tangosix.rs/2018/16/07/reportaza-predsed...nog-aerodroma-cenej/
U razgovoru za Tango Six, Samardžić je govorio i o skorašnjoj najavi izgradnje međunarodnog aerodroma „Čenej“. Kako kaže, projekat je osmišljen i na njemu će uskoro početi da se radi, pri čemu se planira da u početnoj fazi razvoja aerodrom bude dostupan avionima do 10, a kasnije i do 70 mesta:
– Mi smo na našu inicijativu dobili saglasnost Privredne komore Srbije i ljudi iz policije i carine da ovde pravimo međunarodni aerodrom, da ovde sleću mali avioni do 10 mesta koji mogu da slete na travu bezbedno. To će nam biti uvod u izgradnju ozbiljnog međunarodnog aerodroma od 2020. godine.
Projekat će početi da se radi u narednim danima, sve ostalo je stvar naše odluke da li ćemo ići samostalno (grad Novi Sad) u to ili će to biti zajedno sa državnim fondovima, možda čak i neki konsalting. –
Prema njegovim rečima, avioni će sletati direktno na „Čenej“, aerodrom će imati carinsku i pasošku kontrolu, te će na taj način, kako kaže, biti manja alternativa „Tesli“:
Koliko se razumeju u posao govori sledeci pasus, gde oni misle da ce niskobudzetni prevoznici koristiti aerodrom maksimalnog poletnog kapaciteta 70 putnika i to porede sa Nisom...
Mi se nećemo baviti nekim visokim turizmom nego će na ovaj aerodrom sletati mali avioni do 70 mesta. To znači da će niskotarifne kompanije dolaziti ovde i praviti ture. Ako može Niš koji je dalji od nas 300 kilometara da ide u Evropu, možemo onda i mi koji smo bliži, a na taj način i da pravimo još bolje cene nego oni. Mi ćemo biti konkurencija, ali će građani uživati u još nižim cenama, što nam je i cilj. –