Jutrošnje iskustvo, dolazak iz Subotice:
1. Na 1700 metara pre izlaska sa autoputa označeno je da slede tri istovremena izlaza, čini mi se 11, 12, 13 (na OpenStreet su brojevi pogrešni, čini mi se, vozio sam pa nisam mogao da fotografišem)
2. Postavljene su velike table, prvo samo ćirilica pa nakon 50 metara samo latinica: Novi Sad, Temerin, Zrenjanin, valjda na 1000 i na 500 metara od izlaza.
3. Na samom skretanju ponovo sva tri broja, 11, 12, 13.
4. Zatim naplatna rampa udaljena samo 150 metara od izlaza sa autoputa, potencijalno mesto za zastoj.
5. Zatim prvi izlaz desno Novi Sad SEVER što je izgleda zvanični naziv izlaza na Bulevar Evrope i natpis BEOGRAD pravo, možda će se zbuniti neko ko ne zna da su Temerin i Zrenjanin u tom pravcu.
Nisam išao dalje pa ne znam tačno šta gde dalje piše, ali ovde mi je jedina zamerka što na servisnoj saobraćajnici, posle plaćanja putarine, nema oznake za Zrenjanin i Temerin pa neko ko ne zna može da uđe u Bulevar Evrope i usreći i grad i sebe.
Na jednom od kružnih tokova (čini mi se između kanala i pruge) neko je ovih dana udario u dvostruku banderu ulične rasvete i potpuno je uništio, ostao je samo njegov otisak u banderi, kao u crtanom filmu. Od dve mogućnosti: glupost i bezobrazluk, pretpostavljam da je u pitanju ovo drugo, jer Bulevar zaista izgleda dobro i poziva na brzinu.
Očekujem da će toga biti dosta jer smo u proseku bezobrazni kao vozači, a ni gluposti nam ne nedostaje.
Par dana u Mađarskoj osećao sam se veoma, veoma, veoma prijatno i sigurno. Nigde nervoze, bezobrazluka, nasilničke vožnje.