Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Tržni centar Promenada Novi Sad

Tržni centar Promenada Novi Sad 07 nov 2018 17:56 #1401

• Voldi
  • Voldi's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 214
  • Primljenih Zahvalnica: 133
Zgrada još nije ni sagrađena do kraja a neki bi već da je ruše.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 07 nov 2018 17:58 #1402

• Christofer
  • Christofer's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 57
  • Primljenih Zahvalnica: 53
Pritom Georgia Dome bas i nije bio u centru Atlante. Objekte koje su i pravili u centru, uglavnom ciljaju da traju barem 25+ godina ;).

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 08:05 #1403

• Christofer
  • Christofer's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 57
  • Primljenih Zahvalnica: 53
voice.org.rs/voice-sve-mutne-vode-promenade/

Tekst o vodi, dozvolama, projektima, itd....lepo se vidi kako je sve radjeno i sta je tu po zakonu a sta ne.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Poslednja izmena: 08 nov 2018 08:17 od Christofer.
Zahvalnici: TurboMaximus, mdinic, Mr.M

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 08:11 #1404

• Voldi
  • Voldi's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Postavljena i Deichmann-ova reklama na zid. Znači Deichmann, McDonalds i Cineplexx sigurno u Promenadi. :)

Mada, mi još uvek nije jasno kako će ovo kompletirati za 7 dana.
Poslednja izmena: 08 nov 2018 08:12 od Voldi.

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 08:37 #1405

• Ambasador
  • Ambasador's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 206
  • Primljenih Zahvalnica: 469
Voldi napisao/la:
Postavljena i Deichmann-ova reklama na zid. Znači Deichmann, McDonalds i Cineplexx sigurno u Promenadi. :)

Mada, mi još uvek nije jasno kako će ovo kompletirati za 7 dana.

Postoji program koji vodi računa o tome - Project Manager
Naravno on nije svemoguć ako zakaže ljudski faktor
Dole sam skinuo sa neta jedan primer kako to izgleda

Zahvalnici: Zex021, Blavak, Voldi

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 08:45 #1406

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
To se zove gantogram i jedan je od osnovih alata mrežnog planiranja.
U početku korišćen u vojsci, a kasnije vrlo praktičan za raznorazne kompleksne aktivnosti.
Ranije se radio ručno, a sad postoje aplikacije koje se brinu o istom.

Inače "otvoriće se 15. Novembra" ne znači nužno i da će svi radovi biti završeni do tad.
Sasvim sigurno će biti radova i posle tog datuma.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 08 nov 2018 08:45 od Dukelander.
Zahvalnici: romanempire, Ambasador

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 09:06 #1407

• Preduzetnik
  • Preduzetnik's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 22
  • Primljenih Zahvalnica: 16
Ovo ce, po svemu sudeci, proci nekaznjeno.

Osim na 021 i mozda N1 nigde se ne pominju malverzacije.

Sve je meni jasno da mora neko da se ugradi, ali ovo sto se radi u drzavi postaje necuveno! Nekad se ugradjivali po 10-20% a od kako su ovi na vlasti ugradju se po 80%!

Takodje mi nisu jasni opet ovi koji su na vlasti u NS, razumem ugradjivanje u cenu radova, ali oni su SVESNO dozvolili da se radi nesto sto nije legalno i nesto sto moze ugroziti snabdevanje vodom CEO NAS GRAD. Kako neko moze da zivi sa ovom cinjencom? Da ne pricam sta ce se desiti kada podzemne vode naprave problem okolnim zgradama? Pa to je necija imovina i to je tim ljudima verovatno sve sto imaju.

Ponavljam, razumem da hoce da se ugrade, ali ovo sto se radi je daleko od ugradjivanja oni su svojim odlukama DIREKTNO ugrozili vodosnabdevanje stotine hiljada stanovnika NS i ugrozili neciju privatnu imovinu. Da li ce ovo ZAISTA proci nekaznjeno???

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 09:17 #1408

• Voldi
  • Voldi's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Dukelander napisao/la:

Inače "otvoriće se 15. Novembra" ne znači nužno i da će svi radovi biti završeni do tad.
Sasvim sigurno će biti radova i posle tog datuma.

Baš tako. I BIG kad se otvarao, otvorio je maltene samo trećinu svog kapaciteta. Ako ne i manje.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 09:36 #1409

• Mr.M
  • Mr.M's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 78
  • Primljenih Zahvalnica: 77
Sve je meni jasno da mora neko da se ugradi, ali ovo sto se radi u drzavi postaje necuveno! Nekad se ugradjivali po 10-20% a od kako su ovi na vlasti ugradju se po 80%!
Takodje mi nisu jasni opet ovi koji su na vlasti u NS, razumem ugradjivanje u cenu radova, ali oni su SVESNO dozvolili da se radi nesto sto nije legalno i nesto sto moze ugroziti snabdevanje vodom CEO NAS GRAD. Kako neko moze da zivi sa ovom cinjencom? Da ne pricam sta ce se desiti kada podzemne vode naprave problem okolnim zgradama? Pa to je necija imovina i to je tim ljudima verovatno sve sto imaju.
Ponavljam, razumem da hoce da se ugrade, ali ovo sto se radi je daleko od ugradjivanja oni su svojim odlukama DIREKTNO ugrozili vodosnabdevanje stotine hiljada stanovnika NS i ugrozili neciju privatnu imovinu. Da li ce ovo ZAISTA proci nekaznjeno???

Da smo recimo neki samosvesni, odgovorni, osvesceni gradjani pa da tihim bojkotom (neodlaskom i nekupovinom) u istom, jasno damo do znanja da se ne slazemo sa svim fuserisanjem i ugorzavanjem bezbednosti itd..
pa da recimo zbog lose prodaje i posecenosti zakupci budu prinudjeni da zavaraju lokale, pa na kraju i ceo TC izgubi smisao, pa na njegovo mesto budu prinudjeni da sagrade nesto drugo...

Ali dzaba kad nismo ni G od gradjana, vec samo moderna telad koju mame led diode
Poslednja izmena: 08 nov 2018 10:12 od Mr.M.
Zahvalnici: Brane, ChobbyNS

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 11:10 #1410

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Mr.M napisao/la:

Da smo recimo neki samosvesni, odgovorni, osvesceni gradjani pa da tihim bojkotom (neodlaskom i nekupovinom) u istom, jasno damo do znanja da se ne slazemo sa svim fuserisanjem i ugorzavanjem bezbednosti itd..
pa da recimo zbog lose prodaje i posecenosti zakupci budu prinudjeni da zavaraju lokale, pa na kraju i ceo TC izgubi smisao, pa na njegovo mesto budu prinudjeni da sagrade nesto drugo...

Ali dzaba kad nismo ni G od gradjana, vec samo moderna telad koju mame led diode

Ja kad sam ovde rekao da ću da bojkotujem krenule uvrede, etikete bota i čak su bila i pitanja o mentalnom zdravlju. Zamisli, neko bi da bojkotuje hram konzumerističke kulture i raj za ovisnike o šopingu?
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Zahvalnici: ChobbyNS

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 11:36 #1411

• Ambasador
  • Ambasador's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Preduzetnik napisao/la:

Navedi primer za 10-20% i primer za 80% i kako si to saznao. Ne moraš navoditi imena
Zahvalnici: Cookie

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 12:25 #1412

• nkteam
  • nkteam's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 3
Christofer napisao/la:
Univer nece biti zatvoren za sad. To je neki info koji sam dobio slucajno od ljudi tamo iz uprave. .... Sta ce biti sa Merkatorom tek ne znam. BG nekako uspeva da i Delta i Usce rade s tim da neke prodavnice nemate u oba. Ali je to i vece trziste...u NS pitanje kako ce to da izgleda.

Zanimljiv info vezan za Univer. Verovatno ce biti kao i na Limanu4, gde je Idea otvorila novu prodavnicu u neposrednoj blizini postojece cisto da istera konkurenciju (Univer), pa je posle xy meseci zatvorila.

Sto se BGDa tice, meni to vise izgleda na situaciju oko Immo Centra i Delte, koji su geografski bas blizu. Nakon sto se Delta otvorila, Immo Centar je nasao svoju "nišu" u vidu outlet centra i postao Immo Outlet Centar, i kao takav funkcionise vec godinama i pored Delte.
Izgleda mi da ce i Merkator morati da uradi neki pivot u poslovanju, mozda ne nuzno identican. Znam da je Decathlon najavljen za BIG, ali bih ga radije video i u Markatoru.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 12:38 #1413

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Preduzetnik napisao/la:

Glavni problem u celoj stvari je što je sve do ispuštanja podzemnih voda u kanalizaciju legalno.
Trenutna vlast je prilično svesna da sutra ne mora biti vlast i dobro je razvila takozvano "pokrivanje papirima", koje se uglavnom ne koristi za privatne investicije, te je još manja šansa da nešto bude nelegalno. Jedino što može da se postavi je pitanje profesionalne etike onih stručnih lica koja su učestvovala u izmeni planova. Nikako prekršajna ili krivična odgovornost, bar ne ako dobro sagledavam stvari.
Mr.M napisao/la:

Bojkot nema smisla, jer će ono što je greška i dalje ostati greška i neće zavisiti od bojkota. Kolika god šteta da se napravi bojkotom, manja je od cene ispravljanja ove greške.
Jedino što ima smisla je zahtevanje hitne izgradnje odvojenog cevovoda. Na žalost, ne postoji niko ko ima dovoljno integriteta i ko je dovoljno glasan i uporan da to zahteva.

Ja bih da iznesem pretpostavke za dalji razvoj situacije, na osnovu dosadašnjeg iskustva:

1. prvi mogući scenario - ćutanje. Posle nekog vremena svi koji pitaju će se smoriti, a u ćutanju će se rešiti davanje upotrebne dozvole i dozvole za trajno ispuštanje podzemne vode u kanalizacioni sistem.

2. drugi mogući scenario - blef. Pronaći će se stručnjak koji će tvrditi sledeće: novi kolektor izgrađen u ulici Cara Lazara ima dovoljan kapacitet da zadovolji potrebe istovremenog ispuštanja podzemnih i fekalnih voda ukrštenih sa najvećim stogodišnjim padavinama. Da li će ispostaviti neki proračun protoka ili ne, ne znam. To naravno neće biti tačno jer mi i ovako imamo nedostatak kapaciteta kanalizacije pri velikim pljuskovima.

Na kraju, bez stvarnog tehničkog rešenja napraviće se presedan.
Sutra će svi oni koji grejanje rešavaju toplotnim pumpama na bunarima tražiti da ispuštaju podzemne vode u kanalizaciju umesto u upojne bunare (koji su obavezni).
Ja bih prvi to tražio umesto ugradnje skupljeg sitema sondi ili upojnih bunara.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
Zahvalnici: Duja

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 12:42 #1414

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
nkteam napisao/la:
Znam da je Decathlon najavljen za BIG, ali bih ga radije video i u Markatoru.

U ovom momentu Decathlon i BIG imaju neku vrstu ugovora o ekskluzivnom zastupanju, koji možda ističe ulaskom na tržište, ali to ne znamo.
Decathlon će inače imati bar 3.000 kvadrata, što je recimo tri puta veće od Intersporta u Merkatoru. Nije nemoguće da se smesti tamo, ali bi zauzeo dobar deo sprata.
Zahvalnici: nkteam

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 12:45 #1415

• Gari
  • Gari's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 116
  • Primljenih Zahvalnica: 194
Preduzetnik napisao/la:

Kod ovih trenutnih ugrađivanje je 70%, kod prethodnih je bilo 30%. U svakom slučaju, sve moj do mojeg.
Hoću da se napijem, al' nemam s kim.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 12:48 #1416

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Podsetio bih samo da je investicija privatna, ne državna.
Ugrađivanje se radi sa javnim novcem.
Zahvalnici: Gari, Ambasador

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 13:58 #1417

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Po gradu se i priča da će Merkator da možda postane outlet centar.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 14:11 #1418

• Ambasador
  • Ambasador's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Sveže postavljene reklame....

Zahvalnici: Zex021, sasar, Blavak, Mikins, Light, valjan, AeroDron, Vladenstajn, Voldi

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 14:30 #1419

• RM77
  • RM77's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 311
  • Primljenih Zahvalnica: 429
Da smo recimo neki samosvesni, odgovorni, osvešćeni građani (ko što nismo) zahvalili bi se gradskoj upravi na sledećim izborima za sve šta nam rade. Sve ostalo je samo saniranje posledica. Biće novih, ko zna, možda i fatalnijih stvari od Promenade sa ovakvim strvinarima na čelu.
A ova opcija b) što je Dukelander napisao mi deluje kao sigurica. I onda mir u kući i čekanje dok se ne desi nešto što će se opet podvesti pod "once in a lifetime" hiljadugodišnje kiše, usud Boga, havariju koja se nije mogla sprečiti...

Znam koliko se kritikuju grafiti ovde, žvrlje mrzim i sam.Ali kad bi osvanulo po zidovima ovoga nešto u fazonu "Kuda idu vaše vode?" ili štaveć moram priznati da bi mi bilo jaaako drago.
Zahvalnici: Brane, Djordje Cvarkov, Voldi

Tržni centar Promenada Novi Sad 08 nov 2018 14:40 #1420

• Vladenstajn
  • Vladenstajn's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 63
  • Primljenih Zahvalnica: 61
15. će se otvoriti vrata Promenade... dosta :lol: :lol: :lol:
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru