Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Javni gradski i Taxi prevoz

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 01 nov 2012 09:37 #301

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 01 nov 2012 17:03 #302

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
mislim da ovaj post treba ovde da bude

Uvek me interesovalo koliko ima taxi vozila u gradu. Neko kaže dve neko tri a neko četri hiljade.
Pre nekih mesec dana sam sedeo na nekoj terasi nekog kafića i reših da izračunam. Papir presavih na levoj upisivo taxi vozila sa tx registracijom a na desnoj sa drugim slovima.
Pošto sam hteo da dođem do relevantnog statističkog uzorka išao sam do 400 vozila. Morao sam do te cifre u dve ture sedenja.

Moj zaključak je. U NS je oko 58% svih taksija sa TX reg tablicama. Pošto tih vozila ima oko 1100 (ja sam video 1054) onda je lako izračunati da u NS ima oko 1900 taxi vozila.

Ovo je poprilično tačan podatak jer je uzet dosta veliki uzorak. Ne verujem da se stvarno stanje razlikuje za više od +/- 100 vozila.
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Zahvalnici: DannyT

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 18 nov 2012 13:13 #303

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Novi Sad: Sutra promocija novih autobusa

GSP "Novi Sad" će sutra u podne organizovati promotivnu vožnju pet novih autobusa, koji će krenuti sa stajališta u Šafarikovoj ulici.

U pitanju je pet solo autobusa koji kao pogon koriste prirodni gas, a proizvođač je kompanija Iveco.

GSP je za kupovinu ovih autobusa izvojio 1,1 milion evra, a to su jedini autobusi koje je gradski prevoznik kupio u ovoj godini.
www.24sata.rs/novi-sad/vesti/vest/novi-s...autobusa/63702.phtml
Dobro je sve novo, ali mogli bi malo i zglobne da uzimaju, osakatise mi cetvorku skroz vestacki jer ne znaju sta ce sa solo busevima, misilm da je i dvojka tako prosla :S
Zahvalnici: Nicisy1

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 20 nov 2012 03:05 #304

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Izvor: autobusi.net

Zahvalnici: Cookie, limanac, sandman, TurboMaximus

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 20 nov 2012 21:40 #305

• sasko
  • sasko's Avatar
a sto grad ne kupuje neobus ??? sto se pare daju nekoj drugoj firmi sto pare ne ostaju u novom sadu il bar srbiji ???

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 20 nov 2012 22:53 #306

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
Zato sto je Neobus propao
Poslednja izmena: 20 nov 2012 22:54 od Nixivoje.

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 20 nov 2012 23:04 #307

• sasko
  • sasko's Avatar
steta

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 20 nov 2012 23:36 #308

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
Jedino ga privatne ruke mogu spasiti

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 20 nov 2012 23:41 #309

• sasko
  • sasko's Avatar
bilo bi lepo kad bi uradili isto ko sa zastavom il kad bi spojili fap neobus i ikar u jednu fabriku

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 20 nov 2012 23:54 #310

• mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
  • Poruka: 1269
  • Primljenih Zahvalnica: 632
neobus i jeste u privatnim rukama i to nekog seika iz saudijske arabije...
seik ih je kupio da mu naprave 50-tak autobusa za hodocasnike u meku i medinu i to je to...
NSBuild

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 21 nov 2012 08:13 #311

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
mukyz napisao/la:
neobus i jeste u privatnim rukama i to nekog seika iz saudijske arabije...
seik ih je kupio da mu naprave 50-tak autobusa za hodocasnike u meku i medinu i to je to...
Jedina nada je da se raskine privatizacija, pa da ide ponovo na prodaju.

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 21 nov 2012 08:14 #312

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
Jeste i sad nema delove za te autobuse :lol:
To je ocenjeno onomad kao najbolja privatizacija :ohno: .
Sve je do države, nažalost nema drugog rešenja do ponovne prodaje bud zašto... jer ne postoji strategija, plan, menadžment ili ti srpski neko ko želi da se bavi time.

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 06 dec 2012 23:19 #313

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Kao za nas pakovani.
Čist dvospratni seks na točkovima.
Da me obraduju gradski oci sa vako nečin pa da ih izljubim ko rođene.
Ja se izvinjavam, ali moram malo da sanjam :)

‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Zahvalnici: Cookie, Buck, sandman, TurboMaximus

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 06 dec 2012 23:36 #314

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
Au pa ovi rodjeni za NS jbt

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 08 dec 2012 22:19 #315

• zarns
  • zarns's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 112
  • Primljenih Zahvalnica: 62
Dukelander napisao/la:
Kao za nas pakovani.
Čist dvospratni seks na točkovima.
Da me obraduju gradski oci sa vako nečin pa da ih izljubim ko rođene.
Ja se izvinjavam, ali moram malo da sanjam :)

ovo bi bilo super za ns.. jos su i plavo-beli

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 17 dec 2012 19:38 #316

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Noćni kilometar u Novom Sadu košta 66 dinara

Naplata taksi prevoza po noćnoj tarifi primenjuje se od subote i košta 66 dinara po kilometru.

Svi koji se voze u prvoj zoni, gde spadaju Novi Sad, Veternik, Petrovaradin i Sremska Kamenica, noćnu tarifu plaćaće svakog dana od 22 sata do 6 sati ujutru.

Stanovnici Futoga, Begeča, Kisača, Rumenke, Stepanovićeva, Kaća, Čeneja, Budisave, Kovilja, Bukovca i Ledinaca, nemaju određenu noćnu tarifu. Od utvrđivanja minimalne ekonomske cene prevoz taksijem košta ih 98 dinara po kilometru, bez obzira u kom delu dana se voze.
www.24sata.rs/novi-sad/vesti/vest/nocni-...6-dinara/67620.phtml

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 17 dec 2012 20:29 #317

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Skupo....

Коначно електронска наплата аутобуских карата? 08 jan 2013 14:15 #318

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Moze li neko pri zdravoj pameti i nekorumpiran da mi objasni kakav je problem uvesti SMS placanje karata gradskog prevoza umesto ovih budalastina tipa bus plus?
Svi penzioeri koji nemaju telefone ionako imaju besplatne mesecne karte. A medju ostalima verovatno nema odrasle osobe koja nema telefon. I za takve slucajeve bi trebalo da postoji mogunoct da se papirne karte unapred kupe na glavnim salterima GSP-a i poniste u vozilu, ako ne na automatima onda kod vozaca - sto je neuporedivno brzi proces od prodaje karata.

dnevnik.rs
Коначно електронска наплата аутобуских карата?

Градском саобраћајном предузећу „Нови Сад” ове године (као и лане) биће приоритет увођење електронског система наплате карата. Нов начин наплате карата је неопходан, јер постојећи систем може да издржи максимално до краја ове године.

Наплата карата на механичким машиницама„ Алмеџ „ је застарела, машинице се не производе више од 15 година, а у експлоатацији су више од 30 години, па ГСП нема залиха резервних делова, већ користи делове од расходовних машиница, наводи се у плану градског превозника.

Увођење електронског система наплате не представља никакву новост, јер фирма већ две, три године покушава да спроведе поступак јавне набавке. Предузеће је досадашње тендере поништавало после жалби учесника на јавном конкурсу. Прошле године није ни објављен тендер, јер градски превозник није добио за то сагласност од Града. Из градског превозника су раније саопштавали да немају у потпуности визију како овај систем треба да ради, већ да се уздају у понуђаче - учеснике на јавном огласу да представе модел електронске наплате карата.

Предузеће ове године неће куповати нове аутобусе, већ ће обновити каросерије на 11 соло возила из 2003. године. Из буџета града за увођење електронског система наплате карата градски превозник ће добити 135 милиона динара, без ПДВ, а за обнову 11 аутобуса око 52 милиона динара, предвиђено је овогодишњим Планом инвестиционих активности градског превозника.
Poslednja izmena: 08 jan 2013 14:15 od kasko.

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 13 jan 2013 14:09 #319

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Novosadski autobusi "ćirilizovani"

Novosadska vlast odlučila je da pokazivače pravca u gradskim autobusima prebaci sa latinice na ćirilicu, navodeći da je u to pitanje veoma bitno u "povratku ćirilice" u vojvođansku prestonicu.

Povodom promene pisma na pokazivačima pravca u gradskim autobusima zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić (DSS) izjavio je da Gradsko saobraćajno preduzeće na ovaj način doprinosi "povratku ćirilice na novosadske ulice".

- Povratak ćirilice na novosadske ulice predstavlja važan korak ka očuvanju kulture, tradicije i duha ovog grada, a smatram da je zanimljivo i za turiste koji nas, poslednjih godina u velikom broju posećuju - izjavio je Borko Ilić i dodao da izmena pisma neće predstavljati problem strancima koji ne znaju ćirilicu, jer su autobusi numerisani.

Prema rečima direktora GSP Milana Balaća, takođe funkcionera DSS-a, tehnička služba ovog preduzeća će u naredna dva dana završiti proces prebacivanja pisma u 200 vozila koji imaju ugrađene pokazivače pravca.
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Novosadski-autobusi-cirilizovani.html

Odg: Javni gradski i Taxi prevoz 13 jan 2013 14:16 #320

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Ako ako, ako je to najbitniji problem u gradu dobro....
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru