Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - investitori

Stambena novogradnja - investitori 03 apr 2014 00:47 #281

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
grifon napisao/la:
Hvala na informaciji. To nisam znao. Mada mi nije jasno zašto ne prebaci sve na Tehnogradnju, jer budući kupci sa njom prave ugovor. Imam utisak da tu nije sve rešeno oko zemljišta kako treba.
Verovatno postoji neki birokratski razlog. Kontam oko prijave imovine.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - investitori 05 apr 2014 05:15 #282

• JovanaJov
  • JovanaJov's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 2
Ima li neko iskustva sa GAT gradnjom? Pocevsi od dokumentacije, kvaliteta izgradnje? Konkretno me zanima nova zgrada u Kornelija Stankovica... Potpuni sam laik i svaka pomoc je dobro dosla, unapred hvala :)

Stambena novogradnja - investitori 06 apr 2014 10:54 #283

• Macamca
  • Macamca's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 6
Koji investitori u Novom Sadu, Petrovaradinu ili Sremskoj Kamenici grade stanove u vilama (4-5 stanova najviše).
Koliko su pouzdani i dobri? A cena ?

Stambena novogradnja - investitori 06 apr 2014 12:46 #284

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Macamca napisao/la:
Koji investitori u Novom Sadu, Petrovaradinu ili Sremskoj Kamenici grade stanove u vilama (4-5 stanova najviše).
City Gradnja (U Antona Cehova, po meni jedna od najlepsih ulica u gradu) i Galens. Imas takvih zgrada u ulici Mise Dimitrijevica i neposrednoj okolini (dobra lokacija po meni). To mi za sada pada na pamet.

Stambena novogradnja - investitori 06 apr 2014 14:05 #285

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Masovne prevare u Novom Sadu: Nasamareno više od 3.000 kupaca stanova

Nijedan agent za prodaju nekretnina u gradu nema licencu za rad, a ne postoji ni registar u kome bi građani proverili njihovo poslovanje.

OPREZNO: Agentima bitno samo da prodaju stan i uzmu proviziju
Novi Zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti trebalo bi da uredi ovu oblast. Čini se da će taj zakon najviše pomoći građanima Novog Sada, u kome je zabeleženo najviše prevara prilikom prodaja neretnina.

- U većini slučajeva građani ne znaju da agenti nemaju licencu za rad. U većini slučajeva angažuju agente po preporuci klijenata koji su imali pozitivno iskustvo - kaže Dragan Rabatić, direktor prodaje u novosadskoj agenciji „Solis“.

Tržište nekretnina je od devedesetih godina neuređeno, pa da Novosađani ne mogu da provere rad agenata, a ne postoji ni tačan podatak koliko je građana prevareno.

- Siguran sam da će mnogi agenati ostati bez posla, jer neće dobiti licencu.

Svako ko položi stručni ispit biće upisan u registar Privredne komore Srbije. Uslov za posao je srednja škola i mislim da bi trebalo uvesti strože kriterijume - kaže Rabatić.

Predsednik Udruženja za borbu protiv prevara Aleksandar Pribićević kaže da je umalo bio žrtva prevare agenata za prodaju nekretnina.

- Nudili su mi stan za 520 evra po kvadratu. Agent je rekao da je cena niska, jer je stan u izgradnji i da će dobiti sve dozvole. Bilo mi je sumnjivo i odustao sam od kupovine. Ali, mnogi su kupili stan, a investitor je izgradio 50 odsto zgrade. Za ostalo nije bilo novca - kaže Pribićević.

Njegovom Udruženju se obratilo za pomoć više od 20 Novosađana zbog prevara u kojima su učestvovali agenti za prodaju.

- Prisustvovao sam sastanku, gde je direktor investitorske firme rekao da agenti, koji prodaju njegove stanove, lažu građane o karakteristikama i papirima koje zgrada poseduje. Pojedinim agentima je samo bitno da prodaju stan, jer dobijaju proviziju - dodaje Pribićević.

Prema informacijama Udruženja prevarenih kupaca stanova, više od 3.000 Novosađana su investitori oštetili za desetine miliona dinara.

Novim zakonom propisano je da će ministarstvo voditi registar posrednika, koji će biti javan. Vlasnik agencije ili zaposleni ubuduće će morati da ima položen stručni ispit.

www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/455675/Masov...-3000-kupaca-stanova
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Poslednja izmena: 06 apr 2014 14:06 od Otis Driftwood.

Stambena novogradnja - investitori 06 apr 2014 14:06 #286

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
Mala ispravka, nije City gradnja, vec City holding. Totalno druga firma slicnog naziva. I znam da su u Cehovoj prodavali po 1400 evra

Stambena novogradnja - investitori 06 apr 2014 16:24 #287

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
Macamca napisao/la:

Ima u Đorđa Magaraševića dve takve zgrade ako se dobro sećam ali su stanovi veliki a grejanje je čini mi se na gas.

Stambena novogradnja - investitori 07 apr 2014 00:10 #288

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
djaso napisao/la:
Mala ispravka, nije City gradnja, vec City holding. Totalno druga firma slicnog naziva. I znam da su u Cehovoj prodavali po 1400 evra
Na njih sam mislio. Hvala na ispravci.

Stambena novogradnja - investitori 07 apr 2014 13:15 #289

• Marvin
  • Marvin's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 4
Izvinjavam se što skrećem sa teme. Treba mi pomoć a vidim da ste poprilično u materiji.
Hoću da kupim stan u novogradnji, stambeni kredit do 45.000E, jednoiposoban (dvosoban).
Kog investitora i koje objekte mi preporučujete?

Stambena novogradnja - investitori 07 apr 2014 15:23 #290

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Marvin napisao/la:
Izvinjavam se što skrećem sa teme. Treba mi pomoć a vidim da ste poprilično u materiji.
Hoću da kupim stan u novogradnji, stambeni kredit do 45.000E, jednoiposoban (dvosoban).
Kog investitora i koje objekte mi preporučujete?
Ispasce sad da reklamiram Tehnogradnju, koliko ih spominjem, ali imaju stanove svih profila, po ceni od 990 evra za kvadrat

www.tehnogradnja-ns.rs/stanovi.html

I kontakt

www.tehnogradnja-ns.rs/kontakt.html

Ne znamo jos kakav ce biti zavrsni kvalitet, ali mi se investitori cine ozbiljno po onome sto sam video.
Poslednja izmena: 07 apr 2014 15:24 od Yokai.

Stambena novogradnja - investitori 07 apr 2014 16:16 #291

• vuchina
  • vuchina's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 80
  • Primljenih Zahvalnica: 39
Ozbiljni?!

Pa kasnili su sa pocetkom gradnje x meseci.

Pogledaj njihov objekat u ulici Narodnog Fronta (gde je Idea, Orion), rusi se polako.

Stambena novogradnja - investitori 07 apr 2014 18:12 #292

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
vuchina napisao/la:
Ozbiljni?!

Pogledaj njihov objekat u ulici Narodnog Fronta (gde je Idea, Orion), rusi se polako.
Ja takav utisak nisam stekao. Ljudi su znali ko ce im se useliti u lokale jos kad su poceli gradnju. Naravno kasnjenje je minus, ali malo ko gradi tolike komplekse (Jedino ko radi tako nesto je Dijagonala, a i oni kasne sa Laguna Residenceom). A za Irsku zgradu, nisam video da se rusi, al nisam je gledao davno, moracu da ti verujem na rec.
Poslednja izmena: 07 apr 2014 18:13 od Yokai.

Stambena novogradnja - investitori 07 apr 2014 20:29 #293

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 207
  • Primljenih Zahvalnica: 82
SSJ5 napisao/la:
vuchina napisao/la:
Ozbiljni?!

Ja takav utisak nisam stekao. Ljudi su znali ko ce im se useliti u lokale jos kad su poceli gradnju. Naravno kasnjenje je minus, ali malo ko gradi tolike komplekse (Jedino ko radi tako nesto je Dijagonala, a i oni kasne sa Laguna Residenceom). A za Irsku zgradu, nisam video da se rusi, al nisam je gledao davno, moracu da ti verujem na rec.

Drzite se vi manjih objekata jer ta megalomanija u NS nitkome nije prosla. Mislim da imamo Si Partner u najavi, a najiskrenije se nadam da nisam ni za mrvicu u pravu. Cena od 990 Eu (jos ako je sa PDV-om) ne sluti na dobro. Mislim da nikada kupci nece nauciti lekciju, a kada se tako nesto dogodi okrivljuju drzavu.

Stambena novogradnja - investitori 07 apr 2014 22:13 #294

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
vicakur napisao/la:
SSJ5 napisao/la:
vuchina napisao/la:
Ozbiljni?!

Drzite se vi manjih objekata jer ta megalomanija u NS nitkome nije prosla. Mislim da imamo Si Partner u najavi, a najiskrenije se nadam da nisam ni za mrvicu u pravu. Cena od 990 Eu (jos ako je sa PDV-om) ne sluti na dobro. Mislim da nikada kupci nece nauciti lekciju, a kada se tako nesto dogodi okrivljuju drzavu.
Ne znam zasto je cena problem? Cena u gradu je generalno prenaduvana. Ovo mi se jos i cini realno. A stvarno se nadam da nece propasti i biti nekih prevara. Nadam se da je to vreme proslo.

Stambena novogradnja - investitori 07 apr 2014 22:46 #295

• mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
  • Poruka: 1269
  • Primljenih Zahvalnica: 632
Interesantna tema.
Koja je realna cena nekretnina?
Koliki su troskovi investitora?
Kolike su dazbine gradu?

Jasno je da ponuda i potraznja podizu/spustaju cenu ali me interesuje koliko investitor zapravo ima troska da zavrsi jednu porsecnu zgradu kakva se kod nas pravi, a i da vidimo kolika je dobit na jednom objektu? :)
NSBuild

Stambena novogradnja - investitori 08 apr 2014 02:07 #296

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
mukyz napisao/la:
Interesantna tema.
Koja je realna cena nekretnina?
Koliki su troskovi investitora?
Kolike su dazbine gradu?

Jasno je da ponuda i potraznja podizu/spustaju cenu ali me interesuje koliko investitor zapravo ima troska da zavrsi jednu porsecnu zgradu kakva se kod nas pravi, a i da vidimo kolika je dobit na jednom objektu? :)

interesantna tema svakako. Zavisi sve od lokacije koje u centru (crvena zona od B.Oslobodjenja pa do Kosovske oviceno ul .Jovana Subotica i Radnicke) iznose od 25 - 30% dok se na Somborskom Bulevaru ili B. Evrope mogu naci i za 10%. U prevodu na zgradu od 1000 kvm u centru davanja za parcelu su 250 - 300 kvm ili izmedju 320000 i 400000 Eu dok na Bulevarima to iznosi u novcu od 100000 - 120000 Eu. Komunalije su do sada u centru bile oko 200 Eu (crvena zona) po kvm2 prodajne povrsine dok su na bulevarima oko 100 EU. Gradnja zavisi od kvaliteta a u centru to moze biti od 500 pa recimo do 800 (Vase Stajica) po kvm2 dok na Bulevarima taj standard moze da prodje i sa 400 Eu. Ostali troskovi kao projekti, komunalni prikljucci, advokati, mito i korupcija, uknjizbe, porezi itd su oko 120 -150 Eu po kvm. Znaci standardna gradnja u centru izadje investitora od 1120 Eu pa nadalje, a na Bulevarima od 720 pa nadalje. Naravno postoji tu i Telep, naselja oko Gras-a itd gde to jos manje kosta, ali i ulice poput V.Stajica, P.Drapsina, Sremske, L. Kostica gde to kosta i vise od navedenog. Nadam se da sam malo pomogao.
Zahvalnici: mukyz, Dukelander, limanac, Yokai, djaso

Stambena novogradnja - investitori 09 apr 2014 15:00 #297

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor

Stambena novogradnja - investitori 09 apr 2014 15:19 #298

• Direktor
  • Direktor's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 165
  • Primljenih Zahvalnica: 242
Nikad necu skapirati tu duplu prodaju stanova. Mislim, sta je u glavama investitora? Pa pre ili kasnije ce se to saznati. :dunno:

Stambena novogradnja - investitori 09 apr 2014 15:42 #299

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
Mislim da se u dobrom delu slucajeva dolazi spontano do toga,kad krene frka,nedostatak sredstava prodaju duplo stan,jer misle aj dacu ovom sto je vec kupio neki drugi i tako u krug,a to vam je usko povezano sa jucerasnjom temom,prodaju po 700 evra kvadrat,svi se zapale za to,a niko ni da pomisli da li je to realna cena m2,kad se ovako nesto desi onda se za glave hvataju!Pa po meni to je prvi pokazatelj da nesto nije u redu,ljudi ne padajte na niske cene,ja bi voleo prvi da je cena niza od 1000,jer je kod nas slaba kupovna moc,ali to ce biti moguce jedino kad lokacije budu realnih 10 posto i kad grad pocne obarati cene komunalija,taksi i prikljucaka,jer samo to vam izadje oko 500 evra po m2,a gde je gradnja?!?

Stambena novogradnja - investitori 09 apr 2014 17:51 #300

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
djaso napisao/la:
Mislim da se u dobrom delu slucajeva dolazi spontano do toga,kad krene frka,nedostatak sredstava prodaju duplo stan,jer misle aj dacu ovom sto je vec kupio neki drugi i tako u krug,a to vam je usko povezano sa jucerasnjom temom,prodaju po 700 evra kvadrat,svi se zapale za to,a niko ni da pomisli da li je to realna cena m2,kad se ovako nesto desi onda se za glave hvataju!Pa po meni to je prvi pokazatelj da nesto nije u redu,ljudi ne padajte na niske cene,ja bi voleo prvi da je cena niza od 1000,jer je kod nas slaba kupovna moc,ali to ce biti moguce jedino kad lokacije budu realnih 10 posto i kad grad pocne obarati cene komunalija,taksi i prikljucaka,jer samo to vam izadje oko 500 evra po m2,a gde je gradnja?!?
Tako je, grad je definitivno previse 'alav sto se tice taksi za gradnju. Kao da niko ne razume da ce se stimulisanjem gradnje kroz smanjenje poreza uvecati broj gradilista i gradjevinskih preduzeca i time cak i povecati prihode od poreza.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru