Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Tržni centar Promenada Novi Sad

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 okt 2018 13:54 #1161

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Ja mislim da neće i već sad mi liči na kičastu novu godinu u provinciji.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 okt 2018 14:55 #1162

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Zanima me kada i odakle im stize sveza riba? Pretpostavljam sredom iz Grcke kao obicno tj. da nije severnomorska riba, ne znam ni da li je to izvodljivo kod nas?

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 okt 2018 14:58 #1163

• Ljube
  • Ljube's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 264
  • Primljenih Zahvalnica: 794
50 haunting photos of abandoned shopping malls across America

www.businessinsider.com/american-retail-...s-and-dollar-tree-49

Kasnimo dobro za Amerikom, ali kupovina preko interneta dolazi brzinom svetlosti i kod nas tako da verujem da cemo ih brzo stici sto se ovoga tice.

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 okt 2018 15:19 #1164

• IC
  • IC's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 441
  • Primljenih Zahvalnica: 528
Ništa od toga, marva u Srbiji još uvek platu i penziju diže na šalteru, a za plaćanje računa čekaju u redovima... trgovina putem internet je egzotika na kub za enormnu većinu...
There are no passengers on spaceship earth. We are all crew.
Zahvalnici: bngsk_

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 okt 2018 15:27 #1165

• Ambasador
  • Ambasador's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 206
  • Primljenih Zahvalnica: 469
@Voldi

Ja mislim da će to biti super kad se ukombinuje sa uličnim i ostalim ambijentalnim osvetljenjima.

^^ i meni se tako čini
Poslednja izmena: 23 okt 2018 15:29 od Ambasador.
Zahvalnici: Voldi

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 okt 2018 15:34 #1166

• Ambasador
  • Ambasador's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 206
  • Primljenih Zahvalnica: 469
IC napisao/la:
Ništa od toga, marva u Srbiji još uvek platu i penziju diže na šalteru, a za plaćanje računa čekaju u redovima... trgovina putem internet je egzotika na kub za enormnu većinu...

A kako se zovu oni što se ovako izražavaju o drugima?
Zahvalnici: ranko su ns, Blavak

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 okt 2018 19:00 #1167

• IC
  • IC's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 441
  • Primljenih Zahvalnica: 528
Ambasador napisao/la:
IC napisao/la:

A kako se zovu oni što se ovako izražavaju o drugima?
Iskreno mislio sam da ce ranko da se upeca posto me je vec prozivao, ali zahvalio ti se, daj sta das :)
There are no passengers on spaceship earth. We are all crew.

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 okt 2018 20:59 #1168

• DL
  • DL's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 224
  • Primljenih Zahvalnica: 1539
tetris napisao/la:
Sinoć sam baš prolazio, i na čošku dijagonalno od merkatora mogao sam primetiti kako svetlost "izbija" ispod ovih ukrasnih panela sa strane bulevara C.Lazara i sija na predhodno pomenutu lokaciju.
Ne znam da li će to srediti ali po meni, izgleda malo napadno.
Slika govori više od reči. (iako na istima nije baš dočarano u potpunosti koliko to jako sija)
:)

Nisu svi elementi ugradjeni
Zahvalnici: tetris, Blavak, valjan, AeroDron, Complex

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 24 okt 2018 16:14 #1169

• Christofer
  • Christofer's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 57
  • Primljenih Zahvalnica: 53
"Promenada" privremeno ispušta podzemne vode u kanalizaciju

rs.n1info.com/a430398/Vesti/Promenadi-do...-u-kanalizaciju.html

Divno, jos ako je istina da je temeljna ploca uradjena manje debljine od projekyovane....onda super.

A fasada suptilna, stanari zgrade prekoputa uzivaju sigurno.... :D

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Zahvalnici: kasko, Blavak

Tržni centar Promenada Novi Sad 24 okt 2018 17:05 #1170

• deran
  • deran's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 44
  • Primljenih Zahvalnica: 106
Posetio sam juče gradilište tj. deo objekta u kome će raditi naša firma. S obzirom da je strana kompanija u pitanju mogu samo da kažem da će to biti možda i najlepši i najkvalitetniji a nadamo se najposećeniji deo novog TC. Uglavnom i dalje ne bih da se zalećem sa datumima ali ljudi moji onoliko ljudi da radi je zaista nešto za pohvalu. Imam zamerku na deo koji se odnosi na teretne liftove ali je možda utisak takav jer ima dosta materijala i utisak prostora je drugačiji. Uglavnom raduje me što će biti dosta posla za plate kod nas konkretno iznad svakog proseka a za ostale poslodavce ne znam...
...tvrdjava pušta mesec kao zmaja nad Varadinom...
...aveti tera sa trga Miletić, večito prgav...
Zahvalnici: Ambasador

Tržni centar Promenada Novi Sad 24 okt 2018 17:09 #1171

• Voldi
  • Voldi's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 214
  • Primljenih Zahvalnica: 133
deran napisao/la:
Posetio sam juče gradilište tj. deo objekta u kome će raditi naša firma. S obzirom da je strana kompanija u pitanju mogu samo da kažem da će to biti možda i najlepši i najkvalitetniji a nadamo se najposećeniji deo novog TC. Uglavnom i dalje ne bih da se zalećem sa datumima ali ljudi moji onoliko ljudi da radi je zaista nešto za pohvalu. Imam zamerku na deo koji se odnosi na teretne liftove ali je možda utisak takav jer ima dosta materijala i utisak prostora je drugačiji. Uglavnom raduje me što će biti dosta posla za plate kod nas konkretno iznad svakog proseka a za ostale poslodavce ne znam...

Baci koju fotku ako možeš.

Tržni centar Promenada Novi Sad 24 okt 2018 17:14 #1172

• deran
  • deran's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 44
  • Primljenih Zahvalnica: 106
Evo obećavam kada to budem smeo okačiću gomilu fotografija i iz onih delova poslovnog prostora koji će biti dostupan posetiocima redovno ali i iz tih službenih prostorija...
...tvrdjava pušta mesec kao zmaja nad Varadinom...
...aveti tera sa trga Miletić, večito prgav...
Zahvalnici: Voldi

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 24 okt 2018 18:55 #1173

• Christofer
  • Christofer's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
S obzirom da ste izvodjaci, taman da te pitam...da li se rade pp projekti i da li se postuju isti. Od nekih podizvodjaca s kojima saradjujem sam video projekte enterijera...i tu nema nikakvih overenih projekata ni struje obicne a ne da se vodi racuna o pp propisima. Napojni kablovi idu komotno po gipsu a ne po regalima i tako neke "sitnice". Da li to zavisi od lokala tj projetanta ne znam...neobicno mi je bilo da sam trzni centar nece da se ipak zastiti na neki nacin. Mozda je sad zurba da se sve stigne i ptvpri pa to razumem...a nakndno ce da se "pokriju" papiroloski, sto je opet simptomaticno za gradnju ovde.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 24 okt 2018 21:17 #1174

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Christofer napisao/la:
S obzirom da ste izvodjaci, taman da te pitam...da li se rade pp projekti i da li se postuju isti. Od nekih podizvodjaca s kojima saradjujem sam video projekte enterijera...i tu nema nikakvih overenih projekata ni struje obicne a ne da se vodi racuna o pp propisima. Napojni kablovi idu komotno po gipsu a ne po regalima i tako neke "sitnice". Da li to zavisi od lokala tj projetanta ne znam...neobicno mi je bilo da sam trzni centar nece da se ipak zastiti na neki nacin. Mozda je sad zurba da se sve stigne i ptvpri pa to razumem...a nakndno ce da se "pokriju" papiroloski, sto je opet simptomaticno za gradnju ovde.

Znam da pitanje nije upućeno meni, ali mogu da odgovorim na deo.
Video sam projektnu dokumentaciju za jedan od većih lokala i ne samo da je bio tražen komplet, već se insistiralo na obradi detalja na tačno određen način a u skladu sa dosta visokim standardima.
Svaki od projekata koji nije zadovoljio tražene zahteve su vraćali dok se ne ispravi.
Da li postoje dvostruki standardi za manje i veće lokale, ne bih znao.

Za ceo centar je rađen GZOP, to je sigurno, a odobrenje od PP policije neće moći da izbegnu, tako da ne verujem da će izbeći kompletnu PP dokumentaciju.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 24 okt 2018 21:35 #1175

• Christofer
  • Christofer's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
Lokal koji sam video, tj 2 kom - veci i manji su imali dispozicije rasvete i uticnica, bez dalje razrade....ostavljeno je izvodjacu da naknadno uradi proj. izvedenog stanja i dostavi projektantu tj enterijeristi. Sve to posle i u toku izvodjenja naravno. Sam centar u datom momentu nije trazio nikakve projekte od njih, vec da se dostavi u nekom momentu koliko sam razumeo....verovatno su u guzvi oko samog roka. U svakom slucaju drago mi je da to nije standardna praksa, vec se verovatno u brzini provukao koji lokal....malo sam se trgao kad sam video to imajuci u vidu ipak da nije bas za zanemariti pp aspekat, pogotovo u NS-u. A i znam kako je to u BIG-u trazeno pa sam pretpostavio da je ovde sve to jos ozbiljnije i rigoroznije s obzirom da je jos veca investicija u pitanju.

Tržni centar Promenada Novi Sad 24 okt 2018 22:12 #1176

• zeljolaki
  • zeljolaki's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 127
  • Primljenih Zahvalnica: 231
Poslednja izmena: 24 okt 2018 22:14 od zeljolaki.

Tržni centar Promenada Novi Sad 25 okt 2018 10:08 #1177

• Billy
  • Billy's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 779
  • Primljenih Zahvalnica: 1554
kasko napisao/la:
Zanima me kada i odakle im stize sveza riba? Pretpostavljam sredom iz Grcke kao obicno tj. da nije severnomorska riba, ne znam ni da li je to izvodljivo kod nas?

Pretpostavljam da kupuju zamrznutu ribu pa transport nije problem. Riba namenjena za sushi se zamrzava (najmanje 24h na -20, moze i krace na nizim temperaturama) da bi se pobili eventualni paraziti i u EU je obavezno.
Poslednja izmena: 25 okt 2018 10:11 od Billy.
Zahvalnici: mlata

Tržni centar Promenada Novi Sad 25 okt 2018 14:10 #1178

• Fruškogorac™
  • Fruškogorac™'s Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 784
  • Primljenih Zahvalnica: 687
"Investitori obećavaju da će biti najveći i najmoderniji u zemlji ali i jedinstven po vezi sa lokalnom zajednicom. Po mnogo čemu je Promenada već izuzetna i "naj" – niče na najskuplje plaćanom placu u Srbiji, zbog nje je legla značajna suma u budžet grada, jedan je od najvažnijih investicionih procesa i pozivnica za najveće ulagače."
www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=20...dd=25&nav_id=1460528

Poslednja izmena: 25 okt 2018 14:13 od Fruškogorac™.
Zahvalnici: Dukelander, Cookie, Zex021, Blavak, Mikins, Light, valjan, AeroDron, Ambasador

Tržni centar Promenada Novi Sad 25 okt 2018 14:13 #1179

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Komentari na tekst su sjajni :lol:
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Zahvalnici: Cookie, plumber.ns

Tržni centar Promenada Novi Sad 25 okt 2018 16:45 #1180

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
Zahvalnici: Nicisy1, kabacum, Dukelander, Cookie, Buck, limanac, Duja, Zex021, sasar, Blavak, Mikins, Light, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, mdinic, AeroDron, strika, Istraživač, Ambasador i ovaj član ima 1 ostalih zahvalnica
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru