Christofer napisao/la:
S obzirom da ste izvodjaci, taman da te pitam...da li se rade pp projekti i da li se postuju isti. Od nekih podizvodjaca s kojima saradjujem sam video projekte enterijera...i tu nema nikakvih overenih projekata ni struje obicne a ne da se vodi racuna o pp propisima. Napojni kablovi idu komotno po gipsu a ne po regalima i tako neke "sitnice". Da li to zavisi od lokala tj projetanta ne znam...neobicno mi je bilo da sam trzni centar nece da se ipak zastiti na neki nacin. Mozda je sad zurba da se sve stigne i ptvpri pa to razumem...a nakndno ce da se "pokriju" papiroloski, sto je opet simptomaticno za gradnju ovde.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Znam da pitanje nije upućeno meni, ali mogu da odgovorim na deo.
Video sam projektnu dokumentaciju za jedan od većih lokala i ne samo da je bio tražen komplet, već se insistiralo na obradi detalja na tačno određen način a u skladu sa dosta visokim standardima.
Svaki od projekata koji nije zadovoljio tražene zahteve su vraćali dok se ne ispravi.
Da li postoje dvostruki standardi za manje i veće lokale, ne bih znao.
Za ceo centar je rađen GZOP, to je sigurno, a odobrenje od PP policije neće moći da izbegnu, tako da ne verujem da će izbeći kompletnu PP dokumentaciju.