Tržni centar Promenada Novi Sad
05 nov 2018 22:33 #1341
Ambasador
Van mreže
Majstor
Poruka: 206
Primljenih Zahvalnica: 469
Evo jedan iz Bukurešta koji nije na periferiji i nije baš neko arhitektonsko delo, Okačili mnogo ekrana i to je to.
Nisam video kako izgleda danju ali noću je vrlo interesantno i skreće pažnju.
Poslednja izmena: 05 nov 2018 22:36 od Ambasador.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
06 nov 2018 08:00 #1342
f4bles
Van mreže
Šef Gradilišta
Poruka: 255
Primljenih Zahvalnica: 855
od jutros
"He is born again! I feel him! The Dragon takes his first breath on the slopes of Dragonmount! He is coming! He is coming! Light help us! Light help the world! He lies in the snow and cries like the thunder! He burns like the sun!"
Poslednja izmena: 06 nov 2018 08:38 od limanac. Razlog: umetanje fotki
06 nov 2018 08:01 #1343
f4bles
Van mreže
Šef Gradilišta
Poruka: 255
Primljenih Zahvalnica: 855
pt.2
"He is born again! I feel him! The Dragon takes his first breath on the slopes of Dragonmount! He is coming! He is coming! Light help us! Light help the world! He lies in the snow and cries like the thunder! He burns like the sun!"
Poslednja izmena: 06 nov 2018 08:39 od limanac. Razlog: umetanje fotki
06 nov 2018 08:56 #1345
zarns
Van mreže
Majstor
Poruka: 112
Primljenih Zahvalnica: 62
Rasprava ko ce ici ili nece ici (icice onaj ko hoce i ko se ne brine da se nadje u zgradi koja ce se srusiti jednom (vole ljudi rulet, mozda se srusi danas, mozda sutra, a mozda tek za 10 godina) na otvaranje objekta koji je sagradjen na mestu gde nikad pre nije bio ni predvidjen....
Otvara se objekta koji je sagradjen i suprotno prvobitno prezentovanog projekta (2 ili 3 razlicita rendera i na kraju nesto sasvim drugacije, plus minimum 2 puta promena urbanistickog projekta i svega uz dozvolu grada?!?) , koji opet nije javan nego tajan, jer je Grad promenio provobitnu odluku da kada se nesto tu bude i gradilo ide na javni konkurs...(u prevodu , citajte mito i korupcija)
Otvara se objekat koji nije gra]evinski uradjen kako treba (podzemne vode i igrarije sa time koje ce na kraju dovesti verovatno do ljudskih zrtava, ali to svi pokusavaju da zastaskaju)
Otvara se objekat koji ce biti sediste kica i sunda i "fenseraja" .....
Novi Sade laku noc ...
06 nov 2018 09:03 #1346
Voldi
Van mreže
Majstor
Poruka: 214
Primljenih Zahvalnica: 133
Kako vam ne dojadi ovo večito pljuvanje?
Thanx za slike f4bles i Blavak.
Zahvalnici: zeljolaki
Re:Tržni centar Promenada Novi Sad
06 nov 2018 09:06 #1347
mlata
Van mreže
Arhitekta
Drugi su drugi-mi smo prvi
Poruka: 629
Primljenih Zahvalnica: 1024
Kad volemo,otac jih njiov
Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока
Poslednja izmena: 06 nov 2018 09:08 od mlata.
06 nov 2018 09:31 #1348
Ambasador
Van mreže
Majstor
Poruka: 206
Primljenih Zahvalnica: 469
Voldi napisao/la:
Tačno se prepoznaje botovsko političko pisanje na ovom forumu.
Mogu odmah da napravim spisak forumaša kojima nikada neće biti dobro bez obzira šta se radilo
Da sam se ja pitao ne bi tu bili ni Merkator ni Promenada već parkovi sa zabavno sportskim sadržajima
Što se tiče Promenade takav jedan objekat je bio potreban Novom Sadu i sva sreća da se neko odlučio da ga pravi.
Poslednja izmena: 06 nov 2018 09:37 od Ambasador.
Zahvalnici: Voldi
06 nov 2018 10:28 #1349
ranko su ns
Van mreže
Investitor
Poruka: 5910
Primljenih Zahvalnica: 9043
jao vas je prelep, jedva čekam 15. novembar
pisano u dokolici sa mašine
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Zahvalnici: neobuscitta
06 nov 2018 10:30 #1350
zeljolaki
Van mreže
Majstor
Poruka: 127
Primljenih Zahvalnica: 231
Ambasador napisao/la:
Voldi napisao/la:
Tačno se prepoznaje botovsko političko pisanje na ovom forumu.
Mogu odmah da napravim spisak forumaša kojima nikada neće biti dobro bez obzira šta se radilo
Da sam se ja pitao ne bi tu bili ni Merkator ni Promenada već parkovi sa zabavno sportskim sadržajima
Što se tiče Promenade takav jedan objekat je bio potreban Novom Sadu i sva sreća da se neko odlučio da ga pravi.
Mislim da tu osim "botovsko politickih " ima i medicinskih razloga ...
Poslednja izmena: 06 nov 2018 10:35 od zeljolaki.
06 nov 2018 10:49 #1351
Christofer
Van mreže
Zidar
Poruka: 57
Primljenih Zahvalnica: 53
A botovi su koji, za nas sa jeftinijim ulaznicama? Ovi sto misle da je ovaj trzni centar bas ono sto je ns-u nuzno trebalo, ili deo ekipe kojo misli da je tezni centar ok, ali ne tu....ili oni sto trzne centre uopste ne posecuju....ima vise tu strana i vise misljenja i to je ok, ako nista drugo forum je slobodblno klmesto za izrazavanje stava povodom necega?
Meni se cini da je najlakse prozvati nekoga da je bot ( ove ili one strane) kad bas nemas sta da odgovoris. Tako ja mogu da kazem da je bot svako ko misli da je sve ovo strava ( iz svog licnog ugla, ne strucnog) jer po toj nekoj umanutoj logici sigurno dobija sendvic tj sad vec najmanje vec Mcchicken obrok. To "ad hominem" je dosta nisko i ne bi trebalo da je na ovom forumu...pritom ako je do kritike, lako se ovde kritika prebacila na sve vlasti u poslenjih 20ak godina, barem u mom skucaju...niko nije izuzet. I kad sam rekao da je propadanje NS-a krenulo vec polako u proslom veku prosto ne znam na cijoj sam u tom slucaju strani .
Bilo bi lepo da se drzi do teme, kao sto sam u par postova napisao...da se komentarise pozicija, estetika, kvalitet gradnje, nacin funkcionisanja objekta, itd....i to ne vidim zasto ne bi bilo validno komentarisati? Pozitivno ili negativno naravno...
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Poslednja izmena: 06 nov 2018 10:50 od Christofer.
Zahvalnici: RM77, Djordje Cvarkov
06 nov 2018 11:25 #1352
kasko
Van mreže
Investitor
Poruka: 4924
Primljenih Zahvalnica: 9934
Realno, pre Merkatora na tom mestu je bio planiran vrtic i to u sklopu NIS-ove zgrade. Tako da je i on dospeo tu gde jeste, jer mu je neko dozvolio iako nije bilo planirano.
Zahvalnici: Ambasador
06 nov 2018 11:27 #1353
Dukelander
Van mreže
Administrator
Poruka: 4951
Primljenih Zahvalnica: 8344
Pre Merkatora je u sklopu NIS-ovog kompleksa planiran opštegradski centar sa baš gomilom sadržaja.
Vrtić je tek jedna od stvari.
"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Zahvalnici: Ambasador
06 nov 2018 11:34 #1354
valjan
Van mreže
Investitor
Poruka: 1177
Primljenih Zahvalnica: 2333
Kod nas na Telepu nema baš ničeg, dok nije probijen BPP imali smo par malenih marketa, jedan veći, apoteku, pet šop, trafiku i sećam se da je kod pošte bila zlatara i neka džidžabidžarnica. Koje lokalne prodavnice onda ja da podržavam? Zašto ne bih otišao u šoping mall i kupio XXXL jaknu ili košulju za max 1.000-2.000 u C&A ili Waikikiju nego obilazio raštrkane specijalizovane butike po gradu i plaćao najmanje duplo više za odeću velikih brojeva? Zašto ne bih, kad sam već ostavio kola na velikom parkingu šoping mola, odmah usput svratio i u DM i kupio kozmetiku i kućnu hemiju na 15% sniženju nego bezuspešno pokušavao da nađem parking ispred njihove prodavnice na ćošku Cara Dušana i Teodora Pavlovića ili ispred Park City-ja (jer su mi ta dva DM-a najbliža). Zašto ne bih poveo klince u bioskop u šoping molu jer znam da ću lako naći parking mesto nego da ostavim njih ispred Arene a ja onda kasnim na početak projekcije vijajući slobodan parking negde po centru? Busom mi se ne isplati da rizikujem odlazak u bioskop jer ako nam ode ispred nosa, sledeći je za 15-ak minuta, pa još ako negde zaglavi usput...
Očigledno su neki ovde suviše razmaženi jer im je sve pod nosom, samo se spuste u prizemlje svoje zgrade ili eventualno pređu na drugu stranu ulice, a mi što nam treba dva dana jahanja do prve malo bolje snabdevene trgovine ni ne postojimo i mi smo pomodari, fenseri, dangube ili šta ti ja znam. Promenadu verovatno neću moći da izbegnem zbog zvanične Lego prodavnice (i njihove fore da se neke vrste kockica mogu kupiti i na komad, klinci čim su čuli odmah krenuli da prave spiskove šta im nedostaje na zalihama), a i nekako mi je uvek usput za razliku od Biga...
Poslednja izmena: 06 nov 2018 11:38 od valjan.
06 nov 2018 11:36 #1355
DEKIMIR
Van mreže
Majstor
Poruka: 103
Primljenih Zahvalnica: 30
Liman 1 i Liman 2 što se tiče zelenilla čini mi se da najbolje stoje u našem gradu, mislim da će najveći problem biti saobraćajne gužve u tom delu grada i na Bulevaru Oslobođenja, usporavaće se saobraćaj i sa mosta Slobode kao jednog od bitnijeg ulaza u grad, a i na Bulevaru Cara Lazara i Bulevaru Oslobođenja ćemo imati sve veće gužve, Promenada će sigurno biti veoma posećena tako da ćemo imati velike gužve u saobraćaju
06 nov 2018 13:07 #1356
mrnjavi
Van mreže
Investitor
Vozači da se ostave na miru!
Poruka: 3435
Primljenih Zahvalnica: 9193
ranko su ns napisao/la:
jao vas je prelep, jedva čekam 15. novembar
pisano u dokolici sa mašine
Popravio
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši
06 nov 2018 13:24 #1357
neusatz!
Van mreže
Investitor
Poruka: 1403
Primljenih Zahvalnica: 2973
valjan napisao/la:
Kod nas na Telepu nema baš ničeg, dok nije probijen BPP imali smo par malenih marketa, jedan veći, apoteku, pet šop, trafiku i sećam se da je kod pošte bila zlatara i neka džidžabidžarnica. Koje lokalne prodavnice onda ja da podržavam? Zašto ne bih otišao u šoping mall i kupio XXXL jaknu ili košulju za max 1.000-2.000 u C&A ili Waikikiju nego obilazio raštrkane specijalizovane butike po gradu i plaćao najmanje duplo više za odeću velikih brojeva? Zašto ne bih, kad sam već ostavio kola na velikom parkingu šoping mola, odmah usput svratio i u DM i kupio kozmetiku i kućnu hemiju na 15% sniženju nego bezuspešno pokušavao da nađem parking ispred njihove prodavnice na ćošku Cara Dušana i Teodora Pavlovića ili ispred Park City-ja (jer su mi ta dva DM-a najbliža). Zašto ne bih poveo klince u bioskop u šoping molu jer znam da ću lako naći parking mesto nego da ostavim njih ispred Arene a ja onda kasnim na početak projekcije vijajući slobodan parking negde po centru? Busom mi se ne isplati da rizikujem odlazak u bioskop jer ako nam ode ispred nosa, sledeći je za 15-ak minuta, pa još ako negde zaglavi usput...
Očigledno su neki ovde suviše razmaženi jer im je sve pod nosom, samo se spuste u prizemlje svoje zgrade ili eventualno pređu na drugu stranu ulice, a mi što nam treba dva dana jahanja do prve malo bolje snabdevene trgovine ni ne postojimo i mi smo pomodari, fenseri, dangube ili šta ti ja znam. Promenadu verovatno neću moći da izbegnem zbog zvanične Lego prodavnice (i njihove fore da se neke vrste kockica mogu kupiti i na komad, klinci čim su čuli odmah krenuli da prave spiskove šta im nedostaje na zalihama), a i nekako mi je uvek usput za razliku od Biga...
Kad smo već kod razmaženosti ne morate svi ići u centar autom. U Londonu i normalnim gradovima ako hoćeš da ideš autom u centar, ili neki od centara grada, parkiranje te toliko košta da većini na pamet ne pada da to radi već ostave auto negde gde je zona parkiranja jeftinija i ili idu taksijem, ili teraju biciklo. Ovo potonje je skroz novosadski tako da ti preporučujem da to počneš da radiš. A što se tiče ovih drugih što pišu da su svi koji kritikuju Promenadu botovi, pa se čak čuje da su u pitanju čak i medicinske dijagnoze, samo da ih podsetim da se i konzumerizam može smatrati bolešću i da su oni koji se oduševljavaju tržnim centrima po tome u kategoriji obolelih od bolesti zavisnosti slično alkoholičarima i narkomanima. Uzgred, Telep više nije tri radnjice u kućama i jedna apoteka. Ponuda roba i usluga je sada mnogo veća i bolja, a kad se u istom postu drugi pominju i razmaženost i navodi da je Big daleko, onda je to stvarno zanimljivo
Poenta je da to mesto nije za Promenadu. Poenta je da ne znamo kako će to novo mesto i "nova zvezda Novog Sada", što je meni uvreda kao Novosadjaninu, da utiče na Merkatot, i Bog, a SPENS se već targtuje kao prva žrtva Promenade, tako da ako se zatvori merkator i ako se zatvori BIG, što nije nemoguće, šta ćemo imati? Novu autobusku stanicu kao ona Devićeva koja zvrji prazna? Tržni centar tih gabarita je trebalo da se gradi na mestu bivše azotare, sa zanimljivim rešenjima kao što su pristani da neko može prići čamcem. To je bila dobra lokacija ako je već neko hteo da gradi šoping mol. A ne da ga nabiju maltene po sred centra, pa da za 5-6 godina ta ofušerena gradjevina kad investitor utrostruči novac i kad ga zato baš bude brigalo kada se otvori neki drugi "najveći i sa najboljim brendovima" u Novom Sadu i zatvori ovaj, bude napuštena i samim tim puna podzemnih voda i postane ruglo u gradu i leglo smrada i okupljanja narkomana. Tada će grad imati problem, kao i okolni Limanci. Ali ne, bitno je samo da će tu biti neka drugorazredna robna marka tipa Zara za koju neko ne mora da ide 10 min dalje do centra da tamo to kupi... hvala vam što volite vaš grad ...
Dobrodošlica na SSC forumu:
You have been banned for the following reason:
No reason was specified.
Date the ban will be lifted: Never
Zahvalnici: Brane, Christofer, mlata
06 nov 2018 14:05 #1358
valjan
Van mreže
Investitor
Poruka: 1177
Primljenih Zahvalnica: 2333
Ja biciklom ionako idem gde god mogu, ali sa dvoje klinaca pa još po lošem vremenu (jer u bioskop ne idemo kad je lepo vreme, onda idemo u prirodu) malko teže. Uostalom, često ide još neko sa nama u bioskop, drug iz razreda ili neko iz šire familije, pa baš da vidim da se smestimo petoro u jedan taxi... Što se šopinga po Telepu tiče, sve uz BPP i uz druge veće ulice se uglavnom svodi na ugostiteljske objekte, mesare/pekare/piljarnice/zdrave hrane, apoteke i rasvetu (nedavno se otvorila četvrta takva prodavnica na BPP) uz po neki butikčić i knjižaricu koji brzo propadnu i budu zamenjeni nekom od ranije pomenutih kategorija. A u ostalim ulicama se nađe i po neka farbara & gvožđara & građara, i nedavno je otvoren outdoor shop u novoj zgradi na ćošku BPP i Vršačke. Znači baš nam je raznovrstan izbor robe... Jedino BE malo izvlači prosek, tu je recimo i Tehnomanija, ali to je tehnički već Adamovićevo naselje, mora se preći "granica"
06 nov 2018 14:21 #1359
neusatz!
Van mreže
Investitor
Poruka: 1403
Primljenih Zahvalnica: 2973
Imaš nešto protiv zdrave hrane?
Stvar je u tome da Promenada nije objekt od javnog interesa. Nečiji protif je tu potpun ostavljen iznad šotreba grada, gradjana i mišljenja struke. Videli smo kako se brutalno gazi sve što struka kaže, da bi se udovoljilo interesu investitora. Ovo je jedan stariji tekst, ima četiri meseca, o Savskom amfiteatru, ali u globalu vema oslikava vreme u kojem živmo, te opasnosti tog vremena i u tom smislu je ne samo informativan, nego i alarmantan...
You have been banned for the following reason:
No reason was specified.
Date the ban will be lifted: Never
Zahvalnici: Brane
06 nov 2018 14:22 #1360
Ljube
Van mreže
Šef Gradilišta
Poruka: 264
Primljenih Zahvalnica: 794
Svi smo svesni da Promenada kao tržni centar ima rok trajanja. Kako internet trgovina i kod napreduje čini se da je taj rok trajanja sve kraći. Da Promenadi tu mesto nije takođe mislim da se većina slaže. Ipak, tu je gde je, proći će desetak, možda i dvadesetak godina i namena će morati da joj se promeni. Kačio sam link sa slikama napuštenih molova po Americi. Nisu svi napušteni, većina ih je promenila namenu. Daću dva primera koji bi mogli u nekoj budućnosti da budu ideja za promenadu. U Tenesiju je tržni centar pretvoren u kampus univerziteta sa učionicama, bibliotekom i raznim sportskim sadržajima od kojih je najzanimljivija ledena dvorana.
U Kaliforniji je još osamdesetih jedan tržni centar pretvoren u kancelarije HP-a. Nakon toga objekat je preuzeo Google i renovirao ga u svom maniru.
Malo manja varinajta kod nas je nešto što su uradili takođe u Tenesiju. Pretvorili su stari tržni centar u medicinski centar. Možda to i ne bi bilo loše da se kod nas desi jer grad je pun malih privatnih ordinacija razbacanim po celom gradu. Recimo zubar je na limanu a snimanje zuba na bulevaru, zubni tehničar na Novom naselju itd. Jedan pacijent se navoza po celom gradu, mnogo bi bilo lakše da su sve te privatne ordinacije na jednom mestu. Laboratorije i ostale medicinske prakse da ne spominjem.
Poslednja izmena: 06 nov 2018 14:28 od Ljube. Razlog: velik fajlovi
Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.
S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.