Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Tržni centar Promenada Novi Sad

Tržni centar Promenada Novi Sad 19 okt 2018 20:19 #1121

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Poslednja izmena: 19 okt 2018 20:20 od limanac.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: das ivon

Tržni centar Promenada Novi Sad 19 okt 2018 21:43 #1122

• deran
  • deran's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 44
  • Primljenih Zahvalnica: 106
Ne znam za Starbucks mada kome to uopšte treba kafa je skupa i loša... bolje da dođe Nordsee pa da jedemo kvalitetnu brzu morsku i rečnu hranu
...tvrdjava pušta mesec kao zmaja nad Varadinom...
...aveti tera sa trga Miletić, večito prgav...
Zahvalnici: mlata

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 19 okt 2018 23:19 #1123

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Meni treba. Volim skupo i loše.

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši
Zahvalnici: Dukelander

Tržni centar Promenada Novi Sad 19 okt 2018 23:44 #1124

• zarns
  • zarns's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 112
  • Primljenih Zahvalnica: 62
svega smo imali na ovom forumu ,a vidim po nekim postovima sada imamo i botove .

nego ko je to pricao za N1 ? najavila novinarka kao NSbuild forum, al nije momak bio potpisan, jel to neko sa foruma bio ? (ne mora da znam ko je i da se javi kao ja sam to, nego samo ako neko zna da mi kaze ko joj je bio to bio sagovornik) ....

a sve u svemu, po vucevicevim recima, cini se da ce oni da puste da se voda ispumpava u kanalizaciju i da onda se ceka dak kada ce sve da ode u k.... tj da ispumpavanje peska uradi svoje .. samo sto ko ce onda biti kriv za tu tragediju ? dok je moglo da se spreci , nista nije uradjeno, sada kada se saznalo nista se ne preduzima , a dalje ce biti kasno..ovo je samo put u katastrofu...

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 okt 2018 00:08 #1125

• Sv. Ilija
  • Sv. Ilija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 131
  • Primljenih Zahvalnica: 63
Pa on ce da bude kriv. Ako "govori ispred grada" onda i odgovara ispred grada.

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 okt 2018 01:44 #1126

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Nikome neće biti dozvoljeno da radi van zakona i pravila struke, ponavlja Vučević, ali još ne zna da li je to ovde slučaj.

"Po prvi put se i mi susrećemo sa ovakvim izazovom tretiranja podzemnih voda i veoma smo obazrivi. S jedne strane, ne želimo da pokažemo nijedan gest lošeg odnosa prema investitorima, ne želimo da teramo investitore iz Novog Sada. Cenimo kad je neko uplatio direktno u budžet grada 40 miliona evra", objašnjava Vučević.

A dok traju kontrole, traje i izgradnja, baš kao i ćutanje Građevinske inspekcije. Vučević kaže - razloga za zatvaranje gradilišta nema, ali ni potrebe da pitanja ubuduće postavljamo gradskim službama.

"Ja govorim ispred grada NS", ističe on.

Pročitasmo šta je s jedne strane, ali nigde nema šta je s druge. Crveni deo mi se naročito dopada.
Zahvalnici: Blavak

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 okt 2018 08:45 #1127

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
Moze li neko, ko je gradjevinske struke, da proceni koliki novac je investitor ustedeo, postavljanjem jeftinijeg temelja, u odnosu na onaj, za koji je prvobitno dobio dozvolu?
Obzirom, da je plac placen 36-40 mil.€, a da se cela prica veoma zakomplikovala, cini mi se da im se ta usteda nije isplatila? Pokusaj ustede je ispao veoma neozbiljan u odnosu na vrednost investicije.
Poslednja izmena: 20 okt 2018 08:50 od das ivon.

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 okt 2018 09:28 #1128

• IC
  • IC's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 441
  • Primljenih Zahvalnica: 528
das ivon napisao/la:
Moze li neko, ko je gradjevinske struke, da proceni koliki novac je investitor ustedeo, postavljanjem jeftinijeg temelja, u odnosu na onaj, za koji je prvobitno dobio dozvolu?
Obzirom, da je plac placen 36-40 mil.€, a da se cela prica veoma zakomplikovala, cini mi se da im se ta usteda nije isplatila? Pokusaj ustede je ispao veoma neozbiljan u odnosu na vrednost investicije.
Nisam gradjevinac, masinac sam, ali ono sto sam cuo jeste da bi ta nulta ploca ili mrtva ploca sa komplet izolacijom izasla 10.000.000 eura. Objekat kosta oko 70.000.000 eura a plac je placen kao sto si rekao oko 40.000.000. Suma sunarum njih bi investicija kostala negde oko 10% vise. Naravno imali bi pasivnu izolaciju koja je jeftinija tokom eksploatacionog veka objekta, tako da bi objekat kasnije smanjivao tu cenovnu razliku svakim danom svog rada... P.S. I ja bih voleo da je Nordsee dosao u NS, a sto se tice botova ima ih ko kusih pasa, na ulici na faxu u kaficu u autobusu pa nazalost i na ovom forumu, veliki Vodja kao i Promenada ima aktivnu zastitu 0-24h.
There are no passengers on spaceship earth. We are all crew.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 okt 2018 10:18 #1129

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Aj ih imenuj(botove), šta ti teško :)

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 okt 2018 11:01 #1130

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
pod mač bato. Sve one kojima se sviđa Promenada ubiti streljati poobesiti jer su glupi krezavi i vole lažova.
Jel tako IC?
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 okt 2018 11:12 #1131

• mlata
  • mlata's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Drugi su drugi-mi smo prvi
  • Poruka: 629
  • Primljenih Zahvalnica: 1024
Koliko vidim,svuda gde se ostavljaju komentari po pitanju Promenade,preovladava misljenje kako je greska napraviti takav objekat gde sada jeste.Vecina ljudi je protiv mesta izgradnje,arhitekture koja je upotrebljena,povecanja saobracaja u tom delu grada i svemu vezano za objekat.Mali broj ljudi je zadovoljan i odusevljen Promenadom.
Kada se na to doda politicka igra u pozadini (hocu svoj deo,necete da me prevarite),i isplivavanje cinjenica koje bas nismo trebali znati,gorak ukus ostaje u ustima.Da li je taj plac mogao pametnije da se iskoristi?Jeste ali osamdesetih godina.Samo lud covek moze ocekivati u ovoj eksploziji izgradnje da se nece svako parce gradske zemlje dobro udomiti.
Investitor je isao logikom:Ova drzavica i ovaj grad ce biti zadovoljni i sa najgrdjim objektom i shodno tome,ulozicemo minimum u izgradnju.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока
Zahvalnici: Duja, mel

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 okt 2018 11:24 #1132

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
gradska Vlada je rešila da proda zemljište kompanija je dala 40 miliona evra i to je njen privatni objekat tako bi bar trebalo da je u kapitalizmu Dali su još 70 miliona evra u izgradnji to jest dali su ogroman novac i mi možemo samo da pričamo da li je ružan ili lep objekat to je njihov objekat platili su ga kao neko da kupi plac i napravi kuću.
Može da nam se sviđa ili ne sviđa i ništa više.
lično meni se sviđa i optimista sam. moja logika je ako su već uložili u objekat onda hoće da imaju zaradu od njega čist biznis nije to mala firma nije to firma bez iskustva u izgradnji molova. taj mol je i njihova referenca.
na ovom forumu je više onih kojima se ovaj objekat ne sviđa ali ako smo i malo normalni onda ćemo prihvatiti i drugačija mišljenja.
ili ćemo svakog onog ko drugačije misli to jest ko misli da je ovaj moj lep obeležiti kao bota obeležiti kao vučićevog glasača, isto kao što nekadašnji sistem Miloševića a sada Vučića svakoga ko drugačije misli obeležava kao lopova lažova kao neprijatelja kao izdajicu.
mogu ja reći da ovde ima puno bodova Nenada Čanka koji je ljut jer nije dobio svoj deo i sad na kraju i rešio da kaže to što je rekao. to meni liči na ono "e sad ćete da vidite". i sad oni koji u to veruju oni nisu botovi a oni kojima se sviđa ovaj moj oni su botovi sns-ovci dodaj po izboru.

pisano u dokolici sa mašine
Poslednja izmena: 20 okt 2018 11:29 od ranko su ns.
Zahvalnici: Blavak, zeljolaki

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 okt 2018 11:49 #1133

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Kao ni u slučaju Putinove P. ni ovde nije bilo arhitektonskog konkursa kako objekat uskladiti sa okruženjem niti javnog nadmetanja za parcelu.
Ko kaže da se ne bi pojavio neko ko bi dao više.

Ali ovako je odlično što se tiče "provizije", isto kao što se autoputevi dogovaraju sa amerikancima i kinezima, a cena zna unapred i bez idejnog rešenja i trase. O ludila....
Zahvalnici: Brane, helen

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 okt 2018 11:50 #1134

• IC
  • IC's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 441
  • Primljenih Zahvalnica: 528
ranko su ns napisao/la:
pod mač bato. Sve one kojima se sviđa Promenada ubiti streljati poobesiti jer su glupi krezavi i vole lažova.
Jel tako IC?
Ne znam kako si dosao do takvog zakljucka. Prvo meni se Promenada svidja, kao i Pupinova palata kao i Modena Strazilovska, sve ono sto se mnogima ovde ne svidja, za neke od ovih objekata i moje misljenje o njima mozes na forumu i da procitas. Svidja mi se i projekat u Radnickoj 25 koji ce verovatno biti kritikovan za godinu dana. O politici uopste ne bih ovde nije mesto jednostavno, konstatovao sam samo cinjenicu. Botova ima jako mnogo, armija, statisticki gledano mora ih imati i ovde na forumu, u pitanju je ozbiljan forum oko prestizne teme, i veruj mi da ih zanima sta se ovde pise i da se nece libiti da i oni nesto napisu. Meni je licno nedopustivo da se takvom objektu dopusti hidroizolacija na racun drenaze tolike kolicine vode u nasu mrezu, rec je o ionako preforsiranom sistemu koji ne moze da ispegla dva dana kise u gradu, i apsolutno znam da je neko nekome progledao kroz prste ovde a ti se pitaj zbog cega.
There are no passengers on spaceship earth. We are all crew.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 okt 2018 11:54 #1135

• Kasper
  • Kasper's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 112
  • Primljenih Zahvalnica: 56
Realno kod nas se bukvalno sve pljuje,valjda je to sad in.

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 okt 2018 12:12 #1136

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ja ne bi nikada dao za investiciju preko 100 miliona evra. (to je ogroman novac za bilo koju kompaniju na svetu) a da mi se ta investicija uruši potone ili da joj se zabrani rad.
Kad neka tako moćna kompanija reši da da 100 miliona evra (a da ne pazi na svoj novac ne bi imala toliko para) ona obavezno sve ispita od tržišta zakona kupovne moći političke i ekonomske stabilnosti itd itd i onda gradi objekat.
Mi nismo videli tolkiko molova koliko su oni igradili.
E sad ako su se oni bez obzira na njihovu veličinu i moć i znanje prevarili i bacili toliki novac to je pre svega njihov problem. Ako ima tog problema oni će ga rešiti ako ne sad onda za izvesno vreme. Jednostavno im nije u ekonomskom interesu da im se objekat zatvori ili da mu zabrane rad.
Baš zbog toga što tu ima puno novca u sve to se umešala i politika. A i drugi interesi. Ja nikad nisam pročitao da u recimo Hrvatskoj BiH pljuju one koji investiraju u njihovu zemlju grad. To ima samo ovde u Srbiji. Kao da nam je krivo što se otvara tržni centar, fabrika bilo šta.
S obzirom da mi dokoni možemo ovde samo da piskaramo a vlasnici Panorame mogu da izgube investiciju od 100 miliona evra verujem da će to rešiti a da će vlast reagovati ako bude potrebe. Na kraju krajeva u opasan objekat neće niko ulaziti. A to im nije cilj.
Još nešto o onima koji suze rone za onom zapuštenom livadom sa dva teniska terena. Ja ništa ružnije nisam video. Da je tu bio uređen park sa sportskim sadržajima kakvih ima i u okruženju prvi bi bio protiv izgradnje mola. Ta zapuštena prljava livada bi kakvi smo takva bila još sto godina
Zahvalnici: Complex

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 okt 2018 12:24 #1137

• DEKIMIR
  • DEKIMIR's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 103
  • Primljenih Zahvalnica: 30
Za investitora je najpovoljnija opcija nekako ubediti direktora Vodovoda da potpiše saglasnost da se podzemne vode u kanalizacioni sistem pumpaju, još ako direktor ne živi u okolnim zgradama u Dr Ribara ili na Bulevaru Cara Lazara verovatno će se dogovoriti, a za grad je najbolje rešenje da se objekat otvori u aprilu a do tada popravi šta se popraviti može, investiotor uloži pare da ne bi rešavao grad mnogo veći problemkoji će nastati za koju godinu

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 okt 2018 13:51 #1138

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
ranko su ns napisao/la:
gradska Vlada je rešila da proda zemljište kompanija je dala 40 miliona evra i to je njen privatni objekat tako bi bar trebalo da je u kapitalizmu Dali su još 70 miliona evra u izgradnji to jest dali su ogroman novac i mi možemo samo da pričamo da li je ružan ili lep objekat to je njihov objekat platili su ga kao neko da kupi plac i napravi kuću.
Može da nam se sviđa ili ne sviđa i ništa više.
lično meni se sviđa i optimista sam. moja logika je ako su već uložili u objekat onda hoće da imaju zaradu od njega čist biznis nije to mala firma nije to firma bez iskustva u izgradnji molova. taj mol je i njihova referenca.
na ovom forumu je više onih kojima se ovaj objekat ne sviđa ali ako smo i malo normalni onda ćemo prihvatiti i drugačija mišljenja.
ili ćemo svakog onog ko drugačije misli to jest ko misli da je ovaj moj lep obeležiti kao bota obeležiti kao vučićevog glasača, isto kao što nekadašnji sistem Miloševića a sada Vučića svakoga ko drugačije misli obeležava kao lopova lažova kao neprijatelja kao izdajicu.
mogu ja reći da ovde ima puno bodova Nenada Čanka koji je ljut jer nije dobio svoj deo i sad na kraju i rešio da kaže to što je rekao. to meni liči na ono "e sad ćete da vidite". i sad oni koji u to veruju oni nisu botovi a oni kojima se sviđa ovaj moj oni su botovi sns-ovci dodaj po izboru.

pisano u dokolici sa mašine

Logika koja funkcioniše u provincijskim rupama, kakva je ovaj grad bez vizije i strategije. Nažalost, verna slika nacionalnog psihološkog profila.
Treba li da podsećam da je ovaj plac prodat da bi pokrio rupčagu nastalu predizbornim 'subvencionisanjem' Leara?

Tržni centar Promenada Novi Sad 20 okt 2018 14:13 #1139

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
zarns napisao/la:
svega smo imali na ovom forumu ,a vidim po nekim postovima sada imamo i botove .

nego ko je to pricao za N1 ? najavila novinarka kao NSbuild forum, al nije momak bio potpisan, jel to neko sa foruma bio ? (ne mora da znam ko je i da se javi kao ja sam to, nego samo ako neko zna da mi kaze ko joj je bio to bio sagovornik) ....

a sve u svemu, po vucevicevim recima, cini se da ce oni da puste da se voda ispumpava u kanalizaciju i da onda se ceka dak kada ce sve da ode u k.... tj da ispumpavanje peska uradi svoje .. samo sto ko ce onda biti kriv za tu tragediju ? dok je moglo da se spreci , nista nije uradjeno, sada kada se saznalo nista se ne preduzima , a dalje ce biti kasno..ovo je samo put u katastrofu...

Za N1 je pričao isti čovek koji je pričao s tobom na železničkom mostu. Rings a bell?

Za Promenadu je jedino rešenje da izgradi paralelni kanalizacioni sistem koji će vodu direktno odvoditi u Dunav.
Što se nas tiče, Investitor može da napravi i vodoskok na krovu, dogod kvasi samo parcelu koju je kupio.

Tragično je što sve do tog momenta, trajnog ispumpavanja podzemne vode u kanalizaciju ništa zapravo i nije nelegalno.
Odluku da se ne izvede hidroizolacija Investitor je doneo naknadno. Tu odluku je potpisao:
- Projektant objekta
- Revident (stručna instanca sa licencama Inženjerske komore koja je izvršila tehničku kontrolu)

Obojica (oboje) su se obavezali da su svoj posao uradili u skladu sa zakonom (broj taj i taj, službeni glasnik taj i taj) i sa pravilima struke.

Zatim je na red došao Izvođač, koji je sasvim sigurno bio upućen u tehničko rešenje. Mogao je da skrene pažnju, možda i jeste, ali njegova obaveza je bila da sve uradi prema upustvima Projektanta.
Reč je imao i Nadzor, čija uloga nije samo da kontroliše kvalitet izvođenja radova već i ispravnost tehničkih rešenja.

Dakle, 4 stručna učesnika (uslovno rečeno), mimo inspekcija su znala tačno šta se radi i nisu imali problem s time.
Za ispravnost tehničkog rešenja stalnog ispumpavanja podzemnih voda angažovan je prof. Santrač, da pokaže kakav je uticaj tog ispumpavanja na susedne objekte. On za svoj elaborat garantuje svojom licencom.
Pre davanja upotrebne dozvole, objekat će proći Komisiju za Tehnički Prijem, koja, pretpostavimo, neće imati zamerke. Takođe garantuju svojim licencama.

Ponavljam, sve jeste na neki način u skladu sa zakonom, što i dalje ne znači da je moralno.

Sad bi jedino ispravno bilo da Investitor izađe pred javnost sa detaljnim objašnjenjem cele stvari.
To se naravno neće desiti jer bi morao da objasni i zašto je hteo da uštedi na nama i da napravi funkcionalni problem u odvođenju otpadne vode, i potencijalni problem sa stvaranjem vrtača.

Što se gradonačelnika tiče, on i gradska vlast su ovde odgovorni samo za to što su parcelu prodali i dozvolili da se gradi bez konkursa.
Dok ne dozvole ispumpavanje u kanalizaciju, ni za šta više nisu ni pozvani na odgovornost.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 20 okt 2018 14:14 od Dukelander.
Zahvalnici: Brane

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 20 okt 2018 15:27 #1140

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
TurboMaximus napisao/la:
Logika koja funkcioniše u provincijskim rupama, kakva je ovaj grad bez vizije i strategije.

koja logika funkcioniše u provincijskim rupama? Obrazloži
TurboMaximus napisao/la:
Nažalost, verna slika nacionalnog psihološkog profila.
Bez obzira na tvoju očiglednu nameru da me uvrediš nisi uspeo. Nažalost ili na sreću ne stidim se mog "nacionalnog psihološkog profila"
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru