Ja ceo svoj vek cekam da na vlast dodju nasi, da nama bude bolje. A ti nasi uvek ispadnju "njini". Pogotovo kada je na vlasti stranka gde su udarne igle bivsi keramicari, dezerteri i dupelizci, koji su onda tu zaposlili druge keramicare, dezertere i dupelizce.
Kao da mi nemamo ujne, strine, sogore i komsiluk, koje bi trebalo negde zaposliti. Ali dobro...
No, zivim ja tako vec par godina i samo se nadam da ce jednog dana doktori medicine i nauka osnovati stranku i onda oni doci na vlast i zaposliti svoje ujne, strine, sogore i komsiluk, koji su isto tako doktori nauka i medicine. Pa ce nam onda svima biti bolje, jer cemo imati najbolje ljude za odredjeni posao tj ministarstvo. Pa ce valjda Promenada biti na svom mestu, pozorista isto tako, garaze van centra, biciklovi i skuteri u centru, a nedelja slobodan dan za sve tj porodicu.
Ali sad me sve vise strah... Ne smem vise da citam novine i portale. Vidim ja, doktori odlaze. Aj' rek'o, ostaju sestre, medjutim - odose i one.
I sada ja vise, uopste, ne brinem za to ko ce biti na vlasti. Sada samo brinem da se ne razbolim. Ko ce nas leciti, majku mu?! Sada ce ovi na vlasti, da prekvalifikuju svoje clanove, masinbravare (nemam nista protiv njih, da mi ne zamere, bas mi je pre neki dan jedan bravar na strugu napravio nesto sto mi je trebalo za posao) u doktore medicine.
Pa kad odes kod njih: - Doktore, boli me glava. A on ti prepise tri puta po dva udarca cekicem u celo, dok te ne prodje.
Ja sam rekao zeni, ako se razbolim - odma' zov'te Konkordiju! Nece bata biti zamorce...
Ali mene mnogo raduje sto ce se otvoriti Promenada, jer je ona predvidjena za one koji podrzavaju ovu vlast.
Pozorista, muzeji, galerije su za doktore, pa oni siroti i idu tamo gde ih ima... A ovde ostaju masinbravari, da rade posao doktora u radno vreme, a van njega da budu ono sto jesu, pa zato ustanove kulture zvrje prazne...