Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Autoput NS - ZR - BG

Autoput NS - ZR - BG 07 maj 2024 23:00 #141

• valjan
  • valjan's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1177
  • Primljenih Zahvalnica: 2333
Pravac preko Vršca je deo međunarodnog koridora E-70 koji kreće iz Španije iz A Coruñe i završava u Gruziji u Potiju, i onaj naš "autoput bratstva i jedinstva" od ZG do BG je deo tog koridora. Čak su i Miloš Veliki i moravski koridor delovi nekoliko međunarodnih E koridora dok je autoput do ZR samo lokalna široka džada i verovatno je i Rumunima mnogo lakše da dobiju EU sredstva za povezivanje na E koridor nego na ovu našu nesvrstanu stazu...
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Autoput NS - ZR - BG 08 maj 2024 00:55 #142

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Linglong auto-put.

Autoput NS - ZR - BG 14 maj 2024 06:18 #143

• nemanja1a2a
  • nemanja1a2a's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 15
  • Primljenih Zahvalnica: 66
Dron video i slika sa terena:

Tačna lokacija na mapi:
maps.app.goo.gl/Jkobr9kscBe4YeCn7?g_st=ic
Zahvalnici: Dukelander, limanac, mrnjavi, sasar, Blavak, Gari, valjan, vladulns, Чиле

Autoput NS - ZR - BG 24 maj 2024 16:20 #144

• nemanja1a2a
  • nemanja1a2a's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
U katastru se može videti odrađena parcelacija zemlje.

Ovde je početak autoputa od obilaznice severne tangente BG. Može se videti da se definitivno planira 4 smera (Ovča, Zemun, Pančevo, Zrenjanin).

Ovde se mogu videti pozicije naplatne stanice Ovča, nadvožnjaka i denivelisane raskrsnice.

I to je manje više to što ima podataka na sajtu katastra. Verujem da je više urađeno, ali da nema još na sajtu.
Zanimljivo je da je dosta toga parcelisano na Osmehu Vojvodine, ali nema radova.
Takođe, ranije je bilo i neke priče na ovom forumu da se odustalo od spajanja Fruškogorskog koridora od postojućeg autoputa do Kaćke petlje, međutim, parcelacija je rađena i za taj deo.
Deluje da će spoj sa autoputem Fruskogorskog koridora ipak biti preko denivelisane raskrsnice, a nadvožnjak koridora ide preko autoputa do Kaćke petlje.

Sajt katastra:
a3.geosrbija.rs/katastar
Poslednja izmena: 24 maj 2024 16:22 od nemanja1a2a.
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, mrnjavi, Duja, sasar, Blavak, valjan, mmirkovic, Чиле, TicaNs

Autoput NS - ZR - BG 14 jun 2024 08:27 #145

• nemanja1a2a
  • nemanja1a2a's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Primetio sam da u prethodnih 10 dana nešto premeravaju na putu ZR-NS. Ne znam da li je vezano za budući autoput, ali moguće da jeste.

Prolazio sam ukupno 3 puta u pre podnevnim satima i svaki put su bili na terenu. Prvi put sam ih video prošli četvrtak kod Kaćke petlje, drugi i treći put su bili sve bliži kružnom toku kod Žablja.

Premeravali su nešto sa leve strane puta (gledano smer ZR-NS), od puta, do nekih 10m u njivu.

Malo mi nije jasno što mere samo sa te strane, jer bih očekivao da postojući put u tom delu postane leva traka autoputa (smer ZR-NS), zbog trenutne orijentacije prolaska ispod Kaćke petlje i priključka na postojuću petlju autoputa. Dok bi sa desne strane prolazila desna traka (smer ZR-NS), pa bih očekivao da su ta merenja važnija.

Ali, možda ja samo nisam imao sreće da prođem kada su merili i tu desnu stranu.
Zahvalnici: mrnjavi, valjan, TicaNs

Autoput NS - ZR - BG 14 jun 2024 16:31 #146

• jiggy
  • jiggy's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 321
  • Primljenih Zahvalnica: 636
Kao geometar, ne znam sta su mogli da mere samo sa nivelirom. Tako da nije geodezija, a valjalo bi da jeste, jer je geodezija i pocetak i kraj svake izgradnje...
Zahvalnici: Dukelander, nemanja1a2a

Autoput NS - ZR - BG 28 jul 2024 09:59 #147

• nemanja1a2a
  • nemanja1a2a's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Pošto neko vreme nema novih snimaka o radovima na ovom autoputu, ja sam odlučio da ih sam napravim. Tako da izvolite. :)

Po mojoj proceni, i podataka o letenju drona, radi se o trasi u dužini od oko 2800m.

Trasiranje:

Baza kod Jabučkog Rita:
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, mrnjavi, Duja, sandman, Brane, sasar, Blavak, Bogdus, Mikins, valjan, mel, Чиле, mileinc, TicaNs

Autoput NS - ZR - BG 28 jul 2024 22:13 #148

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Свака част и хвала :cheers:
Ја сам био убеђен да је помак мањи тј. да га нема уопште.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Zahvalnici: nemanja1a2a

Autoput NS - ZR - BG 14 avg 2024 15:26 #149

• jiggy
  • jiggy's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Animacija kompletnog autoputa, od BG do NS. Kao sto smo i ranije znali, pravi se novi deo puta Zabalj - Zrenjanin, u delu od Zablja do stare petlje, kao i to da ce u deonici od naplatne rampe kod Kaca, pa do petlje sa A1 (E75) biti brza saobracajnica, a ne AP u punom profilu. Ostaje nejasno samo da li ce Zabalj dobiti novi put do NS, kao "besplatnu" alternativu AP:

Zahvalnici: Dukelander, mrnjavi, Duja, Blavak, valjan, Чиле, TicaNs

Autoput NS - ZR - BG 13 sep 2024 20:01 #150

• nemanja1a2a
  • nemanja1a2a's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Otvoreno je gradilište u okolini Zrenjanina. Bilo je priče da je izvođač tako nešto želeo, ali nisam naišao na vest da je odobreno. Izgleda da jeste. :clapping:

Evo snimak šta je urađeno do sada:
Zahvalnici: mrnjavi, Duja, Blavak, valjan, Чиле, TicaNs

Autoput NS - ZR - BG 16 sep 2024 19:59 #151

• jiggy
  • jiggy's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
To sto se vidi na snimku se nalazi ovde:

Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, sasar, Djordje Cvarkov, valjan, Чиле

Autoput NS - ZR - BG 15 okt 2024 22:09 #152

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Duja
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru