Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Tržni centar Promenada Novi Sad

Tržni centar Promenada Novi Sad 25 okt 2018 17:18 #1181

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Jedinstvena veza sa lokalnom zajednicom se verovatno odnosi na količinu psovki stanara okolnih zgrada kada im ovaj pobačenu fetus R2-D2 bude u svom svojem kapacitetu bude svetleo noćima i obasjavao im spavaće sobe olakšavajući im tako noćni počinak. Usput, nešto ne videh solartne panele i zelene površine na krovu koji su obećavani kad je projekt najavljivan. A baš me interesuje da li će, a ako će onda kako, biti izvedene i one vodene i zelene površine oko centra koje su najavljivane na početku.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Poslednja izmena: 25 okt 2018 17:20 od neusatz!.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Cookie, Sasa, Djordje Cvarkov

Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 07:15 #1182

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
Da li se samo meni čini, ili je grad investitor i dela partera koji se nalazi na krovu podzemne garaže, tj. dela koji nema spratove iznad?
Blavak napisao/la:
Živa diskusija se razvila, što je dobro. Meni ovo nekako deluje prazno, te sam odlučio da se provozam oko gradilišta i da pokušam da dam odgovore na neka pitanja koja su ovde postavljena, a i na neka koja sam sebi postavljam. Najbitnije je ono koje i Voldi postavlja, a na koje sam prethodni put dao odgovor u stilu crnog humora. Sada bih probao ozbiljno. Mislim da je u npitanju dobra organizacija pre svega, a to je ono što ovo gradilište prati od početka. seme trave je bačeno u četvrtak, a juče je počelo i sađenje žbunja.

Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 07:18 #1183

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
To će čini mi se ostati tajna.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 08:12 #1184

• Voldi
  • Voldi's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 214
  • Primljenih Zahvalnica: 133
Dukelander napisao/la:
Komentari na tekst su sjajni :lol:

Komentatori svi sami eksperti.

Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 13:08 #1185

• Sv. Ilija
  • Sv. Ilija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 131
  • Primljenih Zahvalnica: 63
Sasa napisao/la:
Da li se samo meni čini, ili je grad investitor i dela partera koji se nalazi na krovu podzemne garaže, tj. dela koji nema spratove iznad?
Ne cini ti se www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/192249/U...-miliona-dinara.html

Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 14:39 #1186

• Ambasador
  • Ambasador's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 206
  • Primljenih Zahvalnica: 469
Čini mi se da su pasarelu izbacili

Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 15:28 #1187

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Na mreži
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Ambasador napisao/la:
Čini mi se da su pasarelu izbacili

PS: Jel neko stvarno verovao u pasarelu i one zezancije s rendera? :whistle:
Poslednja izmena: 26 okt 2018 15:30 od limanac.
Zahvalnici: Blavak, Eldarion

Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 15:41 #1188

• Ambasador
  • Ambasador's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 206
  • Primljenih Zahvalnica: 469
:lol:

Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 17:16 #1189

• Istraživač
  • Istraživač's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 94
  • Primljenih Zahvalnica: 174
Billy napisao/la:
kasko napisao/la:
Zanima me kada i odakle im stize sveza riba? Pretpostavljam sredom iz Grcke kao obicno tj. da nije severnomorska riba, ne znam ni da li je to izvodljivo kod nas?

Pretpostavljam da kupuju zamrznutu ribu pa transport nije problem. Riba namenjena za sushi se zamrzava (najmanje 24h na -20, moze i krace na nizim temperaturama) da bi se pobili eventualni paraziti i u EU je obavezno.

Mali offtopic :silly: -

Američka FDA preporučuje sledeće režime zamrzavanja ribe za ubijanje parazita:

at -4°F (-20°C) or below for 7 days (total time), or

at -31°F (-35°C) or below until solid and storing at -31°F (-35°C) or below for 15 hours, or

at -31°F (-35°C) or below until solid and storing at -4°F (-20°C) or below for 24 hours
Zahvalnici: kasko

Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 17:38 #1190

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Na mreži
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Poslato nam bilo na Instagram gde ne radi rotacija ekrana, morao sam samo ovako da prenesem....

Vujadin :cheers:
Poslednja izmena: 26 okt 2018 17:38 od limanac.
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, mrnjavi, Duja, Zex021, sasar, Blavak, Mikins, Light, valjan, Eldarion, AeroDron, Ambasador

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 17:48 #1191

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Zapostavljena strana

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Buck, limanac, Duja, Zex021, sasar, Blavak, Light, valjan, AeroDron, Ambasador

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 20:09 #1192

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Još jedna zapostavljena.

Najzanimljivije su sledeće dve. Ovde je napravljen ogroman kolektor, a da li će služiti samo za otpadne vode, eventualno atmosferske padavine ili i za još neke vode :? , e to me zanima, a verujem i ostale.

Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока
Poslednja izmena: 26 okt 2018 20:21 od Blavak.
Zahvalnici: Nicisy1, limanac, mrnjavi, Zex021, sasar, Mikins, Light, valjan, AeroDron, Ambasador

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 20:39 #1193

• Dudaši
  • Dudaši's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 5
  • Primljenih Zahvalnica: 19
Temeljenje ovog objekta nije na temeljnoj ploči. Objekat je projektovan kao skeletni sistem sa nosećim stubovoma koji su temeljeni na temeljima samcima. Za to je potrebno mnogo manje armature i betona nego da je temelj na temelnoj ploči, zato što bi ta ploča bila jako debela i sa mnogo više armature. Zato se investitor odlučio za jeftiniju varijantu, kod koje imate problem sa rešenjem za prihvatanje pritiska od podzemne vode. Očito da taj problem još nisu rešili.
Što se tiče crpljenja podzemne vode to je legalno zato što je to još uvek gradilište. A šta će biti posle...znamo...

Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 21:00 #1194

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
Da li je ova konstatacija o dobroj organizaciji potkrepljena nekim ličnim iskustvom na gradilištu ili je samo na osnovu pogleda spolja?
Trenutno svi zakupci u food courtu, osim možda McD, koji od početka ima povlašćeni tretman, imaju problem da po plafonu etaže ispod, provuku svoje kanalizacione cevi. Po prirodi stvari, lokali zakupaca koji se ne bave hranom, se brže opremaju i naravno da većina njih ima već gotove plafone, koje sad moraju da delom skidaju, kako bi ekipe izvođača iz food courta provukle tuda kanalizaciju. Provlačenje kroz košuljicu nije opcija, jer košuljice nema - keramika se lepi direktno na bet.ploču (rešenje kakvo domaća praksa ne poznaje, ali itekako upotrebljavano u dosadašnjoj praksi na ovakvim objektima).
Još uvek ne postoje otvori u krovnim pločama kako bi sva ventilaciona oprema za aspiraciju mirisa od hrane, izbila na krov. Ne mogu ni da zamislim kako će mi radnja izgledati kad krene probijanje betonske krovne ploče, a unutra već postavljeni vent. kanali, hladnjače, deo plafona, instalacije!!!
Mislim da je nekakva organizacija možda i postojala dok nisu ušli zakupci. Sad se posao završava na o-ruk.
Blavak napisao/la:
Živa diskusija se razvila, što je dobro. Meni ovo nekako deluje prazno, te sam odlučio da se provozam oko gradilišta i da pokušam da dam odgovore na neka pitanja koja su ovde postavljena, a i na neka koja sam sebi postavljam. Najbitnije je ono koje i Voldi postavlja, a na koje sam prethodni put dao odgovor u stilu crnog humora. Sada bih probao ozbiljno. Mislim da je u npitanju dobra organizacija pre svega, a to je ono što ovo gradilište prati od početka...

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 22:14 #1195

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
:banana:
Foto©rodjeni@ppp

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Cookie, limanac, Duja, das ivon, Zex021, Blavak, Mikins, Light, AeroDron, Ambasador

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 22:38 #1196

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Pratimo cev! ili što bi rekli Francuzi: Cherchez le tuyau!
A onda ona naglo skrene u kolektor pored SPENS-a :lol:
Šalu na stranu, ako ovo čudovište završi u Dunavu, ok smo, bar dok ne počnu da tonu zgrade u Cara Lazara za jedno 15 godina :naughty:
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."

Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 22:49 #1197

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Sasa napisao/la:
Da li je ova konstatacija o dobroj organizaciji potkrepljena nekim ličnim iskustvom na gradilištu ili je samo na osnovu pogleda spolja?

Mislim da je nekakva organizacija možda i postojala dok nisu ušli zakupci. Sad se posao završava na o-ruk.

Na osnovu ovog drugog, koje je sticano vremenom od početka gradnje. Sada je za mene nemoguće da vidim sve ono što si opisao, a ja izbrisao da ne gomilam. Očekivao sam malko neorganizovanosti kad uđu zakupci, ali ne u tolikoj meri koju si naveo. Spolja gledano, a i danas sam prošao, i dalje deluje kao na početku, svako radi svoj posao i niko nikome ne smeta, ne ugrožava,... Pretpostavljam da je što bliži termin otvaranja objekta, to veći o-ruk.

Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 22:55 #1198

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
Sad čuh od druga čija firma je podizvođač za deo mola da se otvaranje pomera za 15. decembar. Ko zna
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 22:59 #1199

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Mora da bude o-ruk.
Totalno mimo same organizacije menadžmenta centra, tu su organizacije svakog od zakupaca, sa svojim projektantima, izvođačima, prohtevima, idejama.
Haos do određenog nivoa mora da se dešava, hendlovanje istog je isključivo stvar sposobnosti ljudi iz NEPIja.

Tržni centar Promenada Novi Sad 26 okt 2018 23:11 #1200

• Sv. Ilija
  • Sv. Ilija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 131
  • Primljenih Zahvalnica: 63
Cevka ce da vodi do one muzicke fontane na kruznom toku
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru