Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Tržni centar Promenada Novi Sad

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 12 nov 2018 21:54 #1541

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Duja napisao/la:
Al sad ozbiljno: znamo da para vrti gde burgija neće, ali kako misle da otvore projekat bez upotrebne dozvole, koja očito ne može biti izdata dok je u ovom stanju radova? Pre svega, kako će se proći čuvena zla, zajebana, protivpožarna inspekcija, koja (po mojim površnim saznanjima) u skorije vreme nikome kroz prste nije progledala, pa ne znam kako će na objektu koji potencijalno prima par desetina hiljada ljudi?

Nije protivpožarna inspekcija uopšte zla, posebno ako si nečiji ;)
Upotrebnu dozvolu smo već konstatovali da ne moraju da dobiju još, i mogu da otvore objekat bez iste.
Ne vidim nikakvu prepreku otvaranju.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Tržni centar Promenada Novi Sad 12 nov 2018 23:32 #1542

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
maj 2018

KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Zahvalnici: Cookie, limanac, Duja, valjan, AeroDron

Tržni centar Promenada Novi Sad 13 nov 2018 00:55 #1543

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

Tržni centar Promenada Novi Sad 13 nov 2018 02:17 #1544

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
"Jedva čekam da "Promenada” počne da radi jer će se u njoj otvoriti prodavnica robne marke "Pull & Bear" koja je do sada postojala samo u Beogradu. Oni imaju ekstra garderobu, baš po mom ukusu, a posebno me privlači to što ću moći da kupim odeću koju nose glumci u mojoj omiljenoj seriji "Stranger things" – kaže trinaestogodišnja Lana koja je već počela sa štedi od džeparca kako bi mogla da se ponovi u navedenoj prodavnici."

Pa recimo, ovaj nivo intelekta se i moze radovati Promenadi ..strasno je sta kapitalizam radi, kako pere mozgove, kako od ljudi pravi masine koji su programirani da prate ono sto im se namece na TV i pre svega na netu danas , .. bio sam u Pesti ,probao "cuveni" Starbucks npr .. jel ok? Ok je ,ali nista bolji od Jacobs 3u1 .. u cemu je fora? Pa ista kao kod McD ili KFC ili Subway .. napravis dobar marketing, platis dobru lovu poznatima da te nahvale i izreklamiraju, ovde se oduseve pa ih prate ,i to ti je to manje vise... manipulacija na vrhunskom nivou, ili je mozda zapravno jako malo ljudi koji stvarno ume da misle svojom glavom?
Ja volim Stranger Things ali seriju i karaktere, ne te glumce.. jedan od njih balavac, je totalno nadobudan, i posle se fanovi cude ,pa kakaaakooo sto je takav? Pa zasto sto JE takav, svaki selebriti ti prica ono sto zelis da cujes jer ti prodaje muda za buburege, jako je malo onih koji su iskreni, evo danas sam npr vido jednog takvog, Grohl iz Foo Fightersa .. na koncertu pozove klinca od 10g da "svira" sa njima, pita malog , sta cemo sta znas? Ovaj kaze .znam dosta pesama od Metalike , znaci ladno na koncertu FF ,on hoce Metaliku da svira , i ovi naravno sviraju sa njim, i sta bude na kraju? Dave mu pokloni gitaru.. , e to se zove iskrenost ,iz srca, nema sponzora, niko ga ne tera da se ponasa kako se ponasa, nikoga ne folira, ne pravi to da bi sebe uzdigao nego zato sto mu je zaista stalo do fanova! E to je razlika izmedju tipa ljudi koji se odusevljavaju ovim Sarkofagom ,i onih koji su protiv,jer je mnogo dublja stvar ta protiv ,od onog sto se na prvi pogled cini.
Naravno , sve je na slobodi pojedinca, ali dal je to zaista slobodni izbor ili vesti majndkontrol?
Zahvalnici: kasko, Djordje Cvarkov, mdinic, mel

Tržni centar Promenada Novi Sad 13 nov 2018 07:22 #1545

• zeljolaki
  • zeljolaki's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 127
  • Primljenih Zahvalnica: 231
"Jedva čekam da "Promenada” počne da radi jer će se u njoj otvoriti prodavnica robne marke "Pull & Bear" koja je do sada postojala samo u Beogradu. Oni imaju ekstra garderobu, baš po mom ukusu, a posebno me privlači to što ću moći da kupim odeću koju nose glumci u mojoj omiljenoj seriji "Stranger things" – kaže trinaestogodišnja Lana koja je već počela sa štedi od džeparca kako bi mogla da se ponovi u navedenoj prodavnici."

Ovo sigurno nisu reci trinaestgodisnjaka,tekst je izmisljen i projekcija je razmisljanja novinarke !

Tržni centar Promenada Novi Sad 13 nov 2018 08:43 #1546

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
radujem se otvaranju prvog pravog mola i Novom Sadu
:banana:
Zahvalnici: AeroDron

Tržni centar Promenada Novi Sad 13 nov 2018 09:46 #1547

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
:ohmy: kimi je probao Starbucks!

"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši
Zahvalnici: mdinic, srdjanyo

Tržni centar Promenada Novi Sad 13 nov 2018 09:54 #1548

• srdjanyo
  • srdjanyo's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 262
  • Primljenih Zahvalnica: 481
Jedva čekam da se otvori Promenada da bih naučio da plivam.Sledeće godine idem na more i malo bi glupo bilo da se kupam sa ćerkom u plićaku. :okay:

Tržni centar Promenada Novi Sad 13 nov 2018 10:02 #1549

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
mrnjavi napisao/la:
:ohmy: kimi je probao Starbucks!

Kad naprave "Novi Sad šolju", svi će ih voleti. :banana:
Ja imam već nekoliko komada, odlične su.

A kafa (ova što je toče) im je "nako". Greenet realno pravi bolje.
Mešavine kafe za kuvanje su druga priča, preporuka.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
Poslednja izmena: 13 nov 2018 10:03 od Dukelander.

Tržni centar Promenada Novi Sad 13 nov 2018 11:06 #1550

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
kimi napisao/la:
.. bio sam u Pesti ,probao "cuveni" Starbucks npr .. jel ok? Ok je ,ali nista bolji od Jacobs 3u1 .. u cemu je fora? Pa ista kao kod McD ili KFC ili Subway .. napravis dobar marketing, platis dobru lovu poznatima da te nahvale i izreklamiraju, ovde se oduseve pa ih prate ,i to ti je to manje vise... manipulacija na vrhunskom nivou, ili je mozda zapravno jako malo ljudi koji stvarno ume da misle svojom glavom?

U čemu je fora da piješ kafu u Starbucksu u Pešti, kupuješ sir i salame u Segedinu, ideš u Osijek u bioskop, a pljuješ sve to u Novom Sadu? :)
Zahvalnici: ranko su ns, Ambasador, Voldi

Tržni centar Promenada Novi Sad 13 nov 2018 11:26 #1551

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
prisustvujemo najbržem finišu gradnje u istoriji NS. Biću zadivljen ako prekosutra to bude to.
Najzad NS prerasta iz obične palanke u pravi grad. Raste razvija se grade se poslovni objekti bulevari mostovi soliteri tržni centri, uređuju se parkovi, renovira Gradić, sređuju se fasade.
Još samo da palanački mentalitet zamenimo za pravi urbani savremeni. Da se ne hvalimo kako smo bili u molu u Segedinu Osijeku i drugim malim gradovima.
NS definitivno raste i postaje grad

Tržni centar Promenada Novi Sad 13 nov 2018 11:45 #1552

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Apropo mentaliteta posto se to spominje na vise mesta. Bio sam sad u nedelju da docekam stvari koje su mi roditleji poslali autobusom u Pariz. Tu je bila i gomila nasih sunarodnika koji su isto cekali stvari iz Srbije. Uglavnom ljudi preko 40-50 godina. Reklo bi se juznije od Beograda. Scena je podsecala na tucu za pilice u Lidlu. Ljudi koji se svadjaju, psuju i tuku za torbe - zene i babe pogotovu (iako se zna da ce njihova torba doci pre ili kasnije na red) u centru Pariza koji je kao neki centar kulture, sa sve obelezavanjem 100 godina kraja 1. Svetskog rata. Nadrealna scena. Covek moze da ode iz sela ali ocigledno selo iz njega nikada.
Zahvalnici: Duja, RM77, Blavak, valjan, mdinic

Tržni centar Promenada Novi Sad 13 nov 2018 11:54 #1553

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Nemoj Ranko, neko će te shvatiti ozbiljno.
Zahvalnici: kasko

Tržni centar Promenada Novi Sad 13 nov 2018 12:55 #1554

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Ovako, kada se nekom nešto ne dopada onda to proglase za izmišljeno. Ovde smo čuli i da je, slobodno parafraziram, normalno da je u Novom Sadu sobraćajni haos normalan, jer on ima 500000 stanovnika? To nije niti normalno niti urbano, kad je u nekom gradu saobraćajni haops t je onda posledica neodovornog vodjenja grada i lošeg planiranja. Kada je Konstantinović pisao Filosofiju palanke on je bio inspirisan Suboticom. Sada vidimo subotizaciju Novog Sada. Promenada ne čini Novi Sad gradom. Promenada ga od toga udaljava zato što je Promenada primer neodgovornog i po gradjane lošeg planiranja grada. Ovaj grad bi bio više grad da na SPENS-u nisu svojevremeno zatvorili gradsku galeriju. grad bi trebalo da ima svoju galeriju. Ovaj grad bi bio više grad da Narodna biblioteka decenijama ne čeka novu zgradu. Umesto da je izidaju na mestima gde bi mogla biti su hoteli i poslovne zgrade. Poslovne zgrae su mogle uz novi bulevar i da tako taj deo grada definšu kao poslovnu zonu grada. Ovaj grad bi bio više grad da su neki postojeći muzeji dobili svoje zgrade. Imamo i pozorišni muzej, imamo i muzej Matice srpske, imamo i Manuelov muzej starih zanata koji bi bio turistička atrakcija i bio edukativan. To ništa ni Novosadjani ni turisti ne mogu da vide. Ovaj grad bi bio više grad da su trščare postale etno-memorijalni koncept, da je Ajnštajnova kuća pretvorena u muzejsku postavku, da Jadran ne zvrji prazan, već da je postao bioskop za evropski i ostale filmove koji nisu blokbasteri kojima će zaglupljivati decu u novom bioskopu u Promenadi. Ovo bi bio više grad da su otvorena nova pozorišta. Nova zvezda Novog Sada, Promenada, dobija svu pažnju kao nešto bitno, a SNP prokišnjava pa ne mogu da se rade normalno probe. Umesto u Promenadu mogli bi ponekad na neku predstavu u SNP? Ili nečete zato što tamo nema Stabaksa? Grad bi činila nova pozorišta, a ne novi butici. Fascinacija buticima je fascinacija 13-togodišnjiakinja kojima ova zemlja ostavlja samo kao najizvesnije mogućnost da postanu sponzoruše, tako da mojne me svi tih priča. Jeftini brendovi, jeftini ljudi, ne znam ovo što u tekstu pominju za Djanija da li je tačno, ali ako jeste onda će me biti sramota što je to uopšte u Novom Sad. No Đani no parrty, a mene sramota što se sve to dešava u Novom Sadu.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Poslednja izmena: 13 nov 2018 13:13 od neusatz!.
Zahvalnici: Buck, kasko, Duja, lanens, RM77, jiggy, Christofer, Bogdus, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, mel, drxnele

Tržni centar Promenada Novi Sad 13 nov 2018 13:20 #1555

• HellBlaze
  • HellBlaze's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 214
  • Primljenih Zahvalnica: 631

Jos manje od 48h do otvaranja... I dalje ne znam kako ce ovo da srede jedino ako sad dovedu u fotofinisu 4000 Kineza pa da srede to za jednu noc...

iskreno, bolje da su odlozili nekih 30ak dana pa otvorili pred praznike
Zahvalnici: Dukelander, Zex021, Blavak, Mikins, valjan, mdinic, AeroDron

Tržni centar Promenada Novi Sad 13 nov 2018 13:32 #1556

• RM77
  • RM77's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 311
  • Primljenih Zahvalnica: 429
Meni jedini logičan razlog za otvaranje baš ove nedelje se čini da žele da obave otvaranje sada da bi mogli sledeće da raspale zulum na black friday, naspram kog će i otvaranje Linde da bude otvaranje šahovskog turnira.

Tržni centar Promenada Novi Sad 13 nov 2018 13:33 #1557

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Tržni centri se nikad ne otvaraju pred praznike.
Postoje neka dva vremenska prozora za otvaranje, jedan na proleće, drugi na jesen.

Gradilište će definitivno ostati gradilište na delu površine.

Tržni centar Promenada Novi Sad 13 nov 2018 13:35 #1558

• Schotzie
  • Schotzie's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 59
  • Primljenih Zahvalnica: 67
Svecano

www.promenadanovisad.rs