Danas me je krajnje , ajde tako da kažem, razočarao prizor gde je na najopterećenijim linijama stavljeno gomila solo autobusa. Na 8 je danas, od ukupno 13 angažovanih vozila u šihti, NAJMANJE 3 bilo solo (#714, #744 i mislim #717, ali nisam siguran). Na 7 su takođe u šihti pustili dva solaša (Solaris #919 i IK112N #985), a na 5 je, od ukupno 10 angažovanih vozila gde bi trebalo da je 3 zgloba, bilo angažovano svega dva zglobna autobusa. Na 4 je radio #718. Broj zglobnih autobusa u preduzeću je postao kriminalan, da ne kažem skandalozno mali. Povlačenje svih preostalih Ikarbusa IK201 u seriji, u roku od bukvalno pola godine, je meni u najmanju ruku potpuno nepromišljeno i bespotrebno. Shvatam da ti autobusi jesu već truli, ali ne postoji nijedan konkretan razlog da se cela preostala serija povuče u tako kratkom periodu, pogotovo onom kada je i pre njihovog povlačenja broj zglobova bio izuzetno mali. Dolaskom 50 BMCa i 43 Mercedesa, od zglobova su rashodovane sve zglob "šestice", "dvestakečevi" i jedan IK218N iz 2007 (#909). Time je ustvari učinjeno da se broj zglobnih autobusa svede na minimum, a da njih polako zamenjuju "kraća" vozila. Trenutno 3 IK218N iz 2007. godine (#911 - defektaža motora, stoji već mesecima, treba da ga rade, #912 - remont, #915 - ko zna šta je sa njim, ne izlazi nedeljama) ne rade, 3 BMCa (#1043, ne izlazi mesecima, #1049, #1089) i do danas #729 koji nije izlazio na ulice ko zna koliko. Svaki dan naravno, ima ima ispada sa linija što se tiče zglobnih autobusa, i važno je napomenuti da za njih ne postoji zglobna, već ISKLJUČIVO SOLO ZAMENA. Kao što sam rekao, Solaris #919 je danas bio na 7A, ja u njega nisam mogao da uđem od gužve, ljudi samo što nisu ispopadali. Vozač jeste zatražio dodatno vozilo jer je ovako bilo prosto nemoguće, ali je u pitanju bio ponovo kao dodatno vozilo solo autobus, BMC #1084. Ova situacija je postala neizdrživa i ne vidim ovome neki skorašnji kraj, jer koliko znam nije planirana kupovina zglobnih autobusa u narednih dve - tri godine, najmanje. Nažalost, ovo se ne dešava samo u Novom Sadu već i u Beogradu, gde je još gora situacija.