa realnom situacijom. Sazaljevam ljude koji ce gledati jedni drugima u tv iz svog dnevnog boravka.
Jedina svetla tacka celog kraljevog parka su dva momka koja vode gradiliste, da nije njih, davno bi se pokupio sa svojom kaparom. Mislim da momci preko svoje grbace ispravljaju sve sto je izopaceno u direkciji. Skidam im kapu.
Procedura oko modifikacije projekta stana koju je napravio Galens je vise nego mucna, i to samo zbog rukovodstva koje upravlja procesima ( citaj Vladimir Sojic ). Ne mogu vam opisati stav ovog coveka prema kupcima i da vam je muka svaki put kad treba da nesto uradite sa njim, makar to bio potpis.
Takodje, da je rok pomeren sam cuo na samom gradilistu, zvanicno nikakvu informaciju nisam dobio, vec dva, skoro puna meseca, i jos uvek nema jasan datum.
Nadam se samo da ce VIK infrastruktura ulice izdrzati ovih 600 stanova jer ce u suprotnom biti veom zanimljivo nizim spratovima.
Procitao sam ovde da nema ni SBB, nego neki minijaturni provajder koji sprema prodaju svoje infrastrukture. SBB nema uslove pruzanja usluge preko opticke infrastrukture? Da li ste realni? Pa NS je jedan od retkih gradova u kojem SBB ima tu mogucnost...
Jos jedna bahatost na koju sam naisao je neverovatan skok cene garaznih i parking mesta tokom prodaje, kao i mogucnost kupovine istih a da nemate ili kupljen stan ili lokal u samom bloku. Sto je dovelo do toga da neki stanovi sada nemaju parking a ni garazno mesto jer je cena prelazila svega 13k EUR za garazu i 6k za parking. Krajnje bahato za 5 ili 7m2 behatona i zemljista.
A moja nesreca je sto sam ulozio samo u kupatilo koliko su oni ulozili sa svojim materijalom u ceo stan... kvalitet njihovog materijala i radova 0 bodova, izuzev tarketa druge klase.
Sama cinjenica da su im se inzinjeri i sami majstori na objektu menjali kao carape dovoljno govori o uslovima za rad koje je nametnula direkcija i vlasnicka struktura.
U svakom slucaju, nije tesko prihvatiti poraz, prodati stan i preci u konkurenciju.
Zahvalnici: Nicisy1, ranko su ns, kasko, Mikica86, Duja, Brane, das ivon, Christofer, Alibunar, mlata, radd3, FredyNs, Erebus

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 21 mar 2019 08:39 #464

• cvarkov
  • cvarkov's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 131
  • Primljenih Zahvalnica: 319
Nelson Mendela .Pekam
Zahvalnici: radd3

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 21 mar 2019 10:37 #465

• forestgump
  • forestgump's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 4
  • Primljenih Zahvalnica: 11
Cyga napisao/la:
Iskreno, veomam i je drago sto vidim ovu temu, ali na moju zalost tek sad.
Procedura oko modifikacije projekta stana koju je napravio Galens je vise nego mucna, i to samo zbog rukovodstva koje upravlja procesima ( citaj Vladimir Sojic ). Ne mogu vam opisati stav ovog coveka prema kupcima i da vam je muka svaki put kad treba da nesto uradite sa njim, makar to bio potpis.
Takodje, da je rok pomeren sam cuo na samom gradilistu, zvanicno nikakvu informaciju nisam dobio, vec dva, skoro puna meseca, i jos uvek nema jasan datum.
Potvrdjujem i za proceduru za izmenu i za probijanje rokova.
Zahvalnici: kpstanovnik

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 21 mar 2019 10:47 #466

• Erebus
  • Erebus's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 316
  • Primljenih Zahvalnica: 758
Nešto mi se čini da ako uđemo u polemiku zašto ovde nema SBB-a, da ćemo otići u politiku momentalno :|
Zahvalnici: brina

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 21 mar 2019 12:01 #467

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Pa, ako to nekom nije jasno...

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 21 mar 2019 13:57 #468

• kpstanovnik
  • kpstanovnik's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 1
MTS je radio svoju opticku infrastrukturu u kraljevom parku, normalno je da MTS nece dozvoliti SBB-u da koristi njihovu infrastrukturu. Ovo je informacija od stanara koju su se vec uselili.
Sramota je za Galens sto nije uradio svoju opticku infrastrukturu koju bi koristili i MTS i SBB. (Optika je danas jeftinija od koaksijalnog => politicka igra)
Trenutno stanovnici imaju dva izbora 1. da ne koriste internet i tv, 2. da koriste MTS pakete. Pa za godinu dana kada se stanari dogovre da zele SBB zbog bolje usluge, razvuku se kanalice po hodnicima sa SBB infrastrukturom...

Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 21 mar 2019 14:40 #469

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 441
  • Primljenih Zahvalnica: 605
kpstanovnik napisao/la:
MTS je radio svoju opticku infrastrukturu u kraljevom parku, normalno je da MTS nece dozvoliti SBB-u da koristi njihovu infrastrukturu. Ovo je informacija od stanara koju su se vec uselili.
Sramota je za Galens sto nije uradio svoju opticku infrastrukturu koju bi koristili i MTS i SBB. (Optika je danas jeftinija od koaksijalnog => politicka igra)
Trenutno stanovnici imaju dva izbora 1. da ne koriste internet i tv, 2. da koriste MTS pakete. Pa za godinu dana kada se stanari dogovre da zele SBB zbog bolje usluge, razvuku se kanalice po hodnicima sa SBB infrastrukturom...
Nemojte ulaziti u polemiku sa ne proverenim informacijama. Galens je izvukao o svom trosku opticke vertikale, po 3 po ulazu, i utp kablove po stanovima. SBB nema platformu za pustanje signala u kombinaciji optika-utp, rade iskljucivo preko bakarnih, koaksijalnih kablova. Iznosenje misljenja i licnih impresija su ok, nemojte siriti dezinformacije, ne proverene informacije i lazi. Sa SBB-om i dalje traju pregovori oko nalazenja resenja. Sve ovo Vam mogu potvrditi i u telekomu i sbb-u.

