Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - investitori

Stambena novogradnja - investitori 13 maj 2015 20:29 #441

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
vicakur napisao/la:
U PDR-u stoji P+3 +Pk u delu Prema ul. V. Pelagica, a samo na uglu sa A.Cesarca je dozvoljeno P+4+Pk.

Neće biti.

Evo ih.
Stari PDR.

Izmena PDR-a da bi se ugodilo investitorima. Ovo je ujedno i važeće.

Dakle, da ponovim. Modena može da se optuži eventualno da je napravio sprat umesto potkrovlja, i to je to. Interprogres je u sasvim očiglednom velikom prekoračenju spratnosti.
Ja sam već ranije napisao da bi zbog ulične morfologije, mogućnosti planiranja parkinga u tom delu grada, količine zelenila i sličnog, maksimalna spratnost po meni mogla biti P+3, te da mi je sve ovo puno, ali to sam ja.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Sasa

Stambena novogradnja - investitori 13 maj 2015 21:01 #442

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 207
  • Primljenih Zahvalnica: 82
Dukelander napisao/la:
vicakur napisao/la:
U PDR-u stoji P+3 +Pk u delu Prema ul. V. Pelagica, a samo na uglu sa A.Cesarca je dozvoljeno P+4+Pk.

Neće biti.

Evo ih.
Stari PDR.

Izmena PDR-a da bi se ugodilo investitorima. Ovo je ujedno i važeće.

Dakle, da ponovim. Modena može da se optuži eventualno da je napravio sprat umesto potkrovlja, i to je to. Interprogres je u sasvim očiglednom velikom prekoračenju spratnosti.
Ja sam već ranije napisao da bi zbog ulične morfologije, mogućnosti planiranja parkinga u tom delu grada, količine zelenila i sličnog, maksimalna spratnost po meni mogla biti P+3, te da mi je sve ovo puno, ali to sam ja.
Ipak sam u pravu. Vidiš da je za deo zgrade prema V. Pelagica predvidjeno p+3+pk. Pogledaj malo bolje. Sve ovo omedjeno crvenom linijom je ta zgrada. :cheers:

Stambena novogradnja - investitori 13 maj 2015 21:09 #443

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Neka bude i tako.
Nek sruše Modeni ta dva stana, a ovom drugom tih 15 stanova i mirna Bačka.
Meni to ne bi smetalo.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."

Stambena novogradnja - investitori 13 maj 2015 22:53 #444

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
Nije Micko nista kriv,covek je jednostavno video da se na bezobrazluk jedino moze u Novom Sadu,ali ocigledno da nije imao veze ili pare da posao do kraja zavrsi!Imao je recimo da vidi kako investitor sedi u komisiji za planove i sebi dize spratnost,a drugima obara projekte,a uopste nema nadleznost za to!Pazi molim te koji sukob interesa?!Sta je dici dva sprata naspram toga?!Micku su zatvorili gradiliste i ogradili trakom jos u prizemlju.I tako su mu jos dva puta stavljali trake i nalepnice da je gradiliste zatvoreno.Po zakonu onaj ko nastavi radove,a inspekcija mu prethodno zabranila radove kaznice se novcano ili zatvorom do jedne godine.Zasto odmah tad to nisu primenili?!Nego su cekali da zavrsi i sad prvo sto ugrozavaju bezbednost,a drugo sto ce Stan naplatiti od mene,vas i svih ostalih gradjana to rusenje!
Poslednja izmena: 13 maj 2015 22:57 od djaso.

Stambena novogradnja - investitori 14 maj 2015 00:06 #445

• bole
  • bole's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 82
  • Primljenih Zahvalnica: 53
djaso napisao/la:
Nije Micko nista kriv,covek je jednostavno video da se na bezobrazluk jedino moze u Novom Sadu,ali ocigledno da nije imao veze ili pare da posao do kraja zavrsi!Imao je recimo da vidi kako investitor sedi u komisiji za planove i sebi dize spratnost,a drugima obara projekte,a uopste nema nadleznost za to!Pazi molim te koji sukob interesa?!Sta je dici dva sprata naspram toga?!Micku su zatvorili gradiliste i ogradili trakom jos u prizemlju.I tako su mu jos dva puta stavljali trake i nalepnice da je gradiliste zatvoreno.Po zakonu onaj ko nastavi radove,a inspekcija mu prethodno zabranila radove kaznice se novcano ili zatvorom do jedne godine.Zasto odmah tad to nisu primenili?!Nego su cekali da zavrsi i sad prvo sto ugrozavaju bezbednost,a drugo sto ce Stan naplatiti od mene,vas i svih ostalih gradjana to rusenje!

Da definitivnio živimo u najkorumpiranijem gradu u Evropi. Mislio si verovatno na Lea Nešića kada si spomenuo investitora u komisiji za planove. Njegova dva sprata su glat prošla, a on i dalje nesmetano radi po gradu i izrugava se sistemu. Šta je bilo sa čuvenim hapšenjem. Na kraju je pao dogovor, mi vas ostavljamo na miru, ali ne ometajte ni vi nas u našim kriminalnim radnjama. Na kraju sve će to platiti ovce od bogom datih za šišanje Novosađana. I Modenino gradilište je bilo zatvoreno pa nikom ništa. Generalno ove političke strukture ili karikature mogu da ruše i grade po gradu gde god im padne na pamet, a ostalima preostaje jedino da se povinuju njihovim odlukama. Je suis Mićko!!! :gaah:

Stambena novogradnja - investitori 14 maj 2015 07:13 #446

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Naravno da je kriv, a krivi su i ostali, i svi treba da budu kažnjeni.
Što se tiče novca građana, lepo bi bilo da se rušenja izvedu o trošku investitora.

Stambena novogradnja - investitori 14 maj 2015 09:04 #447

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dukelander napisao/la:
Naravno da je kriv, a krivi su i ostali, i svi treba da budu kažnjeni.
Što se tiče novca građana, lepo bi bilo da se rušenja izvedu o trošku investitora.
Budi siguran da hoce :D

Stambena novogradnja - investitori 14 maj 2015 11:22 #448

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Evo upravo sad čujem da mu ruše samo onu hacijendu na krovu.

Stambena novogradnja - investitori 15 maj 2015 18:40 #449

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802

Prilog IMG20150515_002.jpg ne postoji

Prilog IMG20150515_004.jpg ne postoji

Kao što vidite ulica V. Pelagića je potpuno blokirana, patrola komunalne policije je tu kao mera sigurnosti (pretpostavljam). Koliko dugo će trajati i samo rušenje i zatvorenost ulice, videćemo.
Poslednja izmena: 15 maj 2015 18:45 od Blavak.
Zahvalnici: valjan

Stambena novogradnja - investitori 18 maj 2015 09:52 #450

• Talični Tom
  • Talični Tom's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 36
  • Primljenih Zahvalnica: 93
Imam jedno pitanje za upućene,
da li ste čuli o Axis gradnja DOO.
Postoji jedna njihova mala zgrana na Telapu (Laze Lazarevića 41).
Kažu da je Ivana Kecman vlasnica te firme i da je sestra od gosp. koji drži Vizija gradnju.

Ako ima neko nekih informacija,o firmi,stanovima,..voleo bih da podeli sa nama.
Unapred hvala.

P.S. Raspitujem se onako zarad potencijalne kupovine od tog investitora.Da ne pomisli neko da je
to u neke druge svrhe (prevare,muljanja gore pomenute..itd)
Poslednja izmena: 18 maj 2015 12:20 od Talični Tom.

Stambena novogradnja - investitori 18 maj 2015 10:29 #451

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Blavak napisao/la:
Kao što vidite ulica V. Pelagića je potpuno blokirana, patrola komunalne policije je tu kao mera sigurnosti (pretpostavljam). Koliko dugo će trajati i samo rušenje i zatvorenost ulice, videćemo.

Jutros sam čuo da je veći problem od zaklanjanja vizure ka Sinagogi i toga što je objekat nelegalan to što je statički proračun rađen za objekat dva sprata niži, te su ova dva sprata iznad urađena mimo projekta. E sad mi nije jasno zašto o tom problemu niko ne priča, a taj je daleko veći od pukog poštovanja plana detaljne regulacije i sličnog.
Poslednja izmena: 18 maj 2015 10:29 od Dukelander.

Stambena novogradnja - investitori 21 maj 2015 23:09 #452

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
Dukelander napisao/la:
Blavak napisao/la:

Jutros sam čuo da je veći problem od zaklanjanja vizure ka Sinagogi i toga što je objekat nelegalan to što je statički proračun rađen za objekat dva sprata niži, te su ova dva sprata iznad urađena mimo projekta. E sad mi nije jasno zašto o tom problemu niko ne priča, a taj je daleko veći od pukog poštovanja plana detaljne regulacije i sličnog.

(insider info)
Verovatno iz istog razloga što se ne priča da CELA zgrada nikad nije dobila građevinsku dozvolu.
Rušenje ne dva nego tri sprata, je nešto na šta je inspekcija bila prinuđena, jer naprosto nema novaca da je sruši celu. Nađeno je kompromisno rešenje da se sruše V, VI i VII sprat. VI i VII su mimo plana, a V je izveden kao ceo sprat, a ne kao potkrovlje, pa i on ide pod led!
Zahvalnici: Dukelander, Yokai, Novajlija

Stambena novogradnja - investitori 22 maj 2015 21:27 #453

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
I ja mislim da je tako,jer su mu jos u prizemlju zabranili radove i stavljali traku.Nakon toga jos dva puta.Treba ispitati ko je to dozvolio da se radovi nastavljaju i pored zabrane,jer ovo sad rusenje ce da placaju gradjani.!Ovaj sistem je truo do bola.Izabrali su sad najopasniju,najskuplju i najgoru varijantu,rusenje gornja dva sprata u najstrozijem centru grada.Pod hitno strpati u zatvor inspektore ili neke druge odgovorne osobe koji nisu na vreme reagovali posle nastavka radova uprkos zabrani i koji su dozvolili da do ovoga dodje
Poslednja izmena: 22 maj 2015 21:30 od djaso.

Stambena novogradnja - investitori 29 maj 2015 16:33 #454

• NSDec
  • NSDec's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 3
Dobar dan svima.
Suprug i ja smo skoro resili da kupimo stan. Dosta smo se raspitivali, pa smo nekako suzili izbor na sledece:
1. Galens - cak smo se i nameracili na jedan stan na kraju Somborskog bulevara, ali mozda sacekamo i mart 2016 kad bude gotova zadnja lamela u garden, jeste skuplje, ali je i energetski razred b, a i nekako mi se vise svidja da budem okruzena zelenilom, nego onom "pustinjom" na bulevaru. Razlika je, ako se ja dobro secam 100e/m2(telep 1050e a garden 1150e/m2).
2. Cula sam od poznanice,ona je uzela stan u cara Dusana, nije mi rekla koji je investitor, ali mi je rekla da mu je to druga zgrada. Prva je na detelinari i kao da su odmah rasprodati stanovi. Gledala sam malo uz pomoc google maps, cini mi se da je investitor "Stabilnost doo", ali nisam 100% sigurna, pa bih bila zahvalna ako znate koji je to investitor. U Cara Dusana je prosle godine zavrsena, a za detelinaru ne znam.
3. Ako imate jos nekog investitora da preporucite, ovde sam citala o dosta njih, ali sve sto sam videla ili je bas na bulvaru (bez zelenila) ili su neki stanovi ogromni, ili imaju neki bas glup raspored.

Ono sto mi trazimo je nesto do 50kvm, da bude dvosoban (sa dve spavace). Nije nam toliko bitna velicina spavacih soba(ipak se u njima provodi najmanje vremena), bitnije nam je da ima terasu, na kojoj mozemo sedeti(pretpostavljam da je to oko 3kvm).

Hvala svima unapred :)
Poslednja izmena: 29 maj 2015 16:33 od NSDec.

Stambena novogradnja - investitori 08 jun 2015 12:59 #455

• Delija
  • Delija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 238
  • Primljenih Zahvalnica: 92
Galens bi trebalo da je prilicno siguran investitor, ali nazalost nemaju u ponudi ono sto je meni zanimljivo.
Najgore od svega je sto ne trazim bas nista egzoticno - klasican trosoban stan od ~70m2 sa pristojnom dnevnom sobom od ~25m2 i obavezno garazom.

Koliko je danas pouzdan Freeland? Mijanovic je poznat po tome sto je prevario neke ljude pre par godina, ali koliko pratim ovu tematiku nema bukvalno nijednog investitora za kog moze da se kaze da je "cist" i da nije ucestvovao u nekoj aferi (na pocetku ili kraju "karijere" :)).
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Stambena novogradnja - investitori 13 jun 2015 09:47 #456

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Niečo sa stalo ale aj tak nikto nevie čo

Prilog IMG20150613_002_2015-06-13.jpg ne postoji

Prilog IMG20150613_003_2015-06-13.jpg ne postoji

Odvšadiaľ cítiť chaos počuť reči kadečo
EDIT:
prevod teksta
Nešto se dogodilo, ali i tako niko ne zna šta
Sa svih strana se oseća haos, čujem reči sve i svašta (bilo šta).
Poslednja izmena: 13 jun 2015 14:48 od Blavak.

Stambena novogradnja - investitori 13 jun 2015 09:50 #457

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Blavak napisao/la:
Niečo sa stalo ale aj tak nikto nevie čo

Prilog IMG20150613_002_2015-06-13.jpg ne postoji

Prilog IMG20150613_003_2015-06-13.jpg ne postoji

Odvšadiaľ cítiť chaos počuť reči kadečo

kvotujem da sacuvam.
:rofl:
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Stambena novogradnja - investitori 13 jun 2015 10:15 #458

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
ljy<djjsaj osaie ći
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Stambena novogradnja - investitori 13 jun 2015 13:22 #459

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Delija napisao/la:
Koliko je danas pouzdan Freeland? Mijanovic je poznat po tome sto je prevario neke ljude pre par godina, ali koliko pratim ovu tematiku nema bukvalno nijednog investitora za kog moze da se kaze da je "cist" i da nije ucestvovao u nekoj aferi (na pocetku ili kraju "karijere" :)).

Oni navodno počinju još jedan objekat u Jovana Subotiće, pored one postojeće njihove zgrade, pa cenim da imaju para.
A što se tiče pouzdanosti, još nisam upoznao investitora čiji lik i delo ulivaju poverenje.

Stambena novogradnja - investitori 12 avg 2015 12:13 #460

• Kostic
  • Kostic's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 14
  • Primljenih Zahvalnica: 1
Da li teku radovi na ovoj zgradi, trebo je Rapid invest da preuzme sta se desava sad da li se radi zgrada. ?

Poslednja izmena: 12 avg 2015 14:02 od Dukelander.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru