Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Tržni centar Promenada Novi Sad

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 14:48 #1421

• HellBlaze
  • HellBlaze's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 214
  • Primljenih Zahvalnica: 631
www.insecam.org/en/view/543796/#camstream

Ja stvarno ne znam kako ovo moze da se sredi za 7 dana...
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 15:07 #1422

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
HellBlaze napisao/la:
www.insecam.org/en/view/543796/#camstream

Ja stvarno ne znam kako ovo moze da se sredi za 7 dana...

Ne vidim problem.
Zemljani radovi se izvode dosta brzo, a već su krenuli sa nasipanjem u baštice na platou. Zelenilo je verovatno već poručeno i sadiće ga dan-noć (a možda posade i Dan i Noć :D ).
Naspe se zemlja, postavi trava u rolnama i izgledaće kako treba. Koliko vidim, pravi se i mali zeleni deo na nižoj krovnoj terasi.

Mislim da i pokretne platforme imaju dovoljno vremena da pokače reklame na fasadu, a viškovi materijala na krovu mogu i da ostanu jer tamo neće zalaziti posetioci.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 08 nov 2018 15:08 od Dukelander.
Zahvalnici: Ambasador

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 15:14 #1423

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
Vladenstajn napisao/la:
15. će se otvoriti vrata Promenade... dosta :lol: :lol: :lol:

ju jedva čekam :banana: :banana:
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 08 nov 2018 15:15 od ranko su ns.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 15:51 #1424

• Mr.M
  • Mr.M's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 78
  • Primljenih Zahvalnica: 77
prvi mogući scenario - ćutanje. Posle nekog vremena svi koji pitaju će se smoriti, a u ćutanju će se rešiti davanje upotrebne dozvole i dozvole za trajno ispuštanje podzemne vode u kanalizacioni sistem.

Da im neko nije obecao i garantovao da ce ovo biti trajno resenje ne bi ni menjali projekat...

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 15:53 #1425

• jiggy
  • jiggy's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 321
  • Primljenih Zahvalnica: 636
Ranko na svakoj drugoj strani troluje za sve novce :)

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 15:57 #1426

• HellBlaze
  • HellBlaze's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 214
  • Primljenih Zahvalnica: 631
Da li neko ima ideju sta je ovo?

Zahvalnici: Light

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 16:26 #1427

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
jiggy napisao/la:
Ranko na svakoj drugoj strani troluje za sve novce :)
ja mslm da vi trolujete ali baš baš.
Ja se vodim logikom da je vlasnik Promenade ozbiljna firma sa kvalitetnim menadžmentom i sa velikim iskustvom.
Po meni je totalno da lepo kažem nerezonski da neko investira 100 miliona u nešto što će propasti, potonuti itd. Na kraju krajeva Promenadu je projektovala poznata NS firma pa niko se ne seti da pita zna se koga.
Neko reče jeftina fasada. Fasada je od boljih koju sam video uključujući i molove u Americi koju stalno pominjete. I ne nije jeftina.
Kukate kako Promenadi nije mesto tu a na Menhetnu ima molova ili tržnih centara sa po više od deset nivoa a svaki nivo je veći od nivoa Promenade. I ne nema gužve. U Segedinu, Pragu Budimpešti itd ima molova u centru grada.
Neko kaže propašće kao što propadaju u Americi. To su dva sveta, Duke je objasnio i od desetak molova koje sam video tamo svi su puni i ljudi i robe i nemaju brige da će propasti. Ali opet napominjem to je drugačiji svet i tačno je da tamo Amazon čini čuda ali to nije razlog da ovde likujemo nad propašću Promenade.
Promenada će povećati broj turista ili šoping turista u Novom Sadu. Dolaziće iz celog regiona kao što smo mi išli u Seged, Temišvar, Osijek. Sad to imamo ovde.
Verujem da Merkator neće propasti, kao ni Spens ako ga ovaj ne sruši. Ali verujem da će Big na žalost osetiti postojanje većeg lepšeg tržnog centra. Ja prvi neću ići u Big više jer mi je tu naša Promenada
,
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 17:15 #1428

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Imamo li neki konacan spisak za food court?

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 17:24 #1429

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Sveukupno ti je ovo Govno & Kašika.

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 17:46 #1430

• f4bles
  • f4bles's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 255
  • Primljenih Zahvalnica: 855
U pravu ste da se neće sve otvoriti 15.
Samo 30 posto se otvara tada, a ostatak se otvara 4.12.
Rade kao ludi zato što ih Zara uslovljava penalima. Za svaki dan preko dogovorenog roka investitori moraju da im plate 44000 evra.
"He is born again! I feel him! The Dragon takes his first breath on the slopes of Dragonmount! He is coming! He is coming! Light help us! Light help the world! He lies in the snow and cries like the thunder! He burns like the sun!"
Zahvalnici: Dukelander, limanac, Blavak, Eldarion, mdinic

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 18:16 #1431

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Na mreži
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
E to su penali!

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 18:30 #1432

• mel
  • mel's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 663
  • Primljenih Zahvalnica: 687
Ja bota prepoznam kad argumentaciju potkrepi turistima.

Umesto podzemne vode, u okolini dobijamo podzemni vodotok, ergo spiranje tla.

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 18:46 #1433

• mel
  • mel's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 19:50 #1434

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
ranko su ns napisao/la:
Ja se vodim logikom da je vlasnik Promenade ozbiljna firma sa kvalitetnim menadžmentom i sa velikim iskustvom.
Po meni je totalno da lepo kažem nerezonski da neko investira 100 miliona u nešto što će propasti, potonuti itd. Na kraju krajeva Promenadu je projektovala poznata NS firma pa niko se ne seti da pita zna se koga.

Neće propasti u vremenu vraćanja investicije sigurno.
I, ako pratiš raspravu, uopšte nije u pitanju propadanje Promenade.
U pitanju je odvođenje vode koju ispumpava u kanalizaciju, što bi moralo biti zabranjeno.
ranko su ns napisao/la:
Verujem da Merkator neće propasti, kao ni Spens ako ga ovaj ne sruši. Ali verujem da će Big na žalost osetiti postojanje većeg lepšeg tržnog centra. Ja prvi neću ići u Big više jer mi je tu naša Promenada
,

Opet zavisi kako će se ponašati zakupci.

Lilly, DM, N-sport i Univerexport su veliki zakupci SPENSa.

Women's secret, Intersport, LC Waikiki, Dexy Co, prodavice Sportina grupe (Orsay, Tally Weijl), Benetton, New Yorker, Vulkan, su zakupci Merkatora.

Sad zamisli sve to duplirano u krugu od 250 metara.
Po meni nema smisla, a ako i oni budu tako razmišljali, eto problema, pre svega za Merkator.
Mogu se naravno naći i novi zakupci, oni koji nisu mogli da nađu kvadrat u Promenadi a želeli bi da budu blizu, ali to je opet posao.

Ne bi trebalo da nas dotiču problemi koje mogu imati BIG, Merkator, Bazar i ostali privatni tržni centri.
Trebalo bi da nas dotiče kako glavonje misle da učine SPENS profitabilnim.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
Poslednja izmena: 08 nov 2018 19:52 od Dukelander.

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 20:00 #1435

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
mel napisao/la:

Lakše s kvalifikacijama.
Mišljenja se mogu imati ovakva i onakva, ne moramo svi isto da razmišljamo.

Što se ispiranja tla tiče i o tome se priča od počekta.
Svašta može da bude i ne mora ništa. Elaborat o uticajima koji je radio prof. Santrač ne pominje vremenski rok eksploatacije.
Ne znam ni da li se pominju dijafragme duboke 30~40m i uticaj njih na podzemne vodotokove... u svakom slučaju za sad niko ne može ništa da tvrdi, ni za ni protiv :dunno:

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 20:04 #1436

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
mel napisao/la:

Tebe treba da je sramota, jer si juče došao na forum, a prozivaš Ranka koji je ovde od početka i gradio je ovaj forum da je bot.

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 20:16 #1437

• mel
  • mel's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Misliš kao publika što izviždala i isprozivala sergeja? :)
Molim te, nemoj ti o prozivanju pa makar ja došao danas na forum.

A zapravo, nisam mislio na Ranka, slučajno se pogodilo da je spomenuo turiste u ovom kontekstu, što je logično... već na vesti, novogodišnje ukrase i komentare na iste po medijima, jbg kad treba da objašnjavam. To se već godinama provlači.

Ispriranje konstantno će sigurno da postoji, nema te elaboracije koja će sigurno da potvrdi odsustvo ili prisustvo uticaja na okolinu.

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 20:47 #1438

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Porediti situaciju u Novom Sadu sa šoping molovima na Menhetnu je potpuno besmisleno. DSa li je paket brendova u Promenadi sličan paketu u tim šopovima? Sem naravno ako nisu u nekoj latino ili sličnoj četvrti. Paket usluga u Promenadi i Bigu je prilagodjen našoj kupovnoj moći. Kada se proceni da je naša kupovna moć povećana napraviće novi poping mol koji će napuniti za klasu višim brendovima i to će Promenadu da učini neatraktivnom. Što se tiče uloženoga, kao argumenta, mislim da je uloženo manje, jer se na svemu štedelo, a ako za samo 5 godina investitor izvuče uloženo, sa ptofitom više nego duplo većim od uloženog, dakle cifru od 250 miliona, on računa da je svaka sledeća godina samo bonus na brzo zaradjen profit i nema problem ako mu se mol i zatvori. Takodje, aman ljudi nisu šoping molovi turistička ponuda Novog Sada. Neko dodje iz inostransta i baš će da ide u šoping mol? Pa nisu seljaci, imaju ih kod kuće i veće i bolje i bolje snabdevene. Turistička ponuda je da se sredi Ajnštajnova kuća i otvori za psoetioce kao muzejska postavka. Turistička ponuda bi bila da su trščare petvorene u muzejsku postavku, kako je bilo planirano, sa amfiteatrom iza za kulturne i turističke manifestacije. Turistička ponuda bi bila da je na tom mestu napravljen recimo muzej savremene umetnosti, koji je nekad trebalo da bude u Kineskoj četvrti, kao moderna institucija koja održava interakciju sa posetiocima. Tu bi turisti dolazili, a šoping mol nije turistička atrakcija. I za to već imamo Big... tako da manite me takvih priča.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Zahvalnici: Reg021, Christofer

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 21:14 #1439

• Reg021
  • Reg021's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 77
  • Primljenih Zahvalnica: 40
Cenim da ljudi koji negoduju, ne negoduju jer zele da "komsiji crkne krava" ili zato jer su zavidni, ne, nego iz razloga sto u Promenadi i "slicnim" objektima/zgradama vide paradigmu svega onoga sto je zadesilo Novi Sad u poslednjih desetak do dvadeset godina. Grad koji je imao dusu postao je urbanisticko i arhitektonsko ruglo, najblaze receno, sinonim za sve i svasta s`one strane zakona, a sto se, najvise, prelama u paroli "tamo gde je bila kuca i jedna porodica pobodi zgradu sa min 20 stanova". O tome sto je svest za opste dobro, i neki vid humanog zivota prilagodjenog coveku, nestala, a na snazi je pomenuta parola, makar ni dovoljno parking mesta nebilo, a o zelenim povrsinama i slicnim "trivijalnostima" ne treba ni govoriti. Ali jbg, ne mogu to svi da uvide, za neke bih rekao da namerno ni nece, da ne zalazim iz kojih pobuda...

Sto se tice broja "turista", da hoce sigurno porasti, samo, pita li se iko koliko njih ce samo setati i nemo posmatrati izloge, u najboljem slucaju popiti kafu i slikati istu za Instagram, a koliko njih i stvarno nesto kupiti. Poenta je u nesnosnim guzvama, sad vec kriticnog dela grada, a kako ce biti kad Promenada proradi, ne smem ni da pomislim. I da, ako "turisti" dolaze zarad Promenade, a ne npr zarad Petrovaradinske tvrdjave i stvarne istorije Grada, onda tu nesto debelo nestima, al opet kazem, jbg, ne mogu to svi da uvide..

Ida, soping mol, betonska konstrukcija na cetri pet spratova, na kojoj ni podzemne vode nisu uspeli da rese :facepalm: a predstavlja se kao artihetonsko-gradjevinsko-ekonomsko cudo, ma o ovome ni ne treba trositi reci :facepalm: :facepalm:
Poslednja izmena: 08 nov 2018 21:16 od Reg021.
Zahvalnici: RM77, Christofer, Djordje Cvarkov

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 21:33 #1440

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Dukelander napisao/la:
ranko su ns napisao/la:

Neće propasti u vremenu vraćanja investicije sigurno.
I, ako pratiš raspravu, uopšte nije u pitanju propadanje Promenade.
U pitanju je odvođenje vode koju ispumpava u kanalizaciju, što bi moralo biti zabranjeno.
ranko su ns napisao/la:
,

Opet zavisi kako će se ponašati zakupci.

Lilly, DM, N-sport i Univerexport su veliki zakupci SPENSa.

Women's secret, Intersport, LC Waikiki, Dexy Co, prodavice Sportina grupe (Orsay, Tally Weijl), Benetton, New Yorker, Vulkan, su zakupci Merkatora.

Sad zamisli sve to duplirano u krugu od 250 metara.
Po meni nema smisla, a ako i oni budu tako razmišljali, eto problema, pre svega za Merkator.
Mogu se naravno naći i novi zakupci, oni koji nisu mogli da nađu kvadrat u Promenadi a želeli bi da budu blizu, ali to je opet posao.

Ne bi trebalo da nas dotiču problemi koje mogu imati BIG, Merkator, Bazar i ostali privatni tržni centri.
Trebalo bi da nas dotiče kako glavonje misle da učine SPENS profitabilnim.

Nisam siguran da je to u potpunosti samo tako, ili je priča šira. Ljudi kupuju tamo gde im se nametne neka lokacija kao zona trošenja. Svojevremeno je centar bio zona za potrošnju novca, par robnih kuća i zbog autobuske stanice Riblja pijaca oko koje kažu da su lokali odlično radili. Kada je preseljena svi pasaži su opusteli, lokali ostali šrazni, a Jevrejska, trgovci prićali, radila odlično. Bulevar nekad nije bio trgovačka zona, ali u devedesetima zbog sive ekonimije na Futaji, Bulevar je krenuo da mamara radi i tada da je neko izneo trule daske da prodaje izmedju Pap Pavla i stadiona otišle bi. Druga strana ulice nije tako dobro radila. radnja sa tehnikom jedna preko puta druge, na strani gde je pijaca išli mnogo bolje televizori, isti model veća cena, nego preko puta. Merkator je u velkoj meri SPENS lišio definisanosti kao trgovačke zne, a delm i Zmaj Jovinu i Dunavsku. Sada vidimo da Promenada već ima uticaj i na Bulevar i na centar (Monton i zara se sele). Nije samo stvar u SPENS-u, BIG-u i Merkatoru, nego i centru. Planiranje znači osmišljavanje u kom smeru kanalisati profil delova grada koji zbog Promenade postanu manje trgovački atraktivni. Da li ugostiteljski, Njegoševa iako izbija na trgovačku zonu koja nikad nije bila za prodaju se pokazuje kao ugostiteljski zanimljiva. Šta sa ostalim ulicama? Nekad kad je neko imao butik u Pašićevoj bio je u gradi žešći điđan, šta ćemo sa tom ulicom za par godina i kako nju animirati? To su pitanja za grad, a ne samo pitanje SPENS.a?
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Poslednja izmena: 08 nov 2018 21:42 od neusatz!.
Zahvalnici: Duja, mlata
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru