mlata napisao/la:
Korektorska greška. Pravopisne su neznam, ne umoran, ja bi, čitaoc,... Da je pravopisma ovo bi bilo znatno gore, mada ni ovako ne da nije korektno, već je baš ono na šta si ukazao. Treba da ih je sramota.
BIOLOGBIOLOG napisao/la:
Урбаниста просветљен ОСВЕТЊЕЉЕМ!
Напредно баш напредно.
Kakve veze ima projektant sa poslom jezičara? Projektant može bit iz Španije, Gvineje, Surinama,... i da uopšte ne vlada srpskim jezikom, ali zna da uradi svoj posao-da projektuje. Izvođač, odnosno ono lice koje je u zakonskoj obavezi da postavi tablu, treba da za tekst koji se nalazi na tabli angažuje korektora i lektora i tek nakon provere od strane ta dva stručna lica (stavljaju svoje potpise na konačnu verziju onoga što će se štampati ili na drugi način biti objavljeno negde u javnosri) da postavi tablu sa koje se javnost može informisati o radovima. Za drugi deo se potpuno slažem, zato što sam siguran da su političke garniture te koje iuspešno rade na zatupljivanju naroda (što potonji oberučke prihvata) koji kao da je zaboravio izreku Dimitrija Obradoviča, u narodu poznatijeg kao Dositej:
Knjige, braćo moja, knjige, a ne zvona i praporce.