Išao juče vozom BG - NS.
Prvo: Prokop uopšte nije teško noći, išao Kneza Miloša, prešao auto put, i ubrzo je sve jasno jer se sa leve strane vide šine. Dakle, najjednostavnije moguće, od Nemanjine ići Kneza Miloša pa posle AP na velikoj raskrsnici skrenuti levo. Oko 2,5 km, pola sata peške. Pozicija stanice i nije toliko loša koliko se priča, ali je povezanost loša. Išao sam peške, sam, bez prtljaga, lep dan, imao dva sata do polaska voza. E sad, da je bilo kiša, kofer, imam pola sata do polaska, ne znam kakav utisak bi imao. Stanica od gore, nema šta da se vidi, kad se siđe deluje impozantno, preterano za sadašnji nivo saobraćaja.
Voz, nov, lep... Napunio se na prvoj stanici. Krećemo, opšti utisak vožnje je dobar. Meni je zasmetalo što se na nekim stanicama u BG stoji i 4-5 min, mislim da nema potrebe. U Golubincima 15 min. Čemu? Samo na jednoj deonici oko St. Pazove ide 120 kmh, na dosta mesta 80, ali i na dosta mesta 30, Preko Žeželja i dalje 30. U NS stžemo za dva sata, skoro svi izađoše, samo retki nastaviše ka SU. Dosta putnika se poznaje, izgleda dosta njih putuje svakodnevno u isto vreme.
Radovi na pruzi. Kod Inđije zaista veoma obimni radovi, Od Inđije do Beške pored pruge sproveden podzemni VN kabel. Kod Beške se definitivno priprema gradilište, ograđeno je, ima dosta zemljanih radova, ali nema ni jedne mašine na vidiku. Kod Čortanovaca standardno aktivno. Na mnogim stanicama, gomile šina, pragova i tucanika spremno za ugradnju....
Ah da, cena karte 338 din...