Da li je ova konstatacija o dobroj organizaciji potkrepljena nekim ličnim iskustvom na gradilištu ili je samo na osnovu pogleda spolja?
Trenutno svi zakupci u food courtu, osim možda McD, koji od početka ima povlašćeni tretman, imaju problem da po plafonu etaže ispod, provuku svoje kanalizacione cevi. Po prirodi stvari, lokali zakupaca koji se ne bave hranom, se brže opremaju i naravno da većina njih ima već gotove plafone, koje sad moraju da delom skidaju, kako bi ekipe izvođača iz food courta provukle tuda kanalizaciju. Provlačenje kroz košuljicu nije opcija, jer košuljice nema - keramika se lepi direktno na bet.ploču (rešenje kakvo domaća praksa ne poznaje, ali itekako upotrebljavano u dosadašnjoj praksi na ovakvim objektima).
Još uvek ne postoje otvori u krovnim pločama kako bi sva ventilaciona oprema za aspiraciju mirisa od hrane, izbila na krov. Ne mogu ni da zamislim kako će mi radnja izgledati kad krene probijanje betonske krovne ploče, a unutra već postavljeni vent. kanali, hladnjače, deo plafona, instalacije!!!
Mislim da je nekakva organizacija možda i postojala dok nisu ušli zakupci. Sad se posao završava na o-ruk.
Blavak napisao/la:
Živa diskusija se razvila, što je dobro. Meni ovo nekako deluje prazno, te sam odlučio da se provozam oko gradilišta i da pokušam da dam odgovore na neka pitanja koja su ovde postavljena, a i na neka koja sam sebi postavljam. Najbitnije je ono koje i Voldi postavlja, a na koje sam prethodni put dao odgovor u stilu crnog humora. Sada bih probao ozbiljno. Mislim da je u npitanju dobra organizacija pre svega, a to je ono što ovo gradilište prati od početka...