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 21 mar 2019 15:36 #470

• cvarkov
  • cvarkov's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 131
  • Primljenih Zahvalnica: 319
Koja je zvanicna adresa kraljevog parka .Da nam sbb da odgovor

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 21 mar 2019 16:34 #471

• bili
  • bili's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 183
  • Primljenih Zahvalnica: 317
Na ulazu u dvorište piše Kraljev park, Kraljevića Marka 32.

Inače dvorište je komplet behatonirano, do same ivice parcele, nema ni z od zelenila, bar onaj deo koji je gotov, deo prema OŠ KT i zadnji deo. Nisam slikao, znate kako behaton izgleda.

Pitam se kada će Galens malo počistiti ulicu Berislava Berića?

Zahvalnici: Nicisy1, mrnjavi, RM77, Alibunar, Blavak, valjan, AeroDron

Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 21 mar 2019 19:01 #472

• Cyga
  • Cyga's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 2
  • Primljenih Zahvalnica: 14
@VladaNS, neproverenim, neproverene*
SBB ima dovoljno znanja i mogucnosti da pruzi korisnicima uslugu i preko optike ukoliko ima dozvolu za to, a Galens nije izvukao o svom trosku vertikale nego je uracunao cenu postavljanja infrastrukture u cenu nekretnine koju prodaje, ukoliko se slazete?
Danas niko nista ne radi o svom trosku i ako nema koristi od toga...
Zahvalnici: Christofer

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 26 mar 2019 00:15 #473

• Kasper
  • Kasper's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 112
  • Primljenih Zahvalnica: 56
Izgleda da sam imao srece, kod mene stan ne gleda ni u dvoriste nit na ulicu punu smoga vec na parkic

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 01 apr 2019 12:39 #474

• Goggo
  • Goggo's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 7
  • Primljenih Zahvalnica: 8
Da li neko ima pouzdane informacije o tome kada je planirana uknjižba lamela 5,6 7. i 8. odnosno primopredaja posebnih delova u ovim lamelama, s obzirom na trenutno kašnjenje u izvođenju radova?

Hvala unapred na odgovoru.
Poslednja izmena: 01 apr 2019 12:41 od Goggo. Razlog: greška u kucanju

Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 01 apr 2019 12:45 #475

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 441
  • Primljenih Zahvalnica: 605
Goggo napisao/la:
Da li neko ima pouzdane informacije o tome kada je planirana uknjižba lamela 5,6 7. i 8. odnosno primopredaja posebnih delova u ovim lamelama, s obzirom na trenutno kašnjenje u izvođenju radova?

Hvala unapred na odgovoru.
Primopredaja stanova lamele 5 od 15 aprila, lamele 7 od pocetka maja. Uknjizba, cim katastar zavrsi cetvoromesecni strajk.

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
Zahvalnici: Goggo

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 01 apr 2019 13:50 #476

• bili
  • bili's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 183
  • Primljenih Zahvalnica: 317
Behatoniran i ostatak dvorišta.

Kao i u prethodno slikanom delu, nema ni travke, a da ne govorim o recimo ova tri četiri drveta sa rendera.

Pošto je neko pitao. Snabdevanje Maksija se vrši kroz ova crna vrata desno, kamion stane u ajnfort u rikverc, pa istovar.

Zahvalnici: Dukelander, limanac, neusatz!, kasko, Duja, RM77, Zex021, sasar, Blavak, Djordje Cvarkov, valjan, ChobbyNS, AeroDron

Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 03 apr 2019 09:09 #477

• filteR
  • filteR's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 1
VladaNS napisao/la:
Primopredaja stanova lamele 5 od 15 aprila, lamele 7 od pocetka maja. Uknjizba, cim katastar zavrsi cetvoromesecni strajk.

Da li se zna/pretpostavlja kada katastar zavrsava sa strajkom?

Re:RE: "Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 03 apr 2019 09:45 #478

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
filteR napisao/la:
VladaNS napisao/la:

Da li se zna/pretpostavlja kada katastar zavrsava sa strajkom?

Naravno da se zna kada će prestati štrajk u katastru - čim im se ispune zahtevi.

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 apr 2019 11:40 #479

• Assia
  • Assia's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 20
  • Primljenih Zahvalnica: 25
Da li neko može da da informaciju koja je cena jednog parking mesta (ne garažnog mesta) u kompleksu?

"Kraljev park" | stambeno-poslovni kompleks 20 apr 2019 12:05 #480

• orvl
  • orvl's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 29
  • Primljenih Zahvalnica: 8
Assia napisao/la:
Da li neko može da da informaciju koja je cena jednog parking mesta (ne garažnog mesta) u kompleksu?

Kada sam bio tamo, rekli su mi da je cena 3000 + pdv.

Ali koliko sam cuo, sva mesta su rasprodata.
Zahvalnici: Assia
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru