Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - investitori

Stambena novogradnja - investitori 27 jan 2014 14:34 #261

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
Dukelander napisao/la:
Napisao sam adekvatan, a mislio sam ekvivalentan :)
Dakle, nije ni MB 20.
Onda je MB 15 :mrgreen: Mozda si u pravu,ja eto nisam stvarno nikad cuo da se moze uopste klasifikovati na 17,a uspesno apsolviram gradjevinu na FTN-u.Izgleda da na tom casu nisam bio. :angel: Znam da ide na svakih 5 kao sto sam napisao,i iz tih tablica za marku betona se vade koeficijenti racunskih cvrstoca (Fb).Uzgred,u pravu si,ja tacno znam jednu zgradu(ne bih da imenujem),gde je investitor korektan,a sad da li je do izvodjaca radova ili do betonjerke,uglavnom nakon sto je ugradio dal stubove,dal plocu i posle mesec dana proverio kocke,ispostavilo se da je dobio MB 20,umesto MB 30.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - investitori 27 jan 2014 15:34 #262

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Vrlo lepo. I koja je posledica?

Stambena novogradnja - investitori 27 jan 2014 18:49 #263

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Nikakva.. Nisu ispravljali nist , niko nikom nije odgovarao, a zgrada stoji vec 10 godina. Zalosno. A koliko je takvih primera

Stambena novogradnja - investitori 27 jan 2014 23:42 #264

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Ma, je li bezbedno ili ne?

Stambena novogradnja - investitori 28 jan 2014 00:14 #265

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
djaso napisao/la:
Onda je MB 15 :mrgreen: Mozda si u pravu,ja eto nisam stvarno nikad cuo da se moze uopste klasifikovati na 17,a uspesno apsolviram gradjevinu na FTN-u.

Ama, znam da MB ide na svakih 5, nego sam napisao da je "ekvivalentno"... što će reći da je malo bolje od MB 15 :lol:
No, nije ni važno.

Turbo, posledice ne moraju da se dese jako dugo, i zgrada može biti "bezbedna".
U Novom Sadu imamo i primer cik-cak nadogradnje (deo na novom temelju, deo na starom objektu, a na starom je svaka etaža bila kraća za po metar-dva pa su dodavali) koji stoji već skoro 10 godina. Imamo i primer promašenih konstruktivnih sistema, velikih stambenjaka bez dilatacionih razdelnica, obrnutih greda i kojačega, i sve to stoji. Problem je samo potencijalan.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 28 jan 2014 00:15 od Dukelander.
Zahvalnici: TurboMaximus

Stambena novogradnja - investitori 30 jan 2014 19:01 #266

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
Novosađaninu bez pitanja srušili kuću

Vrhovni kasacioni sud presudio je u korist Miroslava Bijelića, Novosađanina na čijoj je parceli građevinska firma "Dijagonala" bez njegovog odobrenja sagradila višespratnicu.
teodora_pavlovica_1
Naime, "Dijagonala" je ovaj plac otkupila od Rozalije Zvekanović, koja je 1997. prodala polovinu kuće Bijeliću. Međutim, ona je deset godina kasnije celu parcelu, uključujući i Bijelićevu polovinu, prodala "Dijagonali", koja je srušila kuću i 2009. godine na tom mestu podigla stambenu zgradu.

Iako su Osnovni i Apelacioni sud presudili u korist Zvekanovićeve, Vrhovni sud je poništio ugovor o prodaji Bijelićeve polovine kuće.

Maja Ristić iz "Dijagonale" za 021 je kratko prokomentarisala da je u pitanju spor između dve strane, sa kojim njena firma nema nikakve veze. "Vrhovni kasacioni sud utvrdio je da je 'Dijagonala' savestan kupac i da je u potpuno legalnoj proceduri izgradila objekat", kaže Ristićeva za Novosadski informativni portal.

Iako je građevinska dozvola poništena, Gradska uprava za urbanizam je na volšeban način marta 2009. godine izdala upotrebnu dozvolu za ovaj objekat. Bijelić je zbog svega ovoga podneo krivične prijave protiv "Dijagonale" i njenog vlasnika Aleksandra Vojinova, kao i gradskih čelnika koji su toj firmi izdali dozvolu za gradnju.

link
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 30 jan 2014 19:03 od ranko su ns.

Stambena novogradnja - investitori 31 jan 2014 10:35 #267

• sergio-m
  • sergio-m's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1241
  • Primljenih Zahvalnica: 1666
eto super nacin da se osvetis komsiji koga ne gotivis i jos da zaradis.. srbija srbija!!!! :rock: :rock: :rock:

Stambena novogradnja - investitori 11 feb 2014 20:38 #268

• bubicans
  • bubicans's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 20
  • Primljenih Zahvalnica: 1
Sef gradilista mi je rekao da je to bambus laminat :)

Vrlo ruzno izgleda na spojevima, 2-4mm supljina.... :blink:

Stambena novogradnja - investitori 11 feb 2014 20:44 #269

• bubicans
  • bubicans's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 20
  • Primljenih Zahvalnica: 1
Hvala na savetu.

Znam da stanovi mogu biti usminkani max a da kad se uselim cujem komsiju u :toilet: !

Koliko je bitna spratnost? U smislu, bolje izabrati stan na 1 ili 4 spratu?
Toplota odlazi gore. Ispod 1 je samo jedan stan u prizemlju, a iznad 4 duplexi.

Savet?

Stambena novogradnja - investitori 12 feb 2014 11:49 #270

• vuchina
  • vuchina's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 80
  • Primljenih Zahvalnica: 39
Da li je ocekivano da investitor malo spusti cenu ako je dogovoreno da se stan kupi na subvecionisani kredit, a zbog poznatih 'stvari' je moguce jedino na komercialni?

Da li je ovo retkost, ili je uobicajno, ili nesto trece?

Hvala

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 feb 2014 22:54 #271

• draganm
  • draganm's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 34
  • Primljenih Zahvalnica: 12
Pozdrav svima na forumu, moze li mi neko reci da li se u izgradnji moze kupiti stan oko 40m2 , siri centar (grbavica, sajam, spens, liman, rotkvarija, bulevar, betanija) za 900-1000 evra po m2 ? Kog izvodjaca, investitora preporucujete? Hvala

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 19 feb 2014 01:44 #272

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
draganm napisao/la:
Pozdrav svima na forumu, moze li mi neko reci da li se u izgradnji moze kupiti stan oko 40m2 , siri centar (grbavica, sajam, spens, liman, rotkvarija, bulevar, betanija) za 900-1000 evra po m2 ? Kog izvodjaca, investitora preporucujete? Hvala
Ja jedino sto sigurno znam je da Tehnogradnja prodaje stanove za 990 evra po kvadratu. Trenutno se gradi prva zgrada buduceg kompleksa u ulici Branka Bajica (kod Sajma, blizu Bulevara Evrope).

Njihov kontakt:

tehnogradnja-ns.rs/kontakt.html
Poslednja izmena: 19 feb 2014 01:45 od Yokai.
Zahvalnici: draganm

Stambena novogradnja - investitori 22 mar 2014 16:51 #273

• vertigo
  • vertigo's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 3
Pzdrav forumasima! Svaka vam cast, zaista ima korisnih informacija :clapping:. Laik sam sto se ove teme tice a trebalo bi uskoro da kupim stan. Pa imam par pitanja... Izmedju ostalih, ima jedan stan u zgradi koja je, kako kazu, zavrsena ali nisu prikljuceni voda i struja. Kazu da je dokumentacije u redu, da je odradjen tehnicki prijem a da ovo sto je ostalo (prikljucak vode i struje) nije u njihovim rukama i da ce VALJDA biti u narednih mesec-dva. E sad, da li je moguce uraditi tehnicki prijem bez prikljucka vode i struje, da li to znaci da jos uvek nemaju upotrebnu dozvolu? Da li se u proseku i ceka mesec-dva na te prikljucke? Oni kazu da to nije problem vec uobicajna procedura, a ja pitam vas. Hvala unapred :)

Stambena novogradnja - investitori 22 mar 2014 17:11 #274

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
vertigo napisao/la:
Pzdrav forumasima! Svaka vam cast, zaista ima korisnih informacija :clapping:. Laik sam sto se ove teme tice a trebalo bi uskoro da kupim stan. Pa imam par pitanja... Izmedju ostalih, ima jedan stan u zgradi koja je, kako kazu, zavrsena ali nisu prikljuceni voda i struja. Kazu da je dokumentacije u redu, da je odradjen tehnicki prijem a da ovo sto je ostalo (prikljucak vode i struje) nije u njihovim rukama i da ce VALJDA biti u narednih mesec-dva. E sad, da li je moguce uraditi tehnicki prijem bez prikljucka vode i struje, da li to znaci da jos uvek nemaju upotrebnu dozvolu? Da li se u proseku i ceka mesec-dva na te prikljucke? Oni kazu da to nije problem vec uobicajna procedura, a ja pitam vas. Hvala unapred :)
Koji je investitor u pitanju? Izgleda mi sumnjivo, mnogo ljudi je ostalo bez prikljucaka tako. Ali nisam strucan, tako da cu sacekati nekog drugog da se izjasni.

Stambena novogradnja - investitori 22 mar 2014 17:29 #275

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Da,to je vrlo moguce.Proveri jel zaista prosao tehnicki.Znam za primer gde je investitor cekao da mu prikopcaju toplanu 6 meseci(u septembru platio sve do zadnjeg dinara,a u martu ga prikopcali)...Takav isti primer znam i za struju,9 meseci se cekalo.To je zato sto u ugovoruu stoji,tj stojalo je,ne znam za sad,ali od momenta uplate,oni imaju rok 9 meseci da te prikopcaju.E tom investitoru su 9.mesec prikopcali iako je sve bilo placeno.Do tad je bilo na gradilisnoj struji.Znam da neverovatno zvuci,ali nazalost tako je! :gaah:

Stambena novogradnja - investitori 23 mar 2014 00:10 #276

• Cherry
  • Cherry's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 5
Pozdrav svima ! Interesuje me da li neko zna kakav je kvalitet gradnje zgrade na uglu Cara Dusana i Brace Grulovic,gradila Omega Iniciative . Zavrsena je 2011.godine . U mnogim stanovima postoje , dosta vidljive, vertikalne pukotine . Da li je to tzv."sleganje novogradnje" ? Da li neko zna nesto vise o investitoru ? Hvala .

Stambena novogradnja - investitori 23 mar 2014 00:12 #277

• vertigo
  • vertigo's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 3
Ju, pa za ne poverovati! Ne znam za investitora, isla sam preko agencije. Na zgradi ni ne pise ko je investitor, tj. nema ona tabla pored o informacijama ko gradi, rok zavrsetka i sl. To mi je bilo malo cudno, ali opet, sta znam... Mogu napisati gde se nalazi zgrada, ako je dozvoljeno? Pa mozda neko zna nesto vise o toj nekretnini. Sta to znaci da se koristila gradilisna struja, stanari su se uselili i koristili gradilisnu struju? Kako su je placali? Znam da se sve mora proveriti oko tih papira i zato planiram da angazujem advokata kad se odlucim za odredjeni stan. Znaci, advokat moze da otkrije sve nepravilnosti i zackoljice od strane prodavaoca ako ih ima? I, ako neko zna, koliko bi kostale usluge advokata? Drugi stan koji mi je usao u uzi izbor je od d.o.o. Vizija u Slovackoj. Da li neko zna nesto o njima, samoj zgradi i sl.? Hvala

Stambena novogradnja - investitori 02 apr 2014 16:35 #278

• grifon
  • grifon's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 43
  • Primljenih Zahvalnica: 68
Je l' neko upućen možda malo više u vezi sa Tehnogradnjom. Tu gde oni grade taj kompleks, to građevinsko zemljište je u vlasništvu Centroslavije, nije njihovo! A da bude još gore, trenutno je sudski postupak gde CentroSlavija traži vlasništvo nad svim objektima koji su sagrađeni bez dozvole. I koliko je sad pouzdano uzeti kod njih stan, koji verovatno nikad nećete prepisati na sebe, je l' zna neko malo više o tome?

Stambena novogradnja - investitori 02 apr 2014 17:03 #279

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
grifon napisao/la:
Je l' neko upućen možda malo više u vezi sa Tehnogradnjom. Tu gde oni grade taj kompleks, to građevinsko zemljište je u vlasništvu Centroslavije, nije njihovo! A da bude još gore, trenutno je sudski postupak gde CentroSlavija traži vlasništvo nad svim objektima koji su sagrađeni bez dozvole. I koliko je sad pouzdano uzeti kod njih stan, koji verovatno nikad nećete prepisati na sebe, je l' zna neko malo više o tome?
Danko Ljubicic, koji je direktor Centroslavije je takodje direktor Tehnogradnje. Ono sto je mislim je da oni potrazuju vlasnistvo nad objektima u gradu jer zele da grade na tim parcelama.
Poslednja izmena: 02 apr 2014 17:05 od Yokai.

Stambena novogradnja - investitori 02 apr 2014 17:42 #280

• grifon
  • grifon's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 43
  • Primljenih Zahvalnica: 68
Hvala na informaciji. To nisam znao. Mada mi nije jasno zašto ne prebaci sve na Tehnogradnju, jer budući kupci sa njom prave ugovor. Imam utisak da tu nije sve rešeno oko zemljišta kako treba.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru