I sad kad malo bolje pogledaš šta je Drobnjak rekao, vidiš da je opet na kvarnjaka ubacio ŠTA ĆE SE RADITI između ono gde se već nešto radi:
Podsetio je da se gradi auto-put od Preljine do Požege, zatim Moravski koridor od Preljine do Pojata, auto-put od Kuzmina do Sremske Rače, obilaznica oko Beograda, da se gradi novi mostu preko Save kod Šapca, da će biti napravljena brza saobraćajnica od Novog Sada do Rume, zatim auto-put Ruma - Šabac i brza saobraćajnica Šabac - Loznica...
"Mi radimo sada i rehabilitaciju auto-puteva i magistralnih pravaca", naveo je Drobnjak.
Od Preljine do Požege se probija jedan od planirana tri tunela, same saobraćajnice nisu još ni pipnuli, evo za nekih deset dana prolazim autoputem do Preljine pa ću baš proveriti vidi li se šta, pre par meseci kada sam prošao i kada se ta deonica takođe zvanično gradila još nije bilo ničeg vidljivog sa Lošmija Velikog.
Moravski koridor po onome što sam čuo nije još ni pipnut, proći ću i tu jednim delom kada se budem vozao za desetak dana, pa ću imati svežije informacije.
Obilaznica oko BG se radi, to se barem vidi golim okom kada se prođe tuda, ali imaju oni još dosta posla, neke mostove nisu još ni počeli a imaju još i ceo jedan tunel da probiju...
Kuzmin-Sremska Rača se za sada radi most, i samo to, tek pre par dana su u Republici Srpskoj odredili načine finansiranja njihovog dela autoputa, ako imamo u vidu koliko su brzo napravili deonicu od obrenovačkog mosta do Surčina kroz istu ravnicu kao što je i kod Kuzmina, tu ne bi trebalo da bude problema, ali ako imamo u vidu koliko dugo je stajao neiskorišćen most Bratunac-Ljubovija zbog birokratskih problema u BiH, ko zna kada će ta deonica zapravo da profunkcioniše...
Što se kraja Drobnjakove izjave tiče, most na Savi je započet, ali će po svemu sudeći napraviti najpre deo od autoputa BG-ZG do Rume i deo do Šapca, a onaj ostatak od RU do NS, i od ŠA do LO će kanda još da sačeka, ovaj drugi je manje zahtevan pa će njega možda i pre.
Znači po tom tekstu čovek bi očekivao da se asfaltira na sve strane, samo još da izvuku štrafte i možeš da se provozaš, a ono nijednog puta još ni na vidiku...
A to da se radi rehabilitacija je tačno, video sam i sam gde se sve radi i gde je završeno i koliko kvalitetno je ponegde odrađeno (sve talasa dok voziš po novom asfaltu, gore nego po starom), eno osvanule one kolone na Begaljičkom brdu i u vestima, mi smo u četvrtak još i dobro prošli, ljudi sada ostaju zaglavljeni i po pola sata...